Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Σεξ μετά την εγκυμοσύνη: ορίστε το δικό σας χρονοδιάγραμμα

Σεξ μετά από την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας. Κατανόηση του τι να περιμένετε και πώς να ανανεώσουν την οικειότητα με τον σύντροφό σας.

Σεξ μετά την εγκυμοσύνη θα συμβεί. Ειλικρινά. Πρώτα, όμως, κολπικό πόνο και την απόλυτη εξάντληση είναι πιθανό να πάρει έναν φόρο. Είτε είστε στη διάθεση ή το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας, εδώ είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ μετά την εγκυμοσύνη.

Μετά τη γέννηση του μωρού, πόσο σύντομα μπορώ να έχω σεξ;

Είτε θέλετε να γεννήσει κολπικά ή με καισαρική τομή, το σώμα σας θα χρειαστεί χρόνο για να επουλωθούν. Πολλοί φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης συνιστούν να περιμένει τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν το σεξ. Αυτό δίνει χρόνο για τον τράχηλο της μήτρας για να κλείσει, μετά τον τοκετό να σταματήσει η αιμορραγία, και οποιαδήποτε δάκρυα ή να επισκευαστεί πληγές να επουλωθούν.

Το άλλο σημαντικό ορόσημο είναι η δική σας. Μερικές γυναίκες αισθάνονται έτοιμοι να συνεχίσετε σεξ μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό, ενώ άλλοι χρειάζονται μερικούς μήνες - ή ακόμα και περισσότερο. Παράγοντες όπως η κούραση, το άγχος και ο φόβος του πόνου όλα μπορεί να πάρει έναν φόρο για την σεξουαλική ορμή σας.

Θα είναι κακό;

Ορμονικές αλλαγές μπορεί να αφήσει τον κόλπο σας ξηρό και τρυφερό, ειδικά αν είστε θηλάζετε.

Για να βοηθήσει να διευκολύνει οποιαδήποτε ενόχληση κατά τη διάρκεια του σεξ, πάρτε αργό. Ξεκινήστε με χάδια, φιλιά ή μασάζ. Σταδιακή οικοδόμηση την ένταση της διέγερσης. Εάν η κολπική ξηρότητα είναι ένα πρόβλημα, χρησιμοποιήστε μια λιπαντική κρέμα ή τζελ. Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις για να λάβει πίεση από κάθε πληγή περιοχές και τη διείσδυση του ελέγχου. Πείτε το σύντροφό σας τι αισθάνεται καλά - και τι όχι.

Είναι επίσης σημαντικό να επικεντρωθούμε στη στιγμή. Κρατήστε το μυαλό σας για τον εαυτό σας και το σύντροφό σας - δεν είναι οι πάνες, πλυντήρια και άλλες οικιακές δουλειές.

Αν το σεξ εξακολουθεί να είναι επώδυνη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τις πιθανές επιλογές θεραπείας.

Θα αισθάνομαι διαφορετικά;

Μετά από ένα κολπικό τοκετό, μειωμένος μυϊκός τόνος στον κόλπο μπορεί να μειώσει ευχάριστη τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ - το οποίο μπορεί να επηρεάσει την διέγερση. Αυτό είναι συνήθως προσωρινή.

Για τον τόνο μυών του πυελικού εδάφους σας, δοκιμάστε ασκήσεις Kegel. Απλά σφίξτε τους πυελικούς μυς σας, σαν να είστε διακοπή σας ροή των ούρων. Δοκιμάστε το για πέντε δευτερόλεπτα κάθε φορά, τέσσερις ή πέντε φορές στη σειρά. Εργασία μέχρι τη διατήρηση των μυών σύμβαση για 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά, να χαλαρώσετε για 10 δευτερόλεπτα μεταξύ των συσπάσεων. Μόλις έχετε κρεμάστε από το, κάνουν τουλάχιστον τρία σετ των 10 ασκήσεις Kegel ημέρα.

Βλέπε επίσης

Σεξ μετά την εγκυμοσύνη: ορίστε το δικό σας χρονοδιάγραμμα

Τι γίνεται με τον έλεγχο των γεννήσεων;

Εκτός αν είστε ελπίζοντας να μείνετε έγκυος αμέσως, σεξ μετά την εγκυμοσύνη απαιτεί μια αξιόπιστη μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων - ακόμα κι αν είστε θηλάζετε.

Κατά την πρώτη, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μέθοδοι φραγμού όπως τα προφυλακτικά και τα σπερματοκτόνα. Αυτά είναι διαθέσιμες over-the-counter και είναι ασφαλή για χρήση ανά πάσα στιγμή. Μπορεί επίσης να εξετάσει τις μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων που περιέχουν μόνο την προγεστερόνη ορμονών, όπως η minipill ή Mirena, μια ορμονική ενδομήτρια συσκευή (IUD). Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το minipill και άλλα προγεστερόνη-μόνο αντισυλληπτικά αμέσως μετά τον τοκετό.

Μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων που περιέχουν και οιστρογόνα και προγεστερόνη - όπως συνδυασμένα χάπια ελέγχου των γεννήσεων ή NuvaRing (κολπικό δακτύλιο) - παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος αμέσως μετά τον τοκετό. Για τα άλλα υγιείς γυναίκες, είναι ΟΚ για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα συνδυασμένα χάπια ελέγχου των γεννήσεων και άλλων τύπων συνδυασμένων ορμονικών ελέγχου των γεννήσεων έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Αν και οι μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων που περιέχουν και οιστρογόνα και προγεστερόνη πολύ καιρό πιστεύεται ότι μειώνουν την προσφορά γάλακτος για τις γυναίκες που θηλάζουν, οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αν είστε θηλασμός και θέλουν να πάρουν τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε μεταξύ συνδυασμένα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, που περιέχουν και οιστρογόνα και προγεστερόνη, και το mini-pill, το οποίο περιέχει μόνο προγεστερόνη.

Τι θα συμβεί αν είμαι πολύ κουρασμένος για να κάνετε σεξ;

Η φροντίδα για ένα νεογέννητο είναι πολύ κουραστική. Αν είστε πολύ κουρασμένοι για να κάνουν σεξ κατά την κατάκλιση, έτσι λένε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική σας ζωή πρέπει να τελειώσει, όμως. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνει έρωτα νωρίς το πρωί, ενώ τα NAP το μωρό σας, ή ενώ το μωρό σας ξοδεύει μερικές ώρες με έναν έμπιστο φίλο ή αγαπημένου προσώπου.

Τι θα συμβεί αν δεν είμαι ενδιαφέρονται για το σεξ;

Αυτό είναι εντάξει. Υπάρχει περισσότερο σε μια οικεία σχέση από το σεξ, ειδικά όταν είστε προσαρμογή στη ζωή με ένα νέο μωρό. Εάν δεν αισθάνεστε σέξι ή είστε φοβισμένοι σεξ θα βλάψει, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας με το σύντροφό σας.

Έως ότου είστε έτοιμοι να κάνουν σεξ, να διατηρήσει την οικειότητα με άλλους τρόπους. Περάστε χρόνο μαζί χωρίς το μωρό, ακόμα κι αν είναι μόλις λίγα λεπτά το πρωί και μετά το μωρό πηγαίνει για ύπνο το βράδυ. Μοιραστείτε σύντομες τηλεφωνικές κλήσεις ή να στείλετε μηνύματα κειμένου όλη την ημέρα. Ψάξτε για άλλους τρόπους για να εκφράσουν την αγάπη. Αναζωπυρώσει την σπίθα που σας έφερε μαζί στην πρώτη θέση.

Εάν η επικοινωνία με το σύντροφό σας δεν βοηθά, να είναι σε εγρήγορση για σημεία και συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης - όπως η έντονη ευερεθιστότητα και θυμό, συντριπτική κόπωση, έλλειψη χαράς στη ζωή, και η σύνδεση δυσκολία με το μωρό. Αν νομίζετε ότι θα μπορούσαν να βιώνουν κατάθλιψη μετά τον τοκετό, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας. Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να επιταχύνει την ανάκτηση.

Τι μπορώ να κάνω για την ενίσχυση της σεξουαλική ορμή μου;

Οι περισσότερες σεξουαλικές ανησυχίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό επιλυθούν μέσα σε ένα χρόνο. Εν τω μεταξύ, επικεντρώνονται σε τρόπους για να προάγουν τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Για παράδειγμα:

  • Ορισμός εύλογες προσδοκίες, όπως μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες της μητρότητας.
  • Θα εκτιμήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας.
  • Φάτε μια υγιεινή διατροφή, συμπεριλαμβανομένης άφθονα υγρά.
  • Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα.
  • Υπόλοιπο όσο μπορείτε.
  • Ζητήστε από το σύντροφό σας, τους αγαπημένους και τους φίλους για βοήθεια.
  • Γίνετε μέλος μιας ομάδας υποστήριξης για τις νέες μητέρες.

Θυμηθείτε, λαμβάνοντας καλή φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη διατήρηση πάθος ζωντανό.

Βλέπε επίσης