Διαβήτης

Συμπτώματα Διαβήτης: όταν τα συμπτώματα του διαβήτη είναι μια ανησυχία

Συμπτώματα του διαβήτη είναι συχνά λεπτές. Εδώ είναι τι πρέπει να αναζητήσουμε - και πότε πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τα πρώιμα συμπτώματα του διαβήτη, ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2, μπορεί να είναι λεπτή ή φαινομενικά ακίνδυνο - εάν έχετε συμπτώματα καθόλου. Την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές του διαβήτη, ακόμη και αν δεν είχαν συμπτώματα του διαβήτη.

Στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν σχεδόν 7 εκατομμύρια άτομα έχουν αδιάγνωστες διαβήτη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαβήτη. Αλλά εσείς δεν χρειάζεται να γίνει μια στατιστική. Κατανοώντας τα πιθανά συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία - και μια ζωή καλύτερη υγεία. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα ακόλουθα σημεία και τα συμπτώματα του διαβήτη, δείτε το γιατρό σας.

Η υπερβολική δίψα και αυξημένη ούρηση

Η υπερβολική δίψα και αυξημένη ούρηση είναι κλασικά συμπτώματα του διαβήτη.

Όταν έχετε διαβήτη, περίσσεια σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα σας. Τα νεφρά σας αναγκάζονται να εργάζονται υπερωρίες για να φιλτράρετε και να απορροφήσει την περίσσεια σακχάρου. Εάν οι νεφροί σας δεν μπορούν να συμβαδίσουν, η υπερβολική ζάχαρη αποβάλλεται στα ούρα σας, μαζί με τα υγρά που προέρχονται από ιστούς σας. Αυτό πυροδοτεί πιο συχνή ούρηση, το οποίο μπορεί να σας αφήσει αφυδατωμένο. Όπως μπορείτε να πίνετε περισσότερα υγρά για να ξεδιψάσετε, θα ουρήσει ακόμη περισσότερο

Κούραση

Μπορεί να αισθανθείτε κουρασμένοι. Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Περιλαμβάνουν αφυδάτωση από την αυξημένη ούρηση και η αδυναμία του σώματός σας να λειτουργήσει σωστά, δεδομένου ότι είναι λιγότερο σε θέση να χρησιμοποιήσει τη ζάχαρη για τις ενεργειακές ανάγκες.

Η απώλεια βάρους

Διακυμάνσεις βάρους, επίσης, πέφτουν κάτω από την ομπρέλα της πιθανά σημεία και τα συμπτώματα του διαβήτη. Όταν χάνεις τη ζάχαρη με συχνή ούρηση, χάνετε θερμίδες, επίσης. Την ίδια στιγμή, ο διαβήτης μπορεί να κρατήσει τη ζάχαρη από το φαγητό σας από την επίτευξη των κυττάρων σας - που οδηγεί σε συνεχή πείνα. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι δυνητικά ταχεία απώλεια βάρους, ειδικά αν έχετε διαβήτη τύπου 1.

Θολή όραση

Συμπτώματα του διαβήτη περιλαμβάνουν μερικές φορές το όραμά σας. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τραβήξει υγρού από τους ιστούς σας, συμπεριλαμβανομένων των φακών των ματιών σας. Αυτό επηρεάζει την ικανότητά σας να εστιάσει.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει νέα αιμοφόρα αγγεία για να σχηματίσουν στον αμφιβληστροειδή σας - το πίσω μέρος του ματιού σας - και τη ζημία ιδρύθηκε σκάφη. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτές οι πρώτες αλλαγές δεν προκαλούν προβλήματα όρασης. Ωστόσο, αν οι αλλαγές αυτές προχωρήσουν απαρατήρητα, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια της όρασης και τύφλωση.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα Διαβήτης: όταν τα συμπτώματα του διαβήτη είναι μια ανησυχία

Slow-ίασης πληγές ή συχνές λοιμώξεις

Οι γιατροί και οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν παρατηρήσει ότι οι λοιμώξεις φαίνεται πιο κοινή, αν έχετε διαβήτη. Έρευνα στον τομέα αυτό, ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί αν αυτό είναι απόλυτα αληθές, ούτε γιατί. Μπορεί να είναι ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος σας και την ικανότητά σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Για τις γυναίκες, της ουροδόχου κύστης και κολπικές λοιμώξεις είναι ιδιαίτερα συχνή.

Μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια

Η περίσσεια σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεύρων. Μπορείτε να παρατηρήσετε μούδιασμα και απώλεια της αίσθησης στα χέρια και τα πόδια σας, καθώς και καύση πόνο στα χέρια, τα χέρια, τα πόδια και τα πόδια.

Κόκκινα, πρησμένα, προσφορά ούλα

Ο διαβήτης μπορεί να αποδυναμώσει την ικανότητά σας για την καταπολέμηση των μικροβίων, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης των ούλων και των οστών που κρατούν τα δόντια σας στη θέση του. Ούλα σας μπορεί να τραβήξει μακριά από τα δόντια σας, τα δόντια σας μπορεί να χαλαρώσει, ή μπορεί να αναπτύξουν πληγές ή θύλακες με πύον στα ούλα σας - ειδικά εάν έχετε μια μόλυνση των ούλων πριν από διαβήτη αναπτύσσεται.

Πάρτε συμβουλές του σώματός σας στα σοβαρά

Ο διαβήτης. Συμπτώματα Διαβήτης: όταν τα συμπτώματα του διαβήτη είναι μια ανησυχία.
Ο διαβήτης. Συμπτώματα Διαβήτης: όταν τα συμπτώματα του διαβήτη είναι μια ανησυχία.

Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε πιθανές ενδείξεις διαβήτη ή συμπτώματα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Όσο νωρίτερα η κατάσταση έχει διαγνωστεί, τόσο πιο γρήγορα η θεραπεία μπορεί να αρχίσει. Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή κατάσταση. Όμως, με την ενεργό συμμετοχή σας και την υποστήριξη της ομάδας υγείας σας, μπορείτε να διαχειριστείτε το διαβήτη, ενώ απολαμβάνετε μια ενεργό, υγιή ζωή.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης