Κλείστε το κάπνισμα

Κλείστε το κάπνισμα: αποδεδειγμένες στρατηγικές για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα

Στο στάδιο της προετοιμασίας μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα και τη χρήση άλλων προϊόντων καπνού. Χρησιμοποιήστε αυτές τις δοκιμασμένες στρατηγικές για να βοηθήσει στον τερματισμό την εξάρτησή σας από τον καπνό.

Ξέρετε ότι όταν σταματήσουν το κάπνισμα, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Έτσι τώρα θέλετε να σοβαρευτούμε και να σταματήσουν το κάπνισμα. Αλλά γνωρίζετε επίσης ότι η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι προκλητική και ότι παίρνει τους περισσότερους καπνιστές αρκετές προσπαθεί πριν τα καταφέρουν. Τόσο πώς μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα, ελπίζω για το καλό; Αυτά προσπάθησε-και-αληθινό στρατηγικές που μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε το στόχο σας να σταματήσουν το κάπνισμα. Δοκιμάστε μία ή δύο, ή να δοκιμάσετε όλα αυτά μέχρι να βρείτε αυτό που λειτουργεί για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα.

Οδηγός Δράσης για την αντιμετώπιση εναύσματα (αρχείο PDF απαιτείται το Adobe Reader)

Βάλτε το στο χαρτί

Κλείστε το κάπνισμα. Κλείστε το κάπνισμα: αποδεδειγμένες στρατηγικές για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα.
Κλείστε το κάπνισμα. Κλείστε το κάπνισμα: αποδεδειγμένες στρατηγικές για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα.

Σκεφτείτε τι δεν σας αρέσει σχετικά με το κάπνισμα και γιατί θέλετε να κόψετε το κάπνισμα. Είστε ανησυχούν για επιπτώσεις στην υγεία, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και καρδιακές παθήσεις; Θέλετε να νιώσετε καλύτερα; Ορίστε ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας; Απαλλαγείτε από το εν λόγω παρατεταμένη μυρωδιά του καπνού για τα μαλλιά, το δέρμα και τα ρούχα σας; Γράψτε όλα κάτω και να φέρουν μαζί σας τη λίστα. Κάθε φορά που θα πάρετε ένα τσιγάρο ή να έχουν την επιθυμία να, να διαβάσετε τη λίστα σας και να υπενθυμίσω στον εαυτό σας γιατί θέλετε να κόψετε το κάπνισμα.

Ζητήστε υποστήριξη

Πάρτε τους άλλους από την πλευρά σας. Ενημερώστε την οικογένειά σας, τους φίλους και τους συναδέλφους που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα. Μπορείτε να ρωτήσετε τους ακόμη και να σας υπενθυμίσω γιατί είναι σημαντικό να σταματήσουν το κάπνισμα, αν δούμε να πάρει ένα τσιγάρο. Επίσης, ρωτήστε τους φίλους σας ή κάποιος στην οικογένειά σας που καπνίζει να σταματήσουν το κάπνισμα, πάρα πολύ. Και θεωρούν ενώνει μια ομάδα υποστήριξης - είτε αυτοπροσώπως είτε online - για τους ανθρώπους που έχουν κόψει το κάπνισμα ή θέλετε να.

Δείτε έναν ειδικό

Επικοινωνήστε με έναν ειδικό καπνού θεραπεία μέσω του γιατρού σας, ένα τοπικό πρόγραμμα θεραπείας ή ένα τηλέφωνο με βάση το πρόγραμμα. Χωρίς χρέωση καπνού σταματήσουν γραμμές είναι διαθέσιμες σε κάθε πολιτεία στις χώρες της Ευρώπης και πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των τηλεφωνικών γραμμών διακοπής είναι ότι μπορείτε να συμμετάσχετε από το σπίτι σας - δεν χρειάζεται μεταφορά. Η μεγαλύτερη παροχή συμβουλών που θα λάβετε όταν θέλετε να κόψετε το κάπνισμα, το πιο πιθανό θα παραμείνει χωρίς καπνό. Ρωτήστε το γιατρό ή το νοσοκομείο σας για πληροφορίες, ή να ελέγξετε τοπικό τηλεφωνικό σας.

Πάρτε το αργό

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την καλύτερη επιτυχία με τη διακοπή του καπνίσματος ορίζοντας ημερομηνία διακοπής του καπνίσματος και στη συνέχεια απότομη διακοπή κατά την ημερομηνία αυτή. Εάν έχετε δοκιμάσει ότι η μέθοδος μερικές φορές και δεν έχει εργαστεί για σας, ίσως να θέλετε να ξεκινήσει η διαδικασία σταματήσουν το κάπνισμα με τη σταδιακή περικοπή του καπνίσματος σας. Τρόποι που μπορείτε να περικόψει σταδιακά περιλαμβάνουν καθυστέρηση πρώτο τσιγάρο της ημέρας, το κάπνισμα μόνο το ήμισυ του κάθε τσιγάρο, αγοράζοντας μόνο ένα πακέτο τσιγάρα σε έναν χρόνο, και μία διαπραγμάτευση κάπνισμα σπάσει μια μέρα για φυσική δραστηριότητα. Κατασκευάστηκε για κάθε επιτυχία έως ότου έχετε κόψει το κάπνισμα εντελώς.

Βλέπε επίσης

Κλείστε το κάπνισμα: αποδεδειγμένες στρατηγικές για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα

Αποφύγετε προκαλεί το κάπνισμα

Αναγνωρίστε μέρη και καταστάσεις που σας κάνουν να θέλετε να καπνίσετε και την αποφυγή τους. Αντ 'αυτού, να επισκέπτονται τους χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, όπως ένα μουσείο ή κινηματογράφο. Κάντε παρέα με ανθρώπους που δεν καπνίζουν ή που θέλουν επίσης να σταματήσουν το κάπνισμα. Στην εργασία, χρησιμοποιήστε την κύρια πόρτα, αντί της εισόδου του καπνίσματος. Κρατήστε ιδιαίτερα απασχολημένος κατά τη διάρκεια φορές, όταν πλήξη μπορεί να σας βάλει στον πειρασμό να καπνίσουν. Κάντε το άβολο να καπνίζουν stashing τσιγάρα και αναπτήρες σας στο αυτοκίνητο όταν είστε στο σπίτι ή την εργασία. Επίσης, αντικατάσταση παλαιών με νέες συμπεριφορές ρουτίνες που δεν σχετίζονται με το κάπνισμα. Μασήστε τσίχλα ενώ οδηγείτε, ή να πάρετε μια νέα διαδρομή για να εργαστεί για να κρατήσει το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον σας και μακριά από το κάπνισμα. Σηκωθείτε από το τραπέζι αμέσως μετά το φαγητό. Πιείτε νερό ή τσάι αντί για καφέ ή αλκοόλ. Πρακτική που λέει, "Όχι, ευχαριστώ, δεν καπνίζω».

Δοκιμάστε ένα stop-smoking προϊόντος

Μην χρησιμοποιείτε τα συμπτώματα στέρησης ή πόθους ως δικαιολογία για να μην κόψει το κάπνισμα. Πληθώρα σταματήσουν το κάπνισμα τα προϊόντα και τα φάρμακα με το Food and Drug Administration την έγκριση είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε. Ορισμένοι τύποι θεραπείας υποκατάστασης νικοτίνης - συμπεριλαμβανομένων των κηλίδων, των ούλων και παστίλιες - είναι διαθέσιμες over-the-counter. Η νικοτίνη ρινικό εκνέφωμα και η νικοτίνη εισπνοής είναι διαθέσιμο από τη συνταγή. Άλλα φάρμακα συνταγή μπορεί επίσης να είναι επιλογές. Η βουπροπιόνη (Zyban) μπορεί να βοηθήσει τους πόθους νικοτίνης ελέγχου. Η βαρενικλίνη (Chantix) μπορεί να μειώσει τόσο την ευχάριστη επίδραση του καπνίσματος και τυχόν συμπτωμάτων απόσυρσης νικοτίνης. Μπορεί να είστε σε θέση να χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό των σταματήσουν το κάπνισμα προϊόντα ταυτόχρονα. Χρησιμοποιώντας ένα stop-smoking προϊόντος μαζί με την παροχή συμβουλών για την επίτευξη αλλαγών στη συμπεριφορά και τις πεποιθήσεις σας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουν το κάπνισμα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το τι να σταματήσει το κάπνισμα τα προϊόντα μπορεί να είναι καλύτερο για σας.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Το στρες και το άγχος μπορεί να αυξήσει την επιθυμία σας να καπνίζουν και να εκτροχιάσει την προσπάθεια σας να σταματήσουν το κάπνισμα. Για να διατηρήσετε το στρες και το άγχος υπό έλεγχο, να ιεραρχούν τις εργασίες σας. Σκεφτείτε τι εργασίες που μπορείτε να εξαλείψει ή να αναθέσει σε κάποιον άλλο. Κάντε ένα διάλειμμα όταν το χρειάζεστε. Ασκήσεις χαλάρωσης πρακτική, όπως η σωματική δραστηριότητα, βαθιά αναπνοή και διαλογισμό. Τεντώστε ή απλά να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.

Πάρτε μια ημέρα σε μια στιγμή

Μην ανησυχείτε για την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα. Εστίαση σε αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να σταματήσουν το κάπνισμα. Κάθε ώρα χωρίς τσιγάρο μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εγκατάλειψη για τα καλά - και την ελευθερία από μια νοσηρή, δαπανηρή συνήθεια.

Γιορτάστε τις επιτυχίες σας

Κατέστησε περάσει μια μέρα χωρίς ένα τσιγάρο; Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι ιδιαίτερο. Κατέστησε τη διάρκεια της εβδομάδας; Μετρήστε πόσο έχετε αποθηκεύσει με το να μην αγοράζουν τα τσιγάρα. Χρησιμοποιήστε την εξοικονόμηση για μια ειδική θεραπεία ή να επενδύσουν τα χρήματα για το μέλλον. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για να μην καπνίζουν κάνοντας κάτι που σας αρέσει κάθε μέρα, όπως τις δαπάνες περισσότερο χρόνο με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, πρόκειται για ένα παιχνίδι με μπάλα, κάνοντας μια βόλτα, εμβάπτιση σε μπανιέρα ή βλέποντας μια ταινία. Όλες οι μικρές επιτυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε το στόχο σας να σταματήσουν το κάπνισμα για το καλό.

Βλέπε επίσης

Κλείστε το κάπνισμα