Ανόρθωση στήθους

Ορισμός

Ένα lift του στήθους - επίσης γνωστή ως μαστοπηξία - είναι μια χειρουργική διαδικασία για να αλλάξετε το σχήμα των μαστών σας. Κατά τη διάρκεια ενός ανελκυστήρα του μαστού, η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται και των ιστών του μαστού είναι αναδιαμορφωθεί για να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να αυξήσει το στήθος σε μια υψηλότερη θέση.

Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε έναν ανελκυστήρα του μαστού, αν το στήθος κρεμάει σας ή θηλές σας να κατευθύνονται προς τα κάτω. Ένα lift του στήθους μπορεί να ενισχύσει, επίσης, εικόνα του εαυτού σας και την αυτοπεποίθηση.

Ένα lift του στήθους δεν θα αλλάξει σημαντικά το μέγεθος του στήθους σας. Ωστόσο, ένας ανελκυστήρας του μαστού μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με την αύξηση του μαστού ή μείωση του μαστού.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Δεδομένου ότι γερνάτε, το στήθος σας να αλλάξει - να χάσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Υπάρχουν πολλές αιτίες για αυτά τα είδη των αλλαγών του μαστού, όπως οι εξής:

 • Εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σύνδεσμοι που στηρίζουν το στήθος σας μπορεί να τεντώσει το στήθος σας να πάρετε πληρέστερη και πιο βαριά. Αυτό το τέντωμα μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση του στήθους μετά την εγκυμοσύνη - αν ή όχι θα θηλάσετε το μωρό σας.
 • Διακυμάνσεις βάρους. Αλλαγές στο βάρος σας μπορεί να προκαλέσει το δέρμα του στήθους σας για να τεντώσει και να χάνουν την ελαστικότητά τους.
 • Gravity. Την πάροδο του χρόνου, η βαρύτητα προκαλεί τους συνδέσμους στο στήθος για να τεντώσει και να κρεμάει.

Ένα lift του στήθους μπορεί να μειώσει την χαλάρωση και την ενίσχυση της θέσης των θηλών και η πιο σκούρα περιοχή γύρω από τις θηλές (άλως). Το μέγεθος της άλως μπορεί επίσης να μειωθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να τους κρατήσει σε αναλογία με τα πρόσφατα σχηματισμένα στήθη.

Θα μπορούσε να εξετάσει έναν ανελκυστήρα του μαστού, αν:

 • Το στήθος σας κρεμάει - που έχουν χάσει το σχήμα και τον όγκο, ή έχουν πάρει κολακεύει και περισσότερο
 • Θηλές σας - όταν το στήθος σας δεν υποστηρίζονται - πτώση κάτω από το στήθος σας τσακίσεις
 • Θηλές σας και άλως σημείο προς τα κάτω
 • Άλως σας έχουν τεντωθεί από 'αναλογία προς το στήθος σας
 • Ένα από τα στήθη σας πέσει κάτω από το άλλο

Ένα lift του στήθους δεν είναι για όλους. Εάν σκέφτεστε την εγκυμοσύνη σε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον, θα μπορούσε να καθυστερήσει να πάρει έναν ανελκυστήρα του μαστού. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το στήθος σας μπορεί να τεντώσει και να αντισταθμίσει τα αποτελέσματα του ανελκυστήρα.

Ο θηλασμός είναι μια εξέταση, καθώς και. Αν και ο θηλασμός είναι συνήθως δυνατόν μετά από έναν ανελκυστήρα του μαστού - δεδομένου ότι οι θηλές διαχωρίζονται από το υποκείμενο ιστό του μαστού - μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν δυσκολίες παράγουν αρκετό γάλα.

Αν και η επέμβαση μπορεί να γίνει στο στήθος οποιουδήποτε μεγέθους, οι γυναίκες με μικρά στήθη χαλάρωση θα έχουν πιθανόν μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα. Μεγαλύτερα στήθη είναι βαρύτερο, η οποία τους καθιστά πιο πιθανό να κρεμάει και πάλι.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Ένα lift του στήθους εγκυμονεί διάφορους κινδύνους, όπως οι εξής:

 • Ουλές. Ενώ οι ουλές είναι μόνιμες, που θα απαλύνουν και σβήνουν μέσα σε ένα με δύο χρόνια. Ουλές από έναν ανελκυστήρα του μαστού συνήθως μπορεί να κρύβεται από σουτιέν και μαγιό. Σπάνια, κακή επούλωση μπορεί να προκαλέσει ουλές να γίνει παχύ και ευρύ.
 • Αλλαγές στη θηλή του μαστού ή αίσθηση. Ενώ η αίσθηση επιστρέφει συνήθως εντός μερικών εβδομάδων, κάποια απώλεια αίσθησης μπορεί να είναι μόνιμη. Ερωτικά αίσθηση συνήθως δεν επηρεάζεται.
 • Ανωμαλιών ή ασυμμετρία στο σχήμα και το μέγεθος του στήθους. Αυτό μπορεί να συμβεί ως ένα αποτέλεσμα των αλλαγών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Επίσης, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μην επιτυχία να διορθώσει προϋπάρχουσα ασυμμετρία.
 • Μερική ή ολική απώλεια των θηλών ή άλως. Σπάνια, η παροχή αίματος προς την θηλή ή θηλαία άλω διακόπτεται κατά τη διάρκεια ενός ανελκυστήρα του μαστού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ιστού του μαστού στην περιοχή και να οδηγήσει σε μερική ή ολική απώλεια της θηλής ή άλω.
 • Δυσκολία του θηλασμού. Ενώ ο θηλασμός είναι συνήθως δυνατόν μετά από έναν ανελκυστήρα του μαστού, μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν δυσκολίες παράγουν αρκετό γάλα.

Όπως κάθε σοβαρή χειρουργική επέμβαση, ένας ανελκυστήρας του μαστού ενέχει κίνδυνο αιμορραγίας, λοιμώξεων και μια αρνητική αντίδραση στην αναισθησία. Είναι επίσης δυνατόν να έχουμε μια αλλεργική αντίδραση στη χειρουργική ταινία ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Αρχικά, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν πλαστικό χειρουργό για έναν ανελκυστήρα στηθών. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, πλαστικός χειρουργός σας είναι πιθανό να:

 • Εξετάστε το ιατρικό ιστορικό σας. Να είστε έτοιμοι να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες και παλαιότερες παθολογικές καταστάσεις. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού. Μοιραστείτε τα αποτελέσματα των μαστογραφιών ή βιοψίες μαστού. Συζήτηση σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις που είχατε.
 • . Κάνει μια φυσική εξέταση για να καθορίσει τις επιλογές θεραπείας σας, ο γιατρός θα εξετάσει τους μαστούς σας - συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των θηλών και άλως σας. Αυτός ή αυτή θα εξετάσει επίσης την ποιότητα του τόνου του δέρματος σας. Δέρματος του μαστού που έχει καλό ήχο θα κρατήσει τα στήθη σε καλύτερη θέση μετά από έναν ανελκυστήρα του μαστού. Ο γιατρός μπορεί επίσης να πάρετε φωτογραφίες των μαστών σας για το ιατρικό ιστορικό σας.
 • Συζητήστε τις προσδοκίες σας. Εξηγήστε γιατί θέλετε έναν ανελκυστήρα του μαστού και τι είστε ελπίζοντας για την άποψη της εμφάνιση μετά τη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους κινδύνους και τα οφέλη, όπως ουλές και αλλαγές στη θηλή ή αίσθηση του μαστού.

Πριν από έναν ανελκυστήρα του μαστού μπορεί επίσης να χρειαστεί να:

 • Προγραμματίστε μια μαστογραφία. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια μαστογραφία αναφοράς πριν από τη διαδικασία και μια άλλη μαστογραφία λίγους μήνες αργότερα. Αυτό θα βοηθήσει στην ιατρική ομάδα σας δείτε τις αλλαγές στον ιστό του μαστού σας και να ερμηνεύσει τις μελλοντικές μαστογραφίες.
 • Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης. Εάν καπνίζετε, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να σταματήσετε το κάπνισμα πριν από την επέμβαση και κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης.
 • Αποφύγετε ορισμένα φάρμακα. Θα χρειαστεί πιθανότατα να αποφεύγετε την ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων, που μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία.
 • Κανονίστε για βοήθεια κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης. Κάντε σχέδια για κάποιον να σας μεταφέρει στο σπίτι μετά την επέμβαση και να μείνει μαζί σας, όπως σας αρχίσουν να ανακάμπτουν. Μπορεί να χρειαστείτε κάποιον να σας βοηθήσει με τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο των μαλλιών σας, κατά την αρχική ανάρρωσή σας.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Ένα lift του στήθους μπορεί να γίνει σε ένα νοσοκομείο ή σε εξωτερικά ιατρεία χειρουργική μονάδα. Μερικές φορές η διαδικασία γίνεται με αναισθησία καταστολή και τοπική, που μουδιάζει μόνο ένα μέρος του σώματός σας. Σε άλλες περιπτώσεις, η γενική αναισθησία - η οποία καθιστά τις αισθήσεις σας - συνιστάται.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του δέρματος του μαστού και να αναδιαμορφώσει ιστό του μαστού διαφέρουν. Η συγκεκριμένη τεχνική πλαστικός χειρουργός επιλέγει σας θα καθορίσει τη θέση των τομών και τα προκύπτοντα ουλές.

Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει τομές:

 • Γύρω από το άλως - η πιο σκοτεινή περιοχή γύρω από τις θηλές
 • Εκτείνεται προς τα κάτω από το άλως του μαστού τσακίσεις
 • Οριζόντια κατά μήκος του στήθους τσακίσεις

Ο γιατρός σας μπορεί να τοποθετήσει ράμματα βαθιά μέσα στο στήθος σας για να αναδιαμορφώσουν ιστό του μαστού σας και, εάν είναι απαραίτητο, να μειώσει το μέγεθος της άλως σας. Αυτός ή αυτή θα απομακρυνθεί η περίσσεια του δέρματος του μαστού και να μεταφέρει τις θηλές σε υψηλότερες θέσεις. Στη συνέχεια, ο γιατρός σας θα σας φέρει σε επαφή το δέρμα του μαστού και να κλείσει τις τομές με ράμματα, χειρουργικά ταινία ή κόλλες δέρματος.

Η διαδικασία διαρκεί συνήθως δύο έως τρεις ώρες.

Μετά τη διαδικασία
Μετά από μια ανόρθωση στήθους, το στήθος σας κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να καλύπτονται με γάζα και μια χειρουργική σουτιέν υποστήριξη. Μικρές σωλήνες μπορούν να τοποθετηθούν στις θέσεις τομή στο στήθος σας για να στραγγίξει το επιπλέον αίμα ή το υγρό.

Το στήθος σας θα είναι πρησμένο και μελανιασμένο για περίπου δύο εβδομάδες. Θα αισθανθείτε πιθανό και πόνος γύρω από τις τομές, οι οποίες θα είναι κόκκινο ή ροζ για μερικούς μήνες. Μούδιασμα στις θηλές σας, άλως του μαστού και του δέρματος μπορεί να διαρκέσει για περίπου έξι εβδομάδες.

Κατά τις πρώτες ημέρες μετά από έναν ανελκυστήρα του μαστού, αναλγητικά φάρμακα, όπως συνιστάται από το γιατρό σας. Αποφύγετε την υπερβολική προσπάθεια, σκύψιμο και το σήκωμα. Να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι σας για να κρατήσει πίεση από το στήθος σας.

Αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα για τουλάχιστον μία έως δύο εβδομάδες μετά από την ανύψωση του μαστού. Ρωτήστε το γιατρό σας όταν είναι ΟΚ για να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο των μαλλιών σας, το ντους ή το μπάνιο.

Ανόρθωση στήθους. Αλλαγές στη θηλή ή αίσθηση του μαστού.
Ανόρθωση στήθους. Αλλαγές στη θηλή ή αίσθηση του μαστού.

Οι σωλήνες αποχέτευσης τοποθετούνται κοντά τομές συνήθως αφαιρούνται μέσα σε λίγες ημέρες. Όταν ο γιατρός σας απομακρύνει τους σωλήνες, αυτός ή αυτή θα είναι επίσης πιθανόν να αλλάξετε ή να καταργήσετε επιδέσμους σας.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πότε - ή - αν ράμματα σας θα πρέπει να αφαιρεθεί. Μερικά ράμματα διαλύονται από μόνα τους. Άλλοι πρέπει να αφαιρεθεί στο γραφείο του γιατρού, συνήθως μία έως δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Συνεχίστε να φορέσει τη χειρουργική σουτιέν υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο για τρεις ή τέσσερις ημέρες. Στη συνέχεια, θα φορούν ένα μαλακό σουτιέν υποστήριξη για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει τη χρήση ταινία σιλικόνης ή τζελ για τομές σας για την προώθηση της επούλωσης.

Ενώ είστε επούλωση, να κρατήσει το στήθος σας από τον ήλιο. Στη συνέχεια, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να προστατεύσει τομές σας κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Θα παρατηρήσετε μια άμεση αλλαγή στην εμφάνιση των μαστών σας - παρόλο που η μορφή τους θα συνεχίσει να αλλάζει και να εγκατασταθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Αρχικά, τα σημάδια θα εμφανίζονται κόκκινα και άμορφο. Ενώ οι ουλές είναι μόνιμες, που θα μαλακώσει και να γίνει λεπτή και λευκή εντός ενός ή δύο ετών. Ουλές από έναν ανελκυστήρα του μαστού συνήθως μπορεί να κρύβεται από σουτιέν και μαγιό.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μέγεθος του σουτιέν σας είναι λίγο μικρότερο από έναν ανελκυστήρα του μαστού - ακόμα κι αν δεν είχατε μια μείωση του μαστού σε συνδυασμό με τη διαδικασία. Αυτό είναι απλά ένα αποτέλεσμα το στήθος σας να γίνει πιο σταθερή και πιο στρογγυλεμένο.

Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα ανελκυστήρα του μαστού μπορεί να μην είναι μόνιμη. Όπως μπορείτε ηλικία, το δέρμα σας θα γίνει φυσικά λιγότερο ελαστικό και κάποια χαλάρωση μπορεί να συμβεί - ειδικά αν έχετε μεγαλύτερα, βαρύτερα στήθη. Η διατήρηση ενός σταθερού, υγιούς σωματικού βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσει τα αποτελέσματά σας.

Βλέπε επίσης