Καρκίνος

Βιοψία: τύποι βιοψία διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του καρκίνου

Ίσως να είναι νευρικός για ένα επερχόμενο βιοψία. Μαθαίνοντας για τις βιοψίες, πώς και γιατί τελειώσαμε, μπορεί να βοηθήσει να μειώσει το άγχος σας.

Η βιοψία είναι μια διαδικασία για να αφαιρέσετε ένα κομμάτι του ιστού ή ένα δείγμα κυττάρων από το σώμα σας έτσι ώστε να μπορεί να αναλυθεί σε ένα εργαστήριο. Εάν αντιμετωπίζετε ορισμένα σημεία και τα συμπτώματα ή εάν ο γιατρός σας έχει εντοπίσει μια περιοχή της ανησυχίας, μπορεί να υποβληθούν σε βιοψία για να διαπιστωθεί αν έχετε καρκίνο ή κάποια άλλη πάθηση.

Ενώ οι δοκιμές απεικόνισης, όπως οι ακτίνες Χ, είναι χρήσιμες στην ανίχνευση μαζών ή περιοχές της ανωμαλίας, που μόνη της δεν μπορεί διαφοροποιούν καρκινικά κύτταρα από noncancerous κύτταρα. Για την πλειονότητα των καρκίνων, ο μόνος τρόπος για να κάνει μια οριστική διάγνωση είναι να χρησιμοποιήσει μια βιοψία για τη συλλογή των κυττάρων για την προσεκτικότερη εξέταση.

Εδώ είναι μια ματιά στα διάφορα είδη βιοψία διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του καρκίνου.

Βιοψία μυελού των οστών

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια βιοψία μυελού των οστών, εάν μια ανωμαλία στο αίμα σας ή εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται καρκίνου έχει ταξιδέψει στο μυελό των οστών σας. Ο μυελός των οστών είναι η σπογγώδες υλικό μέσα μερικά από τα μεγαλύτερα οστά σας, όπου παράγονται τα κύτταρα του αίματος. Αναλύοντας ένα δείγμα μυελού των οστών μπορεί να αποκαλύψει τι είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα στο αίμα σας.

Κατά τη διάρκεια της βιοψίας μυελού των οστών, ο γιατρός σας εφιστά ένα δείγμα του μυελού των οστών από το πίσω μέρος του οστό του ισχίου σας, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να βιοψία μυελού από άλλα οστά στο σώμα σας. Βιοψία μυελού των οστών χρησιμοποιείται συνήθως για τη διάγνωση μια ποικιλία προβλημάτων αίματος - τόσο noncancerous και καρκινικών, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του αίματος, όπως η λευχαιμία, το λέμφωμα και πολλαπλό μυέλωμα. Λάβετε ένα τοπικό αναισθητικό πριν από μια βιοψία μυελού των οστών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ενδοσκοπική βιοψία

Κατά την ενδοσκόπηση, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα με ένα φως στο τέλος για να δείτε τις δομές μέσα στο σώμα σας. Τα ειδικά εργαλεία διέρχεται μέσω του σωλήνα για να λάβει ένα μικρό δείγμα του ιστού που θα αναλυθεί.

Τι είδους ενδοσκοπικής βιοψίας θα υποβληθούν εξαρτάται από όπου η ύποπτη περιοχή που βρίσκεται. Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στην ενδοσκοπική βιοψία μπορεί να εισαχθεί μέσα από το στόμα, το ορθό σας, του ουροποιητικού συστήματος ή μιας μικρής τομής στο δέρμα σας. Παραδείγματα της ενδοσκοπικής βιοψίας περιλαμβάνουν κυστεοσκόπηση για τη συλλογή των ιστών από το εσωτερικό της κύστης σας, βρογχοσκόπηση για να πάρει ιστό από το εσωτερικό των πνευμόνων και κολονοσκόπηση σας για τη συλλογή των ιστών από το εσωτερικό του παχέος εντέρου σας.

Ανάλογα με τον τύπο της ενδοσκοπικής βιοψίας που υφίστανται, ενδέχεται να λάβετε ένα ηρεμιστικό ή αναισθητικό πριν από τη διαδικασία.

Η βιοψία διά βελόνας

Κατά τη διάρκεια μιας βελόνας βιοψίας, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί μια ειδική βελόνα για να εξαγάγετε τα κύτταρα από μια ύποπτη περιοχή. Μια βελόνα βιοψία είναι συχνά χρησιμοποιείται σε όγκους που ο γιατρός σας μπορεί να αισθάνεται μέσω του δέρματός σας, όπως ύποπτες εξογκώματα του μαστού και διόγκωση των λεμφαδένων. Όταν συνδυάζεται με μια διαδικασία απεικόνισης, όπως ακτίνες Χ, βιοψία βελόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή των κυττάρων από μια ύποπτη περιοχή που δεν μπορούν να γίνουν αισθητές από το δέρμα.

Βελόνα βιοψίας περιλαμβάνουν:

  • Αναρρόφηση με λεπτή βελόνα. Διάρκεια αναρρόφηση με λεπτή βελόνα, μια μακρά, λεπτή βελόνα εισάγεται στην ύποπτη περιοχή. Μια σύριγγα χρησιμοποιείται για να σκιαγραφήσει υγρό και κύτταρα για ανάλυση.
  • Πυρήνα βελόνα βιοψία. Μια μεγαλύτερη βελόνα με ένα κοπτικό άκρο χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια πυρήνα βελόνα βιοψία για να σχεδιάσετε μια στήλη του ιστού από μια ύποπτη περιοχή.
  • Vacuum-ενισχυόμενη βιοψία. Κατά κενό υποβοηθούμενη βιοψία, μια συσκευή αναρρόφησης αυξάνει την ποσότητα των υγρών και των κυττάρων που εξάγεται μέσω της βελόνας. Αυτό μπορεί να μειώσει τον αριθμό των φορών που η βελόνα πρέπει να εισαχθεί για να συλλέξει ένα επαρκές δείγμα.
  • Εικόνα-καθοδηγούμενη βιοψία. Εικόνα-καθοδηγούμενη βιοψία συνδυάζει μια διαδικασία απεικόνισης, όπως οι ακτίνες Χ, αξονική τομογραφία (CT), μαγνητική τομογραφία (MRI) ή υπέρηχο, με μια βελόνα βιοψία. Εικόνα-καθοδηγούμενη βιοψία επιτρέπει στο γιατρό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ύποπτες περιοχές που δεν μπορούν να γίνουν αισθητές από το δέρμα, όπως ανωμαλίες στο ήπαρ, πνεύμονα ή του προστάτη. Χρησιμοποιώντας εικόνες σε πραγματικό χρόνο, ο γιατρός σας μπορεί να βεβαιωθείτε ότι η βελόνα φτάσει στο σωστό σημείο.

Θα λάβετε ένα τοπικό αναισθητικό σε ναρκωμένο η περιοχή που βιοψία προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος.

Βλέπε επίσης

Βιοψία: τύποι βιοψία διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του καρκίνου

Βιοψία του δέρματος

Ένα δέρμα (δερματική) βιοψία απομακρύνει τα κύτταρα από την επιφάνεια του σώματός σας. Μια βιοψία του δέρματος χρησιμοποιείται συχνότερα για τη διάγνωση παθήσεων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων, όπως μελάνωμα. Τι είδους βιοψία δέρματος που υποβάλλονται θα εξαρτηθεί από ύποπτο τον τύπο του καρκίνου και την έκταση των ύποπτων κυττάρων. Δέρμα διαδικασίες βιοψίας περιλαμβάνουν:

  • Ξύρισμα βιοψία. Κατά τη διάρκεια μιας ξύρισμα βιοψία, ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα εργαλείο παρόμοιο με ένα ξυράφι για να ξύσει την επιφάνεια του δέρματός σας.
  • Βιοψία. Κατά τη διάρκεια ενός βιοψία, ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα κυκλικό εργαλείο για να αφαιρέσετε ένα μικρό τμήμα της βαθύτερα στρώματα του δέρματος σας.
  • Χειρουργικής βιοψίας. Κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής βιοψίας, ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα νυστέρι για να αφαιρέσετε μια μικρή περιοχή του δέρματος. Είτε θέλετε να λαμβάνετε ράμματα για να κλείσει το site βιοψία εξαρτάται αφαιρεθεί το ποσό του δέρματος.
  • Βιοψία δι 'εκτομής. Κατά τη διάρκεια μιας βιοψία δι' εκτομής, ο γιατρός αφαιρεί ένα ολόκληρο κομμάτι ή μια ολόκληρη περιοχή ανωμαλίες του δέρματος. Θα λάβετε πιθανόν ράμματα για να κλείσει το site βιοψία.

Θα λάβετε ένα τοπικό αναισθητικό σε ναρκωμένο η περιοχή βιοψία πριν από τη διαδικασία.

Χειρουργική βιοψία

Εάν τα κύτταρα αυτά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση με άλλες διαδικασίες βιοψίας ή αν άλλα αποτελέσματα της βιοψίας ήταν ασαφή, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική βιοψία. Κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής βιοψίας, ένας χειρουργός κάνει μια τομή στο δέρμα σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ύποπτη περιοχή των κυττάρων. Παραδείγματα χειρουργικές επεμβάσεις βιοψίας περιλαμβάνουν τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός εξογκώματος μαστού για μια πιθανή διάγνωση του καρκίνου του μαστού και τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λεμφαδένων για μια πιθανή διάγνωση του λεμφώματος.

Χειρουργικές διαδικασίες βιοψίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει μέρος μιας ανώμαλη περιοχή των κυττάρων (χειρουργικής βιοψίας). Ή χειρουργική βιοψία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει μια ολόκληρη περιοχή των ανώμαλων κυττάρων (βιοψία δι 'εκτομής).

Μπορείτε να λάβετε τοπικά αναισθητικά σε ναρκωμένο η περιοχή της βιοψίας. Μερικές χειρουργικές επεμβάσεις βιοψίας απαιτούν γενικά αναισθητικά για να σας κάνει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση μετά από τη διαδικασία.

Βιοψία ανάλυση και τα αποτελέσματα

Μετά το γιατρό σας αποκτά ένα δείγμα ιστού, έχει σταλεί σε ένα εργαστήριο για ανάλυση. Το δείγμα μπορεί να υποστεί χημική επεξεργασία ή να καταψύχεται και τεμαχίζεται σε πολύ λεπτά τμήματα. Τα τμήματα τοποθετούνται σε γυάλινες διαφάνειες, χρωματίστηκαν για την ενίσχυση της αντίθεσης, και μελέτησε κάτω από ένα μικροσκόπιο.

Τα αποτελέσματα βοηθήσει το γιατρό σας να καθορίσει αν τα κύτταρα είναι καρκινικά. Αν τα κύτταρα είναι καρκινικά, τα αποτελέσματα της βιοψίας μπορεί να ενημερώσετε το γιατρό σας, όπου ο καρκίνος προέρχεται - το είδος του καρκίνου.

Η βιοψία βοηθά το γιατρό σας να προσδιορίσει πόσο επιθετική μορφή καρκίνου σας - βαθμός του καρκίνου. Ο βαθμός είναι μερικές φορές εκφράζεται ως μια σειρά σε μια κλίμακα από 1 έως 4, και καθορίζεται από το πώς φαίνονται τα καρκινικά κύτταρα κάτω από το μικροσκόπιο. Βαθμού 1, ή χαμηλής ποιότητας, καρκίνοι είναι γενικά η λιγότερο επιθετική και βαθμού 4, ή υψηλού βαθμού, καρκίνοι, γενικά το πιο επιθετικό. Αυτή η πληροφορία μπορεί να βοηθήσει τις επιλογές θεραπείας οδηγό. Άλλες ειδικές εξετάσεις για τα καρκινικά κύτταρα μπορεί επίσης να βοηθήσει να καθοδηγήσει τις επιλογές θεραπείας.

Καρκίνος. Αναρρόφηση με λεπτή βελόνα.
Καρκίνος. Αναρρόφηση με λεπτή βελόνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, ένας παθολόγος εξετάζει το δείγμα των κυττάρων αμέσως και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα για να χειρουργό σας μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα της βιοψίας σας είναι διαθέσιμα σε μία ή δύο ημέρες. Μερικά δείγματα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναλυθεί. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο καιρό να περιμένουμε να περιμένουμε για τα αποτελέσματα της βιοψίας.

Βλέπε επίσης

Καρκίνος