Η υγεία των καταναλωτών

Βασικά στοιχεία για την υγεία των καταναλωτών

Μπορείτε να θυμηθείτε πώς πήρατε την ενημέρωση των καταναλωτών για την υγεία πριν από το Internet; Ο γιατρός σας ήταν ίσως η μοναδική αξιόπιστη πηγή σας, και αυτό σήμαινε ότι πρόκειται για ένα ραντεβού. Σήμερα, το Διαδίκτυο είναι μια πλούσια και εύκολα προσβάσιμη πηγή πληροφοριών σχετικά με την υγεία των καταναλωτών - καθιστώντας δυνατή να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με τις επιλογές φροντίδας υγείας.

Ακόμα κι έτσι, την πλοήγηση στο πολύπλοκο σύστημα υγείας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να είναι μια καταλαβαίνω καταναλωτής υγειονομικής περίθαλψης, θα πρέπει να ξέρετε πώς να εργάζονται με τους γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα νοσοκομεία και άλλα. Ευτυχώς, όλο και περισσότερα εργαλεία για την υγεία των καταναλωτών είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσει να κάνετε έξυπνες επιλογές. Επωφεληθείτε από αυτούς τους πόρους για την υγεία των καταναλωτών και να αναλάβει την ευθύνη της φροντίδας της υγείας σας.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Εναλλακτική ιατρική σημαίνει πρακτικές δεν είναι τυπική στη συμβατική ιατρική και περιλαμβάνει τα πράγματα όπως τα βότανα και διαιτητικά συμπληρώματα, ο διαλογισμός, το μασάζ και ο βελονισμός. Όταν μια εναλλακτική πρακτική χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη συμβατική θεραπεία, αυτό λέγεται συμπληρωματικά. Οι Τεκμηριωμένη συμπληρωματικές θεραπείες συνδυάζονται πιο συχνά με τη συμβατική φροντίδα, δίνοντας αφορμή για μια νέα θητεία "ολιστική ιατρική." Είσαι με ολιστική ιατρική, όταν προσθέτετε μια συμπληρωματική θεραπεία σε μια υπάρχουσα συμβατική θεραπεία.

Αν και οι εναλλακτικές και συμπληρωματικές πρακτικές γίνονται όλο και πιο συχνές, πολλοί δεν έχουν ελέγχονται αυστηρά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Έτσι προτού να δοκιμάσετε κάτι που θεωρούνται εναλλακτική ιατρική, χρειάζονται χρόνο για να ερευνήσει τους κινδύνους και τα οφέλη. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι μια καλή πηγή - και πρέπει να ξέρετε για κάθε εναλλακτική ιατρική σκέφτεστε.

Βλέπε επίσης

Φάρμακα

Τα φάρμακα μπορεί να είναι ναυαγοσώστες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Όλα τα φάρμακα ενέχουν κινδύνους, ειδικά όταν είσαι χρησιμοποιούνται σωστά. Για να πάρετε την πιο έξω από τα φάρμακά σας και να κρατήσει τον εαυτό σας ασφαλή, θα πρέπει να γνωρίζετε γιατί ένα φάρμακο που συνταγογραφείται για σας, πώς είστε υποτίθεται για να το πάρει και ποιες είναι οι παρενέργειες μπορεί να είναι.

Θα πρέπει επίσης να είμαστε έξυπνοι, όταν χρησιμοποιεί το over-the-counter φάρμακα, όπως αναλγητικά και βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα. Διαβάστε την ετικέτα και ακολουθήστε τις οδηγίες με over-the-counter φάρμακα, όπως ακριβώς θα κάνατε με αυτά συνταγή.

Η υγεία των καταναλωτών. Βασικά στοιχεία για την υγεία των καταναλωτών.
Η υγεία των καταναλωτών. Βασικά στοιχεία για την υγεία των καταναλωτών.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει όλα τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των over-the-counter φάρμακα και οποιαδήποτε βότανα ή συμπληρώματα. Με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει για πιθανές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων σας.

Βλέπε επίσης