Κλείστε το κάπνισμα

Μάσημα του καπνού: δεν είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση για τα τσιγάρα

Πάρτε τα γεγονότα σχετικά με το μάσημα του καπνού και άλλες μορφές καπνού χωρίς καύση. Είναι πιο επιβλαβές και εθιστικό από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε.

Μπορείτε να καλέσετε το μάσημα του καπνού από ό, τι όνομα θέλετε - καπνού χωρίς καύση, καπνός σούβλα, μάσηση, ταμπάκο, πρέζα ή dip - αλλά μην το ονομάσουμε αβλαβή. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μάσημα του καπνού ή άλλα είδη καπνού χωρίς καύση, επειδή σας αρέσει ή επειδή νομίζετε ότι χωρίς καύση είναι ασφαλέστερη από ό, τι τα τσιγάρα, να προειδοποιήσει - μάσημα καπνού μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Καπνός για μάσημα και άλλες μορφές καπνού χωρίς καύση

Μάσημα καπνού είναι ένας κοινός τύπος καπνού χωρίς καύση. Άκαπνων προϊόντων καπνού αποτελούνται από καπνό ή ένα μείγμα καπνού που είναι μάσημα, πιπιλίσουν ή να μύρισε, αντί να καπνίσει.

Κλείστε το κάπνισμα. Προκαρκινικές αλλοιώσεις στο στόμα.
Κλείστε το κάπνισμα. Προκαρκινικές αλλοιώσεις στο στόμα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι των άκαπνων προϊόντων καπνού σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, είναι οι κύριοι τύποι καπνού χωρίς καύση:

 • Ταμπάκο. Αυτό είναι ψιλοαλεσμένος ή τεμαχισμένα φύλλα του καπνού. Είναι διαθέσιμο σε ξηρή ή υγρή μορφή και είναι συσκευασμένο σε κουτιά ή το τσάι τσάντα-όπως σακουλάκια. Μια πρέζα του ταμπάκου τοποθετείται μεταξύ του κάτω χείλους και των ούλων ή μάγουλου και του ούλου. Ξηρές μορφές του ταμπάκου μπορεί να μύρισε στη μύτη. Χρησιμοποιώντας το ταμπάκο καλείται επίσης εμβάπτιση.
 • Μάσημα του καπνού. Αυτό αποτελείται από χαλαρά φύλλα του καπνού που γλυκαίνονται και συσκευάζεται σε σακουλάκια. Βάζετε ένα κομμάτι του καπνού ανάμεσα στο μάγουλα και τα ούλα σας και κρατήστε το εκεί, μερικές φορές για ώρες σε έναν χρόνο. Είναι επίσης ονομάζεται μάσηση και chaw. Συνήθως, μπορείτε φτύσει τους χυμούς του καπνού, αλλά αν είστε περισσότερο εξαρτημένοι, μπορεί να έχουν την τάση να καταπιούν κάποιες από τις χυμούς.
 • Snus. Snus (προφέρεται snoos) είναι μια νεότερη άκαπνων, spitless προϊόν καπνού που προέρχεται από την Σουηδία. Έρχεται σε μια σακούλα που μπορείτε να κολλήσετε μεταξύ του άνω χείλους και των ούλων σας. Μπορείτε να το αφήσετε εκεί για περίπου μισή ώρα, χωρίς να χρειάζεται να φτύνουν, στη συνέχεια, πετάξτε το.
 • Απορροφήσιμα καπνού. Αυτά είναι τα κομμάτια του συμπιεσμένου καπνού σε σκόνη, που είναι παρόμοια με μικρές σκληρές καραμέλες. Θα διαλυθεί στο στόμα σας, που δεν απαιτούν φτύσιμο των χυμών καπνού. Είναι μερικές φορές ονομάζεται παστίλιες καπνού, αλλά δεν είναι το ίδιο με το παστίλιες νικοτίνης που χρησιμοποιείται για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα.
 • Άλλα προϊόντα. Σε ορισμένα μέρη της χώρας, καπνού χωρίς καύση έρχεται επίσης με τη μορφή των βυσμάτων και ανατροπές. Plugs είναι ο καπνός συμπιέζεται σε ένα σχήμα τούβλων, και ανατροπές είναι πλεκτά και στριμμένα καπνού. Κρατάτε ένα κομμάτι ανάμεσα στο μάγουλα και τα ούλα σας, και να φτύσει τους χυμούς του καπνού.

Βλέπε επίσης

Μάσημα του καπνού: δεν είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση για τα τσιγάρα

Κίνδυνοι για την υγεία από το μάσημα του καπνού και των άλλων μορφών καπνού χωρίς καύση

Ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι καπνού χωρίς καύση μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνο από τα τσιγάρα, η μακροχρόνια χρήση του μασήματος καπνού και άλλα προϊόντα καπνού χωρίς καύση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό είναι επειδή μπορεί να περιέχει περίπου 30 καρκινογόνες ουσίες. Όπως και τα τσιγάρα, καπνού χωρίς καύση περιέχει επίσης νικοτίνη, η οποία μπορεί να σας προκαλέσει να εθίζονται.

Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά από τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με καπνού χωρίς καύση:

 • Τοξικομανίας. Επειδή καπνού χωρίς καύση περιέχει νικοτίνη, μπορείτε να εθιστεί, όπως ακριβώς κάνετε με τα τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού. Το σώμα σας μπορεί πραγματικά να απορροφήσει όσο νικοτίνης από καπνό για μάσημα ή για εισπνοή όπως κάνει από τα τσιγάρα. Ακριβώς όπως με το κάπνισμα, την απόσυρση από την καπνού χωρίς καύση προκαλεί σημεία και συμπτώματα όπως έντονο πόθο, αύξηση της όρεξης, ευερεθιστότητα και καταθλιπτική διάθεση.
 • Καρκίνος. Τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου αυξάνεται εάν χρησιμοποιείτε το μάσημα του καπνού ή άλλα είδη καπνού χωρίς καύση. Αυτό περιλαμβάνει καρκίνο του οισοφάγου και διάφοροι τύποι καρκίνου του στόματος, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του στόματος, του λαιμού σας, μάγουλο, τα ούλα, τα χείλη και τη γλώσσα. Μπορείτε, επίσης, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο του παγκρέατος και του καρκίνου του νεφρού.
 • Τερηδόνα. Καπνός για μάσημα και άλλες μορφές των άκαπνων αιτία φθοράς των δοντιών του καπνού. Αυτό συμβαίνει γιατί το μάσημα του καπνού περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η οποία συμβάλλει στην κοιλότητες. Μάσημα του καπνού περιέχει επίσης χονδροειδή σωματίδια που μπορεί να ερεθίσουν τα ούλα σας και το μηδέν μακριά στο σμάλτο των δοντιών σας, κάνοντας τα δόντια σας πιο ευάλωτο σε κοιλότητες.
 • Ασθένεια των ούλων. Η ζάχαρη και ερεθιστικές ουσίες στο μάσημα του καπνού και άλλες μορφές καπνού χωρίς καύση μπορεί να προκαλέσει τα ούλα σας να τραβήξει μακριά από τα δόντια σας στην περιοχή του στόματός σας, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το μασάτε. Την πάροδο του χρόνου μπορείτε να αναπτύξετε την ασθένεια των ούλων, η οποία μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να καταστρέψει το μαλακό ιστό και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια σας (περιοδοντίτιδα) και να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών.
 • Οι καρδιακές παθήσεις. Άκαπνων προϊόντων καπνού αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η μακροχρόνια χρήση καπνού χωρίς καύση αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από ορισμένα είδη καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
 • Προκαρκινικές αλλοιώσεις στο στόμα. Άκαπνων προϊόντων καπνού αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μικρά άσπρα μπαλώματα που ονομάζονται λευκοπλακία (τουαλέτα-Koh-PLAY-Κ.Ε.Ε-UH) μέσα στο στόμα σας, όπου το μασάτε είναι πιο συχνά τοποθετούνται. Οι βλάβες του στόματος είναι προκαρκινικές - πράγμα που σημαίνει ότι οι αλλοιώσεις θα μπορούσε μια ημέρα να γίνει ο καρκίνος.

Τερματισμός μάσημα του καπνού και άλλες μορφές καπνού χωρίς καύση

Εάν χρησιμοποιείτε το μάσημα του καπνού ή άλλες μορφές καπνού χωρίς καύση, κλείστε το. Τώρα που γνωρίζετε τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό, θα έχουν επιπλέον κίνητρο για να σταματήσουν τη χρήση καπνού χωρίς καύση. Και αν προσπαθείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα τσιγάρα, μην στραφούν σε άκαπνη τσιγάρα. Ενώ καπνού χωρίς καύση μπορεί να είναι ασφαλέστερο από ό, τι τα τσιγάρα, καπνού χωρίς καύση δεν έχει αποδειχθεί για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να καταλήξετε με δύο τσιγάρα και καπνού χωρίς καύση.

Για να σταματήσετε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος καπνού, ξεκινήστε μιλώντας με το γιατρό σας. Ή να μιλήσετε με έναν σύμβουλο καλώντας 1-800-QUIT-NOW (800-784-8669). Ο γιατρός ή δικηγόρος σας μπορεί να σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός σχεδίου διακοπής και την επιλογή των προϊόντων αντικατάστασης νικοτίνης ή φάρμακα για να βοηθήσει την εξασφάλιση της επιτυχίας.

Βλέπε επίσης

Κλείστε το κάπνισμα