Τη διαχείριση του άγχους

Αντιμέτωποι με το στρες: συμβουλές στο χώρο εργασίας

Το εργασιακό άγχος μπορεί να είναι όλα τα καταναλώνουν - αλλά δεν πρέπει να είναι. Διεύθυνση ωθήσεις σας, κρατήστε την προοπτική και να γνωρίζουν πότε να ζητήσουν βοήθεια.

Ο χώρος εργασίας είναι μια πιθανή πηγή άγχους - αλλά δεν είστε ανίκανος να τις επιπτώσεις του στρες στο χώρο εργασίας. Αποτελεσματική αντιμετώπιση εργασιακό άγχος μπορεί να ωφελήσει τόσο σας επαγγελματική και προσωπική ζωή. Εδώ είναι βοήθεια αναδοχής.

Προσδιορίστε το άγχος σας προκαλεί

Προσωπικότητα, τις εμπειρίες σας και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τον τρόπο που ανταποκρίνονται και να αντιμετωπίζουν το άγχος. Οι καταστάσεις και γεγονότα που είναι οδυνηρή για τους συναδέλφους σας μπορεί να μην σας ενοχλεί στο ελάχιστο - ή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε ορισμένους παράγοντες άγχους που δεν φαίνεται να ενοχλεί τους άλλους ανθρώπους.

Για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση του στρες στην εργασία, τον εντοπισμό προκαλεί άγχος σας.

Για μια εβδομάδα ή δύο, καταγράφει τις καταστάσεις, τα γεγονότα και τους ανθρώπους που σας αναγκάσει να έχουν αρνητική φυσική, νοητική ή συναισθηματική αντίδραση. Συμπεριλάβετε μια σύντομη περιγραφή της κάθε κατάστασης, όπως:

 • Πού ήσουν;
 • Ποιος συμμετείχε;
 • Ποια ήταν η αντίδρασή σας;
 • Πώς αισθανθήκατε;

Στη συνέχεια, την αποτίμηση των αποθεμάτων άγχος σας. Μπορείτε να βρείτε προφανείς αιτίες του στρες, όπως η απειλή της απώλειας της εργασίας σας ή τα εμπόδια με ένα συγκεκριμένο έργο. Μπορεί να παρατηρήσετε λεπτή αλλά επίμονες αιτίες του στρες, όπως η μεγάλη μετακίνηση ή μια δυσάρεστη χώρο εργασίας.

Αντιμετωπίστε το άγχος σας προκαλεί

Μόλις εντοπιστεί το άγχος σας προκαλεί, να εξετάσει κάθε κατάσταση ή ένα γεγονός και να αναζητήσει τρόπους για την επίλυσή του.

Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι είστε πίσω στη δουλειά γιατί θα φύγει νωρίς για να πάρω τον γιο σου από το σχολείο. Μπορείτε να ελέγξετε με άλλους γονείς ή τους γείτονες για ένα μετά το σχολείο carpool. Ή μπορείτε να αρχίσετε την εργασία νωρίτερα, να συντομεύσει ώρα του μεσημεριανού σας ή να πάρετε την εργασία στο σπίτι για να καλύψουν το βράδυ.

Τη διαχείριση του άγχους. Κάντε μια λίστα προτεραιότητας.
Τη διαχείριση του άγχους. Κάντε μια λίστα προτεραιότητας.

Συχνά, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει το στρες είναι να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξει τις συνθήκες που την προκαλούν.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι με το στρες: συμβουλές στο χώρο εργασίας

Ακονίστε σας δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

Εκτός από την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκαλεί άγχος, είναι συχνά χρήσιμο να βελτιώσουν τις δεξιότητες διαχείρισης του χρόνου - ειδικά αν έχετε την τάση να αισθάνονται συγκλονισμένοι ή κάτω από το πυροβόλο όπλο στην εργασία. Για παράδειγμα:

 • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Συνεργαστείτε με τους συναδέλφους και τους ηγέτες να θέσουν ρεαλιστικές προσδοκίες και τις προθεσμίες. Ορισμός τακτικές αξιολογήσεις της προόδου και να προσαρμόσει τους στόχους σας, όπως απαιτείται.
 • Κάντε μια λίστα προτεραιότητας. Ετοιμάστε μια λίστα εργασιών και να τα κατατάξει κατά σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να σαρώσετε τη λίστα αφέντη σου και να εργαστούν σε εργασίες κατά σειρά προτεραιότητας.
 • Προστατέψτε το χρόνο σας. Για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο έργο, να δεσμεύσουν το χρόνο να εργαστούν σε αυτό χωρίς διακοπή.

Κρατήστε την προοπτική

Όταν η δουλειά σας είναι αγχωτική, μπορεί να αισθάνονται σαν να είναι να αναλάβει τη ζωή σας. Για να διατηρηθεί η προοπτική:

 • Πάρτε άλλα σημεία του άποψη. Μιλήστε με έμπιστους συνεργάτες ή τους φίλους σας σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζετε στην εργασία. Θα μπορούσε να είναι σε θέση να παρέχει γνώσεις ή να προσφέρουν προτάσεις για την αντιμετώπιση. Μερικές φορές απλά μιλάμε για ένα στρεσογόνο παράγοντα μπορεί να είναι μια ανακούφιση.
 • Κάντε ένα διάλειμμα. Αξιοποιήστε στο έπακρο των διαλειμμάτων εργάσιμης ημέρας. Ακόμη και λίγα λεπτά του προσωπικού χρόνου κατά τη διάρκεια μια κουραστική εργάσιμη ημέρα μπορεί να είναι αναζωογονητικό. Επίσης, πάρτε το χρόνο μακριά όταν μπορείτε - είτε πρόκειται για δύο εβδομάδες διακοπές ή μια περιστασιακή μακρύ Σαββατοκύριακο.
 • . Έχουν μια διέξοδο για να αποτρέψει την ουδετεροποίηση, να αναιρέσει χρόνο για δραστηριότητες που σας ευχαριστούν - όπως το διάβασμα, την κοινωνικοποίηση ή την επιδίωξη ένα χόμπι.
 • Φροντίστε τον εαυτό σας. Να είστε σε εγρήγορση για τη φροντίδα της υγείας σας. Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα, να πάρει την αφθονία του ύπνου και να τρώτε μια υγιεινή διατροφή.

Ζητήστε βοήθεια

Εάν κανένα από αυτά τα βήματα ανακουφίζει τα συναισθήματα του άγχους σας εργασία ή επαγγελματική εξουθένωση, συμβουλευτείτε έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας - είτε με δική σας ή μέσω ενός προγράμματος βοήθειας των εργαζομένων που προσφέρονται από τον εργοδότη σας. Μέσω της παροχής συμβουλών, μπορείτε να μάθετε αποτελεσματικούς τρόπους για να χειριστεί το εργασιακό άγχος.

Βλέπε επίσης