Η υγεία των καταναλωτών

Δωρεά οργάνων: μην αφήσετε αυτούς τους μύθους σας μπερδέψει

Σίγουροι για την δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση; μην αφήνετε παραπληροφόρηση σας κρατήσει από το να σωθούν ζωές.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ περιμένουν για δωρεά οργάνων. Δυστυχώς, πολλοί δεν μπορεί ποτέ να πάρει την κλήση λέγοντας ότι ένα κατάλληλο δότη οργάνου - και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή - δεν έχει βρεθεί.

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτεί για το τι πρόκειται να συμβεί στο σώμα σας μετά το θάνατό σας, πόσο μάλλον δωρεά οργάνων και ιστών σας. Αλλά το να είναι ένας δωρητής οργάνων είναι μια γενναιόδωρη και σημαντική απόφαση που μπορεί να είναι ένα ναυαγοσώστη. Αν δεν έχετε θεωρείται δωρεά οργάνων ή να καθυστερήσει να γίνει δότης, λόγω της ενδεχομένως ανακριβείς πληροφορίες, εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε ορισμένες κοινές μύθους δωρεά οργάνων και τις ανησυχίες.

Μύθος: αν συμφωνώ να δωρίσουν τα όργανά μου, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν θα λειτουργήσει τόσο σκληρά για να σώσω τη ζωή μου.

Γεγονός: Όταν πηγαίνετε στο νοσοκομείο για θεραπεία, οι γιατροί επικεντρωθεί στην διάσωση της ζωής σας - όχι κάποιος άλλος. Θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρό των οποίων η ειδικότητα ταιριάζει περισσότερο συγκεκριμένη έκτακτης ανάγκης σας.

Μύθος: ίσως δεν θα είναι πραγματικά νεκρός, όταν η υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου μου.

Πραγματικότητα: Αν και είναι ένα δημοφιλές θέμα στις εφημερίδες, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι δεν αρχίσουν να κουνάω τα δάχτυλα των ποδιών τους, μετά από όπου και αν κηρυχθεί νεκρός. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που έχουν συμφωνήσει για τη δωρεά οργάνου δοθεί περισσότερες δοκιμές (χωρίς καμία επιβάρυνση για τις οικογένειές τους) για να προσδιορίσετε ότι είναι πραγματικά νεκρός από ό, τι εκείνοι που δεν έχουν συμφωνήσει για τη δωρεά οργάνων.

Μύθος: η δωρεά οργάνων είναι κατά της θρησκείας μου.

Η υγεία των καταναλωτών. Μύθος: αν συμφωνώ να δωρίσουν τα όργανά μου, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν θα λειτουργήσει τόσο σκληρά για να σώσω τη ζωή μου.
Η υγεία των καταναλωτών. Μύθος: αν συμφωνώ να δωρίσουν τα όργανά μου, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν θα λειτουργήσει τόσο σκληρά για να σώσω τη ζωή μου.

Γεγονός: Η δωρεά οργάνων είναι συνεπής με τις πεποιθήσεις των περισσότερων μεγάλων θρησκειών. Αυτό περιλαμβάνει τον Ρωμαιοκαθολικισμό, το Ισλάμ, οι περισσότεροι κλάδοι του Ιουδαϊσμού και πιο προτεσταντική πίστη. Εάν δεν είστε σίγουροι ή άβολα με τη θέση την πίστη σας για τη δωρεά, να ζητήσει από ένα μέλος του κλήρου σας.

Μύθος: Είμαι κάτω των 18 ετών. Είμαι πολύ νέος για να λάβει την απόφαση αυτή.

Πραγματικότητα: Αυτό είναι αλήθεια, σε μια νομική έννοια του όρου. Αλλά οι γονείς σας μπορεί να εγκρίνει την απόφαση αυτή. Μπορείτε να εκφράσετε με τους γονείς σας επιθυμία σας να δωρίσετε, και οι γονείς σας μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή τους γνωρίζοντας ότι είναι ό, τι ήθελε. Τα παιδιά, επίσης, έχουν ανάγκη από μεταμοσχεύσεις οργάνων, και συνήθως χρειάζονται όργανα μικρότερες από εκείνες που ένας ενήλικας μπορεί να προσφέρει.

Μύθος: μια ανοιχτή φέρετρο κηδεία δεν είναι μια επιλογή για τους ανθρώπους που έχουν δωρίσει τα όργανα ή ιστούς.

Πραγματικότητα: Η δωρεά οργάνων και ιστών δεν παρεμβαίνει έχοντας μια ανοιχτή φέρετρο κηδεία. Το σώμα του δότη είναι ντυμένος για την ταφή, έτσι δεν υπάρχουν ορατά σημάδια του οργάνου ή δωρεάς ιστών. Για τη δωρεά των οστών, μια ράβδος εισάγεται όπου οστό αφαιρείται. Με δωρεά του δέρματος, ένα πολύ λεπτό στρώμα του δέρματος παρόμοια με μια φλούδα ηλιακό έγκαυμα έχει ληφθεί από το πίσω μέρος του δότη. Επειδή ο δότης είναι ντυμένος και βρίσκεται στην πλάτη του στο φέρετρο, κανείς δεν μπορεί να δει καμία διαφορά.

Μύθος: Είμαι πολύ γέρος για να δωρίσουν. Κανείς δεν θα ήθελε τα όργανα μου.

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει καθορισμένης ηλικίας αποκοπής για την δωρεά οργάνων. Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα όργανά σας βασίζεται σε αυστηρά ιατρικά κριτήρια και όχι η ηλικία. Μην αποκλείσει τον εαυτό σας πρόωρα. Αφήστε τους γιατρούς να αποφασίζουν κατά το χρόνο θανάτου σας αν τα όργανα και τους ιστούς σας είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση.

Μύθος: Δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση υγείας. Κανείς δεν θα ήθελε οργάνων ή ιστών μου.

Γεγονός: Πολύ λίγες ιατρικές παθήσεις σας αποκλείσει αυτομάτως από την αιμοδοσία όργανα. Η απόφαση για τη χρήση ενός οργάνου γίνεται με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Μπορεί να αποδειχθεί ότι ορισμένα όργανα δεν είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση, αλλά και άλλα όργανα και τους ιστούς μπορεί να είναι ωραία. Μην αποκλείσει τον εαυτό σας πρόωρα. Μόνο οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα κατά τον χρόνο του θανάτου σας μπορεί να καθορίσει εάν τα όργανά σας είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση.

Μύθος: Θα ήθελα να δωρίσει ένα από τα νεφρά μου τώρα, αλλά δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό, εκτός εάν ένα από τα μέλη της οικογένειάς μου είναι σε ανάγκη.

Πραγματικότητα: Αν και αυτό χρησιμοποιείται για να είναι η περίπτωση, δεν είναι πια. Είτε πρόκειται για ένα μακρινό μέλος της οικογένειας, φίλος ή πλήρη ξένο θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να δωρίσουν ένα νεφρό μέσω ορισμένων κέντρων μεταμόσχευσης. Αν αποφασίσετε να γίνετε ζώντα δότη, θα υποβληθούν σε εκτεταμένη ανάκριση για να εξασφαλιστεί ότι είστε ενήμεροι για τους κινδύνους και ότι η απόφασή σας να δωρίσουν δεν βασίζεται σε οικονομικό κέρδος. Θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε δοκιμές για να καθοριστεί εάν οι νεφροί σας είναι σε καλή κατάσταση και αν μπορούν να ζήσουν μια υγιή ζωή με ένα μόνο νεφρό.

Μύθος: πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι πηγαίνουν στην κορυφή της λίστας, όταν χρειάζονται ένα δωρητή οργάνων.

Πραγματικότητα: Οι πλούσιοι και διάσημοι δεν έχουν προτεραιότητα, όταν πρόκειται για την κατανομή των οργάνων. Μπορεί να φαίνεται έτσι, επειδή το ποσό της δημοσιότητας που παράγονται όταν διασημότητες λαμβάνουν μόσχευμα, αλλά αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από οποιονδήποτε άλλον. Η πραγματικότητα είναι ότι η διασημότητα και η οικονομική κατάσταση δεν λαμβάνονται υπόψη στην κατανομή οργάνων.

Μύθος: Η οικογένειά μου θα χρεωθεί αν δωρίσουν τα όργανά μου.

Γεγονός: Η οικογένεια του δωρητή οργάνου δεν χρεώνεται για τη δωρεά. Η οικογένεια χρεώνεται για το κόστος όλων των τελικών προσπαθειών για να σώσει τη ζωή σας, και οι δαπάνες αυτές μερικές φορές παρερμηνευθεί ως δαπάνες που σχετίζονται με τη δωρεά οργάνων. Το κόστος για την αφαίρεση οργάνων πάει στο δέκτη του μοσχεύματος.

Γιατί θα πρέπει να εξετάσει τη δωρεά οργάνων

Τώρα που έχετε τα γεγονότα, μπορείτε να δείτε ότι είναι ένας δωρητής οργάνων μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά, και όχι μόνο σε ένα άτομο. Δωρίζοντας τα όργανά σας μετά το θάνατό σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να βελτιώσουν όσο το 50 ζωές. Και πολλές οικογένειες λένε ότι η γνώση τους αγαπημένους τους βοήθησε στο να σωθούν άλλες ζωές τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν την απώλεια τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει δωρητής οργάνων, αν ανήκουν σε κάποια εθνοτική μειονότητα. Μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της Αφρικής-Ευρωπαίοι, Ασιάτες και Νησιών Ειρηνικού, Native Ευρωπαίοι, και οι Ισπανοί έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους λευκούς να έχουν ορισμένες χρόνιες παθήσεις που επηρεάζουν τα νεφρά, την καρδιά, τους πνεύμονες, το πάγκρεας και το ήπαρ. Ορισμένοι τύποι του αίματος είναι πιο διαδεδομένες στις εθνοτικές μειονότητες. Επειδή η αντιστοιχία τύπο αίματος είναι συνήθως απαραίτητη για μεταμοσχεύσεις, η ανάγκη για δωρητών οργάνων μειονότητα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Βλέπε επίσης

Δωρεά οργάνων: μην αφήσετε αυτούς τους μύθους σας μπερδέψει

Πώς να δωρίσετε

Πώς να γίνετε δωρητής οργάνων είναι εύκολο. Μπορείτε να δηλώσετε ότι θέλετε να είστε ένας δότης με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Εγγραφή με το μητρώο των χορηγών του κράτους σας. Τα περισσότερα κράτη έχουν μητρώα. Ελέγξτε τη λίστα στο OrganDonor.gov.
  • Ορίστε την επιλογή σας από την άδεια οδήγησής σας. Κάνετε αυτό, όταν αποκτήσετε ή να ανανεώσετε την άδειά σας.
  • Εγγραφείτε και να φέρουν μια κάρτα δωρητή. Κάρτες διατίθενται από OrganDonor.gov.
  • Ενημερώστε την οικογένειά σας. Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας γνωρίζει τις επιθυμίες σας όσον αφορά τη δωρεά.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι οι επιθυμίες σας πραγματοποιούνται είναι να θέσει εγγράφως. Συμπεριλάβετε τις επιθυμίες σας στη διαθήκη ζωής σας, εάν έχετε ένα. Εάν έχετε ορίσει κάποιον να κάνει τις αποφάσεις της υγειονομικής περίθαλψης για σας, αν γίνει σε θέση να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το άτομο γνωρίζει ότι θέλετε να είστε ένας δωρητής οργάνων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ενημερώσετε την οικογένειά σας που θέλετε να είναι χορηγός. Νοσοκομεία ζητήσει τη συγκατάθεση από τον πλησιέστερο συγγενή πριν από την αφαίρεση των οργάνων, αν και αυτό συνήθως δεν απαιτείται, αν είστε εγγεγραμμένοι στο δότη του κράτους σας.

Βλέπε επίσης