Διατροφή και υγιεινή διατροφή

Φυτικά συμπληρώματα: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Φυτικά συμπληρώματα δεν είναι δικαίωμα για όλους. Πάρτε τα γεγονότα πριν να αγοράσετε.

Echinacea για να αποτρέψει το κρυολόγημα. Ginkgo να βελτιώσει τη μνήμη. Flaxseed μειώνουν τη χοληστερόλη. Η λίστα των βότανα συνεχίζεται και επάνω.

Φυτικά συμπληρώματα, βότανα μερικές φορές ονομάζεται, δεν είναι νέα. Τα φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, δεν έχουν φυτικά συμπληρώματα έχουν υποβληθεί στην ίδια επιστημονική εξέταση και δεν είναι τόσο αυστηρές ρυθμίσεις, όπως τα φάρμακα. Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές των συμπληρωμάτων από βότανα δεν πρέπει να πάρει την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πριν από τη διάθεσή τους στην αγορά.

Ωστόσο, ορισμένα φυτικά συμπληρώματα - συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που χαρακτηρίζονται ως «φυσικό» - έχουν φάρμακο-όπως συνέπειες που μπορεί να είναι επικίνδυνη. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνετε την εργασία σας και να ερευνήσει πιθανά οφέλη και τις παρενέργειες των φυτικών συμπληρωμάτων, πριν να αγοράσετε. Και φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας, ειδικά αν παίρνετε φάρμακα, έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, ή είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Τα βοτανικά συμπληρώματα ασφαλή;

Τα βοτανικά συμπληρώματα που ρυθμίζονται από το FDA, αλλά όχι όπως τα φάρμακα και τα τρόφιμα. Πέφτουν κάτω από μια κατηγορία που λέγεται συμπληρώματα διατροφής. Οι κανόνες για τα διαιτητικά συμπληρώματα έχουν ως εξής:

 • Οι κατασκευαστές δεν χρειάζεται να ζητούν την έγκριση FDA πριν από τη θέση συμπληρώματα διατροφής στην αγορά. Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα αντιμετωπίσει μια θρεπτική ανεπάρκεια, υποστηρίζουν την υγεία ή συνδέονται με τις λειτουργίες του σώματος - αν έχουν την υποστήριξη της έρευνας και περιλαμβάνουν δήλωση ότι η FDA δεν έχει αξιολογήσει το αίτημα.
 • Οι κατασκευαστές πρέπει να ακολουθούν τις ορθές πρακτικές κατασκευής να εξασφαλίζει ότι τα συμπληρώματα επεξεργασία με συνέπεια και πληρούν τα πρότυπα ποιότητας. Οι κανονισμοί αυτοί σκόπευε να κρατήσει το λάθος συστατικά και ρύπους, όπως τα φυτοφάρμακα και μόλυβδο, από τα συμπληρώματα, καθώς και βεβαιωθείτε ότι τα σωστά συστατικά που περιλαμβάνονται σε κατάλληλες ποσότητες.
 • Μόλις ένα συμπλήρωμα διατροφής στην αγορά, η FDA είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της ασφάλειας του. Εάν το FDA βρίσκει ένα προϊόν να είναι ασφαλές, μπορεί να λάβει μέτρα κατά του κατασκευαστή ή του διανομέα ή και τα δύο, και μπορεί να εκδώσει μια προειδοποίηση ή να απαιτούν ότι το προϊόν πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά.

Οι κανονισμοί αυτοί παρέχουν τη διαβεβαίωση ότι τα βοτανικά συμπληρώματα πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ποιότητας και ότι ο FDA μπορεί να παρέμβει στην απομάκρυνση των επικίνδυνων προϊόντων από την αγορά.

Οι κανόνες δεν έχουν, ωστόσο, να εγγυηθεί ότι τα βοτανικά συμπληρώματα είναι ασφαλή για οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει. Επειδή πολλά συμπληρώματα περιέχουν ενεργά συστατικά που έχουν ισχυρά αποτελέσματα στο σώμα, τα προϊόντα αυτά μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτους κινδύνους. Για παράδειγμα, η λήψη ενός συνδυασμού των φυτικών συμπληρωμάτων ή τη χρήση συμπληρωμάτων σε συνδυασμό με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε βλαβερές, ακόμα και απειλητικές για τη ζωή αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν από τη χρήση φυτικών συμπληρωμάτων.

Πώς ξέρεις τι είναι σε ένα φυτικό συμπλήρωμα;

Η FDA απαιτεί ότι οι ακόλουθες πληροφορίες πρέπει να περιλαμβάνονται στις ετικέτες όλων των φυτικών συμπληρωμάτων:

 • Το όνομα του φυτικό συμπλήρωμα
 • Το όνομα και η διεύθυνση του κατασκευαστή ή του διανομέα
 • Ένας πλήρης κατάλογος των συστατικών - είτε στην Διατροφικές πίνακα ή εκείνων που αναφέρονται κάτω από αυτό
 • Μερίδα, το ύψος και το δραστικό συστατικό

Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι στην ετικέτα ένα φυτικό συμπλήρωμα, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για μια εξήγηση.

Ένας εύκολος τρόπος για να συγκρίνουν τα συστατικά στα προϊόντα που είναι με τη χρήση της βάσης δεδομένων Συμπληρώματα Διατροφής ετικέτες, το οποίο είναι διαθέσιμο για την Εθνική Βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας Ιατρικής. Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά για χιλιάδες συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται στην Ευρώπη. Μπορείτε να αναζητήσετε τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα, τις χρήσεις, το δραστικό συστατικό ή τον κατασκευαστή.

Βλέπε επίσης

Φυτικά συμπληρώματα: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Πώς ξέρεις αν οι ισχυρισμοί φυτικά συμπληρώματα είναι αληθείς;

Οι κατασκευαστές των φυτικών συμπληρωμάτων είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι οι ισχυρισμοί που κάνουν για τα προϊόντα τους δεν είναι ψευδείς ή παραπλανητικές και ότι από όπου και αν υποστηρίζεται από επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο να υποβάλλουν τις αποδείξεις στο FDA.

Διατροφή και υγιεινή διατροφή. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Διατροφή και υγιεινή διατροφή. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Έτσι, είναι ένας έξυπνος καταναλωτής και να κάνουμε ένα μικρό σπίτι. Μην βασίζεστε μόνο για την εμπορία του προϊόντος. Ψάξτε για αντικειμενικούς, που βασίζονται στην έρευνα πληροφορίες για να αξιολογήσει τις αξιώσεις του προϊόντος. Για να πάρετε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα:

 • Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Ακόμη κι αν δεν ξέρουν για ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα, μπορεί να είναι σε θέση να το σημείο σας με την τελευταία ιατρική καθοδήγηση σχετικά με τις χρήσεις και τους κινδύνους της.
 • Ψάξτε για επιστημονικά ευρήματα της έρευνας. Δύο καλές πηγές περιλαμβάνουν το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (NCCAM) και το Γραφείο των συμπληρωμάτων διατροφής. Και οι δύο έχουν ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.
 • Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο προϊόν, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον διανομέα. Ζητήστε να μιλήσετε με κάποιον που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως ποια δεδομένα η εταιρεία έχει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς των προϊόντων της.

Ποιος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν φυτικά συμπληρώματα;

Αν έχετε προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε τα βοτανικά συμπληρώματα. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες καταστάσεις υψηλού κινδύνου, ο γιατρός σας πιθανώς θα συστήσει ότι μπορείτε να αποφύγετε τα βοτανικά συμπληρώματα εντελώς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν τη χρήση φυτικών συμπληρωμάτων, εάν:

 • Είσαι λαμβάνοντας συνταγή ή over-the-counter (OTC) φάρμακα. Κάποια βότανα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες όταν αναμιγνύεται με ιατρική συνταγή και τα εξωχρηματιστηριακά φάρμακα, όπως η ασπιρίνη, αντιπηκτικά ή φάρμακα για την πίεση του αίματος. Συζητήστε με το γιατρό σας για τις πιθανές αλληλεπιδράσεις.
 • Είστε έγκυος ή θηλάζετε. Φάρμακα που μπορεί να είναι ασφαλές για σας ως ενήλικας μπορεί να είναι επιβλαβής για το έμβρυο σας ή θηλάζετε το μωρό σας. Κατά γενικό κανόνα, δεν λαμβάνει οποιαδήποτε φάρμακα - συνταγή, OTC ή τα φυτικά - όταν είστε έγκυος ή θηλάζετε, εκτός εάν ο γιατρός σας εγκρίνει.
 • Είσαι έχοντας χειρουργική επέμβαση. Πολλά βοτανικά συμπληρώματα μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης. Ορισμένοι μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των αναισθητικών ή να προκαλέσει επικίνδυνες επιπλοκές, όπως αιμορραγία ή υψηλή πίεση του αίματος. Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν βότανα που παίρνετε ή σκοπεύει να λάβει το συντομότερο ξέρετε χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.
 • Είσαι κάτω των 18 ή άνω των 65 ετών. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να μεταβολίσουν τα φάρμακα διαφορετικά. Και λίγες φυτικά συμπληρώματα έχουν δοκιμαστεί σε παιδιά ή έχουν δημιουργήσει ασφαλείς δόσεις για τα παιδιά.

Συμβουλές ασφαλείας για τη χρήση φυτικών συμπληρωμάτων

Εάν έχετε κάνει την εργασία σας και το σχέδιο για να δοκιμάσετε ένα βοτανικό συμπλήρωμα, θα παίζουν με ασφάλεια με αυτές τις συμβουλές:

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες συμπλήρωμα. Μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες δοσολογίες ή να πάρετε το βότανο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι συνιστάται.
 • Παρακολουθήστε τι παίρνετε. Πάρτε μόνο ένα συμπλήρωμα σε μια στιγμή για να διαπιστωθεί εάν είναι αποτελεσματική. Σημειώστε τι παίρνετε - και πόσο για πόσο χρονικό διάστημα - και πώς σας επηρεάζει.
 • Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα συμπληρώματα που κατασκευάζονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Φυτικά προϊόντα που προέρχονται από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και τυποποιημένη. Αλλά τοξικά συστατικά και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν βρεθεί σε συμπληρώματα που κατασκευάζονται αλλού, κυρίως στην Κίνα, την Ινδία και το Μεξικό.
 • Ελέγξτε τις προειδοποιήσεις και συστάσεις. Η FDA και NCCAM διατηρούν καταλόγους συμπληρώματα που είναι υπό αναθεώρηση του κανονιστικού ή που έχουν αναφερθεί ότι προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις. Ελέγξτε τις ιστοσελίδες τους για ενημερώσεις.

Βλέπε επίσης

Διατροφή και υγιεινή διατροφή