Καρκίνος

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο: 11 επιλογές για να εξετάσει

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο δεν μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο σας, αλλά μπορεί να παρέχει κάποια ανακούφιση από τα σημεία και τα συμπτώματα.

Πολλοί άνθρωποι με καρκίνο ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει, όπως συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο. Εάν ο καρκίνος σας κάνει να νιώθετε σαν να έχετε λίγο τον έλεγχο της υγείας σας, εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να προσφέρει κάποια αίσθηση του ελέγχου. Αλλά πολλές εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο αναπόδεικτη και πολλοί είναι ακόμα και επικίνδυνη.

Για να σας βοηθήσει να λύσουμε το καλό από το κακό, εδώ είναι 11 εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου που είναι γενικά ασφαλείς. Πλέον, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτές οι 11 εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να παρέχει κάποιο όφελος.

Πώς μπορεί εναλλακτικής ιατρικής βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο;

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο δεν θα παίξει κανένα ρόλο στη θεραπεία του καρκίνου σας, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα σημάδια και τα συμπτώματα που προκαλούνται από τον καρκίνο και τις θεραπείες του καρκίνου. Κοινά σημεία και συμπτώματα όπως άγχος, κόπωση, ναυτία και έμετο, πόνο, δυσκολία στον ύπνο, και το άγχος μπορεί να μειωθεί με εναλλακτικές θεραπείες.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο ως συμπλήρωμα σε θεραπείες που θα λάβετε από το γιατρό σας - όχι ως υποκατάστατο για την ιατρική περίθαλψη. Ενώ οι εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, όπως ο βελονισμός, μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον πόνο, γενικά δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντικαταστήσει τα φάρμακα από το γιατρό σας. Συνεργάζεται στενά με το γιατρό σας για να καθορίσει τη σωστή ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών φαρμάκων και εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο.

Εάν αντιμετωπίζετε Στη συνέχεια, θεωρούν προσπαθώντας
Ανησυχία Ύπνωση, μασάζ, διαλογισμό, τεχνικές χαλάρωσης
Κούραση Η άσκηση, μασάζ, τεχνικές χαλάρωσης, yoga
Ναυτία και έμετος Ο βελονισμός, αρωματοθεραπεία, η ύπνωση, μουσικοθεραπεία
Πόνος Ο βελονισμός, αρωματοθεραπεία, η βιοανάδραση, ύπνωση, μασάζ, μουσικοθεραπεία
Τα προβλήματα ύπνου Η άσκηση, τεχνικές χαλάρωσης, yoga
Στρες Αρωματοθεραπεία, την άσκηση, την ύπνωση, μασάζ, διαλογισμό, tai chi, γιόγκα

Βλέπε επίσης

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο: 11 επιλογές για να εξετάσει

Ποιες θεραπείες εναλλακτική αξίζει να δοκιμάσετε;

Αυτά τα 11 εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο έχουν δείξει κάποια υπόσχεση σε βοηθά τους ανθρώπους με καρκίνο. Συζητήστε με το γιατρό σας αν σας ενδιαφέρει στην προσπάθεια:

 • Βελονισμός. Κατά τη θεραπεία βελονισμού, μια ένθετα ιατρός μικροσκοπικές βελόνες μέσα στο δέρμα σας σε συγκεκριμένα σημεία. Οι μελέτες δείχνουν ο βελονισμός μπορεί να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση ναυτία που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία. Ο βελονισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει ορισμένα είδη του πόνου σε ασθενείς με καρκίνο.

  Ο βελονισμός είναι ασφαλής, αν αυτό είναι που εκτελούνται από αδειούχο επαγγελματία με αποστειρωμένες βελόνες. Ρωτήστε το γιατρό σας για τα ονόματα των αξιόπιστων επαγγελματιών. Ο βελονισμός δεν είναι ασφαλής αν παίρνετε αντιπηκτικά ή αν έχετε χαμηλό αριθμό του αίματος, οπότε επικοινωνήστε με το γιατρό σας πρώτα.

 • Αρωματοθεραπεία. Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί αρωματικά έλαια για να προσφέρει μια γαλήνια αίσθηση. Λάδια, εμποτισμένη με μυρωδιές όπως λεβάντα, μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια ενός μασάζ ή τα έλαια μπορούν να προστεθούν στο νερό του μπάνιου. Αρωματικά έλαια, επίσης, μπορεί να θερμανθεί για να απελευθερώσει μυρωδιές τους στον αέρα. Αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση του ναυτία, πόνο και το στρες.

  Η αρωματοθεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί από έναν επαγγελματία, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματοθεραπεία για τη δική σας. Αρωματοθεραπεία είναι ασφαλής, αν και τα έλαια που εφαρμόζονται στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

 • Βιοανάδραση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να ελέγχει τις διάφορες λειτουργίες του σώματος, όπως τον καρδιακό ρυθμό και τη ροή του αίματος, κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βιοανάδραση. Η βιοανάδραση θεραπευτής χρησιμοποιεί μια ηλεκτρονική συσκευή για να παρακολουθεί μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, όπως η μυϊκή ένταση ή τον καρδιακό ρυθμό σας. Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα ηχητικό σήμα ή ένα φως που αναβοσβήνει ως συνθήματα, για παράδειγμα, να σας πω ότι τον καρδιακό ρυθμό σας επιβραδύνεται ή μύες σας γίνονται όλο και πιο χαλαρή. Συνεργασία με την βιοανάδραση θεραπευτής, μπορείτε να μάθετε να ελέγχουν αυτές τις λειτουργίες δίνοντας προσοχή τα συνθήματα.

  Η βιοανάδραση μπορεί να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση του πόνου σε ασθενείς με καρκίνο. Η βιοανάδραση είναι ασφαλές όταν εργάζεστε με έναν πιστοποιημένο θεραπευτή βιοανάδρασης. Με την πρακτική, μπορείτε να μάθετε να κάνετε βιοανάδραση για τη δική σας.

 • Άσκηση. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα σημεία και τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου. Ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα ή το κολύμπι, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την κούραση και το άγχος και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

  Αν δεν έχετε ήδη ασκήσει τακτικά, ελέγξτε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης. Ξεκινήστε αργά, προσθέτοντας περισσότερη άσκηση as you go. Στόχος να λειτουργήσει το δρόμο σας μέχρι τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης των ημερών μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

 • Η ύπνωση. Ύπνωση είναι μια βαθιά κατάσταση της συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας υπνοθεραπεία, ένας θεραπευτής μπορεί να σας υπνωτίζουν μιλώντας σε μια απαλή φωνή και βοηθώντας σας να χαλαρώσετε. Ο θεραπευτής στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να επικεντρωθεί στους στόχους, όπως τον έλεγχο του πόνου σας και μείωση του στρες σας.

  Η ύπνωση μπορεί να είναι χρήσιμη για τα άτομα με καρκίνο οι οποίοι βιώνουν άγχος, τον πόνο και το στρες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ναυτίας και εμέτου πρόβλεψης που μπορεί να προκύψει, εάν η χημειοθεραπεία έχει κάνει να άρρωστος στο παρελθόν. Όταν εκτελούνται από έναν πιστοποιημένο θεραπευτή, η ύπνωση είναι ασφαλής. Αλλά πείτε θεραπευτή σας εάν έχετε ιστορικό ψυχικής νόσου.

 • Η θεραπεία μασάζ. Κατά τη διάρκεια ενός μασάζ, ιατρός σας ζυμώνει το δέρμα, τους μυς σας και τους τένοντες, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει την ένταση των μυών και το στρες και την προώθηση της χαλάρωσης. Πολλές μέθοδοι υπάρχουν μασάζ. Μασάζ μπορεί να είναι ελαφριά και ήπια, ή μπορεί να είναι βαθιά με μεγαλύτερη πίεση. Μελέτες έχουν δείξει μασάζ μπορεί να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση του πόνου σε ασθενείς με καρκίνο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει το άγχος, την κούραση και το άγχος.

  Το μασάζ μπορεί να είναι ασφαλής, αν εργάζεστε με έναν πεπειραμένο μασέρ. Πολλά αντικαρκινικά κέντρα έχουν θεραπευτές μασάζ για το προσωπικό, ή ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν θεράποντα μασάζ που τακτικά συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν καρκίνο.

  Δεν έχετε ένα μασάζ, αν αίματος σας είναι χαμηλά. Ζητήστε από τον θεράποντα μασάζ για να αποφευχθεί μασάζ κοντά σε χειρουργικές ουλές, περιοχές θεραπεία με ακτινοβολία ή όγκους. Αν έχετε καρκίνο στα οστά σας ή άλλες ασθένειες των οστών, όπως η οστεοπόρωση, να ζητήσει από το θεραπευτή μασάζ για να χρησιμοποιήσετε το φως πίεση, όχι βαθύ μασάζ.

 • Διαλογισμός. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση βαθιάς συγκέντρωσης όταν στρέψετε το μυαλό σας σε μια εικόνα, ήχο ή την ιδέα, όπως η θετική σκέψη. Όταν διαλογισμό, μπορείτε να κάνετε, επίσης, βαθιά αναπνοή ή ασκήσεις χαλάρωσης. Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο, ανακουφίζοντας από το άγχος και το στρες.

  Ο διαλογισμός είναι γενικά ασφαλείς. Μπορείτε να διαλογίζεται για τη δική σας για λίγα λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα ή μπορείτε να πάρετε μια τάξη με έναν εκπαιδευτή.

 • Μουσικοθεραπεία. Διάρκεια συνεδρίες μουσικοθεραπείας, μπορείτε να ακούσετε μουσική, να παίζουν όργανα, τραγουδούν τα τραγούδια ή να γράψει στίχους. Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής μουσική μπορεί να σας οδηγήσει μέσα από δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, ή μπορείτε να συμμετάσχετε σε μουσικοθεραπείας σε μια ομάδα ρυθμίσεων. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο και τον έλεγχο της ναυτίας και του εμέτου.

  Καρκίνος. Οι τεχνικές χαλάρωσης.
  Καρκίνος. Οι τεχνικές χαλάρωσης.

  Μουσικοθεραπεία είναι ασφαλής και δεν απαιτεί οποιοδήποτε μουσικό ταλέντο για να συμμετάσχουν. Πολλά ιατρικά κέντρα έχουν πιστοποιηθεί θεραπευτές μουσική για το προσωπικό.

 • Οι τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές χαλάρωσης είναι οι τρόποι της επικεντρώνοντας την προσοχή σας ηρεμήσει το μυαλό σας και να χαλαρώσετε τους μυς σας. Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως ασκήσεις απεικόνισης ή προοδευτική μυϊκή χαλάρωση. Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση του άγχους και της κούρασης. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τον ύπνο του καρκίνου καλύτερα.

  Οι τεχνικές χαλάρωσης είναι ασφαλή. Συνήθως ένας θεραπευτής σας οδηγεί μέσα από αυτές τις ασκήσεις και τελικά ίσως να είναι σε θέση να τις κάνετε μόνοι σας.

 • Tai chi. Tai chi είναι μια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει απαλές κινήσεις και οι βαθιές αναπνοές. Tai chi μπορεί να καθοδηγείται από έναν εκπαιδευτικό, ή μπορείτε να μάθετε Τάι Τσι με δική ακόλουθα βιβλία ή τα βίντεο σας. Η άσκηση tai chi μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες.

  Tai chi είναι γενικά ασφαλής. Οι αργές κινήσεις του Τάι Τσι δεν απαιτούν μεγάλη σωματική δύναμη, και οι ασκήσεις μπορούν εύκολα να προσαρμοστεί στις δικές σας ικανότητες. Παρόλα αυτά, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε tai chi. Μην κάνετε κανένα tai chi κινήσεις που προκαλούν πόνο.

 • Yoga. Yoga συνδυάζει διατατικές ασκήσεις με βαθιές αναπνοές. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας γιόγκα, θα τοποθετείτε το σώμα σας σε διάφορες πόζες που απαιτούν κάμψη, συστροφή και το τέντωμα. Υπάρχουν πολλοί τύποι της γιόγκα, το καθένα με τις παραλλαγές της. Η γιόγκα μπορεί να παρέχει κάποια ανακούφιση από το στρες για τα άτομα με καρκίνο. Γιόγκα έχει αποδειχθεί επίσης για τη βελτίωση του ύπνου και μειώνει την κόπωση.

  Πριν ξεκινήσετε ένα μάθημα γιόγκα, ρωτήστε το γιατρό σας να συστήσει έναν εκπαιδευτικό που τακτικά συνεργάζεται με τα άτομα με προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος. Αποφύγετε γιόγκα θέτει που προκαλούν πόνο. Ένας καλός εκπαιδευτής μπορεί να σας δώσει εναλλακτικές θέτει που είναι ασφαλές για σας.

  Μπορείτε να βρείτε μερικές εναλλακτικές θεραπείες λειτουργούν καλά μαζί. Για παράδειγμα, βαθιά αναπνοή κατά τη διάρκεια ενός μασάζ μπορεί να παράσχει περαιτέρω ανακούφιση από το στρες.

Βλέπε επίσης

Καρκίνος