Ινοκυστική στήθη

Ορισμός

Οι Ινοκυστική στήθη που αποτελείται από ιστό που αισθάνεται άμορφο ή σχοινί-όπως στη σύσταση. Οι γιατροί αποκαλούν οζώδης ή αδενικό ιστό του μαστού.

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να έχουν ινοκυστική στήθη. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες εμπειρία ινοκυστική αλλαγές του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, οι επαγγελματίες υγείας έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τον όρο «ινοκυστική νόσος του μαστού» και τώρα απλώς αναφέρονται σε «ινοκυστική στήθη» ή «ινοκυστική αλλαγές του μαστού", επειδή έχουν ινοκυστική στήθη δεν είναι πραγματικά μια ασθένεια.

Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές του μαστού χαρακτηριστεί ως ινοκυστική στήθη είναι φυσιολογικά, μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο στήθος, ευαισθησία και διόγκωση - ειδικά στο ανώτερο, εξωτερική περιοχή του στήθους σας. Συμπτώματα του μαστού τείνουν να είναι πιο ενοχλητικό λίγο πριν από την έμμηνο ρύση. Απλή self-care μέτρα μπορεί να ανακουφίσει συνήθως ταλαιπωρία που συνδέεται με ινοκυστική στήθη.

Ινοκυστική στήθη. Βασικές προσωπικές πληροφορίες.
Ινοκυστική στήθη. Βασικές προσωπικές πληροφορίες.

Είναι σημαντικό να έχουν τα στήθη σας αξιολογούνται αν έχετε συγκεκριμένες περιοχές όπου ο πόνος εξακολουθεί να εμφανίζεται ή επιδεινώνεται, ή αν έχετε νέους τομείς εξογκώματα ή πάχυνση που εξακολουθούν να υπάρχουν μετά την περίοδο. Ο γιατρός σας θα σας εξετάσει για να δει αν οι νέες αλλαγές που αφορούν και την εξάλειψη των άλλων αιτιών.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της ινοκυστική στήθη μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Εξογκώματα του μαστού ή των περιοχών της πάχυνσης που έχουν την τάση να ταιριάζει με τον περιβάλλοντα ιστό του μαστού
 • Γενικευμένο πόνο ή ευαισθησία στο στήθος
 • Κυμαινόμενο μέγεθος εξογκώματα του μαστού
 • Πράσινο ή σκούρο καφέ απαλλαγή nonbloody θηλή που τείνει να διαρρεύσει χωρίς πίεση ή συμπίεση
 • Οι αλλαγές που συμβαίνουν και στους δύο μαστούς, και όχι μόνο ένα
 • Μηνιαία αύξηση του πόνου του μαστού ή διόγκωση από το μέσο του κύκλου (ωορρηξία) σε λίγο πριν την περίοδο

Ινοκυστική αλλαγές του μαστού εμφανίζονται συχνότερα σε γυναίκες στη δεκαετία του '20 τους, '50. Σπάνια μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες εμπειρία ινοκυστική αλλαγές του μαστού, εκτός αν είστε σε θεραπεία με αυξητική ορμόνη.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κλινική εξέταση του μαστού.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κλινική εξέταση του μαστού.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Οι περισσότεροι ινοκυστική αλλαγές του μαστού είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν βρείτε ένα νέο εξόγκωμα μαστού ή την περιοχή της πάχυνσης που εξακολουθεί να υφίσταται μετά την περίοδο σας, ή εάν έχει προηγουμένως αξιολογηθεί κατ 'αποκοπή του μαστού φαίνεται να έχουν αυξηθεί ή να αλλάξει, να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για να σας δει.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η ακριβής αιτία της ινοκυστική αλλαγές του μαστού που δεν είναι γνωστό, αλλά οι ειδικοί υποψιάζονται ότι οι αναπαραγωγικές ορμόνες - ιδίως τα οιστρογόνα - παίζουν ρόλο.

Εάν δεν είστε ακόμα εμμηνόπαυση, δυσφορία σας μπορεί να προκύψει από τον τρόπο που τα επίπεδα των ορμονών σας παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου σας. Οι διακυμάνσεις μπορούν να κάνουν τα στήθη σας να έχουν περιοχές του άμορφο πάχυνση που αισθάνονται προσφορά, ερεθισμένο και πρησμένο. Οι ινοκυστική αλλαγές του μαστού συχνά αισθάνονται το χειρότερο πριν από έμμηνο ρύση σας, και ο πόνος και η διόγκωση τείνει να ξεκαθαρίσει μια φορά έμμηνο ρύση σας αρχίζει.

Όταν εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο, ινοκυστική ιστό του μαστού περιλαμβάνει διακριτά στοιχεία, όπως:

 • Υγρού-γεμάτο στρογγυλό ή οβάλ θύλακες (κύστεις)
 • Μια εξέχουσα θέση του σαν ουλή ινώδους ιστού (ίνωση)
 • Υπερανάπτυξη των κυττάρων (υπερπλασία) επένδυση των αγωγών γάλακτος ή το γάλα που παράγουν ιστούς (λόβια) του μαστού
 • Διευρυμένη λόβια του μαστού (αδένωσης)

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Έχοντας ινοκυστική στήθη δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, εκτός εάν οι αλλαγές του μαστού συνδέεται με άτυπη υπερπλασία (ατυπία), - την ανώμαλη εμφάνιση και υπερανάπτυξη των κυττάρων που ευθυγραμμίζουν λόβια του μαστού και αγωγών.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας οικογενειακός γιατρός σας, νοσοκόμα ή βοηθός γιατρού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βασίζονται σε μια κλινική εξέταση του μαστού ή ευρήματα σε εξέταση απεικόνισης, μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικό μαστού-την υγεία.

Η αρχική αξιολόγηση επικεντρώνεται σε ιατρικό σας ιστορικό. Ο γιατρός σας θα θέλει να συζητήσει τα συμπτώματά σας, τη σχέση τους με τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία.

Τι μπορείτε να κάνετε
Για την προετοιμασία για το ραντεβού σας, κάνετε μια λίστα με:

 • Όλα τα συμπτώματά σας, ακόμη και αν φαίνεται άσχετα για το λόγο για το ραντεβού σας
 • Βασικές προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών και των αποτελεσμάτων της κάθε προηγούμενη μαστογραφίες
 • Όλα τα φάρμακα, τις βιταμίνες, τα βότανα και τα συμπληρώματα που παίρνετε
 • Ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας, παραθέτοντας τους από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση που ο χρόνος

Βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα μου;
 • Μήπως αυτά τα συμπτώματα αυξάνουν τον κίνδυνο μου από τον καρκίνο του μαστού;
 • Τι είδους εξετάσεις θα χρειαστώ;
 • Ποια θεραπεία είναι πιθανό να λειτουργούν καλύτερα;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Υπάρχουν έντυπο υλικό που μπορώ να έχω εκεί; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις οποιαδήποτε στιγμή δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας μπορεί να σας υποβάλει ερωτήσεις, όπως:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας και πόσο καιρό έχετε να είχε;
 • Νιώθετε κάθε πόνος στο στήθος; Εάν ναι, ποια είναι η σοβαρότητα του πόνου σας;
 • Τα συμπτώματά σας συμβαίνουν σε ένα ή και τα δύο στήθη;
 • Πότε είχατε τελευταία μαστογραφία σας;
 • Είχατε ποτέ καρκίνο του μαστού ή των προκαρκινικών βλαβών του μαστού;
 • Έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Δοκιμές για να αξιολογήσει την κατάστασή σας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Κλινική εξέταση του μαστού. Γιατρός σας ελέγχει για ασυνήθιστες περιοχές με οπτικά και με το χέρι την εξέταση των μαστών σας και τους λεμφαδένες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του λαιμού σας και μασχάλες. Αν το ιατρικό ιστορικό σας και την κλινική εξέταση του μαστού δείχνουν φυσιολογικές μεταβολές του μαστού, ίσως να μην χρειαστεί πρόσθετες δοκιμές. Εάν ο γιατρός σας βρίσκει μια ασυνήθιστη εφάπαξ και υποψιάζεται ινοκυστική αλλαγές, αυτός ή αυτή μπορεί να σας ζητήσει να επιστρέψετε σε λίγες εβδομάδες αργότερα, μετά την έμμηνο ρύση σας - τότε θα έχετε μια άλλη εξέταση μαστού για να δούμε αν οι αλλαγές που συνδέονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας. Αν επιμένουν οι αλλαγές, θα χρειαστείτε πιθανώς μια μαστογραφία ή υπέρηχο.
 • . Μαστογραφία Εάν ο γιατρός σας εντοπίσει ένα εξόγκωμα μαστού ή ασυνήθιστη πάχυνση στον ιστό του μαστού σας, θα πρέπει να έχετε μια μαστογραφία - ένα X-ray εξετάσεις για να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος στο στήθος σας. Ακόμα κι αν εξετάσεις το στήθος σας είναι φυσιολογικό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια μαστογραφία αν είστε ηλικίας 30 ετών και άνω για να ελέγξετε για ύποπτες περιοχές στο στήθος σας, που μπορεί να είναι πολύ μικρό για να αισθάνονται.
 • Υπερήχων. Ένας υπέρηχος χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει εικόνες των μαστών σας και είναι συχνά εκτελείται μαζί με μια μαστογραφία. Οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών θα μπορούσε να έχει ένα υπερηχογράφημα αντί για μια μαστογραφία, επειδή υπερηχογράφημα μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα πυκνό μαστικό ιστό - ότι είναι, ιστός πυκνά με λοβούς, αγωγοί και του συνδετικού ιστού (στρώμα) και λιγότερο λίπος από ό, τι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν. Υπερηχογράφημα είναι επίσης χρήσιμη στη διάκριση μεταξύ γεμάτο υγρό κύστεις του μαστού και στερεών μαζών.
 • Αναρρόφηση με λεπτή βελόνα. Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι η κατ 'αποκοπή εντοπίζονται στην κλινική εξέταση έχει τη συνοχή ενός κύστη, αυτός ή αυτή θα διατάξει έναν υπέρηχο για να επιβεβαιώσει την παρουσία του μια κύστη ή χρησιμοποιήστε αναρρόφηση με λεπτή βελόνα για να δούμε αν το ρευστό μπορεί να ανακληθεί από το εφάπαξ. Αυτή η χρήσιμη διαδικασία μπορεί να γίνει στο γραφείο.
 • Βιοψία μαστού. Μια βιοψία μαστού είναι μια διαδικασία για να αφαιρέσει ένα μικρό δείγμα του ιστού του μαστού για τη μικροσκοπική ανάλυση. Εάν ο γιατρός σας βρίσκει έναν ύποπτο όγκο του μαστού, μια περιοχή της πύκνωσης ή άλλες ασυνήθιστες αλλαγές κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης του μαστού, θα έχετε μια επιπλέον εξέταση απεικόνισης, όπως η μαστογραφία ή υπέρηχο. Μπορείτε, επίσης, μπορεί να αναφέρεται σε ένα χειρουργό μαστού για να συζητήσει το κατά πόσον θα πρέπει να έχετε μια βιοψία μαστού. Αν μια ύποπτη περιοχή έχει δει κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης απεικόνισης, ο ακτινολόγος μπορεί να συστήσει μια βιοψία μαστού.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Εάν δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα είναι ήπια, δεν χρειάζεται καν θεραπεία για την ινοκυστική στήθη. Έντονος πόνος ή μεγάλες, επώδυνες κύστεις που συνδέονται με την ινοκυστική στήθη μπορεί να απαιτεί θεραπεία.

Οι θεραπευτικές επιλογές για κύστεις του μαστού περιλαμβάνουν:

 • Αναρρόφηση με λεπτή βελόνα. Γιατρός σας χρησιμοποιεί μια τρίχα-λεπτή βελόνα για να στραγγίσει το υγρό από την κύστη. Αφαίρεση υγρού επιβεβαιώνει ότι η κατ 'αποκοπή είναι μια κύστη του μαστού και, στην πραγματικότητα, αφαιρεί, ανακουφίζοντας σχετική ταλαιπωρία.
 • Χειρουργική εκτομή. Σπάνια, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε ένα επίμονο κύστη-όπως η εφάπαξ που δεν επιλυθεί μετά από επαναλαμβανόμενη αναρρόφηση και προσεκτική παρακολούθηση.

Παραδείγματα των επιλογών θεραπείας για τον πόνο του μαστού περιλαμβάνουν:

 • Over-the-counter αναλγητικά, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφένη (Advil, Motrin IB, κ.α.) ή συνταγογραφούμενα φάρμακα.
 • Από του στόματος αντισυλληπτικά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα του κύκλου που σχετίζονται με ορμόνες που συνδέονται με την ινοκυστική αλλαγές του μαστού.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μπορείτε να βρείτε ανακούφιση από τα συμπτώματα της ινοκυστική στήθη μέσα από μία από αυτές τις θεραπείες:

 • Φορέστε ένα σουτιέν σταθερή στήριξη, έχει τοποθετηθεί από έναν επαγγελματία, αν είναι δυνατόν.
 • Φορέστε ένα αθλητικό σουτιέν κατά τη διάρκεια της άσκησης και, ενώ στον ύπνο, ειδικά όταν το στήθος σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.
 • Περιορίστε ή αποφύγετε την καφεΐνη, μια διαιτητική αλλαγή πολλές γυναίκες αναφέρουν ως χρήσιμη, αν και ιατρικές μελέτες του αποτελέσματος της καφεΐνης για τον πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα προεμμηνορροϊκό απέβησαν άκαρπες.
 • Μειώστε το λίπος στη διατροφή σας, η οποία μπορεί να μειώσει τον πόνο στο στήθος ή δυσφορία που συνδέεται με ινοκυστική στήθη.
 • Μειώσουν ή να σταματήσουν τη λήψη ορμονικής θεραπείας, αν είστε μετεμμηνοπαυσιακές - αλλά φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη συνταγή φάρμακα σας.
 • Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης ή ζεστό μπουκάλι νερό για να ανακουφίσουν τον πόνο σας.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι μια μορφή του λινελαϊκού οξέος που είναι διαθέσιμο ως over-the-counter συμπλήρωμα. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το έλαιο νυχτολούλουδου να προσπαθήσει να διαχειριστεί τον πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα της ινοκυστική αλλαγές του μαστού. Αν δεν υπάρχει βελτίωση μετά από δύο έως τρεις μήνες, διακόψτε τη χρήση του.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός είναι άγνωστος, ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να αντικαταστήσει το λινελαϊκό οξύ σε γυναίκες που έχουν έλλειψη σε αυτό το βασικό λιπαρό οξύ. Αποκατάσταση λινολεϊκό οξύ τα επίπεδα μπορεί να κάνει τους ιστούς του στήθους τους λιγότερο ευαίσθητα σε ορμονικές επιδράσεις.

Βλέπε επίσης