Η υγεία των καταναλωτών

Υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου: είναι ένα HSA κατάλληλο για σας;

Τα Υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου που χρησιμοποιείται για να εξοικονομήσουν χρήματα για τις μελλοντικές ιατρικές δαπάνες. Ανακαλύψτε πώς λειτουργούν αυτά τα σχέδια.

Υγεία λογαριασμοί ταμιευτηρίου (HSAs) είναι σαν προσωπικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αλλά τα χρήματα σε αυτά χρησιμοποιείται για να πληρώσει για τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης. Μπορείτε - όχι ο εργοδότης σας ή ασφαλιστική εταιρεία - κατέχουν και ελέγχουν τα χρήματα στην υγεία λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Τα χρήματα που έχετε καταθέσει στο λογαριασμό που δεν φορολογείται. Για να είναι επιλέξιμες για να ανοίξει ένα HSA, θα πρέπει να έχετε έναν ειδικό τύπο της ασφάλισης υγείας που ονομάζεται ένα υψηλής εκπίπτουν σχέδιο.

Γιατί ήταν η υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου που δημιουργήθηκε;

HSAs και υψηλής εκπίπτουν προγράμματα υγείας δημιουργήθηκαν ως ένας τρόπος για να βοηθήσει το κόστος της υγειονομικής ελέγχου της υγείας. Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι θα περάσουν υγείας δολάρια περίθαλψής τους πιο συνετά, αν χρησιμοποιείτε τα δικά τους χρήματα. Επιπλέον, οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας θα έχουν κίνητρο να μειώσουν τις τιμές τους, επειδή είναι ανταγωνιστικές για τις επιχειρήσεις.

Είναι για την υγεία λογαριασμό ταμιευτηρίου σωστό για μένα;

Όπως κάθε επιλογή της υγειονομικής περίθαλψης, HSAs έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όπως μπορείτε να ζυγίσει τις επιλογές σας, σκεφτείτε για τον προϋπολογισμό σας και τι υγειονομικής περίθαλψης που είναι πιθανό να χρειαστεί στο επόμενο έτος.

Εάν είστε γενικά υγιής και θέλετε να αποθηκεύσετε για μελλοντικά έξοδα της υγειονομικής περίθαλψης, ένα HSA μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή. Ή αν είστε κοντά στη συνταξιοδότηση, ένα HSA μπορεί να έχει νόημα, διότι τα χρήματα στο HSA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμιστεί το κόστος της ιατρικής περίθαλψης μετά τη συνταξιοδότηση. Από την άλλη πλευρά, αν νομίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί δαπανηρή ιατρική περίθαλψη κατά το επόμενο έτος και θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί σε υψηλό εκπίπτουν, ένα HSA μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Ποια είναι μερικά πιθανά πλεονεκτήματα των υγεία των λογαριασμών ταμιευτηρίου;

  • Εσείς αποφασίζετε πόσα χρήματα να αναιρέσει για το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.
  • Μπορείτε να ελέγξετε πώς τα χρήματα HSA σας δαπανάται. Μπορείτε να ψωνίσετε γύρω για τη φροντίδα με βάση την ποιότητα και το κόστος.
  • Ο εργοδότης σας μπορεί να συμβάλει στην HSA σας, αλλά έχετε στην κατοχή σας το λογαριασμό και τα χρήματα είναι δικά σας, ακόμη και αν αλλάξουν εργασία.
  • Κάθε μη χρησιμοποιηθέν χρήματα στο τέλος του έτους κυλά πάνω (μένει στο λογαριασμό σας) για το επόμενο έτος.
  • Δεν πληρώνουν φόρους για χρήματα που πηγαίνουν στο HSA σας.

Ποια είναι μερικά πιθανά μειονεκτήματα για την υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου;

  • Η ασθένεια μπορεί να είναι απρόβλεπτη, γεγονός που καθιστά δύσκολο για την ακριβή προϋπολογισμό για τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης.
  • Πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί.
  • Μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να αναιρέσει τα χρήματα για να τεθεί σε HSAs τους. Οι άνθρωποι που είναι παλαιότερα και πιο άρρωστος μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει όσο νεότεροι, υγιείς ανθρώπους.
  • Πίεση για να αποθηκεύσετε τα χρήματα στο HSA σας μπορεί να σας οδηγήσει να μην αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη όταν τη χρειάζεστε.
  • Εάν πάρετε χρήματα από HSA σας για nonmedical δαπάνες, θα πρέπει να πληρώσω φόρους για αυτό.

Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου υγείας;

Ο εργοδότης σας μπορεί να προσφέρει μια επιλογή HSA ή μπορείτε να ξεκινήσετε ένα λογαριασμό για τη δική σας μέσα από μια τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Για να κερδίσετε, πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών και να φέρουν μια υψηλής εκπίπτουν σχέδιο ασφάλισης υγείας. Εάν έχετε έναν σύζυγο που χρησιμοποιεί ασφαλιστική σας ως δευτερεύουσα κάλυψη, αυτός ή αυτή πρέπει επίσης να εγγραφεί σε ένα υψηλής εκπίπτουν σχέδιο.

Αυτό το υψηλής εκπίπτουν σχέδιο για την υγεία θα πρέπει να είναι μόνο ασφάλιση υγείας σας - δεν μπορεί να καλυφθεί από οποιαδήποτε άλλη ασφάλιση υγείας. Ωστόσο, έχουν οδοντιατρική, το όραμα, την αναπηρία και μακροχρόνια περίθαλψη ασφάλιση δεν σας αποκλείσει από το να έχουν ένα HSA.

Τι είναι ένα υψηλής εκπίπτουν σχέδιο για την υγεία και πώς λειτουργεί;

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένα σχέδιο ασφάλισης υγείας που έχει ένα υψηλό εκπίπτουν - το ποσό των ιατρικών εξόδων που πρέπει να καταβάλει κάθε χρόνο πριν από την κάλυψη κλωτσιές in Ενώ η έκπτωση είναι υψηλή με αυτό το είδος του σχεδίου, το ασφάλιστρο (το κανονικό τέλος που πληρώνουν για να εξασφαλίσουν κάλυψη) είναι συνήθως χαμηλότερα για υψηλής εκπίπτουν σχέδια από ό, τι για τα παραδοσιακά σχέδια.

Η υγεία των καταναλωτών. Υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου: είναι ένα HSA κατάλληλο για σας;
Η υγεία των καταναλωτών. Υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου: είναι ένα HSA κατάλληλο για σας;

Υψηλής εκπίπτουν σχέδια δεν αρχίσουν να πληρώνουν μέχρι αφού έχετε περάσει τουλάχιστον 935€ (για ένα άτομο) ή 1870€ (για μια οικογένεια) δικά σας χρήματα για τα έξοδα της υγειονομικής περίθαλψης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε HSA σας για να πληρώσει εκπιπτόμενες δαπάνες, καθώς και copays και άλλα noncovered δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης.

Δεν είναι όλα τα υψηλής εκπίπτουν σχέδια λειτουργούν με τον ίδιο. Για παράδειγμα, τα σχέδια μπορεί να πληρώσει για τις υπηρεσίες πρόληψης, όπως η μαστογραφία, πριν από την έκπτωση ικανοποιείται. Είναι κρίσιμο να εξετάσει προσεκτικά τις λεπτομέρειες του σχεδίου, την κάλυψη και το ανώτατο out-of-τσέπη - το όριο για το πόσο θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του για τις ιατρικές δαπάνες σε ένα χρόνο.

Βλέπε επίσης

Υγεία λογαριασμούς ταμιευτηρίου: είναι ένα HSA κατάλληλο για σας;

Πόσα χρήματα μπορώ να καταθέσω ετησίως σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου για την υγεία;

Η εσωτερική Revenue Service θέτει τα όρια συνεισφοράς για HSAs. Τα τελευταία χρόνια, τα όρια έχουν περίπου 2240€ για τα άτομα και περίπου 4480€ για την κάλυψη της οικογένειας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προ φόρων χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου υγείας;

Αν ο εργοδότης σας προσφέρει ένα υψηλής εκπίπτουν σχέδιο ασφάλισης, μπορείτε να είστε σε θέση να καταθέσετε χρήματα σε ένα HSA σε προ φόρων βάση. Εάν ανοίξετε ένα HSA για τη δική σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τις καταθέσεις σας όταν το αρχείο τους φόρους εισοδήματος σας.

Μπορεί ο εργοδότης μου συμβάλλουν στην υγεία λογαριασμό ταμιευτηρίου μου, πάρα πολύ;

Ναι, ο εργοδότης σας μπορεί να συμβάλει στην HSA σας. Όμως, το σύνολο της συνεισφοράς του εργοδότη σας καθώς και τη συμβολή σας ακόμα πρέπει να είναι εντός των ορίων συνεισφοράς.

Είναι για την υγεία των λογαριασμών ταμιευτηρίου είναι παρόμοια με ευέλικτων λογαριασμών των δαπανών;

Ναι, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές. Μια διαφορά είναι η δυνατότητα να ανατραπεί αδιάθετα χρήματα κάθε χρόνο. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα ευέλικτο λογαριασμό δαπανών (FSA).

Μια άλλη διαφορά είναι ότι τα χρήματα που έχουν τεθεί σε ένα HSA είναι δική σας και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας, αν αλλάξετε θέσεις εργασίας ή να συνταξιοδοτηθούν. Δεν μπορείτε να πάρετε χρήματα από έναν εργοδότη την αιγίδα FSA μαζί σας αν κλείσετε ή να αλλάξετε τις θέσεις εργασίας. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να έχετε και μια HSA και ένα FSA.

Πώς μπορώ να βρω πληροφορίες για το ιατρικό κόστος και την ποιότητα ώστε να μπορώ να κάνουν συνειδητές επιλογές;

Μπορεί να είναι δύσκολο. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πάρει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την ποιότητα των επιλογών θεραπείας, οι γιατροί και τα νοσοκομεία. Ο εργοδότης σας ή το σχέδιο για την υγεία μπορεί να προσφέρει κάποιες Web-based εργαλεία ή έναν αριθμό τηλεφώνου για να καλέσετε για κάποιες βασικές πληροφορίες. Η ελπίδα είναι ότι η υγεία των λογαριασμών ταμιευτηρίου και άλλα καταναλωτικά-σκηνοθεσία επιλογές υγειονομικής περίθαλψης γίνονται πιο διαδεδομένη, την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την ποιότητα θα επεκταθεί.

Μπορώ να κάνω ανάληψη χρημάτων από ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου υγείας για nonmedical έξοδα;

Ναι, αλλά αν αποσύρουν κεφάλαια για nonmedical έξοδα πριν γίνετε 65 ετών, θα πρέπει να πληρώσω φόρους για τα χρήματα και το 20 τοις εκατό ποινή. Εάν πάρετε χρήματα μετά την ενεργοποίηση 65, δεν έχετε μια ποινή, αλλά θα πρέπει να πληρώσει ακόμα τους φόρους για τα χρήματα.

Βλέπε επίσης