Τη διαχείριση του άγχους

Το να είσαι κατηγορηματικός: να μειώσει το άγχος, να επικοινωνούν καλύτερα

Αυτοπεποίθηση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγχετε το άγχος και το θυμό και τη βελτίωση της αντιμετώπισης των δεξιοτήτων. Αναγνωρίστε και να μάθουν διεκδικητική συμπεριφορά και επικοινωνία.

Το να είσαι κατηγορηματικός είναι μια δεξιότητα επικοινωνίας πυρήνα. Να είσαι θετικός σημαίνει ότι μπορείτε να εκφραστείτε αποτελεσματικά και να στέκονται όρθιοι για την άποψή σας, ενώ ταυτόχρονα σέβεται τα δικαιώματα και τις πεποιθήσεις των άλλων. Όντας δυναμική μπορεί επίσης να βοηθήσει να ωθήσει την αυτοπεποίθησή σας και να κερδίσει το σεβασμό των άλλων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με τη διαχείριση του άγχους, ειδικά αν έχετε την τάση να αναλάβει πάρα πολλές αρμοδιότητες, επειδή έχετε έναν σκληρό χρόνο να πούμε όχι.

Μερικοί άνθρωποι φαίνονται να είναι φυσικό να είναι διεκδικητική. Αλλά αν δεν είστε ένας από αυτούς, μπορείτε να μάθετε να είναι πιο διεκδικητική.

Γιατί δυναμική επικοινωνία νόημα

Επειδή η αυτοπεποίθηση στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, αυτό είναι ένα αποτελεσματικό και διπλωματικό ύφος της επικοινωνίας. Όντας δυναμική δείχνει ότι σέβεσαι τον εαυτό σου, γιατί είστε πρόθυμοι να σηκωθούν για τα συμφέροντά σας και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Καταδεικνύει, επίσης, ότι είστε ενήμεροι για τα δικαιώματα των άλλων και είναι πρόθυμοι να εργαστούν για την επίλυση των συγκρούσεων.

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό που λέτε - το μήνυμά σας - αλλά και πώς λέτε ότι αυτό είναι σημαντικό. Κατηγορηματικός ανακοίνωση είναι άμεση και με σεβασμό. Το να είσαι κατηγορηματικός σας δίνει την καλύτερη ευκαιρία για την επιτυχή παράδοση του μηνύματός σας. Εάν επικοινωνήσετε με έναν τρόπο που είναι πολύ παθητική ή πολύ επιθετικό, το μήνυμά σας μπορεί να χαθεί επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι αντιδρούν στην παράδοση σας.

Κατηγορηματικός εναντίον παθητική συμπεριφορά

Εάν το στυλ σας είναι παθητική, που μπορεί να φαίνεται να είναι ντροπαλός ή υπερβολικά χαλαρός. Μπορείτε να πείτε συνήθως τα πράγματα όπως, "Θα πάω με ό, τι η ομάδα αποφασίσει." Έχετε την τάση να αποφευχθεί η σύγκρουση. Γιατί είναι ότι ένα πρόβλημα; Επειδή το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας δεν είναι τόσο σημαντική όσο και αυτές των άλλων ανθρώπων. Στην ουσία, όταν είστε πάρα πολύ παθητική, θα δώσει σε άλλους την άδεια να αγνοήσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Σκεφτείτε το εξής παράδειγμα: Λέτε ναι, όταν ένας συνάδελφος ζητά να αναλάβει ένα έργο, έστω και αν το πιάτο σας είναι γεμάτο και οι επιπλέον έργα σημαίνει ότι θα πρέπει να εργάζονται υπερωρίες και να χάσετε το παιχνίδι ποδοσφαίρου της κόρης σας. Η πρόθεσή σας μπορεί να είναι να διατηρήσει την ειρήνη. Αλλά πάντα λένε ναι μπορεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις σας. Και το χειρότερο, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει εσωτερική σύγκρουση, επειδή οι ανάγκες σας και αυτές της οικογένειάς σας είναι πάντα έρχονται δεύτεροι.

Η εσωτερική σύγκρουση που μπορεί να δημιουργηθεί με παθητική συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Στρες
 • Δυσαρέσκεια
 • Κοχλάζει θυμός
 • Συναισθήματα της θυματοποίησης
 • Η επιθυμία να εκδικηθεί

Κατηγορηματικός εναντίον Επιθετική συμπεριφορά

Τώρα σκεφτείτε την άλλη πλευρά. Εάν το στυλ σας είναι επιθετικό, μπορείτε να συναντήσετε ως νταής που δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων. Μπορεί να φαίνεται φαρισαϊκή ή ανώτερο. Πολύ επιθετικοί άνθρωποι εξευτελίζουν και να εκφοβίσει τους άλλους, και μπορεί ακόμη και να είναι σωματικά απειλητικό.

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι το να είσαι επιθετικός θα παίρνει ό, τι θέλετε. Ωστόσο, αυτό έρχεται με ένα κόστος. Επιθετικότητα υποσκαφές εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού. Άλλοι μπορεί να έρθει να σας δυσανασχετούν, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν ή να σας εναντιωθούν.

Βλέπε επίσης

Το να είσαι κατηγορηματικός: να μειώσει το άγχος, να επικοινωνούν καλύτερα

Κατηγορηματικός εναντίον παθητική-επιθετική συμπεριφορά

Τώρα σκεφτείτε παθητική-επιθετική συμπεριφορά. Αν επικοινωνείς σε ένα παθητικό-επιθετικό τρόπο, μπορείτε να πείτε ναι, όταν θέλετε να πείτε όχι. Μπορεί να είναι σαρκαστική ή διαμαρτύρονται για τους άλλους πίσω από την πλάτη τους. Μπορεί να έχουν αναπτύξει ένα παθητικό-επιθετικό στυλ παιχνιδιού, επειδή είστε ανήσυχοι είναι άμεσα σχετικά με τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ενός παθητική-επιθετική ύφος της επικοινωνίας; Την πάροδο του χρόνου, παθητική-επιθετική συμπεριφορά ζημιές σχέσεις και περικόπτει τον αμοιβαίο σεβασμό, γεγονός που καθιστά δύσκολο για σας να πάρετε τους στόχους και τις ανάγκες σας ικανοποιούνται.

Τα οφέλη του να είσαι θετικός

Να είσαι θετικός είναι συνήθως θεωρείται ως μια πιο υγιεινό τρόπο επικοινωνίας. Όντας δυναμική προσφέρει πολλά οφέλη. Σας βοηθά να κρατήσει τους ανθρώπους από το περπάτημα πάνω σου. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας βοηθήσει, επίσης, από steamrolling άλλους.

Συμπεριφέρεται κατηγορηματικά μπορεί να σας βοηθήσει:

 • Αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση
 • Κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά σας
 • Κερδίσει το σεβασμό από τους άλλους
 • Βελτίωση της επικοινωνίας
 • Δημιουργία win-win καταστάσεις
 • Βελτίωση της λήψης αποφάσεων τις ικανότητές σας
 • Δημιουργία ειλικρινείς σχέσεις
 • Κερδίστε περισσότερο την ικανοποίηση από την εργασία

Κάποια έρευνα δείχνει ακόμη ότι η μάθηση να είναι πιο διεκδικητική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, ανορεξία, βουλιμία, την κοινωνική αγχώδη διαταραχή και η σχιζοφρένεια.

Μαθαίνοντας να είναι πιο διεκδικητική

Τη διαχείριση του άγχους. Πρόβες ό, τι θέλετε να πείτε.
Τη διαχείριση του άγχους. Πρόβες ό, τι θέλετε να πείτε.

Οι άνθρωποι αναπτύσσουν διάφορες μορφές επικοινωνίας με βάση τις εμπειρίες της ζωής τους. Το στυλ σας μπορεί να είναι τόσο ριζωμένη ότι δεν είστε καν επίγνωση του τι είναι. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να κολλήσει με το ίδιο ύφος της επικοινωνίας την πάροδο του χρόνου. Αλλά αν θέλετε να αλλάξετε το στυλ της επικοινωνίας σας, μπορείτε να μάθουν να επικοινωνούν σε πιο υγιείς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να γίνει πιο κατηγορηματικός:

 • Εκτιμήστε το στυλ σας. Σας εκφράσουν τις απόψεις σας ή να σιωπούν; Μην λέτε ναι σε πρόσθετη εργασία, ακόμη και όταν το πιάτο σας είναι πλήρης; Είστε βιάζονται να κρίνουν ή να φταίει; Μήπως οι άνθρωποι φαίνεται να φοβούνται ή φόβο να σου μιλάει; Κατανοήστε το στυλ σας πριν αρχίσετε να κάνετε αλλαγές.
 • Χρησιμοποιήστε τις δηλώσεις «i». Χρησιμοποιώντας το "I" δηλώσεις αφήνει άλλους να γνωρίζουν τι σκέφτεστε χωρίς να ηχεί κατηγορητικές. Για παράδειγμα, ας πούμε, «διαφωνώ», όχι, "Κάνεις λάθος."
 • Πρακτική λένε όχι. Εάν έχετε έναν σκληρό χρόνο να κλείνουν αιτήματα, προσπαθήστε λέγοντας, «Όχι, δεν μπορώ να το κάνουμε αυτό τώρα." Να μην νικήσει γύρω από το θάμνο - να είναι άμεση. Αν μια εξήγηση είναι σκόπιμο, να είμαι σύντομος.
 • Πρόβες ό, τι θέλετε να πείτε. Εάν είναι δύσκολο να πούμε ό, τι θέλετε ή νομίζετε ότι, η πρακτική τυπικά σενάρια που αντιμετωπίζετε. Πείτε ό, τι θέλετε να πείτε δυνατά. Μπορεί να βοηθήσει να το γράψω την πρώτη, πάρα πολύ, έτσι μπορείτε να ασκήσετε από μια δέσμη ενεργειών. Εξετάστε ρόλο παίζει με ένα φίλο ή συνάδελφο και να ζητήσει για το αμβλύ ανατροφοδότηση.
 • Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος. Επικοινωνία δεν είναι μόνο λεκτική. Πράξη αυτοπεποίθηση ακόμα και αν δεν είναι το συναίσθημα. Κρατήστε όρθια στάση, αλλά κλίνει προς τα εμπρός λίγο. Κάντε τακτική επαφή με τα μάτια. Διατηρήστε μια ουδέτερη ή θετική έκφραση του προσώπου. Μην πιέζω τα χέρια σας ή να χρησιμοποιήσετε δραματικές χειρονομίες. Πρακτική δυναμική γλώσσα του σώματος μπροστά από έναν καθρέφτη ή με έναν φίλο ή συνάδελφο.
 • Κρατήστε τα συναισθήματα υπό έλεγχο. Σύγκρουση είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ίσως έχετε θυμωμένοι ή απογοητευμένοι, ή ίσως αισθάνεστε σαν να κλαίει. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά, μπορούν να πάρουν το δρόμο της επίλυσης των συγκρούσεων. Εάν αισθάνεστε πάρα πολύ συναισθηματική μετάβαση σε μια κατάσταση, περιμένετε λίγο, αν είναι δυνατόν. Στη συνέχεια εργασίες για παραμένοντας ήρεμοι. Αναπνεύστε αργά. Κρατήστε τη φωνή σας, ακόμα και την επιχείρηση.
 • Ξεκινήστε το μικρό. Στην πρώτη, πρακτική νέες δεξιότητες σας σε καταστάσεις που είναι χαμηλού κινδύνου. Για παράδειγμα, δοκιμάστε αυτοπεποίθηση σας σε ένα σύντροφο ή φίλο πριν από την αντιμετώπιση μια δύσκολη κατάσταση στο χώρο εργασίας. Αξιολογήστε τον εαυτό σας αργότερα και το τσίμπημα προσέγγισή σας είναι απαραίτητο.

Όταν χρειάζεστε βοήθεια για να είσαι θετικός

Θυμηθείτε, η εκμάθηση να είναι διεκδικητική παίρνει το χρόνο και την πρακτική. Εάν έχετε περάσει χρόνια φιμώσει τον εαυτό σας, να γίνει πιο διεκδικητική μάλλον δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Ή αν ο θυμός σας οδηγεί να είναι πολύ επιθετική, μπορεί να χρειαστεί να μάθουν κάποιες τεχνικές διαχείρισης θυμού.

Αν παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, δεν είστε επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σκεφτείτε επίσημη κατάρτιση αυτοπεποίθηση. Και αν ζητήματα όπως ο θυμός, το άγχος, άγχος ή φόβο που μπαίνουν στο δρόμο σας, να εξετάσει μιλώντας με μια διανοητική πάροχο υγείας. Η πληρωμή θα αξίζει τον κόπο. Με την όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορείτε να αρχίσετε να εκφράσουν τα αληθινά συναισθήματα και τις ανάγκες σας πιο εύκολα. Μπορείτε να βρείτε ακόμη και μπορείτε να πάρετε περισσότερα από ό, τι θέλετε, ως αποτέλεσμα.

Βλέπε επίσης