Ο διαβήτης τύπου 1 σε παιδιά

Ορισμός

Ο διαβήτης τύπου 1 στα παιδιά είναι μια κατάσταση κατά την οποία το πάγκρεας του παιδιού σας δεν παράγει πλέον την ινσουλίνη το παιδί σας χρειάζεται για να επιβιώσει, και θα πρέπει να αντικαταστήσει τα ελλείποντα ινσουλίνη. Διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά που χρησιμοποιούνται να είναι γνωστή ως νεανικός διαβήτης ή ινσουλινο-εξαρτώμενο διαβήτη.

Η διάγνωση του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά μπορεί να είναι συντριπτική κατά την πρώτη. Ξαφνικά, εσείς και το παιδί σας - ανάλογα με την ηλικία του ή της - πρέπει να μάθουν πώς να δώσει ενέσεις, μετρούν τους υδατάνθρακες και την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα.

Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά. Αυξημένη δίψα και συχνή ούρηση.
Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά. Αυξημένη δίψα και συχνή ούρηση.

Αν και ο διαβήτης τύπου 1 στα παιδιά απαιτεί συνεπή φροντίδα, η πρόοδος στην παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα και την παράδοση της ινσουλίνης έχουν βελτιώσει την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά συνήθως αναπτύσσονται γρήγορα, σε μια περίοδο εβδομάδων. Ψάξτε για:

 • Αυξημένη δίψα και συχνή ούρηση. Ως υπερβολική ζάχαρη συσσωρεύεται στο αίμα του παιδιού σας, το υγρό τραβιέται από τους ιστούς. Αυτό μπορεί να αφήσει το παιδί σας διψασμένος. Ως αποτέλεσμα, το παιδί σας μπορεί να πίνουν - και ουρούν - περισσότερο από το συνηθισμένο.
 • Ακραία πείνα. Χωρίς αρκετή ινσουλίνη για να μετακινήσετε τη ζάχαρη στα κύτταρα του παιδιού σας, οι μύες και τα όργανα του παιδιού σας να γίνει ενεργειακά εξαντλημένο. Αυτό προκαλεί έντονη πείνα.
 • . Απώλεια βάρους Παρά το φαγητό περισσότερο από το συνηθισμένο για να ανακουφίσει την πείνα, το παιδί σας μπορεί να χάσει βάρος - μερικές φορές γρήγορα. Χωρίς τις προμήθειες ζάχαρης της ενέργειας, των ιστών των μυών και αποθηκεύει το λίπος απλώς συρρικνωθεί. Ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι συχνά το πρώτο σημάδι που πρέπει να προσέξει.
 • Κόπωση. Εάν τα κύτταρα του παιδιού σας στερηθεί τη ζάχαρη, αυτός ή αυτή μπορεί να γίνει κουρασμένος και ληθαργικό.
 • Ευερεθιστότητα ή ασυνήθιστη συμπεριφορά. Παιδιά με διαβήτη τύπου 1 αδιάγνωστη μπορεί ξαφνικά φαίνεται κυκλοθυμική ή ευερέθιστου.
 • Θολή όραση. Εάν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας είναι πολύ υψηλή, το υγρό μπορεί να έλκεται από τους φακούς των ματιών του παιδιού σας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του παιδιού να επικεντρώνεται με σαφήνεια.
 • Μόλυνση ζύμης. Κορίτσια με διαβήτη τύπου 1 μπορεί να έχει μια γεννητική μόλυνση ζύμης, και τα μωρά μπορούν να αναπτύξουν εξάνθημα από την πάνα προκαλείται από μύκητες.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα σημεία ή συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 - αυξημένη δίψα και συχνή ούρηση, υπερβολική πείνα, απώλεια βάρους, θολή όραση, ή κόπωση.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η ακριβής αιτία του διαβήτη τύπου 1 είναι άγνωστος. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι στα περισσότερα άτομα με διαβήτη τύπου 1, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος - που συνήθως καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια και ιούς - εσφαλμένα καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη (νησίδα) στο πάγκρεας. Γενετική μπορεί να παίζουν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, και η έκθεση σε ορισμένους ιούς μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια.

Κλειδί ινσουλίνη με τη ζάχαρη να εισέρχεται στα κύτταρα
Όποια και αν είναι η αιτία, όταν τα κύτταρα νησιδίων καταστρέφονται, το παιδί σας θα παράγει λίγη ή καθόλου ινσουλίνη. Κανονικά, η ορμόνη ινσουλίνη βοηθά τη γλυκόζη να εισέλθει στα κύτταρα του παιδιού σας για την παροχή ενέργειας στους μυς και τους ιστούς. Η ινσουλίνη προέρχεται από το πάγκρεας, έναν αδένα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι. Όταν όλα δουλεύουν σωστά, όταν τρώτε, το πάγκρεας εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος. Η ινσουλίνη κυκλοφορεί, δρα σαν κλειδί, μέσω της απελευθέρωσης μικροσκοπικές πόρτες που επιτρέπουν τη ζάχαρη για να εισχωρήσει στα κύτταρα του σώματος. Η ινσουλίνη μειώνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα, και δεδομένου ότι το επίπεδο σακχάρου στο αίμα πέφτει, το ίδιο κάνει και την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Το ήπαρ λειτουργεί ως αποθήκη γλυκόζης και κέντρο παραγωγής. Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι χαμηλά - όταν δεν έχεις φάει σε μια στιγμή, για παράδειγμα - οι ήπαρ απελευθερώνει αποθηκευμένο γλυκογόνο, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε γλυκόζη για να κρατήσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας εντός φυσιολογικών ορίων.

Επικίνδυνο το επίπεδο σακχάρου στο αίμα
Στο διαβήτη τύπου 1, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ή πολύ λίγη ινσουλίνη για να αφήσει γλυκόζης στα κύτταρα. Έτσι, αντί να μεταφέρονται στα κύτταρα του παιδιού σας, η ζάχαρη συσσωρεύεται στο αίμα του παιδιού σας, όπου μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Η αιτία του διαβήτη τύπου 1 είναι διαφορετικό από το διαβήτη πιο κοινός τύπος 2. Σε τύπου 2, τα κύτταρα των νησιδίων εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά το σώμα γίνεται ανθεκτικό στην ινσουλίνη ή το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Δεν υπάρχουν πολλοί γνωστοί παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 1, αν και οι ερευνητές συνεχίζουν να βρείτε νέες δυνατότητες.

Γνωστοί παράγοντες κινδύνου
Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ένα οικογενειακό ιστορικό. Καθένας με έναν γονέα ή αδέλφια με διαβήτη τύπου 1 έχει έναν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν την ασθένεια.
 • Γονιδίων. Η παρουσία ορισμένων γονιδίων υποδεικνύει αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 1. Σε ορισμένες περιπτώσεις - συνήθως μέσω μιας κλινικής δοκιμής - Ο γενετικός έλεγχος μπορεί να γίνει για να καθορίσει αν ένα παιδί που έχει οικογενειακό ιστορικό διαβήτη τύπου 1 είναι σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν την ασθένεια.

Πιθανοί παράγοντες κινδύνου
Πιθανοί παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 1 περιλαμβάνουν:

 • Ιικό έκθεση. Έκθεση στον ιό Epstein-Barr, ιού coxsackie, παρωτίτιδα ή κυτταρομεγαλοϊό μπορεί να πυροδοτήσει την αυτοάνοση καταστροφή των κυττάρων νησιδίων, ή ο ιός μπορεί να μολύνει άμεσα τα κύτταρα νησιδίων.
 • Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη D μπορεί να προστατεύει έναντι του διαβήτη τύπου 1. Ωστόσο, η έγκαιρη πρόσληψη του αγελαδινού γάλακτος - μια κοινή πηγή της βιταμίνης D - έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
 • Άλλους διατροφικούς παράγοντες. Πόσιμο νερό που περιέχει νιτρικά άλατα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Η χρονική στιγμή της εισαγωγής δημητριακών στη διατροφή του μωρού σας μπορεί επίσης να επηρεάσει τον κίνδυνο ενός παιδιού από διαβήτη τύπου 1. Μία κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των ηλικιών 4 και 7 μηνών θα ήταν να είναι ο βέλτιστος χρόνος για την εισαγωγή δημητριακών. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το είδος των μωρών βρεφικό καταναλώνουν επίσης μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο διαβήτη. Η έρευνα αυτή δείχνει ότι όταν οι ειδικές πιο εύκολο να αφομοιώσουν τα τύπων (hydrosolate) χορηγείται σε νεογνά όταν είναι ηλικίας μεταξύ 6 και 8 μηνών αντί του τύπου standard αγελαδινό γάλα, ο κίνδυνος του τύπου μπορεί να μειωθεί διαβήτη 1. Ωστόσο, η μελέτη δεν συνδέουν τους τύπους πρότυπο αγελαδινό γάλα στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 1.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε σημαντικό όργανο στο σώμα του παιδιού σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων, τα νεύρα, τα μάτια και τα νεφρά. Τα καλά νέα είναι ότι η διατήρηση επιπέδων σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πιο κοντά στα φυσιολογικά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών.

Οι μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη τύπου 1 να αναπτυχθεί σταδιακά. Τελικά, εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν ελέγχονται, οι επιπλοκές του διαβήτη μπορεί να είναι η απενεργοποίηση ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή.

 • Καρδιά και ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων. Διαβήτης αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο του παιδιού σας των διαφόρων καρδιαγγειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου με πόνο στο στήθος (στηθάγχη), καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, στένωση των αρτηριών (αρτηριοσκλήρωση) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αργότερα στη ζωή.
 • Νευρική βλάβη (νευροπάθεια). Περίσσεια ζάχαρης μπορεί να τραυματίσουν τα τοιχώματα των μικρών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδών αγγείων) που τροφοδοτούν τα νεύρα του παιδιού σας, ειδικά στα πόδια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα, κάψιμο ή πόνο. Νευρική βλάβη συνήθως συμβαίνει σταδιακά, επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Νεφρική βλάβη (νεφροπάθεια). Διαβήτης μπορεί να βλάψει τα πολυάριθμα μικροσκοπικά συστάδες των αιμοφόρων αγγείων που αποβλήτων φίλτρο από το αίμα του παιδιού σας. Σοβαρή βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια ή μη αναστρέψιμη τελικού σταδίου νεφρική νόσο, που απαιτεί αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.
 • Οφθαλμικές βλάβες. Διαβήτης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια). Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. Ο διαβήτης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καταρράκτη και μεγαλύτερο κίνδυνο γλαυκώματος.
 • Ζημιά ποδιού. Βλάβη των νεύρων στα πόδια ή κακή ροή του αίματος στα πόδια αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων επιπλοκών ποδιού. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, πληγές και φλύκταινες μπορεί να γίνει σοβαρές λοιμώξεις.
 • Δερματικές παθήσεις. Διαβήτης μπορεί να αφήσει το παιδί σας πιο επιρρεπή σε προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριακών λοιμώξεων, μυκητιάσεις και φαγούρα.
 • Οστεοπόρωση. Διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη από την κανονική οστική πυκνότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο του παιδιού σας από την οστεοπόρωση ως ενήλικας.
 • Προβλήματα του εγκεφάλου. Παρά το γεγονός ότι ο ακριβής λόγος για τη σύνδεση δεν είναι σαφής, οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο για άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Ο οικογενειακός γιατρός του παιδιού σας ή στον παιδίατρο θα κάνει πιθανότατα την αρχική διάγνωση του διαβήτη, και, ενδεχομένως, να στείλετε το παιδί σας κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί, το προσωπικό θα σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του, και εσείς και το παιδί σας θα μάθει σχετικά με τη χορήγηση ινσουλίνης, των υδατανθράκων καταμέτρηση και περισσότερο. Ο διαβήτης εκπαίδευση μπορεί επίσης να γίνει σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, αν το παιδί σας κατάσταση είναι σταθερή.

Μόλις το παιδί σας είναι εξιτήριο από το νοσοκομείο, τη φροντίδα του διαβήτη ή της κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται από έναν γιατρό που ειδικεύεται σε μεταβολικές διαταραχές σε παιδιά (παιδιατρική ενδοκρινολόγος). Η ομάδα περίθαλψης του παιδιού σας θα είναι επίσης γενικά περιλαμβάνουν έναν διαιτολόγο, έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή του διαβήτη, και ένας γιατρός που ειδικεύεται στη φροντίδα των ματιών (οφθαλμίατρος).

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για κάθε ραντεβού που έχετε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι μπορείτε να περιμένετε από το γιατρό σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ευερεθιστότητα ή ασυνήθιστη συμπεριφορά.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ευερεθιστότητα ή ασυνήθιστη συμπεριφορά.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε τυχόν ανησυχίες που έχετε σχετικά με την ευημερία του παιδιού σας που θέλετε να μοιραστείτε με το γιατρό σας.
 • Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο να σας συναντήσουν, αν είναι δυνατόν. Τη διαχείριση του διαβήτη απαιτεί καλά να διατηρήσει πολλές πληροφορίες, και μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να καταλάβει και να θυμηθεί όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορείτε να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό ή μολύβι, για να γράψει σημαντικές πληροφορίες.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να διευκρινίσει πτυχές της φροντίδας του παιδιού σας μπορεί να είναι χρήσιμη. Μερικές από τις ανησυχίες σας μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα από έναν διαιτολόγο ή διαβήτη νοσηλεύτρια εκπαιδευτικός. Ρωτήστε το γιατρό σας για μια παραπομπή. Για το διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά, ορισμένα θέματα που μπορεί να θέλετε να αντιμετωπίσει με το γιατρό σας, τον διαιτολόγο ή τον εκπαιδευτή του διαβήτη περιλαμβάνουν:

 • Η συχνότητα και το χρονοδιάγραμμα του ελέγχου της γλυκόζης του αίματος
 • Η θεραπεία με ινσουλίνη - τύποι της ινσουλίνης που χρησιμοποιούνται, το χρόνο χορήγησης της δόσης, το ποσό της δόσης
 • Η χορήγηση ινσουλίνης: βολές σε σχέση με τις αντλίες
 • Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα - πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν
 • Υψηλό σάκχαρο αίματος - πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν
 • Κετόνες - έλεγχο και τη θεραπεία
 • Διατροφή - είδη τροφίμων και την επίδρασή τους στο σάκχαρο του αίματος
 • Υδατάνθρακες καταμέτρηση
 • Άσκηση - προσαρμογή της ινσουλίνης και την πρόσληψη τροφής για τη δραστηριότητα
 • Η ενασχόληση με διαβήτη στο σχολείο, σε θερινή κατασκήνωση και σε ειδικές περιπτώσεις, όπως sleepovers
 • Ιατρική διαχείριση - πόσο συχνά πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό και τη φροντίδα του διαβήτη ειδικοί

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Είναι έτοιμη να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πόσο άνετα είστε διαχείριση του διαβήτη του παιδιού σας;
 • Έχει το παιδί σας είχε κάποια επεισόδια χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα;
 • Ποια είναι η διατροφή μιας τυπικής ημέρας, όπως;
 • Είναι το παιδί σας άσκηση; Αν ναι, πόσο συχνά;
 • Κατά μέσο όρο, πόση ινσουλίνη που χρησιμοποιείτε καθημερινά;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ
Αν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας δεν ελέγχεται καλά, ή αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό ή τον εκπαιδευτή για το διαβήτη του παιδιού σας ανάμεσα σε ραντεβού για συμβουλές και καθοδήγηση.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Εάν ο γιατρός του παιδιού σας υποψιάζεται διαβήτη, αυτός ή αυτή θα συστήσει μια δοκιμή διαλογής. Η κύρια εξέταση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά είναι το:

 • Τυχαία δοκιμή του σακχάρου στο αίμα. Ένα δείγμα αίματος θα ληφθεί σε τυχαίο χρόνο. Οι τιμές σακχάρου του αίματος εκφράζεται σε χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο (mg / dl) ή millimoles ανά λίτρο (mmol / L). Ανεξάρτητα από το πότε το παιδί σας έφαγε τελευταία, ένα τυχαίο επίπεδο σακχάρου στο αίμα των 200 mg / dL (11,1 mmol / L) ή υψηλότερη προτείνει διαβήτη.

Εάν τα αποτελέσματα της δοκιμής τυχαία σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας δεν υποδηλώνουν διαβήτη, αλλά ο γιατρός σας εξακολουθεί να υποπτεύεται λόγω των συμπτωμάτων του παιδιού σας, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια:

 • Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (A1C) δοκιμής. Αυτή η εξέταση αίματος δείχνει ένα μέσο επίπεδο σακχάρου στο αίμα για τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες. Λειτουργεί με τη μέτρηση του ποσοστού σακχάρου στο αίμα συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Υψηλότερα είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τόσο περισσότερο αιμοσφαιρίνη που έχει ζάχαρη που επισυνάπτεται. Το επίπεδο της A1C 6,5 τοις εκατό ή υψηλότερη σε δύο διαφορετικές δοκιμές δείχνουν διαβήτη.

Μια άλλη δοκιμή ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι ένα τεστ σακχάρου αίματος νηστείας. Ένα δείγμα αίματος θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από ολονύκτια νηστεία. Ένα επίπεδο σακχάρου αίματος νηστείας μικρότερη από 100 mg / dL (5.6 mmol / L) είναι φυσιολογικό. Ένα επίπεδο σακχάρου αίματος νηστείας 100-125 mg / dL (5.6 έως 6.9 mmol / L) θεωρείται προδιαβήτη. Αν είναι 126 mg / dL (7 mmol / L) ή υψηλότερη σε δύο ξεχωριστές εξετάσεις, το παιδί σας θα πρέπει να διαγνωστεί με διαβήτη.

Εάν το παιδί σας έχει διαγνωστεί με διαβήτη, ο γιατρός σας θα τρέξει επίσης εξετάσεις αίματος για να ελέγξει για αυτοαντισώματα που είναι κοινά σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και να βοηθήσει τους γιατρούς διάκριση μεταξύ τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2. Η παρουσία των κετονών - υποπροϊόντα από την κατανομή του λίπους - στα ούρα του παιδιού σας προτείνει, επίσης, διαβήτη τύπου 1, παρά το είδος τύπου 2.

Μετά τη διάγνωση
Μόλις το παιδί σας έχει διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1, αυτός ή αυτή θα επισκέπτονται τακτικά τον γιατρό του ή της για να εξασφαλιστεί η καλή διαχείριση του διαβήτη.

Κατά τις επισκέψεις αυτές, ο γιατρός θα ελέγχει επίσης τα επίπεδα A1C του παιδιού σας. Στόχος A1C στόχος του παιδιού σας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του και διάφορους άλλους παράγοντες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Διαβήτη (ADA) συστήνει γενικά ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα A1C για παιδιά και εφήβους από ό, τι για τους ενήλικες, επειδή τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρήσετε τα συμπτώματα των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Για τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 ετών, η ADA συστήνει μια A1C λιγότερο από 8,5 τοις εκατό. Σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12, η ​​σύσταση είναι για A1C κάτω των 8 τοις εκατό, και οι έφηβοι καλούνται να προσπαθήσει να κρατήσει τους A1C κάτω από 7,5 τοις εκατό.

Σε σύγκριση με επαναλαμβανόμενες καθημερινές εξετάσεις σακχάρου στο αίμα, η A1C δοκιμή δείχνει καλύτερα το πόσο καλά το σχέδιο θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας λειτουργεί. Μια αυξημένα επίπεδα A1C μπορεί να σηματοδοτούν την ανάγκη για μια αλλαγή στο σχήμα της ινσουλίνης του παιδιού σας ή το σχέδιο γεύματος.

Εκτός από τη δοκιμή A1C, ο γιατρός θα είναι επίσης ελέγχει περιοδικά τα επίπεδα του παιδιού σας χοληστερόλη, λειτουργία του θυρεοειδούς, τη λειτουργία του ήπατος και νεφρικής λειτουργίας, χρησιμοποιώντας δείγματα αίματος και ούρων, καθώς και περιοδικά δοκιμή για την κοιλιοκάκη. Ο γιατρός θα εξετάσει επίσης το παιδί σας να αξιολογήσει την αρτηριακή πίεση και την ανάπτυξη του, και θα ελέγχει τις περιοχές όπου το παιδί σας δοκιμάζει σακχάρου στο αίμα του και την ινσουλίνη.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα

Η θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1 είναι μια δια βίου δέσμευση της παρακολούθησης του σακχάρου στο αίμα, η ινσουλίνη, η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση - ακόμα και για τα παιδιά. Και καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και αλλάζει, έτσι θα του ή το σχέδιο της θεραπείας του διαβήτη. Με τα χρόνια, το παιδί σας μπορεί να χρειάζονται διαφορετικές δόσεις ή τύπους ινσουλίνης, ένα νέο πρόγραμμα διατροφής ή άλλες μεταβολές της θεραπείας.

Εάν τη διαχείριση του διαβήτη του παιδιού σας φαίνεται συντριπτικό, πάρτε μια ημέρα τη φορά. Μερικές μέρες θα διαχειριστεί το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας τέλεια. Άλλες μέρες, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν τίποτα δεν λειτουργεί καλά. Μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι. Θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας - γιατρός, εκπαιδευτικός διαβήτη και διαιτολόγο - για να κρατήσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας όσο πιο κοντά στα φυσιολογικά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα
Ανάλογα με τον τύπο της θεραπείας με ινσουλίνη χρειάζεται το παιδί σας, μπορεί να χρειαστεί να ελέγξει και να καταγράψει σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, αλλά ίσως πιο συχνά. Αυτό απαιτεί συχνές sticks δάχτυλο. Ορισμένοι μετρητές σακχάρου στο αίμα επιτρέπουν τη διενέργεια δοκιμών σε άλλους δικτυακούς τόπους. Συχνή δοκιμή είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας παραμένει εντός του εύρους στόχου του ή της - η οποία μπορεί να αλλάξει καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και αλλάζει. Ο γιατρός του παιδιού σας θα σας αφήσει να ξέρετε τι σακχάρου στο αίμα εύρος-στόχο του παιδιού σας είναι. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσει ένα αρχείο καταγραφής των μετρήσεων της γλυκόζης στο αίμα, ή αυτός ή αυτή μπορεί να κατεβάσετε τις πληροφορίες από το μετρητή σακχάρου στο αίμα.

Συνεχής παρακολούθηση της γλυκόζης (CGM)
CGM είναι το νεότερο τρόπος για να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και μπορεί να είναι πιο χρήσιμη για τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει υπογλυκαιμίας. CGM αποδίδει στο σώμα χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα κάτω από το δέρμα που ελέγχει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα κάθε λίγα λεπτά. CGM δεν θεωρείται ακόμη ως ακριβείς ως πρότυπο παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, γι 'αυτό δεν θεωρείται μέθοδος αντικατάστασης για την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, αλλά χρησιμοποιείται ως πρόσθετο εργαλείο.

Ινσουλίνη και άλλα φάρμακα
Όποιος έχει διαβήτη τύπου 1 χρειάζεται θεραπεία με ινσουλίνη για να επιβιώσουν. Επειδή τα ένζυμα του στομάχου παρεμβαίνει με ινσουλίνη λαμβάνεται από το στόμα, το στόμα ινσουλίνη δεν αποτελεί επιλογή για την μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Πολλοί τύποι ινσουλίνης είναι διαθέσιμες, όπως οι εξής:

 • Ινσουλίνη ταχείας δράσης, όπως η ινσουλίνη lispro (Humalog) και ινσουλίνης aspart (NovoLog), αρχίζει να δουλεύει σε πέντε έως 15 λεπτών και κορυφώνεται 30 έως 90 λεπτά αργότερα.
 • Ινσουλίνης βραχείας δράσης, όπως η ανθρώπινη ινσουλίνη (Humulin R, R Novolin, άλλοι), αρχίζει να εργάζεται 30 έως 60 λεπτά μετά την ένεση και γενικά κορυφές σε δύο έως τέσσερις ώρες.
 • Ινσουλίνη μακράς δράσης, όπως η ινσουλίνη glargine (Lantus) και η ινσουλίνη detemir (Levemir), δεν έχει σχεδόν καμία κορυφή και μπορεί να παρέχει κάλυψη για όσο χρονικό διάστημα 20 έως 26 ώρες.
 • Ενδιάμεσης δράσης ινσουλίνη, όπως η ινσουλίνη NPH (Humulin N, N Novolin), αρχίζει να δουλεύει μία έως τρεις ώρες μετά τη λήψη και αιχμές σε οκτώ ώρες. Ινσουλίνη NPH είναι εξίσου αποτελεσματική με τα είδη μακράς δράσης της ινσουλίνης, αλλά μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Χρησιμοποιώντας ινσουλίνη NPH επιτρέπει λιγότερη ευελιξία με τα γεύματα, καθώς και του ποσού των υδατανθράκων παιδί σας μπορεί να φάει.

Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού σας, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα μίγμα των τύπων ινσουλίνη για να χρησιμοποιήσει όλη την ημέρα και τη νύχτα.

Επιλογές χορήγησης ινσουλίνης
Συχνά, ένεση ινσουλίνης χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα και τη σύριγγα ή μια πένα ινσουλίνης - μια συσκευή που μοιάζει με στυλό μελάνης, εκτός από το δοχείο είναι γεμάτο με ινσουλίνη.

Μια αντλία ινσουλίνης, επίσης, μπορεί να είναι μια επιλογή για κάποια παιδιά. Η αντλία είναι μια συσκευή για το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου φοριέται στο εξωτερικό του σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας σωλήνας συνδέει το δοχείο της ινσουλίνης σε έναν καθετήρα που είναι εισάγεται κάτω από το δέρμα της κοιλιάς. Ένα ασύρματο αντλία που χρησιμοποιεί μικρές λοβό γεμάτο με ινσουλίνη είναι μια άλλη επιλογή που είναι τώρα διαθέσιμες. Η αντλία προγραμματιστεί να χορηγεί συγκεκριμένες ποσότητες ινσουλίνης αυτόματα. Μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν περισσότερη ή λιγότερη ινσουλίνη ανάλογα με τα γεύματα, το επίπεδο δραστηριότητας και το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.

Η υγιεινή διατροφή
Αντίθετα με τη δημοφιλή αντίληψη, δεν υπάρχει διατροφή διαβήτη. Το παιδί σας δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε μια ζωή βαρετή, μειλίχια τρόφιμα. Αντ 'αυτού, το παιδί σας θα χρειαστεί πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως - τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε διατροφή και χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες. Διαιτολόγος του παιδιού σας θα σας προτείνει πιθανό ότι το παιδί σας - και η υπόλοιπη οικογένεια - καταναλώνουν λιγότερα ζωικά προϊόντα και γλυκά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο διατροφής για όλη την οικογένεια. Ζαχαρούχα τρόφιμα είναι εντάξει, κάποια στιγμή, εφ 'όσον είστε σχεδίου γεύματος του παιδιού σας.

Ωστόσο, η κατανόηση τι και πόσο να ταΐσει το παιδί σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο γεύματος που ταιριάζει με τους στόχους για την υγεία του παιδιού σας, τις διατροφικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής. Ορισμένα τρόφιμα, όπως τα άτομα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή λίπος, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα διατροφής του παιδιού σας από ό, τι πιο υγιεινές επιλογές. Για παράδειγμα, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα - επειδή το λίπος επιβραδύνει την πέψη - μπορεί να προκαλέσει μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα αρκετές ώρες μετά το παιδί σας έχει φάει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία καθορισμένη φόρμουλα για να σας πω πώς το σώμα του παιδιού σας θα επεξεργάζεται διάφορα τρόφιμα. Όμως, όσο περνάει ο καιρός, θα μάθετε περισσότερα για το πώς τα αγαπημένα του παιδιού σας να επηρεάσουν το σάκχαρο στο αίμα του, και στη συνέχεια μπορείτε να μάθετε για να αντισταθμίσει τους.

Η σωματική δραστηριότητα
Ο καθένας χρειάζεται τακτική αεροβική άσκηση, και τα παιδιά που έχουν διαβήτη τύπου 1 δεν είναι καμία εξαίρεση. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να πάρει η τακτική σωματική δραστηριότητα. Εγγραφείτε για μια αθλητική ομάδα ή μαθήματα χορού. Καλύτερα ακόμα, να ασκούν από κοινού. Παίξτε αλιευμάτων στην πίσω αυλή. Περπατήσει ή να τρέξει μέσα από τη γειτονιά σας. Επισκεφθείτε ένα εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης ή τοπική πισίνα. Εντάξουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού σας.

Αλλά να θυμάστε ότι η σωματική δραστηριότητα μειώνει συνήθως σακχάρου στο αίμα, και μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για έως και 12 ώρες μετά την άσκηση. Εάν το παιδί σας αρχίζει μια νέα δραστηριότητα, ελέγχετε το σάκχαρο αίματος του παιδιού σας πιο συχνά απ 'ότι συνήθως μέχρι να μάθετε πώς το σώμα του αντιδρά με τη δραστηριότητα. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το σχέδιο το γεύμα του παιδιού σας ή δόσεις της ινσουλίνης για να αντισταθμίσει την αυξημένη δραστηριότητα.

Ευκαμψία
Ακόμα κι αν το παιδί σας παίρνει ινσουλίνη και τρώει σε ένα αυστηρό πρόγραμμα, η ποσότητα του σακχάρου στο αίμα του ή της μπορεί να αλλάξει απρόβλεπτα. Με τη βοήθεια από την ομάδα θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας, θα μάθετε πώς το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αλλαγές του παιδιού σας σε απάντηση:

 • Τροφίμων. Τι και πόσο το παιδί σας τρώει θα επηρεάσουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας. Το φαγητό μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερη πρόκληση για τους γονείς της πολύ μικρά παιδιά με διαβήτη τύπου 1. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μικρά παιδιά είναι διαβόητη για να μην τερματίζει ό, τι είναι στο πιάτο τους, και αυτό είναι ένα πρόβλημα, αν έχετε δώσει στο παιδί μια ένεση ινσουλίνης για την κάλυψη περισσότερο φαγητό από ό, τι αυτός ή αυτή έφαγε. Εάν γνωρίζετε αυτό θα είναι ένα ζήτημα, ενημερώστε το γιατρό του παιδιού σας γνωρίζουμε, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να καταλήξουμε σε ένα σχήμα ινσουλίνης που λειτουργεί για την οικογένειά σας.
 • Η σωματική δραστηριότητα. Σωματική δραστηριότητα κινείται σακχάρου από το αίμα του παιδιού σας σε κύτταρα του ή της. Το πιο ενεργό το παιδί σας είναι, το χαμηλότερο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του. Για να αντισταθμιστεί, μπορεί να χρειαστεί να μειώσει τη δόση της ινσουλίνης του παιδιού σας πριν από την ασυνήθιστη σωματική δραστηριότητα, ή το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να έχετε ένα σνακ πριν την άσκηση.
 • Φαρμακευτική αγωγή. Παιδί σας χρειάζεται ινσουλίνη για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα του. Αλλά οποιαδήποτε άλλα φάρμακα το παιδί σας παίρνει μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του ή της, καθώς και - μερικές φορές απαιτεί αλλαγές στο σχέδιο θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας.
 • Ασθένεια. Κατά ένα κρυολόγημα ή άλλη ασθένεια, το σώμα του παιδιού σας θα παράγει ορμόνες που αυξάνουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του. Επιπλέον, ένας πυρετός αυξάνει το μεταβολισμό του παιδιού σας. Ως αποτέλεσμα, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να λάβουν πιο συχνή ή μεγαλύτερες δόσεις ινσουλίνης. Εάν το παιδί σας έχει μια ασθένεια που προκαλεί εμετό και αυτός ή αυτή δεν μπορεί να κρατήσει οποιαδήποτε τροφή, το σώμα του ή της εξακολουθεί να χρειάζεται την ινσουλίνη για να καλύψει τη γλυκόζη που παράγεται στο ήπαρ. Ρωτήστε το γιατρό σας για να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο διαχείρισης άρρωστο την ημέρα.
 • Εκτοξεύσεις ανάπτυξη και την εφηβεία. Απλά, όταν έχετε μάθει τις ανάγκες σε ινσουλίνη του παιδιού σας, αυτός ή αυτή πυροβολεί μέχρι 2 ίντσες φαινομενικά μια μέρα στην άλλη και ξαφνικά δεν παίρνει αρκετή ινσουλίνη. Ορμόνες, επίσης, μπορεί να επηρεάσει τις απαιτήσεις σε ινσουλίνη, ιδιαίτερα για τις έφηβες, καθώς αρχίζουν να έχω περίοδο.
 • Κοιμηθείτε. Ανάλογα με την αγωγή με ινσουλίνη του παιδιού σας, αυτός ή αυτή μπορεί να διατρέχουν τον κίνδυνο χαμηλού σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για το λόγο αυτό, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι πριν από το κρεβάτι να είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 ετών, ένα καλό επίπεδο πριν τον ύπνο είναι 110-200 mg / dL (6.1 έως 11.1 mmol / L), ενώ ένα παιδί ηλικίας μεταξύ 6 και 12 θα πρέπει να είναι 100 έως 180 mg / dL (5.6 έως 10 mmol / L) φάσμα. Επίπεδα σακχάρου στο αίμα των εφήβων πρέπει να είναι μεταξύ 90 και 150 mg / dL (5 έως 8,3 mmol / L) πριν από το κρεβάτι.

Πειραματικοί τρόποι θεραπείας

 • Μεταμόσχευση παγκρέατος. Με μια επιτυχημένη μεταμόσχευση παγκρέατος, το παιδί σας δεν θα είναι πλέον ανάγκη ένεση ινσουλίνης. Αλλά μεταμοσχεύσεις παγκρέατος δεν είναι πάντα επιτυχείς - και η διαδικασία ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Το παιδί σας θα χρειαστεί μια ζωή των ισχυρών ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για την πρόληψη της απόρριψης οργάνων. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να έχουν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης μιας υψηλού κινδύνου μόλυνσης και της ζημίας οργάνων. Επειδή οι παρενέργειες μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από το διαβήτη, οι μεταμοσχεύσεις παγκρέατος σε παιδιά γενικά δεν γίνονται.
 • Μεταμόσχευση κυττάρων νησιδίων. Επίσης, οι ερευνητές πειραματίζονται με μεταμόσχευση κυττάρων νησιδίων, η οποία παρέχει τα νέα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη από το πάγκρεας δότη. Αν και αυτή η πειραματική διαδικασία έχει συναντηθεί με προβλήματα στο παρελθόν, νέες τεχνικές και καλύτερα φάρμακα για την πρόληψη της απόρριψης των κυττάρων των νησιδίων μπορεί να κρατήσει την υπόσχεση για το μέλλον. Ωστόσο, η μεταμόσχευση νησιδίων εξακολουθεί να απαιτεί τη χρήση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, και, όπως ακριβώς συνέβη με το δικό του φυσικά κύτταρα των νησιδίων του, ο οργανισμός καταστρέφει συχνά τα μεταμοσχευμένα κύτταρα των νησιδίων, κάνοντας το χρόνο μακριά ινσουλίνη βραχύβια.

Σημάδια του προβλήματος
Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, μερικές φορές θα προκύψουν προβλήματα. Ορισμένες βραχυπρόθεσμες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 χρειάζονται άμεση φροντίδα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, αυτές οι συνθήκες μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και απώλεια συνείδησης (κώμα).

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία). Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πέσει κάτω εύρος-στόχο του, που είναι γνωστή ως χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ρωτήστε το γιατρό σας για το τι θεωρείται χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα για το παιδί σας. Επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να μειωθεί για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων παρακάμπτοντας ένα γεύμα, να πάρει περισσότερη σωματική δραστηριότητα από το κανονικό ή ενέσιμη πάρα πολύ ινσουλίνη. Η υπογλυκαιμία συμβαίνει πιο συχνά με ενδιάμεσης δράσης ινσουλίνης, όπως η ινσουλίνη NPH.

Διδάξτε στο παιδί σας τα συμπτώματα χαμηλού σακχάρου στο αίμα, και ότι σε περίπτωση αμφιβολίας, αυτός ή αυτή θα πρέπει πάντα να κάνετε ένα τεστ σακχάρου στο αίμα. Τα πρώιμα σημεία και συμπτώματα χαμηλού σακχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν:

 • Εφίδρωση
 • Αστάθεια
 • Πείνα
 • Ζάλη
 • Χλωμό δέρμα
 • Γρήγορος ή ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός
 • Κούραση
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση
 • Πονοκέφαλοι
 • Ευερεθιστότητα

Αργότερα τα σημάδια και τα συμπτώματα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα, τα οποία είναι μερικές φορές συγχέεται με δηλητηρίαση από οινόπνευμα σε εφήβους και ενήλικες, περιλαμβάνουν:

 • Λήθαργος
 • Σύγχυση
 • Αλλαγές συμπεριφοράς, ενίοτε δραματικές
 • Κακή συντονισμού
 • Σπασμοί

Εάν το παιδί σας αναπτύσσει υπογλυκαιμία κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να ξυπνήσει με τον ιδρώτα-εμποτισμένο πιτζάμες ή πονοκέφαλο. Χάρη σε ένα φυσικό φαινόμενο αναπήδησης, νυχτερινή υπογλυκαιμία μπορεί να προκαλέσει ένα ασυνήθιστα υψηλό σάκχαρο στο αίμα ανάγνωση το πρώτο πράγμα το πρωί.

Εάν το παιδί σας έχει χαμηλή ανάγνωση του σακχάρου στο αίμα, τον ή χυμό φρούτων της, ταμπλέτες γλυκόζης, καραμέλες, κανονική (όχι διαίτης) σόδα ή άλλη πηγή ζάχαρης δώσει. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα του ή της σε περίπου 15 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι έχει ανέβει στην κανονική σειρά. Αν δεν είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, εκ νέου θεραπεία με περισσότερη ζάχαρη (χυμοί, καραμέλες, ταμπλέτες γλυκόζης ή άλλη πηγή ζάχαρης) και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τον έλεγχο σε άλλα 15 λεπτά. Συνεχίστε αυτό έως ότου μπορείτε να πάρετε μια κανονική ανάγνωση. Είναι μια καλή ιδέα να έχει το παιδί σας να φάει ένα γεύμα, αυτό το ένα που περιέχει ένα μικτό πηγή τροφίμων, όπως το φυστικοβούτυρο και κράκερ, για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

Εάν ο μετρητής σακχάρου στο αίμα δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, για τη θεραπεία χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ούτως ή άλλως αν το παιδί σας έχει συμπτώματα της υπογλυκαιμίας, και στη συνέχεια ελέγξτε το συντομότερο δυνατόν.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει πάντα μια πηγή ζάχαρης ταχείας δράσης με αυτόν ή αυτήν.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα προκαλέσει το παιδί σας να χάσουν τις αισθήσεις τους. Εάν συμβεί αυτό, αυτός ή αυτή μπορεί να χρειαστεί μια ένεση γλυκαγόνης έκτακτης ανάγκης - μια ορμόνη που διεγείρει την απελευθέρωση του σακχάρου στο αίμα. Να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας έχει πάντα ένα κιτ έκτακτης ανάγκης γλυκαγόνη διαθέσιμα - στο σπίτι, στο σχολείο, κατά τη διάρκεια αθλητικών, για πιτζάμα-πάρτι - και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει λήξει.

Υψηλό σάκχαρο στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Όπως και με χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σάκχαρο του αίματος του παιδιού σας μπορεί να αυξηθεί για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της τρώνε πάρα πολύ, τρώει το λάθος τους τύπους τροφίμων, δεν λαμβάνουν αρκετή ινσουλίνη ή ασθένεια.

Παρακολουθήστε για:

 • Συχνουρία
 • Αυξημένη δίψα
 • Θολή όραση
 • Κούραση
 • Ναυτία
 • Ευερεθιστότητα
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση

Εάν υποψιάζεστε ότι η υπεργλυκαιμία, ελέγχετε το σάκχαρο αίματος του παιδιού σας. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το σχέδιο το γεύμα του παιδιού σας ή φάρμακα. Αν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας είναι μεγαλύτερη από ό, τι εύρος-στόχο του, τότε μάλλον θα πρέπει να διαχειριστεί μια «διόρθωση» χρησιμοποιώντας έναν πυροβολισμό ινσουλίνης ή μέσω αντλίας ινσουλίνης. Μια διόρθωση είναι μια επιπλέον δόση ινσουλίνης, η οποία πρέπει να φέρει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πίσω στην κανονική σειρά. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα να μην κατέβει τόσο γρήγορα όσο ανεβαίνουν. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο καιρό να περιμένουμε μέχρι να ελέγξτε ξανά. Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί μια αντλία ινσουλίνης, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη θέση της αντλίας εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να μην κατέβει.

Εάν το παιδί σας έχει δύο διαδοχικές αναγνώσεις σακχάρου στο αίμα πάνω από 250 mg / dL (13,9 mmol / L), έχουν δοκιμή στο παιδί σας για κετόνες χρησιμοποιώντας ένα τεστ ούρων stick. Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να ασκήσουν, αν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του είναι υψηλή ή οποτεδήποτε υπάρχουν κετόνες. Εάν υπάρχουν μόνο ένα ίχνος ή μικρή ποσότητα κετονών, το παιδί σας να πιει επιπλέον υγρά για να καθαρίσουμε τις κετόνες.

Αν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας είναι σταθερά πάνω από 300 mg / dL (16,7 mmol / L), καλέστε τον γιατρό του παιδιού σας ή να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα.

. Αυξημένη κετόνες στα ούρα του παιδιού σας (διαβητική κετοξέωση) Εάν τα κύτταρα του παιδιού σας πεινασμένο για ενέργεια, το σώμα του παιδιού σας μπορεί να αρχίσει να σπάσει το λίπος - που παράγουν τοξικά οξέα γνωστά ως κετόνες.

Τα σημεία και συμπτώματα της σοβαρής αυτής κατάστασης περιλαμβάνουν:

 • Απώλεια της όρεξης, απώλεια βάρους
 • Ναυτία
 • Εμετός
 • Κοιλιακό άλγος
 • Μια γλυκιά, χαρακτηριστική οσμή στην αναπνοή του παιδιού σας

Αν υποψιάζεστε διαβητική κετοξέωση, ελέγξτε τα ούρα του παιδιού σας για την υπέρβαση κετόνες με ένα κιτ over-the-counter κετόνες δοκιμής. Εάν το παιδί σας έχει ένα μεγάλο ποσό των κετονών στα ούρα του, καλέστε το γιατρό του παιδιού σας αμέσως ή να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα. Επίσης, καλέστε τον γιατρό σας εάν το παιδί σας έχει κάνει εμετό πάνω από μία φορά σε διάστημα τεσσάρων ωρών και έχει κετόνες στα ούρα του.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Διαβήτη τύπου 1 είναι μια σοβαρή ασθένεια. Βοηθώντας το παιδί σας να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας του διαβήτη ή της παίρνει τη δέσμευση όλο το εικοσιτετράωρο και θα απαιτήσει αρχικά κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Αλλά οι προσπάθειές σας αξίζουν τον κόπο. Η προσεκτική διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του παιδιού σας από σοβαρές - ακόμη και απειλητική για τη ζωή - επιπλοκές.

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει:

 • Ενθαρρύνετε το άτομό του για να πάρει όλο και πιο ενεργό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη
 • Τονίζουν τη σημασία της φροντίδας του διαβήτη δια βίου
 • Διδάξτε στο παιδί σας πώς να μετρήσετε το σάκχαρό του και να κάνετε την ένεση ινσουλίνης
 • Βοηθήστε το παιδί σας να κάνουν σοφές επιλογές τροφίμων
 • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να παραμείνει σωματικά δραστήριοι
 • Προωθηθεί μια σχέση μεταξύ του παιδιού σας και την ομάδα του ή της θεραπείας του διαβήτη
 • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας φοράει μια ιατρική ετικέτα αναγνώρισης

Πάνω απ 'όλα, να παραμείνουν θετικές. Οι συνήθειες σας διδάξει το παιδί σας σήμερα θα τον βοηθήσουν να απολαύσετε μια υγιεινή και ενεργό ζωή με διαβήτη τύπου 1.

Σχολείο και διαβήτη
Μαζί με την φροντίδα στο σπίτι, θα πρέπει επίσης να συνεργαστεί με τη νοσοκόμα του σχολείου και τους δασκάλους του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια είναι τα συμπτώματα της υψηλά και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, η νοσοκόμα του σχολείου μπορεί να χρειαστεί να χορηγηθούν ινσουλίνη ή να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας. Ο ομοσπονδιακός νόμος προστατεύει τα παιδιά με διαβήτη, και τα σχολεία πρέπει να κάνουν εύλογες διευκολύνσεις για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά να πάρει μια σωστή εκπαίδευση.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Ζώντας με διαβήτη τύπου 1 δεν είναι εύκολο - για σας ή για το παιδί σας. Η καλή διαχείριση του διαβήτη απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, ειδικά στην αρχή.

Τα συναισθήματα του παιδιού σας
Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα του παιδιού σας τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Ανεπαρκώς ελεγχόμενο σάκχαρο του αίματος μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα συναισθήματά του ή της προκαλώντας αλλαγές συμπεριφοράς, όπως ευερεθιστότητα. Και, αν αυτό συμβαίνει σε ένα πάρτι γενεθλίων επειδή το παιδί σας ξεχάσει να πάρετε την ινσουλίνη πριν από έχοντας ένα κομμάτι κέικ, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να καταλήξει αγωνίζονται με φίλους.

Ένας άλλος τρόπος διαβήτης μπορεί να πάρει έναν φόρο για τα συναισθήματα του παιδιού σας είναι κάνοντας τον να αισθανθεί διαφορετικό από τα άλλα παιδιά. Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά δεν θέλουν να είναι διαφορετικά, και να χρειάζεται να αντλήσει αίμα και να δώσουν στον εαυτό τους πυροβολισμούς θέτει σίγουρα τα παιδιά με διαβήτη εκτός από τους συνομηλίκους τους. Να πάρει το παιδί σας μαζί με άλλα παιδιά που πάσχουν από διαβήτη μπορεί να βοηθήσει να κάνει το παιδί σας να αισθανθεί λιγότερο μόνοι.

Ψυχική υγεία και χρήση ουσιών
Οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους, που μπορεί να είναι ο λόγος που πολλοί ειδικοί διαβήτη περιλαμβάνουν τακτικά κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο ως μέρος της ομάδας φροντίδας του διαβήτη τους.

Οι έφηβοι, ειδικότερα, μπορεί να έχει ένα ιδιαίτερα σκληρό χρόνο που ασχολούνται με το διαβήτη. Ένα παιδί που έχει πολύ καλό για να κολλήσει στην αγωγή του διαβήτη ή της μπορεί ανταρτών στα εφηβικά του χρόνια, αγνοώντας φροντίδας του διαβήτη του. Έφηβοι μπορούν επίσης να έχουν έναν σκληρότερο χρόνο λέγοντάς τους φίλους ή φίλους ή φίλες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, επειδή θέλουν να ταιριάζει in Μπορούν επίσης να πειραματίζονται με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, τις συμπεριφορές που μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για κάποιον με διαβήτη. Διατροφικές διαταραχές και η παραίτηση από την ινσουλίνη για να χάσουν βάρος είναι άλλα προβλήματα που μπορεί να συμβεί πιο συχνά στα χρόνια της εφηβείας.

Μιλήστε σε έφηβο σας, ρωτήστε το γιατρό ή έφηβος σας να μιλήσετε σε έφηβο σας, σχετικά με τις επιπτώσεις των ναρκωτικών και του αλκοόλ σε κάποιον με διαβήτη. Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί ή τον έφηβο σας είναι επίμονα λυπημένος ή απαισιόδοξος, ή αν παρατηρήσετε δραματικές αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου του, τους φίλους ή στο σχολείο, μιλήστε με το γιατρό ή θεραπευτή για να έχουν έφηβος σας αξιολογούνται για την κατάθλιψή σας. Επιπλέον, ενημερώστε το γιατρό του παιδιού σας αν παρατηρήσετε ότι ο γιος ή η κόρη σας είναι να χάσουν βάρος, ή δεν φαίνεται να τρώνε καλά.

Οι ομάδες υποστήριξης
Μιλώντας σε ένα σύμβουλο ή θεραπευτή μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας ή μπορείτε να αντιμετωπίσουν τις δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που έρχονται με διάγνωση διαβήτη τύπου 1. Το παιδί σας μπορεί να βρει την ενθάρρυνση και την κατανόηση σε διαβήτη τύπου 1 ομάδα υποστήριξης για τα παιδιά. Οι ομάδες υποστήριξης για τους γονείς είναι επίσης διαθέσιμα. Μολονότι οι ομάδες στήριξης δεν είναι για όλους, μπορούν να είναι καλές πηγές πληροφόρησης. Τα μέλη της ομάδας συχνά γνωρίζουν σχετικά με τις τελευταίες θεραπείες και τείνουν να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες ή χρήσιμες πληροφορίες, όπως πού θα βρείτε υδατάνθρακες Η για το αγαπημένο εστιατόριο απομάκρυνσης του παιδιού σας. Αν σας ενδιαφέρει, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συστήσει μια ομάδα στην περιοχή σας.

Ή, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας, το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη ή παιδιά με Διαβήτη να βρει υποστήριξη και περιφερειακές δραστηριότητες για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους. Η Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία προσφέρει επίσης προγράμματα στρατόπεδο διαβήτη που παρέχουν τα παιδιά και οι έφηβοι με την εκπαίδευση και υποστήριξη του διαβητικού. Και, οι ομάδες αυτές προσφέρουν online πληροφορίες και φόρουμ για τα παιδιά και τους εφήβους.

Τοποθετώντας τις πληροφορίες στο πλαίσιο
Επειδή οι επιπλοκές από ανεπαρκώς ελεγχόμενο διαβήτη μπορεί να είναι τόσο τρομακτικό, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλές μελέτες - και, ως εκ τούτου, μια πολλή λογοτεχνία μπορεί να διαβάζει - είχαν ολοκληρωθεί πριν από πολλές προόδους στην φροντίδα του διαβήτη συνέβη. Και αυτό σημαίνει ότι πολλά από αυτά τα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία δεν ισχύουν κατ 'ανάγκη για το παιδί σας. Αν εσείς και το παιδί σας να συνεργαστεί με το γιατρό του παιδιού σας και να κάνετε το καλύτερό σας για να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το παιδί σας με πιθανό ζήσει μια μακρά και φυσιολογική ζωή.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία που μπορεί να αντικαταστήσει την ινσουλίνη για όποιον με διαβήτη τύπου 1. Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη τύπου 1 πρέπει να χρησιμοποιούν ένεση ινσουλίνης (εξωγενούς ινσουλίνης) κάθε μέρα για να επιβιώσουν.

Είναι προταθεί ότι ορισμένες ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά καμία δεν έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματική διαχείριση ή την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1. Ορισμένες από τις ουσίες που έχουν δοκιμαστεί και βρέθηκε αναποτελεσματική για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν νικοτιναμιδίου, βιταμίνης D, κανέλα, ψευδάργυρο και το άλφα-λιποϊκό οξύ.

Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά στοιχεία για τη βιταμίνη Ε ή το χρώμιο για να εκτιμήσει κατά πόσον ή όχι οι ουσίες αυτές μπορεί να είναι χρήσιμη στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Δεν υπάρχει τίποτα εσείς ή το παιδί σας θα μπορούσε να γίνει για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1? Δεν υπάρχει σήμερα κανένας γνωστός τρόπος για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1.

Οι δοκιμές μπορούν να γίνουν σε παιδιά που έχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 1 για να δείτε εάν έχουν οποιοδήποτε από τα αντισώματα που συνδέονται με τον τύπο 1. Ωστόσο, η παρουσία αυτών των αντισωμάτων δεν σημαίνει ότι ο διαβήτης είναι μια βεβαιότητα, και δεν υπάρχει επί του παρόντος δεν υπάρχει γνωστός τρόπος για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1, εάν τα αντισώματα που βρέθηκαν.

Οι ερευνητές εργάζονται για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1 σε άτομα που έχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο, όπως αυτοί που έχουν τον τύπο 1 αντισώματα, και άλλοι εργάζονται για την πρόληψη της περαιτέρω καταστροφής των κυττάρων των νησιδίων σε άτομα που έχουν διαγνωστεί πρόσφατα.

Μερικά παιδιά με διαβήτη τύπου 1 μπορούν να είναι επιλέξιμες για τις κλινικές δοκιμές, αλλά να σταθμίσει προσεκτικά τους κινδύνους και τα οφέλη της κάθε διαθέσιμη θεραπεία σε μια κλινική δοκιμή με το γιατρό σας.

Ενώ δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να γίνει για την πρόληψη του διαβήτη του παιδιού σας, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας την πρόληψη των επιπλοκών που οφείλονται στο διαβήτη τύπου 1, βοηθώντας τον ή να διατηρήσει τον καλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιπλέον, φροντίστε να προγραμματίσετε τακτικές επισκέψεις με το γιατρό του διαβήτη του παιδιού σας και σε ετήσια μάτι εξετάσεις που αρχίζουν το αργότερο πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση του διαβήτη.

Και, όπως όλοι οι άλλοι, τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει να τρώτε μια υγιεινή διατροφή γεμάτη από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, και συμμετέχουν σε τακτική σωματική δραστηριότητα για να βοηθήσει να κρατήσει τις καρδιές τους υγιή.

Βλέπε επίσης