Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Καισαρική τομή ανάκτηση: Τι να περιμένουμε

Εγκυμοσύνη και παράδοση προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας. Από κοιλιακό άλγος σε αλλαγές στη διάθεση, είναι εδώ τι να περιμένουμε κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης καισαρική τομή.

Εάν σχεδιάζετε μια καισαρική τομή ή αν θέλετε να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που χρειαστεί να έχουν μια καισαρική τομή, μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία ανάκτησης. Πόσο δυσφορία θα ζήσετε; Πόσο καιρό θα πάρει για τομή σας για να θεραπεύσει; Τι θηλασμός θέσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για σας; Κατανοήστε πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης καισαρική τομή.

Αντιμετωπίστε καισαρική τομή τομή σας με προσοχή

Χρειάζονται περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες για μια τομή καισαρική τομή για να επουλωθούν. Κατά τη διαδικασία ανάκτησης καισαρική τομή, δυσφορία και κόπωση είναι κοινά. Για την προώθηση της επούλωσης:

 • Να 'σαι καλά. Υπόλοιπα, όταν είναι δυνατόν. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα πάντα ότι εσείς και το μωρό σας μπορεί να χρειάζεται εφικτός. Για τις πρώτες δύο εβδομάδες, να αποφευχθεί η άρση τίποτα βαρύτερο από το μωρό σας.
 • Υποστήριξη στην κοιλιά σας. Χρησιμοποιήστε καλή στάση του σώματος, όταν σταθεί και να περπατήσει. Κρατήστε την κοιλιά σας κοντά στην τομή κατά τη διάρκεια απότομες κινήσεις, όπως ο βήχας, το φτέρνισμα ή το γέλιο.
 • Πάρτε φαρμακευτική αγωγή, όπως απαιτείται. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να συστήσει ιβουπροφαίνη, ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή άλλα φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου. Τα περισσότερα φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου είναι ασφαλή για γυναίκες που θηλάζουν.
 • Πίνετε άφθονα υγρά. Πίνοντας άφθονο υγρών μπορεί να βοηθήσει αντικαταστήσει εκείνοι που χάνονται κατά τη διάρκεια της παράδοσης και του θηλασμού, καθώς και να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Θυμηθείτε να αδειάσετε την κύστη σας συχνά για να μειώσει τον κίνδυνο των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Ψάξτε για σημεία λοίμωξης

Ελέγξτε την καισαρική τομή τομή σας για σημεία λοίμωξης. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν:

 • Η τομή είναι κόκκινα, πρησμένα ή διαρροή απαλλαγή
 • Έχετε πυρετό υψηλότερο από 100,4 F (38 C)
 • Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αύξηση του πόνου γύρω από τομή σας

Βλέπε επίσης

Καισαρική τομή ανάκτηση: Τι να περιμένουμε

Πειραματιστείτε με το θηλασμό θέσεις

Μπορείτε να ξεκινήσετε το θηλασμό σχεδόν αμέσως μετά την καισαρική τομή. Για την ελαχιστοποίηση της δυσφορίας, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι πάνω από την τομή, ενώ κρατάτε το μωρό σας. Θηλασμός περιλαμβάνουν θέσεις που λειτουργούν καλά κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης καισαρική τομή:

 • Ποδόσφαιρο αναμονή. Κρατήστε το μωρό σας στα πλευρά σας, με λυγισμένο αγκώνα σας. Με ανοιχτό το χέρι σας, υποστηρίζετε το κεφάλι του μωρού σας και να αντιμετωπίσει το άτομό του προς το στήθος σας. Πίσω το μωρό σας θα ξεκουραστούν στο αντιβράχιο σας. Θα μπορούσε να βοηθήσει να υποστηρίξει το στήθος σας σε ένα C-σχήματος λαβή με το άλλο χέρι σας. Για την άνεση, βάλτε ένα μαξιλάρι στα πόδια σας και να χρησιμοποιήσετε μια καρέκλα με ευρεία, χαμηλή όπλων.
 • Side-που βρίσκεται αναμονή. Ξαπλώστε στο πλάι σας και να αντιμετωπίσει το μωρό σας προς το στήθος σας, υποστηρίζοντας το άτομό του με το ένα χέρι. Με το άλλο χέρι πιάστε το στήθος σας και να αγγίξει τη θηλή σας στα χείλη του μωρού σας. Μόλις το μωρό σας σύρτες, χρησιμοποιήστε ένα χέρι για να υποστηρίξει το κεφάλι σας και το άλλο για να υποστηρίξει το μωρό.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Υποστήριξη στην κοιλιά σας.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Υποστήριξη στην κοιλιά σας.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τον θηλασμό C-τμήμα ανάκτησης ή αργότερα, επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο θηλασμού για βοήθεια.

Διαχειριστείτε άλλα σημάδια και τα συμπτώματα μετά τον τοκετό

Αν είστε ανάκτηση από το C-τμήμα σας, να θυμάστε ότι είστε, επίσης, την ανάκτηση από την εγκυμοσύνη. Εδώ είναι τι να περιμένουμε:

 • Κολπικό έκκριμα (Λοχία). Να περιμένετε ένα φωτεινό κόκκινο, βαρύ ροή του αίματος για τις πρώτες λίγες ημέρες μετά την καισαρική τομή. Θα μπορούσε να περιέχει μερικά μικρά θρόμβους. Η απαλλαγή θα σταδιακά λεπταίνει, όλο και πιο υδαρές και τη μετάβαση από ροζ ή καφέ σε κίτρινο ή λευκό. Για να μειωθεί ο κίνδυνος της λοίμωξης, χρησιμοποιούν σερβιέτες και όχι ταμπόν. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αν η αιμορραγία σας απορροφήσει μια σερβιέτα κάθε ώρα για δύο ώρες, περνάτε ένα θρόμβο μεγαλύτερα από μια μπάλα του γκολφ, η απόρριψη έχει μια αποκρουστική μυρωδιά, ή έχετε πυρετό των 100,4 F (38 C) ή υψηλότερη.
 • Συστολές. Ίσως αισθάνεστε συσπάσεις, μερικές φορές ονομάζεται afterpains, κατά τις πρώτες ημέρες μετά την καισαρική τομή. Αυτές οι συστολές - η οποία συχνά μοιάζουν με κράμπες - βοηθήσει στην πρόληψη υπερβολικής αιμορραγίας από την συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων στη μήτρα. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα over-the-counter παυσίπονο αν είναι απαραίτητο. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, αν έχετε πυρετό ή αν στην κοιλιά σας είναι προσφορά στην αφή. Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια μόλυνση της μήτρας.
 • Επώδυνα στήθη. Αρκετές ημέρες μετά την καισαρική τομή, το στήθος σας μπορεί να γίνει σταθερό, πρησμένα και προσφορά. Αυτό είναι γνωστό ως υπεραιμία. Για να διευκολυνθεί η δυσφορία, η νοσοκόμα το μωρό σας, χρησιμοποιήστε ένα θήλαστρο για να εκφράσουν το γάλα, ή να εφαρμόσετε το κρύο μπουρνούζια ή παγοκύστες στο στήθος σας. Over-the-counter αναλγητικά μπορεί να βοηθήσει, επίσης. Αν δεν είστε θηλάσετε το μωρό σας, φορέστε μια επιχείρηση, υποστηρικτικό σουτιέν - όπως ένα αθλητικό σουτιέν. Συμπίεση στήθη σας θα σας βοηθήσει να σταματήσει την παραγωγή γάλακτος. Μην αντλία ή να τρίβετε το στήθος σας, το οποίο θα προκαλέσει το στήθος σας να παράγει περισσότερο γάλα.
 • Διαρροή γάλα. Εάν οι μαστοί σας διαρροή μεταξύ τάισμα, γλίστρες νοσηλευτικής μέσα στο σουτιέν σας για να βοηθήσει να κρατήσει το πουκάμισό σας στεγνό. Αλλαγή τακάκια μετά από κάθε τάισμα και όταν βραχεί.
 • Η τριχόπτωση και οι αλλαγές του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα αυξημένα επίπεδα ορμονών αυξάνουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να θέσει φυσιολογική απώλεια μαλλιών σε αναμονή. Το αποτέλεσμα είναι συχνά μια εξαιρετικά πλούσια κεφάλι της τρίχας. Μετά την παράδοση, όμως, την ανάπτυξη των μαλλιών μειώνεται και το σώμα σας αρχίζει να ρίξει την υπερβολική τρίχα όλα με τη μία. Η τριχόπτωση σταματά συνήθως μέσα σε έξι μήνες. Την ίδια στιγμή, ραγάδες συνήθως ξεθωριάζουν από κόκκινο σε ασήμι. Σκουραίνει το δέρμα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως η σκοτεινή μπαλώματα στο πρόσωπό σας (χλόασμα), θα είναι επίσης σιγά-σιγά ξεθωριάζει.
 • Μεταβολές της διάθεσης. Τοκετού μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στη διάθεση, ευερεθιστότητα, θλίψη και το άγχος. Πολλές νέες μητέρες εμπειρία της ήπιας κατάθλιψης, που ονομάζεται μερικές φορές τα μπλε μωρό. Τα μπλε μωρών συνήθως υποχωρούν μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Εν τω μεταξύ, πάρτε την καλή φροντίδα του εαυτού σας. Ζητήστε από το σύντροφό σας, τους αγαπημένους ή τους φίλους για βοήθεια και υποστήριξη. Εάν η κατάθλιψή σας βαθαίνει ή μπορείτε να αισθάνονται απελπισία και λυπημένος περισσότερες φορές, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.
 • Η επιλόχεια κατάθλιψη. Εάν αντιμετωπίσετε σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης, απώλεια της όρεξης, συντριπτική κούραση και την έλλειψη χαράς στη ζωή λίγο μετά τον τοκετό, μπορεί να έχετε κατάθλιψη μετά τον τοκετό. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι μπορεί να είναι καταθλιπτικοί, ειδικά εάν τα σημεία και τα συμπτώματα σας δεν σβήνουν από μόνα τους, έχετε πρόβλημα φροντίδα για το μωρό σας ή για την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών, ή έχετε σκέψεις να βλάψετε τον εαυτό σας ή το μωρό σας.
 • Η απώλεια βάρους. Μετά την καισαρική τομή σας, θα πρέπει πιθανώς να αισθάνονται έξω από το σχήμα. Ίσως ακόμη και να δούμε σαν να είσαι ακόμα έγκυος. Μην ανησυχείτε. Αυτό είναι φυσιολογικό. Οι περισσότερες γυναίκες χάνουν περισσότερο από £ 10 κατά τη διάρκεια της γέννησης, συμπεριλαμβανομένου του βάρους του μωρού, του πλακούντα και του αμνιακού υγρού. Κατά τη διάρκεια της C-τμήμα ανάκτησης σας, θα πέσει πρόσθετο βάρος, καθώς το σώμα σας παίρνει απαλλαγούμε από την περίσσεια υγρών. Μετά από αυτό, η υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να επανέλθει σταδιακά στα προ-εγκυμοσύνης βάρος σας.

Το τσεκ-απ μετά τον τοκετό

Περίπου έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, ο γιατρός σας θα ελέγξει την κοιλιά σας, του κόλπου, του τραχήλου και της μήτρας για να βεβαιωθείτε ότι είστε επούλωση καλά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να προγραμματίσετε την εξέταση νωρίτερα, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να ελέγξει καισαρική τομή τομή σας. Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια εξέταση του μαστού και να ελέγξετε το βάρος σας και την αρτηριακή πίεση, πάρα πολύ. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εξέταση ως μια ευκαιρία για να μιλήσουμε για τον έλεγχο των γεννήσεων, ο θηλασμός και πώς είστε προσαρμογής στη ζωή με ένα νέο μωρό.

Επίσης, να είστε βέβαιος να συζητήσει οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τη σωματική ή συναισθηματική υγεία σας. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να σας δώσει κάποιες συμβουλές και τη διασφάλιση, όπως μπορείτε να προσαρμοστούν στη ζωή με το νεογέννητο σας.

Βλέπε επίσης