Καρκίνος

Αιτίες Καρκίνος: δημοφιλείς μύθους σχετικά με τα αίτια του καρκίνου

Παρανοήσεις σχετικά με τις αιτίες του καρκίνου μπορεί να οδηγήσει σε περιττή ανησυχία για την υγεία σας. Μάθετε εάν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις κοινές μύθους σχετικά με τα αίτια του καρκίνου.

Scary αξιώσεις κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που καθημερινά αντικείμενα και προϊόντα, όπως πλαστικό και αποσμητικά, είναι μυστικές προκαλεί καρκίνο. Από εκεί και πέρα ​​είναι λάθος, πολλοί από αυτούς τους μύθους μπορεί να προκαλέσει σας να ανησυχείτε άσκοπα για τη δική σας υγεία και την υγεία της οικογένειάς σας.

Πριν πανικοβληθείτε, ρίξτε μια ματιά στα γεγονότα. Εδώ, Timothy Moynihan, MD, ένας ειδικός στον καρκίνο στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ της Μινεσότα, λαμβάνει μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές δημοφιλείς μύθοι για τις αιτίες του καρκίνου και εξηγεί γιατί απλά δεν είναι αλήθεια.

Μύθος: αντιιδρωτικά και αποσμητικά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού.

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που συνδέει τη χρήση της μασχάλης αντιιδρωτικά και αποσμητικά με καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με το National Cancer Institute.

Μερικές μελέτες έχουν προτείνει ότι αυτά τα προϊόντα περιέχουν επιβλαβείς ουσίες, όπως ενώσεις αλουμινίου και parabens που μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα ή εισέρχονται στο σώμα μέσω ψευδώνυμα που προκαλούνται από το ξύρισμα. Δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες έχουν δώσει ακόμη οριστική απάντηση στο ερώτημα αν τα προϊόντα αυτά προκαλούν καρκίνο του μαστού. Όμως, τα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν αυτά τα προϊόντα δεν προκαλούν καρκίνο.

Καρκίνος. Των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).
Καρκίνος. Των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Εάν είστε ακόμα την ανησυχία ότι κάτω από τις μασχάλες ή αντιιδρωτικό αποσμητικό σας θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου, επιλέγουν τα προϊόντα που δεν περιέχουν χημικές ουσίες που σας ανησυχούν.

Μύθος: φούρνο μικροκυμάτων πλαστικά δοχεία και απελευθερώνει αναδιπλώνεται επιβλαβείς, καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα.

Γεγονός: φούρνο μικροκυμάτων πλαστικά δοχεία και αναδιπλώνεται είναι ασφαλή για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αλλά πλαστικά δοχεία που δεν προορίζονται για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων θα μπορούσε να λιώσει και ενδεχομένως διαρροή χημικών ουσιών στο φαγητό σας. Έτσι αποφεύγεται φούρνο μικροκυμάτων δοχεία, τα οποία ποτέ δεν προορίζονταν για το φούρνο μικροκυμάτων, όπως σκάφες μαργαρίνη, να λάβει-out δοχεία ή κτυπημένο κάλυμμα κύπελλα. Ελέγξτε για να δείτε ότι κάθε δοχείο και να χρησιμοποιήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων είναι χαρακτηρισμένα ως φούρνους μικροκυμάτων.

Βλέπε επίσης

Αιτίες Καρκίνος: δημοφιλείς μύθους σχετικά με τα αίτια του καρκίνου

Μύθος: τα άτομα με καρκίνο δεν πρέπει να τρώτε ζάχαρη, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο να αναπτυχθεί ταχύτερα.

Πραγματικότητα: ζάχαρη δεν κάνει τον καρκίνο μεγαλώνουν γρηγορότερα. Όλα τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των καρκινικών κυττάρων, εξαρτάται στο σάκχαρο του αίματος (γλυκόζη) για την ενέργεια. Αλλά δίνοντας περισσότερη ζάχαρη στα καρκινικά κύτταρα δεν επιταχύνουν την ανάπτυξή τους. Ομοίως, στερώντας καρκινικά κύτταρα της ζάχαρης δεν επιβραδύνει την ανάπτυξή τους.

Αυτή η παρανόηση μπορεί να βασίζεται εν μέρει σε μια παρανόηση της εκπομπής ποζιτρονίων τομογραφία (PET), τα οποία χρησιμοποιούν μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού ιχνηθέτη - συνήθως μια μορφή της γλυκόζης. Όλοι οι ιστοί στο σώμα σας να απορροφήσει ένα μέρος αυτής της ιχνηθέτη, αλλά και τους ιστούς που χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια - συμπεριλαμβανομένων των καρκινικών κυττάρων - απορροφούν μεγαλύτερες ποσότητες. Για το λόγο αυτό, μερικοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο γρήγορα για τη ζάχαρη. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Μύθος: οι καλοί άνθρωποι δεν παίρνουν τον καρκίνο.

Γεγονός: Στην αρχαιότητα ασθένεια αντιμετωπίζεται συχνά ως τιμωρία για τις κακές πράξεις ή σκέψεις. Σε μερικούς πολιτισμούς αυτή η άποψη εξακολουθούν να κρατούνται. Αν αυτό ήταν αλήθεια, όμως, πώς θα εξηγήσει το 6-μηνών ή το νεογέννητο που παίρνει τον καρκίνο; Αυτά τα λίγα αυτά δεν ήταν κακό. Δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη ότι μπορείτε να πάρετε τον καρκίνο, επειδή το αξίζετε.

Μύθος: Ο καρκίνος είναι μεταδοτικός.

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποφευχθεί κάποιον που έχει καρκίνο. Δεν μπορείτε να το πιάσει. Είναι εντάξει να αγγίξουν και να περάσουν λίγο χρόνο με κάποιον που έχει καρκίνο. Στην πραγματικότητα, η υποστήριξη σας δεν μπορεί ποτέ να είναι πιο πολύτιμο.

Αν και ο καρκίνος μόνη της δεν είναι μεταδοτική, μερικές φορές οι ιοί, τα οποία είναι μεταδοτική, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του καρκίνου. Παραδείγματα ιών που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο περιλαμβάνουν:

  • Ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) - μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια - που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου και άλλων μορφών καρκίνου
  • Ηπατίτιδα C - ένας ιός μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής ή τη χρήση μολυσμένων βελόνων ενδοφλέβια (IV) - που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του ήπατος

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους ιούς αυτούς.

Βλέπε επίσης

Καρκίνος