Η υγεία των γυναικών

Τα εμφυτεύματα στήθους: φυσιολογικό ορό εναντίον σιλικόνης

Αναρωτιούνται σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των φυσιολογικό ορό και τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη; τους κινδύνους των εμφυτευμάτων στήθους; Τι θα συμβεί αν ένας ρήξεις εμφύτευμα; να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα.

Αν σκέφτεστε τα εμφυτεύματα στήθους, μπορεί να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φυσιολογικό ορό γεμάτο και γέλη σιλικόνης γεμάτο εμφυτεύματα. Εδώ είναι να βοηθήσει την αξιολόγηση των επιλογών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φυσιολογικό ορό και τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη;

Φυσιολογικό ορό και σιλικόνης εμφυτεύματα στήθους και οι δύο έχουν ένα εξωτερικό περίβλημα σιλικόνης. Τα εμφυτεύματα διαφέρουν σε υλικό και συνέπειας, ωστόσο.

Saline εμφυτεύματα στήθους
Τα αλατούχα μοσχεύματα γεμίζουν με αποστειρωμένο νερό αλάτι. Είναι εισαχθεί κενό, και στη συνέχεια να γεμίσει τη στιγμή που είσαι στη θέση του.

Saline εμφυτεύματα στήθους είναι διαθέσιμες για τις γυναίκες 18 ετών και άνω για την αύξηση του μαστού και σε γυναίκες κάθε ηλικίας για την αποκατάσταση του μαστού.

Σιλικόνης εμφυτεύματα στήθους
Τα εμφυτεύματα σιλικόνης προ-γεμισμένη με γέλη σιλικόνης - ένα παχύ, κολλώδες υγρό που μιμείται την αίσθηση του ανθρώπινου λίπους. Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ότι φαίνονται τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη και να αισθάνονται περισσότερο σαν φυσικό ιστό του μαστού.

Εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη είναι διαθέσιμες για τις γυναίκες 22 ετών και άνω για την αύξηση του μαστού και σε γυναίκες κάθε ηλικίας για την αποκατάσταση του μαστού.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα στήθους;

Saline και εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη παρουσιάζουν παρόμοιους κινδύνους, όπως οι εξής:

 • Ουλώδης ιστός που παραμορφώνει το σχήμα του εμφυτεύματος στήθους (κάψας σύσπαση)
 • Πόνος στο στήθος
 • Λοίμωξη
 • Αλλαγές στην αίσθηση θηλή και του μαστού, συνήθως παροδική
 • Διαρροή ή ρήξη του εμφυτεύματος

Διόρθωση οποιαδήποτε από αυτές τις επιπλοκές μπορεί να απαιτούν επιπλέον χειρουργική επέμβαση, είτε για την αφαίρεση ή την αντικατάσταση των εμφυτευμάτων.

Τι θα συμβεί αν ένας ρήξεις εμφύτευμα;

Εάν ένας ρήξεις εμφύτευμα, η προσέγγιση μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το αν το εμφύτευμα είναι φυσιολογικό ορό ή σιλικόνη.

Ρήξη αλατούχο εμφύτευμα
Εάν ένα αλατούχο ρήξεις εμφύτευμα στήθους, το εμφύτευμα θα ξεφουσκώσει - προκαλεί το πάσχον στήθος για να αλλάξετε το μέγεθος και το σχήμα.

Η διαρροή αλατούχο διάλυμα θα πρέπει να απορροφηθεί από το σώμα σας χωρίς να παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο για την υγεία, αλλά θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το περίβλημα σιλικόνης. Αν θέλετε, ένα νέο εμφύτευμα μπορεί πιθανότατα να εισαχθεί ταυτόχρονα.

Ρήξη εμφυτευμάτων σιλικόνης
Εάν ένας ρήξεις εμφυτευμάτων στήθους από σιλικόνη, μπορεί να μην παρατηρήσετε αμέσως - ή ποτέ - επειδή οποιαδήποτε ελεύθερη σιλικόνης τείνει να παραμείνει παγιδευμένη στην ινώδη ιστό (κάψα) που σχηματίζει γύρω από το εμφύτευμα. Αυτό είναι γνωστό ως μια σιωπηλή ρήξη.

Η υγεία των γυναικών. Saline εμφυτεύματα στήθους.
Η υγεία των γυναικών. Saline εμφυτεύματα στήθους.

Διαρροή γέλη σιλικόνης δεν θεωρείται ότι προκαλεί συστηματική ή μακροχρόνια προβλήματα υγείας - όπως ο καρκίνος του μαστού, προβλήματα αναπαραγωγής ή νόσο του συνδετικού ιστού, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Παρόλα αυτά, μια ρήξη εμφυτευμάτων στήθους από σιλικόνη μπορεί να προκαλέσει τελικά τον πόνο στο στήθος ή αλλαγές στο περίγραμμα ή το σχήμα του στήθους.

Αν συμβεί αυτό, ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα χειρουργική αφαίρεση. Αν θέλετε, ένα νέο εμφύτευμα μπορεί συνήθως να εισαχθεί ταυτόχρονα.

Εάν μια μαγνητική τομογραφία ανιχνεύει μια ρήξη του εμφυτεύματος, αλλά δεν έχετε οποιαδήποτε σημεία ή συμπτώματα, μπορεί να είναι μέχρι και ο γιατρός σας να σταθμίσουν τους κινδύνους και τα οφέλη της διατήρησης του εμφυτεύματος στη θέση του ή έχει αφαιρεθεί.

Βλέπε επίσης

Τα εμφυτεύματα στήθους: φυσιολογικό ορό εναντίον σιλικόνης

Είναι η ασφάλεια των εμφυτευμάτων στήθους ενεργά παρακολουθούνται;

Και οι δύο φυσιολογικό ορό και σιλικόνης εμφυτεύματα στήθους θεωρείται ασφαλής για την αύξηση του μαστού και την ανασυγκρότηση του μαστού. Μακροπρόθεσμες μελέτες παρακολούθησης σε νέες συσκευές - στον οποίο οι ερευνητές ψάχνουν για στοιχεία της συνέχισης της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των φυσιολογικό ορό και τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη - βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ποιοι παράγοντες θα πρέπει να εξετάσει πριν πάρει τα εμφυτεύματα στήθους;

Εάν σκέφτεστε για την αύξηση του στήθους ή την ανασυγκρότηση, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι σημαίνει να έχουν τα εμφυτεύματα στήθους. Εκτός από την αλλαγή εμφάνισή σας, να θυμάστε ότι:

 • Τα εμφυτεύματα στήθους δεν θα εμποδίσει το στήθος σας από τη χαλάρωση. Για να διορθώσετε κρεμώντας στήθη, ίσως χρειαστεί να εξετάσει έναν ανελκυστήρα του μαστού εκτός από την αύξηση του μαστού.
 • Τα εμφυτεύματα στήθους δεν είναι εγγυημένα για να διαρκέσει μια ζωή. Ρήξη του εμφυτεύματος είναι μια δυνατότητα. Επίσης, το στήθος σας θα συνεχίσει με την ηλικία μετά την αύξηση - και παράγοντες όπως η αύξηση του σωματικού βάρους ή η απώλεια βάρους μπορεί να αλλάξει περαιτέρω την εμφάνιση του στήθους σας. Οποιαδήποτε από αυτά τα θέματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον χειρουργική επέμβαση.
 • Η μαστογραφία μπορεί να είναι πιο περίπλοκη. Εάν έχετε εμφυτεύματα στήθους, μαστογραφίες ρουτίνας μπορεί να απαιτούν επιπλέον, εξειδικευμένες απόψεις.
 • Ίσως χρειαστεί ρουτίνας μαγνητικές τομογραφίες. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά την παρακολούθηση τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη με τη συνήθη MRI σαρώνει κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης από τρία χρόνια μετά την αρχική χειρουργική εμφυτευμάτων. Συζήτηση συνεχίζεται, ωστόσο, για το αν το όφελος της ρουτίνας μαγνητικές τομογραφίες δικαιολογεί το κόστος. Υπάρχει επίσης η ανησυχία ότι ρουτίνας μαγνητικές τομογραφίες έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε περιττή χειρουργική επέμβαση.
 • Τα εμφυτεύματα στήθους που θα μπορούσε να παρεμποδίσει το θηλασμό. Μερικές γυναίκες είναι σε θέση να με επιτυχία θηλάζουν μετά την αύξηση του μαστού, ενώ άλλοι δεν είναι.
 • Η ασφάλεια δεν μπορεί να καλύψει τα εμφυτεύματα στήθους Εκτός αν είναι ιατρικώς αναγκαία -. Όπως η ανάγκη για την ανασυγκρότηση του εμφυτεύματος μετά από μια μαστεκτομή - αύξηση του μαστού μπορεί να μην καλύπτονται από το ασφαλιστικό σχέδιο σας. Να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έξοδα που συνοδεύουν την αύξηση του μαστού, περιλαμβανομένων των σχετικών χειρουργικές επεμβάσεις ή μελλοντικών απεικονιστικές εξετάσεις.
 • Μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη χειρουργική επέμβαση μετά την αφαίρεση εμφυτευμάτων στήθους. Αν αποφασίσετε να έχουν εμφυτεύματα σας αφαιρεθεί, μπορεί να χρειάζεστε έναν ανελκυστήρα του μαστού ή άλλες διορθωτική χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει το στήθος σας να διατηρήσει μια αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Με βάση την ανατομία του στήθους σας, τον τύπο σώματος και άλλους παράγοντες, ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει ένα είδος εμφυτεύματος πάνω από ένα άλλο για τη βέλτιστη αισθητικά αποτελέσματα. Τελικά, όμως, η επιλογή μεταξύ φυσιολογικό ορό και σιλικόνης είναι στο χέρι σας.

Βλέπε επίσης