Η υγεία των καταναλωτών

Παρηγορητική Αγωγή: ανακούφιση των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της ασθένειας

Η παρηγορητική φροντίδα μπορεί να προσφέρει πόνο και την ανακούφιση των συμπτωμάτων, την υποστήριξη και συντονισμένη, ολιστική φροντίδα για τους ανθρώπους που έχουν σοβαρές ασθένειες. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Παρηγορητική Αγωγή.

Αν εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο πάσχει από σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή ασθένεια, μπορεί να έχετε σκεφτεί για την Παρηγορητική Αγωγή. Για να καταλάβουμε παρηγορητική φροντίδα και πώς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, να εξετάσει τα ακόλουθα ερωτήματα.

Τι είναι η παρηγορητική φροντίδα;

Η παρηγορητική φροντίδα είναι μια διεπιστημονική ιατρική ειδικότητα που έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής για τους ανθρώπους που έχουν σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Η Παρηγορητική Αγωγή λαμβάνει υπόψη τη συναισθηματική, σωματική και πνευματική ανάγκες του ατόμου και τους στόχους - καθώς και τις ανάγκες της οικογένειάς του.

Η παρηγορητική φροντίδα δεν αντικαθιστά πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη. Αντ 'αυτού, η παρηγορητική φροντίδα παρέχεται σε συνδυασμό με όλες τις άλλες ιατρικές αγωγές.

Πώς είναι παρηγορητική φροντίδα διαφορετική από ξενώνα;

Η παρηγορητική φροντίδα είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής ή απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ενώ η φροντίδα αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στο τέλος της ζωής - όταν έχουν θεραπευτικές ή παρατείνει τη ζωή θεραπείες έχουν σταματήσει. Δεν χρειάζεται να είναι σε ξενώνα για να λάβετε ανακουφιστική φροντίδα.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από την παρηγορητική φροντίδα;

Όποιος πάσχει από σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή ασθένεια μπορούν να επωφεληθούν από παρηγορητική φροντίδα, είτε για να τη θεραπεία των συμπτωμάτων της νόσου, όπως ο πόνος ή δυσκολία στην αναπνοή, ή να αμβλυνθούν οι παρενέργειες της θεραπείας, όπως την κούραση ή ναυτία.

Η υγεία των καταναλωτών. Παρηγορητική Αγωγή: ανακούφιση των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της ασθένειας.
Η υγεία των καταναλωτών. Παρηγορητική Αγωγή: ανακούφιση των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της ασθένειας.

Η παρηγορητική φροντίδα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για κάποιον με μια σοβαρή ασθένεια που χρειάζεται βοήθεια:

  • Διευθύνων τον πόνο ή άλλα συμπτώματα
  • Η κατανόηση και η αντιμετώπιση του ή την κατάστασή της
  • Πλοήγηση στο σύστημα υγείας

Βλέπε επίσης

Παρηγορητική Αγωγή: ανακούφιση των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της ασθένειας

Πώς παρηγορητική φροντίδα δουλειά;

Η παρηγορητική φροντίδα μπορεί να παρέχεται σε όλη τη θεραπεία για μια σοβαρή ασθένεια - αν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε θεραπεία σε μια βάση εξωτερικών ασθενών ή σε ένα νοσοκομείο ή έναν οίκο ευγηρίας. Αυτό το είδος της θεραπείας μπορεί να παρέχεται από διάφορους ειδικούς, όπως γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, σύμβουλοι, ιερείς, καταχωρήθηκε διαιτολόγους, τους φαρμακοποιούς και τους ειδικούς αποκατάστασης.

Μια εξειδικευμένη παρηγορητική φροντίδα συνεργάζεται με το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας και μια ομάδα άλλων επαγγελματιών υγείας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο θεραπείας που να διευκολύνει τα συμπτώματα, ανακουφίζει από τον πόνο, αντιμετωπίζει πνευματικές και ψυχολογικές ανησυχίες, και βοηθά στη διατήρηση της αξιοπρέπειας και την άνεση.

Μια εξειδικευμένη παρηγορητική φροντίδα μπορεί επίσης να βοηθήσει σας ή το αγαπημένο σας επικοινωνεί με τους γιατρούς και τα μέλη της οικογένειας και να δημιουργήσει μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του νοσοκομείου και της φροντίδας στο σπίτι ή νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η ομάδα της παρηγορητικής αγωγής θα εκπαιδεύσει εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας σχετικά με το τι να περιμένουμε και να προγραμματίσετε ρουτίνα συναντήσεις για να συζητήσουν συνεχή φροντίδα σε όλη τη διάρκεια της ασθένειάς σας.

Ποια είναι μερικά πραγματικά παραδείγματα της παρηγορητικής φροντίδας;

Εδώ είναι ένα παράδειγμα του πώς η Παρηγορητική Αγωγή λειτουργεί: Έχετε ένα ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας και είναι όλο και δυσκολία στην αναπνοή, γεγονός που καθιστά δύσκολο για σας να κάνετε ακόμα και απλές δουλειές γύρω από το σπίτι. Ζείτε στο σπίτι με έναν εταίρο ο οποίος έχει επίσης προβλήματα υγείας. Θα διαπιστώσετε ότι να πάρει όλη την προσοχή σας και την ανάγκη η σύντροφός σας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, και δεν είστε σίγουροι για το πώς να σχεδιάσουν το μέλλον. Αυτό ήταν αγχωτικό για σας και την οικογένειά σας σωματικά, ψυχικά, πνευματικά και οικονομικά.

Γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας προτείνει να σκεφτείτε παρηγορητική φροντίδα και εξηγεί ότι μια ομάδα Παρηγορητικής Αγωγής θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσουν τον τρόπο να μειώσουν τα συμπτώματα σας και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για την Παρηγορητική Αγωγή;

Αν είστε ενδιαφέρονται για την παρηγορητική φροντίδα για τον εαυτό σας ή ενός αγαπημένου προσώπου, ρωτήστε το γιατρό σας ή το γιατρό του αγαπημένου σας προσώπου για παρηγορητική επιλογές για τη φροντίδα και αν ένα πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας.

Βλέπε επίσης