Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Υγιή εγκυμοσύνη

Όταν μάθετε ότι είστε έγκυος, μπορεί να ξεκινήσει τον προγραμματισμό εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας μέχρι την εβδομάδα. Κάθε μέρα μπορεί να έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με υγιή εγκυμοσύνη. Τι πρέπει να τρώτε; Μπορείς να ασκήσει; Τι είδους του προγεννητικού ελέγχου θα πρέπει να σκεφτεί;

Αν είστε μεταφέρουν δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια, μπορεί να έχετε ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας μέχρι την εβδομάδα. Πόσο βάρος θα πρέπει να κερδίσει; Πώς μπορείτε να αποφύγετε πρόωρου τοκετού; Θα χρειαστείτε ξεκούραση στο κρεβάτι;

Όποια και αν είναι ερωτήσεις σας, την κατανόηση εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας μέχρι την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές αποφάσεις τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μάθετε διατροφή πρέπει και δεν πρέπει, και να πάρει τα βασικά για άλλα θέματα υγιή εγκυμοσύνη - από την άσκηση πόνο στην πλάτη και το φύλο. Τα περισσότερα γνωρίζετε για την εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας μέχρι την εβδομάδα, τόσο πιο έτοιμοι θα είναι να αντιμετωπίσει ό, τι βρίσκεται μπροστά μας.

Βλέπε επίσης

Πρώτο τρίμηνο

Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης - το πρώτο τρίμηνο - χαρακτηρίζονται από ραγδαίες αλλαγές τόσο για εσάς και το μωρό σας.

Για σας, πρώτου τριμήνου φυσικές αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν ευαισθησία στο στήθος, κόπωση και ναυτία. Συναισθήματά σας μπορεί να κυμαίνεται από ενθουσιασμός για το άγχος. Για το μωρό σας, το πρώτο τρίμηνο είναι μια εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης και της ανάπτυξης. Του εγκεφάλου του μωρού σας, το νωτιαίο μυελό και τα άλλα όργανα αρχίζουν να διαμορφώνουν, και την καρδιά του μωρού σας αρχίζει να κτυπά. Δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του μωρού σας ακόμη και να αρχίσουν να παίρνουν μορφή.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Υγιή εγκυμοσύνη.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Υγιή εγκυμοσύνη.

Αν είστε στο πρώτο τρίμηνο σας, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για προγεννητική φροντίδα. Θα μάθετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και πέρα. Τι μπορείτε να μάθετε μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας και το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Δεύτερο τρίμηνο

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης - από μήνες έξι παρα τέσσερα - μπορείτε να αισθανθείτε καλύτερα από ό, τι έκανε κατά την πρώτη. Τώρα είναι η ώρα για να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας!

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να φαίνεται πιο πραγματική. Δεύτερη σημάδια τρίμηνο και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μεγαλύτερα στήθη, μια αυξανόμενη κοιλιά και τις αλλαγές του δέρματος. Για το μωρό σας, το δεύτερο τρίμηνο σηματοδοτεί συχνά τη δυνατότητα να κλωτσήσει, να εκφράσεις του προσώπου και να ακούσει. Μέχρι την εβδομάδα 20, θα είναι στα μισά του δρόμου στην εγκυμοσύνη σας.

Τακτικές επισκέψεις στον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας παραμένουν σημαντικές κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Ενημερώστε το γιατρό σας τι είναι στο μυαλό σας, ακόμα κι αν φαίνεται ανόητο ή ασήμαντο.

Βλέπε επίσης

Τρίτο τρίμηνο

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης - το τρίτο τρίμηνο - μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά προκλητική. Τρίτο τρίμηνο σημεία και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνους στην πλάτη, πρησμένους αστραγάλους και το αυξανόμενο άγχος.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το μωρό σας θα ανοίξει πιθανότατα του ή της τα μάτια και το πακέτο με τα κιλά. Αυτή η ταχεία ανάπτυξη μπορεί να οδηγήσει σε πιο έντονη κινήσεις του εμβρύου. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας 37, το μωρό σας θεωρείται πλήρη θητεία.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, θα συνεχίσει να συναντηθεί με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας τακτικά. Αυτός ή αυτή μπορεί να ελέγξει τη θέση του μωρού και να αξιολογεί πιθανές αλλαγές στον τράχηλο. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που οφείλεται σας, συνεχίστε να κάνετε ερωτήσεις. Γνωρίζοντας τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε έτοιμοι για τα τελικά στάδια της εγκυμοσύνης.

Βλέπε επίσης

Προβλήματα Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η υγεία του μωρού σας είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Γι 'αυτό τα προβλήματα της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι τόσο τρομακτικό.

Εάν έχετε μια χρόνια κατάσταση - όπως ο διαβήτης, η επιληψία ή την κατάθλιψη - κατανοήσουν πώς η κατάστασή σας θα μπορούσε να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας και τι επιπλοκές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Ίσως χρειαστεί στενή παρακολούθηση ή μια αλλαγή στο σχέδιο θεραπείας για να βοηθήσουν στην πρόληψη των προβλημάτων της εγκυμοσύνης.

Σε άλλες περιπτώσεις, προβλήματα εγκυμοσύνης, όπως ο διαβήτης της κύησης περιπλέξουν αυτό που φαινόταν να είναι μια υγιή εγκυμοσύνη. Και για τον καθένα, οι ανησυχίες για την αποβολή ή ξεκούραση στο κρεβάτι μπορεί να είναι ανησυχητική.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα της εγκυμοσύνης μπορεί να βαραίνουν στο μυαλό σας, να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη. Βασιστείτε σε παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να σας βοηθήσει να κάνετε τις καλύτερες αποφάσεις για εσάς και το μωρό σας.

Βλέπε επίσης