Η υγεία των καταναλωτών

Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική

Έχετε ακούσει τη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική. Τώρα πάρει τα γεγονότα.

Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλής. Σχεδόν το 40 τοις εκατό των ενηλίκων αναφέρουν χρήση συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής, που ονομάζεται επίσης CAM για συντομία. Οι γιατροί αγκαλιάζουν CAM θεραπείες, επίσης, συχνά τα συνδυάζουν με mainstream ιατρικές θεραπείες - ". Ενοποιητική φάρμακο" ωοτοκίας ο νέος όρος Αλλά τι είναι CAM; Αυτός ο οδηγός εξηγεί τις ABCs της CAM.

Ποια είναι μερικά παραδείγματα της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής;

Ακριβώς τι θεωρείται συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική αλλάζει συνεχώς, όπως θεραπείες υποβάλλονται σε δοκιμές και να προχωρήσουμε στην επικρατούσα τάση. Για να βγάλουμε νόημα από τις πολλές θεραπείες που είναι διαθέσιμες, βοηθά να δούμε πώς και αν χαρακτηριστεί από το Εθνικό Κέντρο για τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική (NCCAM), ο οργανισμός ότι τα κεφάλαια της επιστημονικής έρευνας σχετικά με τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική:

  • Ολόκληρο ιατρικά συστήματα
  • Νου-σώματος φάρμακο
  • Βιολογικά με βάση πρακτικές
  • Χειραγώγησης και του σώματος με βάση τις πρακτικές
  • Η ενεργειακή ιατρική

Λάβετε υπόψη ότι οι διακρίσεις μεταξύ των θεραπειών δεν είναι πάντοτε σαφής, και ορισμένα συστήματα που χρησιμοποιούν τεχνικές από περισσότερες από μία κατηγορίες.

Ολόκληρο ιατρικά συστήματα

Ένα σύστημα δεν είναι μόνο μια ενιαία πρακτική ή θεραπεία -, όπως μασάζ - αλλά πολλές πρακτικές που επικεντρώνονται σε μια φιλοσοφία, όπως η δύναμη της φύσης ή της παρουσίας της ενέργειας στο σώμα σας. Παραδείγματα σύνολο του ιατρικού συστήματα περιλαμβάνουν:

  • Αρχαία θεραπευτικά συστήματα. Αυτά τα συστήματα θεραπείας προέκυψε πολύ πριν συμβατική δυτική ιατρική και περιλαμβάνουν Αγιουρβέδα από την Ινδία και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
  • Ομοιοπαθητική. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιεί τις μικρές δόσεις μιας ουσίας που προκαλεί τα συμπτώματα για την τόνωση της αυτο-ίασης αντίδραση του οργανισμού.
  • Naturopathy. Αυτή η προσέγγιση επικεντρώνεται σε μη επεμβατικές θεραπείες για να βοηθήσει το σώμα σας να κάνει τη δική του θεραπεία και χρησιμοποιεί μια σειρά από πρακτικές, όπως το μασάζ, ο βελονισμός, βότανα, την άσκηση και την παροχή συμβουλών στον τρόπο ζωής.

Νου-σώματος φάρμακο

Νου-σώματος τεχνικές ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ του μυαλού σας και το σώμα σας. Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική επαγγελματίες λένε αυτά τα δύο συστήματα πρέπει να είναι σε αρμονία για να μείνετε υγιείς. Παραδείγματα από το μυαλό-σώμα τεχνικές σύνδεσης που περιλαμβάνουν διαλογισμό, προσευχή, και την χαλάρωση και θεραπείες τέχνης.

Βιολογικά με βάση πρακτικές

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τα συμπληρώματα διατροφής και βότανα. Αυτές οι θεραπείες χρησιμοποιούν συστατικά που βρίσκονται στη φύση. Παραδείγματα των βοτάνων περιλαμβάνουν ginseng, ginkgo και echinacea, ενώ παραδείγματα άλλα διαιτητικά συμπληρώματα περιλαμβάνουν το σελήνιο, θειική γλυκοζαμίνη και το ίδιο. Βότανα και συμπληρώματα μπορεί να ληφθεί ως τσάγια, έλαια, σιρόπια, σκόνες, δισκία ή κάψουλες.

Βλέπε επίσης

Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική

Χειραγώγηση και το σώμα με βάση τις πρακτικές

Η υγεία των καταναλωτών. Αρχαία θεραπευτικά συστήματα.
Η υγεία των καταναλωτών. Αρχαία θεραπευτικά συστήματα.

Αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούν ανθρώπινης αφής για να μετακινήσετε ή να χειριστείτε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σας. Περιλαμβάνουν χειροπρακτική και οστεοπαθητική χειραγώγηση και μασάζ.

Η ενεργειακή ιατρική

Μερικά συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική επαγγελματίες πιστεύουν μια αόρατη δύναμη ενέργεια ρέει μέσα από το σώμα σας, και όταν αυτή η ροή της ενέργειας είναι αποκλεισμένη ή ασύμμετρη μπορείτε να αρρωστήσουν. Διαφορετικές παραδόσεις αποκαλούν αυτή την ενέργεια από τα διαφορετικά ονόματα, όπως τσι, πράνα και η δύναμη της ζωής. Ο στόχος των θεραπειών αυτών είναι να απεμπλακεί ή να ισορροπήσει εκ νέου την δύναμη της ενέργειας σας. Ενεργειακές θεραπείες περιλαμβάνουν Qi Gong, θεραπευτικό άγγιγμα, ρέικι και η θεραπεία μαγνητών.

Γιατί μερικοί γιατροί διστάζουν σχετικά με τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική;

Πολλοί συμβατικοί γιατροί που ασκούν σήμερα δεν έχει λάβει εκπαίδευση σε CAM θεραπείες, έτσι ώστε να μπορεί να μην αισθάνονται άνετα ερωτήσεις προβεί σε συστάσεις ή να απευθύνονται σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα στοιχεία για ορισμένες αυξήσεις θεραπείες, οι γιατροί όλο και πιο ανοικτή σε συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί έχουν επίσης καλό λόγο να είναι προσεκτικοί όταν πρόκειται για συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική. Συμβατική ιατρική τιμές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί μέσω της έρευνας και δοκιμών για να είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Ενώ οι επιστημονικές ενδείξεις για κάποιες θεραπείες CAM, για πολλούς, υπάρχουν βασικά ζητήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Επιπλέον, ορισμένοι επαγγελματίες της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής κάνουν υπερβολικές αξιώσεις για τη θεραπεία ασθενειών, και κάποια να σας ζητήσει να παραιτηθεί από τη συμβατική θεραπεία ο γιατρός σας. Για τους λόγους αυτούς, πολλοί γιατροί είναι συντηρητικές σχετικά με σύσταση CAM θεραπείες.

Γιατί υπάρχει τόσο λίγα στοιχεία σχετικά με τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική;

Ένας λόγος για την έλλειψη της έρευνας σε συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες είναι ότι οι μεγάλες, προσεκτικά ελεγχόμενες ιατρικές μελέτες είναι δαπανηρές. Οι δοκιμές για τις συμβατικές θεραπείες που συχνά χρηματοδοτούνται από μεγάλες εταιρείες που αναπτύσσουν και πωλούν ναρκωτικά. Λιγότεροι πόροι είναι διαθέσιμοι για τη στήριξη δοκιμές της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Γι 'αυτό NCCAM ιδρύθηκε - να υποστηρίζει την έρευνα σε συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική και να κάνει τα πορίσματα στη διάθεση του κοινού.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής

Εργασία με τη συμβατική ιατρική γιατρό σας για να σας βοηθήσει να προβαίνουν σε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες. Ακόμη και αν ο γιατρός σας δεν μπορεί να συστήσει μια ειδική επαγγελματία, αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσουν τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη, πριν να δοκιμάσετε μια θεραπεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλέξει το γιατρό σας εάν είστε έγκυος, έχουν προβλήματα υγείας ή να λάβει ιατρική συνταγή. Και μην σταματήσει ή να αλλάξει τη συμβατική θεραπεία σας - όπως η δόση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σας - χωρίς να μιλήσετε με το γιατρό σας πρώτα. Τέλος, να είστε βέβαιος να κρατήσει το γιατρό σας ενημέρωση για τυχόν συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες που χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών και των συμπληρωμάτων διατροφής.

Βλέπε επίσης