Τη διαχείριση του άγχους

Κοινωνική υποστήριξη: πατήστε αυτό το εργαλείο για να νικήσει το άγχος

Έχοντας στενούς φίλους και την οικογένεια έχει εκτεταμένες παροχές για την υγεία σας. Εδώ είναι πώς να χτίσουν και να διατηρήσουν αυτές τις βασικές σχέσεις.

Ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να είναι κρίσιμη για να σας βοηθήσει μέσα από το άγχος της δύσκολες στιγμές, αν είχατε μια κακή μέρα στη δουλειά ή ένα χρόνο γεμάτο με απώλεια ή χρόνιες ασθένειες. Από υποστηρικτική οικογένεια, τους φίλους σας, και τους συναδέλφους είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος της ζωής σας, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να καλλιεργήσει αυτές τις σημαντικές σχέσεις.

Τι είναι ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης;

Ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης αποτελείται από τους φίλους, την οικογένεια και τους συνομηλίκους. Ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης είναι διαφορετική από μια ομάδα υποστήριξης, που είναι γενικά μια δομημένη συνεδρίαση διευθύνεται από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε περιόδους στρες, ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης είναι κάτι που μπορεί να αναπτυχθεί όταν δεν είστε κάτω από την πίεση. Παρέχει την άνεση του γνωρίζοντας ότι οι φίλοι σας είναι εκεί για σας, αν τα χρειάζεστε.

Τη διαχείριση του άγχους. Η αυξημένη αίσθηση της αυτο-αξίας.
Τη διαχείριση του άγχους. Η αυξημένη αίσθηση της αυτο-αξίας.

Δεν χρειάζεται να επισημοποιήσει την υποστήριξή σας δίκτυο με τακτικές συνεδριάσεις ή σε επίσημο ηγέτη. Ένα διάλειμμα για καφέ με έναν φίλο στην εργασία, μια γρήγορη συνομιλία με ένα γείτονα, ένα τηλεφώνημα για να αδελφό σας, ακόμα και μια επίσκεψη στην εκκλησία είναι όλοι οι τρόποι για την ανάπτυξη και την ενίσχυση μακροχρόνιες σχέσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας. Μην περιμένετε κάποιον άλλον να κάνει την πρώτη κίνηση. Αν συναντήσετε κάποιον που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει ένας καλός φίλος, να τον καλέσει ή για να σας ενταχθούν για καφέ ή άλλη περιστασιακή δραστηριότητα.

Οφέλη από ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι έχει ένα δίκτυο υποστηρικτικών σχέσεων συμβάλλει στην ψυχολογική ευεξία. Όταν έχετε ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, μπορείτε να επωφεληθείτε με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Αίσθηση του ανήκειν. Οι δαπάνες του χρόνου με τους ανθρώπους βοηθά να αποκρούσει τη μοναξιά. Είτε πρόκειται για άλλους νέους γονείς, εραστές σκυλιών, τους φίλους αλιείας ή τα αδέλφια, απλά γνωρίζοντας ότι δεν είστε μόνοι μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του στρες.
 • Η αυξημένη αίσθηση της αυτο-αξίας. Έχοντας άτομα που σας καλούν σε ένα φίλο ενισχύει την ιδέα ότι είσαι καλός άνθρωπος για να είναι γύρω.
 • Αίσθημα ασφάλειας. Κοινωνικό δίκτυο σας δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες, συμβουλές, καθοδήγηση και άλλα είδη βοήθειας, πρέπει να έχετε ανάγκη. Είναι παρήγορο να γνωρίζουμε ότι έχετε τους ανθρώπους μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια ώρα ανάγκης.

Βλέπε επίσης

Κοινωνική υποστήριξη: πατήστε αυτό το εργαλείο για να νικήσει το άγχος

Καλλιεργώντας δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης σας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την ψυχική υγεία σας και την ικανότητά σας για την καταπολέμηση του στρες, περιβάλλουν τον εαυτό σας με τουλάχιστον μερικούς καλούς φίλους και έμπιστους. Εδώ είναι μερικές ιδέες για την οικοδόμηση σας κοινωνικό δίκτυο:

 • Εθελοντής. Διαλέξτε μια αιτία που είναι σημαντικό για εσάς και να συμμετάσχουν. Είσαι σίγουρος για να συναντηθούν με άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και τις αξίες.
 • Μπείτε σε ένα γυμναστήριο. Ή ελέγξτε το τοπικό κέντρο της κοινότητας. Ξεκινήστε μια μικρή ομάδα στην εργασία ή στην εκκλησία σας. Θα κάνουν φίλους και να πάρει κάποια άσκηση.
 • Πηγαίνετε πίσω στο σχολείο. Ένα τοπικό κολέγιο ή της κοινότητας πορεία της εκπαίδευσης σας φέρνει σε επαφή με άλλους που μοιράζονται παρόμοιες χόμπι ή επιδιώξεις.
 • Κοιτάξτε σε απευθείας σύνδεση. Η νέα γενιά των δικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένεια. Πολλές καλές θέσεις υπάρχουν για τους ανθρώπους που διέρχεται από τους αγχωτικούς χρόνους, όπως η χρόνια ασθένεια, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, το νέο μωρό, το διαζύγιο και άλλες αλλαγές στη ζωή σας. Να είστε βέβαιος να κολλήσει σε αξιόπιστους δικτυακούς τόπους, και να είναι προσεκτικοί σχετικά με την τακτοποίηση σε-πρόσωπο συναντήσεις.

Δίνουν και παίρνουν: τα θεμέλια των κοινωνικών δικτύων

Μια επιτυχημένη σχέση είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο καλύτερος φίλος σας είναι, τόσο το καλύτερο τους φίλους σας θα είναι. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για την παγιοποίηση των σχέσεων σας:

 • Μείνετε σε επαφή. Απάντηση κλήσεων, την επιστροφή των emails και παλινδρομικό προσκλήσεις αφήσουν οι άνθρωποι ξέρουν που σας ενδιαφέρουν.
 • Δεν ανταγωνίζονται. Να είσαι ευτυχισμένος αντί ζηλεύει όταν οι φίλοι σας να πετύχει, και θα γιορτάσουν τα επιτεύγματά σας σε αντάλλαγμα.
 • Να είστε καλός ακροατής Μάθετε τι είναι σημαντικό για τους φίλους σας -. Μπορείτε να βρείτε έχετε ακόμα περισσότερα κοινά από ό, τι νομίζετε.
 • Μην το παρακάνετε. Σε ζήλο σας για να επεκτείνει το κοινωνικό σας δίκτυο, να είναι προσεκτικοί ώστε να μην ξεπερνούν τους φίλους και την οικογένεια με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποθηκεύστε τις υψηλής ζήτησης φορές για όταν τα χρειάζεστε πραγματικά. Και ενώ η κατανομή είναι σημαντικό, να είναι δύσπιστοι όσον αφορά τα «oversharing" πληροφορίες που είναι προσωπικά ή ευαίσθητα, κυρίως με τους νέους ή casual γνωριμίες και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
 • Εκτιμήστε τους φίλους και την οικογένειά σας. Πάρτε το χρόνο για να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω πόσο σημαντικό είναι για εσάς. Να είστε εκεί για αυτούς, όταν χρειάζονται υποστήριξη.

Η κατώτατη γραμμή

Να θυμάστε ότι ο στόχος της δημιουργίας κοινωνικού δικτύου υποστήριξης είναι να μειώσει το επίπεδο πίεσής σας, όχι να προσθέσει σε αυτό. Ρολόι για καταστάσεις που φαίνεται να στραγγίξει την ενέργεια σας. Για παράδειγμα, μην περνούν πολύ χρόνο με κάποιον που είναι συνεχώς αρνητική κριτική. Ομοίως, αποστασιοποιηθεί από τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε ανθυγιεινές συμπεριφορές, όπως η κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών, ειδικά αν έχετε αγωνιστεί με τους εθισμούς.

Λαμβάνοντας το χρόνο για να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης είναι μια σοφή επένδυση όχι μόνο στην ψυχική σας ευεξία, αλλά και στη φυσική υγεία και τη μακροζωία σας. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα κοινωνικής υποστήριξης να παραμείνουν υγιείς και να ζήσουν περισσότερο. Επομένως, μην περιμένετε.

Ξεκινήστε κάνοντας περισσότερους φίλους ή βελτίωσης των σχέσεων που ήδη έχετε. Είτε είστε ο ένας να πάρει την υποστήριξη ή το ένα μοιράζει την ενθάρρυνση, θα αποκομίσουν μια πληθώρα των ανταμοιβών.

Βλέπε επίσης