Την υγεία ενηλίκων

Ισορροπία εργασίας-ζωής: Συμβουλές για να ανακτήσει τον έλεγχο

Όταν η ζωή την εργασία σας και την προσωπική ζωή είναι εκτός ισορροπίας, το επίπεδο πίεσής σας είναι πιθανό να πετάξει στα ύψη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πρακτικές στρατηγικές για την αποκατάσταση της αρμονίας.

Υπήρξε μια εποχή που τα όρια ανάμεσα στην εργασία και το σπίτι ήταν αρκετά σαφής. Σήμερα, ωστόσο, το έργο είναι πιθανό να εισβάλει προσωπική ζωή σας - και τη διατήρηση της ισορροπία εργασίας-ζωής δεν είναι απλή υπόθεση. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε ανησυχούν για την απώλεια της εργασίας σας λόγω της αναδιάρθρωσης, απολύσεις ή άλλους παράγοντες.

Ακόμα, ισορροπία εργασίας-ζωής δεν είναι μακριά.

Ξεκινήστε με την αξιολόγηση της σχέσης σας να εργαστείτε. Στη συνέχεια εφαρμόζεται συγκεκριμένες στρατηγικές για να σας βοηθήσει να επιτύχει μια υγιή ισορροπία.

Έγγαμος με τη δουλειά σας; να εξετάσει το κόστος

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βασανίσει επάνω ώρες στη δουλειά, ειδικά αν είστε προσπαθεί να κερδίσει μια προαγωγή ή να διαχειριστεί ένα συνεχώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας - ή απλά να κρατήσει το κεφάλι σας πάνω από το νερό. Μερικές φορές υπερωρίες θα μπορούσε ακόμη και να απαιτείται. Εάν ξοδεύετε περισσότερο από το χρόνο εργασίας σας, όμως, η ζωή στο σπίτι σας θα λάβει ένα χτύπημα.

Την υγεία των ενηλίκων. Χαμένος χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.
Την υγεία των ενηλίκων. Χαμένος χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Σκεφτείτε τις συνέπειες της κακής ισορροπίας εργασίας-προσωπικής ζωής:

  • . Κόπωση Όταν είστε κουρασμένοι, η ικανότητά σας να εργάζονται παραγωγικά και να σκεφτείτε καθαρά ενδέχεται να υποστεί - η οποία θα μπορούσε να λάβει τα διόδια για τη φήμη σας ή να οδηγήσει σε επικίνδυνες ή δαπανηρά λάθη.
  • Χαμένος χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Εάν εργάζεστε πάρα πολύ, μπορείτε να χάσετε σημαντικά οικογενειακά γεγονότα ή ορόσημα. Αυτό μπορεί να σας αφήσει μείνει έξω και θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις με τους αγαπημένους σας. Είναι επίσης δύσκολο να γαλουχήσει φιλίες, αν είστε πάντα εργάζονται.
  • . Αυξημένη προσδοκίες Εάν εργάζεστε τακτικά επιπλέον ώρες, θα μπορούσε να δοθεί περισσότερη ευθύνη - η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες ανησυχίες και προκλήσεις.

Βλέπε επίσης

Ισορροπία εργασίας-ζωής: Συμβουλές για να ανακτήσει τον έλεγχο

Απεργία μια καλύτερη ισορροπία εργασίας-ζωής

Όσο εργάζεστε, juggling τις απαιτήσεις της καριέρας και της προσωπικής ζωής μάλλον θα είναι μια συνεχής πρόκληση. Εξετάστε αυτές τις ιδέες για να βρείτε την ισορροπία εργασίας-ζωής που είναι καλύτερο για σας:

  • Παρακολουθήστε το χρόνο σας. Δώστε προσοχή στις καθημερινές σας εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών που σχετίζονται και προσωπικές δραστηριότητες. Αποφασίστε τι είναι απαραίτητο και τι σας ικανοποιεί περισσότερο. Κόψτε ή να αναθέσει δραστηριότητες που δεν έχουν ή δεν μπορούν να χειριστούν - ή να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και τις πιθανές λύσεις με τον εργοδότη σας ή τους άλλους.
  • Επωφεληθείτε από τις επιλογές σας. Ρωτήστε τον εργοδότη σας σχετικά με flex ώρες, ένα συμπιεσμένο εργάσιμης εβδομάδας, κατανομή εργασίας, τηλεργασίας ή άλλες ευελιξία στον προγραμματισμό. Το περισσότερο τον έλεγχο που έχουν πάνω από τις ώρες σας, το λιγότερο άγχος που είναι πιθανό να είναι.
  • Μάθετε να λέτε όχι. Είτε πρόκειται για ένα συνάδελφο σας ζητά να ηγηθεί ένα επιπλέον σχέδιο ή το δάσκαλο του παιδιού σας που σας ζητά να οργανώσει ένα πάρτι τάξη, να θυμάστε ότι είναι ΟΚ να πω με σεβασμό όχι. Όταν σταματήσετε την αποδοχή των καθηκόντων από την ενοχή ή μια ψευδή αίσθηση της υποχρέωσης, θα έχετε περισσότερο χρόνο για τις δραστηριότητες που έχουν νόημα για σας.
  • Να αφήσει την εργασία στο χώρο εργασίας Με την τεχνολογία για να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε, θα μπορούσε να υπάρχει κανένα όριο ανάμεσα στην εργασία και το σπίτι -. Εκτός και αν το δημιουργήσετε. Κάντε μια συνειδητή απόφαση για το διαχωρισμό του χρόνου εργασίας από την προσωπική του χρόνου. Όταν είστε με την οικογένειά σας, για παράδειγμα, να κρατήσει το laptop σας στην τσάντα σας.
  • Διαχειριστείτε το χρόνο σας. Οργανώστε οικιακές εργασίες αποτελεσματικά, όπως η θελήματα σε παρτίδες ή να κάνει ένα φορτίο του πλυντηρίου κάθε μέρα, αντί να αποθηκεύσετε όλα για την ημέρα σας. Βάλτε οικογενειακές εκδηλώσεις σε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο οικογένειας και παρακολουθεί καθημερινά-να κάνουμε λίστα. Κάνε ό, τι πρέπει να γίνει και αφήστε τα υπόλοιπα πάνε.
  • Υποστυλωμάτων σύστημα υποστήριξης σας στη δουλειά, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους που μπορεί να καλύψει για σας -. Και το αντίστροφο - όταν προκύπτουν συγκρούσεις οικογένειας. Στο σπίτι, να συμπράττει σε έμπιστους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα να ρίξουν με τη φροντίδα των παιδιών και των ευθυνών του νοικοκυριού, όταν θα πρέπει να εργάζονται υπερωρίες ή τα ταξίδια.
  • Να φροντίζετε τον εαυτό σας. Φάτε μια υγιεινή διατροφή, περιλαμβάνουν σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα και να πάρει αρκετό ύπνο. Να αναιρέσει ώρα κάθε μέρα για μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε, όπως η γιόγκα ή την ανάγνωση. Καλύτερα ακόμα, να ανακαλύψουν τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το σύντροφο, την οικογένεια ή τους φίλους σας - όπως πεζοπορία, χορό ή τη λήψη μαθήματα μαγειρικής.

Να γνωρίζετε πότε να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια

Ο καθένας χρειάζεται βοήθεια από καιρό σε καιρό. Αν η ζωή σας αισθάνεται πάρα πολύ χαοτική για να διαχειριστεί και να είστε περιστρεφόμενες ρόδες σας να ανησυχείτε για αυτό, μιλήστε με έναν επαγγελματία - όπως ένα σύμβουλο ή άλλες ψυχικές παροχής υγείας. Αν ο εργοδότης σας προσφέρει ένα πρόγραμμα βοήθειας των εργαζομένων (EAP), να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Θυμηθείτε, επιτυγχάνοντας μια υγιή ισορροπία εργασίας-ζωής δεν είναι ένα one-shot διαπραγμάτευση. Δημιουργώντας ισορροπία εργασίας-ζωής είναι μια συνεχής διαδικασία η οικογένεια, τα ενδιαφέροντά σας και το έργο της αλλαγής της ζωής. Εξετάζει περιοδικά τις προτεραιότητές σας - και να κάνετε αλλαγές, αν χρειαστεί - για να βεβαιωθείτε ότι είστε κρατώντας σε καλό δρόμο.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων