Η υγεία των καταναλωτών

Κλινικές δοκιμές: Μια ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες θεραπείες

Κλινικές δοκιμές σας προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες θεραπείες. Θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια κλινική δοκιμή; μάθετε περισσότερα για το πώς κλινικό έργο δοκιμές.

Οι κλινικές δοκιμές είναι ερευνητικές μελέτες για να δοκιμάσουν τρόπους για την ανίχνευση, την πρόληψη ή τη θεραπεία της νόσου. Μπορεί να έχετε ένα μέλος της οικογένειας που εμπλέκονται σε μια κλινική δοκιμή, ή ίσως να εξετάζει αν μια κλινική δοκιμή είναι μια επιλογή για σας. Η επιλογή για να συμμετάσχουν σε μια κλινική δοκιμή μπορεί να είναι μια πολύπλοκη απόφαση. Θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι οι κλινικές δοκιμές και πως όπου και αν χρησιμοποιείται για τη δοκιμή νέων θεραπειών.

Γιατί οι κλινικές δοκιμές έχουν σημαντικό;

Κλινικές δοκιμές εξετάσει νέους τρόπους για την πρόληψη, τον εντοπισμό ή τη θεραπεία της νόσου. Θεραπείες μπορεί να είναι νέα φάρμακα ή νέους συνδυασμούς φαρμάκων, οι νέες χειρουργικές επεμβάσεις ή συσκευές, ή νέους τρόπους να χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες θεραπείες. Ο στόχος των κλινικών δοκιμών είναι να καθοριστεί εάν μια νέα εξέταση ή θεραπεία λειτουργεί και είναι ασφαλές. Στην πραγματικότητα, τα νέα φάρμακα δεν μπορούν να πωληθούν στις ΗΠΑ μέχρι να πάει μέσω κλινικών δοκιμών. Οι κλινικές δοκιμές μπορούν επίσης να εξετάσουμε άλλες πτυχές της φροντίδας, όπως η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τα άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές;

Εξαρτάται από τη δίκη, αλλά οι ερευνητές συνήθως ψάχνουν για τους ανθρώπους που έχουν μια συγκεκριμένη ασθένεια ή που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν κάποια ασθένεια. Ορισμένες μελέτες περιορίζονται σε ανθρώπους που δεν έχουν αρχίσει τη θεραπεία, ενώ άλλοι εστιάζουν σε ανθρώπους στους οποίους τυπική θεραπεία έχει αποτύχει. Οι υγιείς άνθρωποι που απαιτούνται για ορισμένες δοκιμές. Οι ερευνητές θεωρούν, επίσης, την ηλικία, το φύλο και τη φυλή, μεταξύ άλλων μεταβλητών, κατά την επιλογή τους ανθρώπους για τις κλινικές δοκιμές.

Γιατί οι άνθρωποι εθελοντικά για τις κλινικές δοκιμές;

Εάν η θεραπεία για την ασθένεια σας δεν είναι διαθέσιμο, ή εάν η τυπική θεραπεία δεν έχει εργαστεί για σας, θα μπορούσε να εξετάσει μια κλινική δοκιμή. Οι κλινικές δοκιμές μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε νέες ή πειραματικές θεραπείες που διαφορετικά δεν είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η θεραπεία θα λειτουργήσει για σας ή ακόμα και ότι θα το λάβετε. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές πάρει ένα εικονικό φάρμακο - ένα χάπι ή υγρό που μοιάζει με τη νέα θεραπεία, αλλά δεν έχει ενεργά συστατικά. Χρησιμοποιώντας εικονικά φάρμακα στους ερευνητές κάτι που μπορεί να συγκριθεί με το φάρμακο που δοκιμάζεται. Δεν μπορείτε να ελέγξετε αν θα λάβετε το εικονικό φάρμακο ή τη νέα θεραπεία. Δεν είναι όλες οι κλινικές δοκιμές έχουν μια συνιστώσα του εικονικού φαρμάκου, καθώς ορισμένες κλινικές δοκιμές συγκρίνουν δύο διαφορετικές δραστικές θεραπείες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν υπάρχει μια πιθανότητα που θα πάρετε ένα εικονικό φάρμακο.

Παρά αυτές τις επιφυλάξεις, οι κλινικές δοκιμές προσφέρουν ελπίδα για πολλούς ανθρώπους και μια ευκαιρία για να βοηθήσει τους ερευνητές να βρουν καλύτερες θεραπείες για τους ανθρώπους στο μέλλον.

Πώς μπορείτε να εγγραφούν σε μια κλινική δοκιμή;

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια κλινική δοκιμή για να σας, ή μπορείτε να μάθετε για μια δίκη για τη δική σας. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής δικτυακό τόπο κλινικών δοκιμών. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές με την επίσκεψη τις ιστοσελίδες των ιατρικών ομάδων, όπως είναι οι ιατρικές.

Μόλις μάθετε για μια δίκη σας ενδιαφέρει:

 • Συζητήστε με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το φάρμακο ή θεραπεία που εμπλέκονται στη δίκη. Ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει μαζί σας τα οφέλη και τους κινδύνους της κλινικής δοκιμής και αν μπορεί να είναι επιλέξιμα για συμμετοχή.
 • Επικοινωνήστε με την κλινική δοκιμή συντονιστή. Αυτό το άτομο είναι συχνά αναφέρεται με την κλινική ανακοίνωση δίκης. Εσείς ή ο γιατρός σας μπορεί να μιλήσει με τον συντονιστή της μελέτης για την υγεία σας και εάν πληρούν τα κριτήρια για τη μελέτη.
 • Προγραμματίστε μια προδικαστική εξέταση. Στην προβολή, θα υποβληθούν σε διάφορες δοκιμές για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για την κλινική δοκιμή. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μιλήσω με τους ερευνητές σχετικά με το τι περιλαμβάνει η δίκη, καθώς και τους κινδύνους και τα οφέλη της.

Βλέπε επίσης

Κλινικές δοκιμές: Μια ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες θεραπείες

Ερωτήσεις να ζητήσει πριν από τη συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή

Πριν συμφωνούν να συμμετάσχουν σε μια κλινική δοκιμή, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα:

 • Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή τη μελέτη;
 • Μήπως οι άνθρωποι που διευθύνουν τη μελέτη έχουν έννομο συμφέρον (σύγκρουση συμφερόντων), το αποτέλεσμα;
 • Τι είναι αυτή η μελέτη προσπαθεί να ανακαλύψει;
 • Τι θα πρέπει να αναμένεται από εσάς;
 • Είναι πιθανό ότι μπορείτε να λάβετε ένα εικονικό φάρμακο;
 • Ποια είναι τα οφέλη ή τους κινδύνους μπορείτε να περιμένετε, αν λάβουν μέρος σε αυτή τη μελέτη;
 • Πόσο καιρό θα διαρκέσει η μελέτη τελευταία;
 • Τι θα συμβεί αν η κατάστασή σας επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της μελέτης;
 • Μπορείτε να συνεχίσετε να δει το δικό γιατρό σας κατά τη διάρκεια της μελέτης;
 • Θα χρειαστεί να πληρώσουν για οποιοδήποτε μέρος της μελέτης, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών επισκέψεων και συνηθισμένες δοκιμές;
 • Ποιος πληρώνει αν είστε απροσδόκητα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης;
 • Πώς θα τη συμμετοχή σας στη μελέτη επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή;
 • Τι θα συμβεί στο τέλος της μελέτης;
 • Θα σας πει τα αποτελέσματα της μελέτης; Πότε;
 • Ποιος θα ξέρετε ότι είστε που συμμετέχουν στη μελέτη;

Πώς κλινικές δοκιμές την προστασία της ασφάλειας των συμμετεχόντων;

Οι ίδιες ηθικές και νομικές διατάξεις που διέπουν την ιατρική πρακτική εφαρμόζεται σε κλινικές δοκιμές. Επιπλέον, οι περισσότερες κλινικές έρευνες είναι ομοσπονδιακά ρυθμίζεται με διασφαλίσεις για την προστασία των συμμετεχόντων. Οι κλινικές δοκιμές πρέπει να ακολουθήσει ένα επιστημονικό σχέδιο δράσης που ονομάζεται ένα πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο εξηγεί τι θα γίνει στη μελέτη και γιατί. Περιγράφει:

 • Ποιος μπορεί να συμμετέχει
 • Πόσοι άνθρωποι θα λάβουν μέρος
 • Αυτό το σχέδιο θεραπείας συνεπάγεται
 • Ο τύπος και η συχνότητα των δοκιμών
 • Πώς τα αποτελέσματα θα πρέπει να μετράται
 • Οι λόγοι ότι μια μελέτη μπορεί να σταματήσει
 • Οι καταστάσεις στις οποίες οι ερευνητές μπορεί να σταματήσει να δίνει τη θεραπεία στους συμμετέχοντες
 • Οι πιθανές ή γνωστές παρενέργειες της θεραπείας
 • Τα πιθανά οφέλη της θεραπείας

Ο οργανισμός που είναι χορηγός της μελέτης, όπως το ιατρικό κέντρο όπου η εργασία θα πρέπει να γίνει, πρέπει να εγκρίνει το πρωτόκολλο. Επιπλέον, ένα θεσμικό συμβούλιο επιθεώρησης πρέπει να επανεξετάσει το πρωτόκολλο για να βεβαιωθείτε ότι οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζονται ανθρωπιστικά και ηθικά, και να αξιολογήσει εάν το ενδεχόμενο όφελος της θεραπείας αξίζει κινδύνου. Η αναθεώρηση του σκάφους ελέγχει και να δούμε αν κάποιο από τους ερευνητές έχουν σημαντικές συγκρούσεις συμφερόντων.

Μια κλινική δοκιμή μπορεί επίσης να έχει μια επιτροπή παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων επίβλεψη του. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το διοικητικό συμβούλιο ελέγχει την ασφάλεια των συμμετεχόντων στη μελέτη. Η επιτροπή παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων μπορεί να σταματήσει μια μελέτη οποιαδήποτε στιγμή και αν φαίνεται ότι η θεραπεία δεν λειτουργεί ή αυτό είναι που προκαλεί πάρα πολλές παρενέργειες. Μια δοκιμή μπορεί να διακοπεί από το διοικητικό συμβούλιο, εάν η θεραπεία αποδεικνύεται ότι είναι καλύτερη από τη συνήθη θεραπεία και ως εκ τούτου θα πρέπει να διατεθούν σε άτομα εκτός της κλινικής δοκιμής.

Τι είναι η συνειδητή συναίνεση;

Ενημερωμένη συναίνεση είναι η διαδικασία της μάθησης τα βασικά γεγονότα σχετικά με μια κλινική δοκιμή, πριν αποφασίσει εάν θα συμμετάσχουν ή όχι. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να μάθετε σχετικά με το σκοπό της δίκης, καθώς και βασικά στοιχεία, όπως:

 • Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων εξετάσεων
 • Γνωστούς κινδύνους και τα οφέλη της πειραματικής θεραπείας
 • Πόσο καιρό θα πρέπει να αναμένεται να συμμετάσχουν στην κλινική δοκιμή
 • Άλλες θεραπείες που μπορεί να είναι χρήσιμη για να σας αντί της θεραπείας είναι να δοκιμαστεί
 • Ποιον να επικοινωνήσετε με τις ερωτήσεις

Θα πρέπει να υπογράψει ένα έντυπο συγκατάθεσης για να λάβουν μέρος σε μια κλινική δοκιμή, αλλά δεν είναι μια σύμβαση. Εάν αργότερα αποφασίσετε να αφήσετε τη μελέτη, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή.

Η υγεία των καταναλωτών. Επικοινωνήστε με την κλινική δοκιμή συντονιστή.
Η υγεία των καταναλωτών. Επικοινωνήστε με την κλινική δοκιμή συντονιστή.

Εάν το παιδί σας θα πρέπει να εγγραφεί σε μια κλινική δοκιμή, θα περάσουν από την ενημέρωση διαδικασία συναίνεσης μαζί. Δεδομένου ότι ο γονέας ή κηδεμόνας, θα πρέπει να δώσει την άδεια για το παιδί σας να συμμετάσχουν. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, οι ερευνητές μπορεί επίσης να ζητήσει το παιδί σας άμεσα, αν αυτός ή αυτή συμφωνεί να είναι στη μελέτη.

Πώς να αποφασίσει εάν μια κλινική δοκιμή είναι για σας

Με τη συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες θεραπείες της έρευνας και να βοηθήσουμε τους άλλους, συμβάλλοντας στην ιατρική έρευνα. Ωστόσο, οι κλινικές μελέτες δεν είναι χωρίς κινδύνους. Για ένα πράγμα, η πειραματική θεραπεία μπορεί να μην λειτουργήσει για σας. Ή μπορεί να βιώσει δυσάρεστες, σοβαρές ή ακόμη και απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια κλινική δοκιμή, είναι απαραίτητο να πάρετε όλα τα γεγονότα και να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη.

Βλέπε επίσης