Αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση

Ορισμός

Μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση είναι μια διαδικασία για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά από μια γυναίκα έχει υποβληθεί σε στείρωση - όταν οι σάλπιγγες κοπεί ή να μπλοκαριστεί για την πρόληψη της εγκυμοσύνης μόνιμα.

Κατά τη διάρκεια μιας αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση, οι μπλοκάρει τμήματα των σαλπίγγων είναι επανασυνδεθεί με το υπόλοιπο των σαλπίγγων, επιτρέποντας τα αυγά, ώστε να προχωρήσει μέσα από τους σωλήνες και το σπέρμα να ταξιδέψουν μέχρι τις σάλπιγγες για να ενταχθούν σε ένα αυγό.

Αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Διαδικασίες αποστείρωσης που προκαλούν το λιγότερο ποσό των ζημιών στις σάλπιγγες είναι το πιο πιθανό να επιτρέψει την επιτυχή αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την αποστείρωση των σαλπίγγων κλιπ ή δακτυλίους. Λόγω του τρόπου που το Essure και Adiana συστήματα σφραγίσουν τις σάλπιγγες, είναι γενικά δεν είναι δυνατό να ανοίξει τις σάλπιγγες μετά από αυτές τις διαδικασίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), μπορεί να είναι μια επιλογή. IVF περιλαμβάνει την ανάκτηση των αυγών από την ωοθήκη, λίπανση τους σε ένα εργαστήριο και να εμφυτεύουν στη μήτρα.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση μπορεί να επιτρέψει σε μια γυναίκα που είχε μια απολίνωση σαλπίγγων για να πάρει έγκυος χωρίς περαιτέρω ιατρική βοήθεια. Μπορείτε να μετανιώσετε την απολίνωση των σαλπίγγων για πολλούς λόγους, όπως οι εξής:

 • Νεαρή ηλικία κατά το χρόνο της διαδικασίας
 • Αφού η διαδικασία γίνεται μέσα σε ένα χρόνο από τη γέννα
 • Μια αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση
 • Έχοντας λάβει πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με απολίνωση των σαλπίγγων ή άλλες μορφές ελέγχου των γεννήσεων
 • Αφού η διαδικασία που γίνεται λόγω της συζυγικής πίεσης ή λόγω της μια ιατρική κατάσταση

Μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση δεν είναι κατάλληλη για όλους. Ο γιατρός σας θα εξετάσει διάφορους παράγοντες για να καθορίσει εάν αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση είναι πιθανό να είναι επιτυχής, όπως:

 • Η ηλικία σας και το δείκτη μάζας σώματος
 • Ο τύπος των απολίνωση των σαλπίγγων
 • Η έκταση της βλάβης των σαλπίγγων σας
 • Παραμένοντας σαλπίγγων μήκος
 • Άλλοι παράγοντες γονιμότητας, όπως η ποιότητα του σπέρματος και των αυγών

Μία αναστροφή σαλπίγγων απολίνωση είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής αν εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των υγιών σωλήνα. Αν σάλπιγγες σας είχαν αρχικά αποκλειστεί από κλιπ ή δακτυλίους, η αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής από ό, τι αν τα τμήματα των σαλπίγγων σας κάηκαν προκειμένου να τους κλείσουμε (ηλεκτροκαυτηρίαση). Ορισμένοι τύποι της αποστείρωσης, όπως το Essure και Adiana συστήματα, δεν θεωρούνται αναστρέψιμες.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Ακόμη και αν αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση είναι επιτυχής, δεν εγγυάται ότι μπορείτε να μείνετε έγκυος. Τα ποσοστά κυήσεων μετά από αναστροφή του απολίνωση των σαλπίγγων ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, από 30 έως 85 τοις εκατό, ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας και άλλους παράγοντες.

Αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση είναι η εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, η οποία ενέχει τον κίνδυνο λοίμωξης, αιμορραγίας και της ζημίας σε κοντινά όργανα, καθώς και τους κινδύνους που σχετίζονται με την αναισθησία.

Αν το κάνετε συλλάβουν μετά από μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση, υπάρχει ένα 2 έως 7 τοις εκατό πιθανότητες ότι η εγκυμοσύνη θα είναι έκτοπη - όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα, συνήθως σε μια σάλπιγγα.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Πριν έχετε μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας κατά πάσα πιθανότητα θα:

 • Εξηγήστε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας
 • Συζήτηση για την πιθανότητα επιτυχίας και την ικανότητά σας να μείνετε έγκυος μετά τη διαδικασία
 • Συζήτηση για άλλες επιλογές για την εγκυμοσύνη, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση μπορεί να γίνει ως εσωτερικός ή διαδικασία εξωτερικών ασθενών. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μία έως τρεις ώρες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Για να κάνετε μια αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων απολίνωση, ο γιατρός σας θα κάνει μια μικρή τομή στην κοιλιά σας (minilaparotomy) και να εκθέσει μήτρα, σάλπιγγες και τις ωοθήκες. Χρησιμοποιώντας ένα μικροσκόπιο ως ενίσχυση, ο γιατρός θα αφαιρέσει μπλοκάρει τμήματα της σάλπιγγας και να προσπαθήσει να επισκευάσει το σωλήνα με μικροσκοπικά απορροφήσιμα ράμματα. Θυμηθείτε, ο γιατρός σας μπορεί να μην είναι σε θέση να ξαναβάλουν το ένα ή και τα δύο σάλπιγγες σας εάν πάρα πολύ αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της απολίνωση σαλπίγγων.

Μετά τη διαδικασία
Μπορεί να πάρει μια εβδομάδα ή περισσότερο για να ανακτήσει από χειρουργική σαλπίγγων απολίνωση αντιστροφή.

Αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης για την ανακούφιση του πόνου μετά την απολίνωση των σαλπίγγων αντιστροφή, δεδομένου ότι μπορεί να προωθήσει αιμορραγία. Μπορείτε να κολυμπά 48 ώρες μετά τη διαδικασία, αλλά αποφύγετε την υπερβολική προσπάθεια ή το τρίψιμο της τομής για μία εβδομάδα. Στεγνώστε προσεκτικά την τομή μετά το μπάνιο με χαϊδεύει με μια πετσέτα.

Αποφύγετε την έντονη ανύψωση και το σεξ για δύο εβδομάδες. Επαναλάβει τις συνήθεις δραστηριότητές σας σταδιακά, καθώς θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Ράμματα σας θα διαλυθεί και δεν θα απαιτεί την αφαίρεση. Κλείστε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να βεβαιωθείτε ότι είστε επούλωση σωστά.

Βλέπε επίσης