Η υγεία των καταναλωτών

Η θεραπεία Pet: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ως θεραπευτής

Ζώων με τη βοήθεια της θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση και να μειώνει την κατάθλιψη και την κούραση.

Είναι το φάρμακο πρόκειται να τα σκυλιά; Ναι, αλλά σε ένα καλό δρόμο. Pet θεραπεία κερδίζει οπαδούς στον τομέα της υγείας και πέρα. Μάθετε τι είναι πίσω από αυτή την αυξανόμενη τάση.

Τι είναι το κατοικίδιο ζώο θεραπεία;

Pet θεραπεία είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει ζωικά τη βοήθεια της θεραπείας και άλλων ζώων επιδοτούμενες δραστηριότητες. Ζώων με τη βοήθεια της θεραπείας είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο που χρησιμοποιεί τα σκυλιά ή άλλα ζώα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακτήσουν από ή καλύτερα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και διαταραχές της ψυχικής υγείας.

Ζώων με τη βοήθεια δραστηριοτήτων, από την άλλη πλευρά, έχουν μια πιο γενικού σκοπού, όπως είναι η παροχή άνεσης και της απόλαυσης για τους κατοίκους γηροκομείο.

Πώς ζώο υποβοηθούμενη θεραπεία εργασίας;

Φανταστείτε ότι είστε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός σας αναφέρει ζώων με τη βοήθεια του προγράμματος του νοσοκομείου θεραπείας και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να ενδιαφέρονται. Λέτε ναι, και ο γιατρός σας φροντίζει για κάποιον να σας πω περισσότερα για το πρόγραμμα. Σύντομα μετά από αυτό, η συνδρομή σκύλου και του χειριστή της επισκεφθεί το δωμάτιο του νοσοκομείου σας. Θα μείνουν για 10 ή 15 λεπτά. Σας προσκαλούμε να το κατοικίδιο ζώο το σκυλί και να ζητήσει από τις ερωτήσεις handler.

Μετά την επίσκεψη, θα διαπιστώσετε ότι είστε χαμογελαστός. Και αισθάνεστε λίγο λιγότερο κουρασμένοι και λίγο πιο αισιόδοξοι. Δεν μπορείτε να περιμένετε για να ενημερώσετε την οικογένειά σας όλα τα σχετικά με αυτό το γοητευτικό κυνικός. Στην πραγματικότητα, είστε ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη επίσκεψη του σκύλου.

Βλέπε επίσης

Η θεραπεία Pet: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ως θεραπευτής

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από το ζώο υποβοηθούμενη θεραπεία;

Ζώων με τη βοήθεια της θεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο, το άγχος, η κατάθλιψη και η κόπωση σε άτομα με μια σειρά από προβλήματα υγείας:

  • Τα παιδιά που έχουν οδοντιατρικές διαδικασίες
  • Οι άνθρωποι που λαμβάνουν θεραπεία του καρκίνου
  • Οι άνθρωποι σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας
  • Άνθρωποι νοσηλεύονται με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια
  • Βετεράνοι με διαταραχή μετα-τραυματικού στρες

Και δεν είναι μόνο το άρρωστο άτομο που δρέπει τα οφέλη. Τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους που κάθονται στις επισκέψεις των ζώων λένε ότι αισθάνονται καλύτερα, πάρα πολύ.

Pet θεραπεία χρησιμοποιείται επίσης σε nonmedical ρυθμίσεις, όπως τα πανεπιστήμια και κοινοτικά προγράμματα, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και το στρες.

Μήπως το κατοικίδιο ζώο θεραπεία έχει κινδύνους;

Η μεγαλύτερη ανησυχία, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία, είναι η ασφάλεια και η αποχέτευση. Τα περισσότερα νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν το κατοικίδιο ζώο θεραπεία έχουν αυστηρούς κανόνες για να εξασφαλίζεται ότι τα ζώα είναι καθαρά, εμβολιασμένα, καλά εκπαιδευμένο και ελέγχονται για την κατάλληλη συμπεριφορά.

Η υγεία των καταναλωτών. Η θεραπεία Pet: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ως θεραπευτής.
Η υγεία των καταναλωτών. Η θεραπεία Pet: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ως θεραπευτής.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν έχει λάβει μια έκθεση της λοίμωξης από το ζώο υποβοηθούμενη θεραπεία.

Ζώων με τη βοήθεια της θεραπείας σε δράση

Jack, που είναι γνωστή ως Δρ Jack από τους συναδέλφους του, είναι ένα μικροσκοπικό Pinscher και η πρώτη εγκατάσταση που βασίζεται συνδρομή σκύλου (σκύλο) να ενταχθούν στην ομάδα ιατρικής στο Ρότσεστερ της Μινεσότα Ένα πλήρως πιστοποιημένο σκύλος υπηρεσίας, Jack έχει εργαστεί στο πανεπιστήμιο από το 2002.

Jack ξοδεύει χρόνο με τους ασθενείς βοηθώντας τους να εργαστούν προς την κατεύθυνση των στόχων είσπραξης τους. Για παράδειγμα, ο Jack και ο εκπαιδευτής του εργάστηκαν με ένα 5-year-old κορίτσι αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση. Jack βοήθησε relearn της πώς να περπατήσει, να κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω κάθε φορά που έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός. Επίσης έδωσε Jack ένα "τσεκ-απ" κάθε πρωί, που συνέβαλε στη διατήρηση της κίνηση. Τελικά, πήρε Jack για περιπάτους, με τη βοήθεια ενός περιπατητή.

Εκτός από την Jack, πάνω από μια ντουζίνα διαπιστευμένα therapy dogs είναι μέρος της φροντίδας του προγράμματος σκυλιά ιατρική του. Κάνουν τακτικές επισκέψεις σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου και να κάνει ακόμη ειδικές επισκέψεις κατόπιν αιτήματος.

Βλέπε επίσης