Τη διαχείριση του άγχους

Άγχος φροντιστή: συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας

Η φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο στελέχη, ακόμη και τα πιο ανθεκτικά άτομα. Εάν είστε ένας φροντιστής, να λάβει μέτρα για να διαφυλάξει την υγεία σας και την ευημερία.

Με τη γήρανση του πληθυσμού και τις αλλαγές στον τομέα της υγείας, όπως μικρότερη διάρκεια νοσηλείας, όλο και περισσότερο φροντίδας που παρέχονται από τους ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης. Ένας φροντιστής είναι όποιος παρέχει βοήθεια σε άλλο άτομο το οποίο χρειάζεται, αν αυτό είναι ένα άρρωστο σύζυγο ή σύντροφο, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, ή η γήρανση του συγγενή. Πράγματι, πάνω από 65 εκατομμύρια Ευρωπαίοι παρέχουν φροντίδα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Φροντίδας είναι ικανοποιητική, αλλά αγχωτική

Εάν είστε ένας φροντιστής, γνωρίζετε ότι η φροντίδα κάποιου που χρειάζεται τη βοήθειά σας μπορεί να είναι πολύ ανταμείβοντας. Όντας εκεί για τους αγαπημένους σας όταν σας χρειάζεται είναι μια βασική αξία για πολλούς. Αλλά το να είναι ένας φροντιστής μπορεί να απαιτεί μια μεγάλη διοδίων, και το άγχος φροντιστή είναι κοινή.

Στρες φροντιστής είναι η συναισθηματική και η σωματική καταπόνηση της φροντίδας. Τα άτομα που βιώνουν την πιο στρες φροντιστή είναι τα πλέον ευάλωτα στις αλλαγές στη δική τους υγεία.

Πολλοί φροντιστές πέσουμε στην παγίδα του να πιστεύει ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Μην κάνετε αυτό το λάθος. Επωφεληθείτε από τα πολλά μέσα και εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσει να παρέχει φροντίδα για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Να θυμάστε, αν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας δεν θα είναι σε θέση να φροντίσει για κανέναν άλλο.

Σημάδια άγχος φροντιστή

Ως φροντιστής, μπορεί να είναι τόσο επικεντρώθηκε σε αγαπημένο σας πρόσωπο που δεν συνειδητοποιούν ότι η δική σας υγεία και την ευημερία υποφέρουν. Ρολόι για αυτά τα σημάδια του στρες φροντιστή:

 • Αίσθημα κόπωσης το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου
 • Αίσθημα συγκλονισμένοι και οξύθυμος
 • Κοιμάται πάρα πολύ ή πολύ λίγο
 • Κερδίζοντας και χάνοντας πολύ βάρος
 • Η απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται για να απολαύσετε

Πάρα πολύ άγχος, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Ως φροντιστής, είστε πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης ή άγχους. Επιπλέον, δεν μπορείτε να πάρετε αρκετή φυσική δραστηριότητα ή να φάτε μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία αυξάνει μόνο τον κίνδυνο των ιατρικών προβλημάτων, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Στρατηγικές για την αντιμετώπιση του στρες φροντιστή

Οι συναισθηματικές και σωματικές απαιτήσεις που εμπλέκονται με φροντίδας μπορεί να στέλεχος, ακόμη και την πιο ανθεκτική πρόσωπο. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να επωφεληθούν των διαθέσιμων βοήθεια και υποστήριξη. Οι στρατηγικές αυτές έχουν βοηθήσει άλλους διαχειριστούν το άγχος φροντιστή τους:

 • Αποδοχή βοηθήσει. Να είστε προετοιμασμένοι με μια λίστα με τρόπους που οι άλλοι μπορούν να σας βοηθήσουν, και αφήστε το βοηθό να επιλέξουν ό, τι αυτός ή αυτή θα ήθελε να κάνει. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν το άτομο που φροντίζετε για μια βόλτα μια-δυο φορές την εβδομάδα. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να προσφέρει για να πάρει τα παντοπωλεία ή ακόμη και να μαγειρέψουν για σας.
 • Εστίαση σε αυτό που είναι σε θέση να παράσχει. Να μην ενδώσουμε σε ενοχή. Αίσθημα ένοχος είναι φυσιολογικό, αλλά καταλαβαίνω ότι κανείς δεν είναι μια «τέλεια» φροντιστή. Κάνεις το καλύτερο που μπορείτε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το σπίτι σας δεν πρέπει να είναι τέλεια, και κανείς δεν θα με νοιάζει αν τρώνε αποφάγια τρεις ημέρες στη σειρά. Και δεν χρειάζεται να αισθάνονται ένοχοι για να ζητήσουν βοήθεια.
 • Συνδεθείτε. Οργανισμοί όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer τάξεις προσφορά στη φροντίδα και τοπικά νοσοκομεία μπορεί να έχουν μαθήματα ειδικά για την ασθένεια το αγαπημένο σας πρόσωπο αντιμετωπίζει.
 • Γίνετε μέλος μιας ομάδας υποστήριξης. Μια ομάδα υποστήριξης μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή για την ενθάρρυνση και τις συμβουλές από τους άλλους σε παρόμοιες καταστάσεις. Μπορεί επίσης να είναι ένα καλό μέρος για να κάνουν νέους φίλους.
 • Ζητήστε κοινωνική υποστήριξη. Κάντε μια προσπάθεια να μείνουν συναισθηματικά συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους. Να αναιρέσει ώρα κάθε εβδομάδα για την κοινωνικοποίηση, ακόμα κι αν είναι απλά μια βόλτα με ένα φίλο. Όποτε είναι δυνατόν, να κάνουμε σχέδια που μπορείτε να πάρετε από το σπίτι. Πολλοί έχουν εντοπίσει ότι η διατήρηση ενός ισχυρού συστήματος στήριξης είναι το κλειδί για τη διαχείριση του στρες που συνδέεται με φροντίδας.
 • Ρυθμίστε τους προσωπικούς στόχους για την υγεία. Για παράδειγμα, να θέσει ως στόχο να βρουν χρόνο για να είναι σωματικά δραστήρια τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ή να θέσει ως στόχο για να πάρει τον ύπνο μιας καλής νύχτας. Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε μια υγιεινή διατροφή.
 • Δείτε το γιατρό σας. Πάρτε συνιστώμενα εμβόλια και προβολές. Φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας ότι είστε ένας φροντιστής. Μην διστάσετε να αναφέρετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή τα συμπτώματα που έχετε.

Βλέπε επίσης

Άγχος φροντιστή: συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας

Φροντίδα ανάπαυλας

Τη διαχείριση του άγχους. Εστίαση σε αυτό που είναι σε θέση να παράσχει.
Τη διαχείριση του άγχους. Εστίαση σε αυτό που είναι σε θέση να παράσχει.

Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς αφήνοντας αγαπημένο σας στη φροντίδα κάποιου άλλου, αλλά ένα διάλειμμα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, καθώς και το άτομο που φροντίζετε για. Οι περισσότερες κοινότητες έχουν κάποιο είδος της φροντίδας ανάπαυλας διαθέσιμα, όπως:

 • Τα ενήλικα κέντρα φροντίδας. Πολλοί ενήλικες κέντρα φροντίδας που βρίσκεται σε εκκλησίες και κοινοτικά κέντρα. Ορισμένα κέντρα φροντίδας παρέχουν φροντίδα και για τους δύο ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά, καθώς και οι δύο ομάδες μπορούν να περνούν χρόνο μαζί.
 • Νοσοκομεία ημέρας. Αυτά τα νοσοκομεία παρέχουν ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ, το αγαπημένο σας πρόσωπο επιστρέφει στο σπίτι του.
 • Στο σπίτι ανάπαυλα. Βοηθήματα υγειονομικής περίθαλψης έρχονται στο σπίτι σας για να παρέχουν συντροφιά, νοσηλευτικές υπηρεσίες ή και τα δύο.
 • Βραχυπρόθεσμες γηροκομεία. Μερικά σπίτια υποβοηθούμενης διαβίωσης, φροντίδας μνήμης και γηροκομεία δεχθεί τα άτομα που χρειάζονται φροντίδα για βραχεία διαμονή, ενώ οι φροντιστές είναι μακριά.

Ο φροντιστής ο οποίος εργάζεται έξω από το σπίτι

Τα δύο τρίτα των φροντιστών εργάζονται έξω από το σπίτι. Ακροβατώντας ευθύνες εργασίας και φροντίδας δεν είναι εύκολο, και απασχολούνται φροντιστές βιώνουν υψηλά επίπεδα στρες φροντιστή. Αν είστε σε αυτή την κατάσταση, δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές για την εξισορρόπηση της εργασίας σας και τις προσωπικές ευθύνες:

 • Μάθετε να αναθέσει μοιραστείτε την εργασία σας -. Και το σπίτι - ευθύνες με τους άλλους. Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.
 • Ερευνήστε τις υπηρεσίες υποστήριξης. Ρωτήστε τμήμα ανθρώπινων πόρων σας σχετικά με τους πόρους προσφέρει η εταιρεία σας, όπως γραμμές υποστήριξης ή υπηρεσιών παραπομπής. Στη συνέχεια, να κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων βοήθειας.
 • Διατηρήστε τις πληροφορίες που ρέει. Κρατήστε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον προϊστάμενό σας και τους συναδέλφους.

Δεν είστε μόνοι

Εάν είστε όπως πολλοί φροντιστές, έχετε έναν σκληρό χρόνο ζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς, αυτή η στάση μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα απομονωμένες, απογοητευμένοι, ακόμα και κατάθλιψη. Αντί να αγωνίζονται για τη δική σας, να επωφεληθούν των τοπικών πόρων για τους φροντιστές. Για να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε με τον τοπικό Οργανισμό περιοχή σας για τη Γήρανση (ΑΑΑ) για να μάθετε σχετικά με τις υπηρεσίες στην κοινότητά σας. Μπορείτε να βρείτε τις τοπικές AAA σας online ή στο τμήμα κυβέρνηση του τηλεφωνικού καταλόγου σας.

Βλέπε επίσης