LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών

Ορισμός

LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών είναι μια διαδικασία που διορθώνει ορισμένα προβλήματα όρασης, μειώνοντας ή εξαλείφοντας την ανάγκη για γυαλιά ή διορθωτικούς φακούς. LASIK είναι μικρή για λέιζερ-επικουρείται in-situ κερατοειδούς, ο τεχνικός όρος για τη χειρουργική διαδικασία.

LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών είναι ο πιο κοινός τύπος της διαθλαστικής χειρουργικής. Η διαθλαστική χειρουργική αλλάζει το σχήμα του κερατοειδούς σας - το θολωτό διαφανής ιστός στο μπροστινό μέρος του ματιού σας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης ματιών LASIK είναι να λυγίσει (διαθλούν) τις ακτίνες φωτός να εστιάσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια πάνω στον αμφιβληστροειδή σας και όχι σε κάποιο σημείο πέρα ​​από το μικρό ή του αμφιβληστροειδούς σας.

Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης ματιών LASIK είναι να παράγει σαφέστερη, πιο ευκρινείς όραμα.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών μπορεί να είναι μια επιλογή για σας, αν έχετε ένα από αυτά τα προβλήματα όρασης:

 • Μυωπία (μυωπία). Όταν βολβό του ματιού σας είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το κανονικό ή όταν ο κερατοειδής καμπύλες πολύ απότομα, ακτίνες του φωτός εστιάζονται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή και το θάμπωμα μακρινή όραση. Μπορείτε να δείτε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά πιο καθαρά, όχι όμως και εκείνες που είναι πολύ μακριά.
 • Υπερμετρωπία (υπερμετρωπία). Όταν έχετε ένα μικρότερο από το μέσο όρο βολβό του ματιού ή κερατοειδή χιτώνα, που είναι πολύ επίπεδη, το φως εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή αντί πάνω σε αυτό. Αυτό κάνει την κοντινή όραση και μερικές φορές μακρινή όραση θολή.
 • Αστιγματισμός. Όταν ο κερατοειδής καμπύλες ή ισοπεδώνει άνισα, το αποτέλεσμα είναι ο αστιγματισμός, η οποία διαταράσσει επίκεντρο κοντά και μακρινή όραση.
 • Πρεσβυωπία. Ηλικία που σχετίζονται με τα μάτια αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια της ικανότητας των ματιών σας να αλλάξετε ενεργά εστίασης σε κοντινά αντικείμενα.

Ο γιατρός ματιών σας κατά πάσα πιθανότητα θα προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλους τρόπους για τη διόρθωση της όρασης σας - όπως με τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής - προτού στραφούν σε χειρουργική επέμβαση ματιών LASIK ή κάποια άλλη παρόμοια διαδικασία διάθλασης.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, χειρουργική επέμβαση ματιών LASIK έχει και κινδύνους, όπως οι εξής:

 • Undercorrections. Εάν το λέιζερ αφαιρεί πάρα πολύ μικρή ποσότητα ιστού από το μάτι σας, δεν θα πάρετε τα σαφέστερο όραμα αποτελέσματα που ήλπιζαν. Undercorrections είναι πιο κοινή για τους ανθρώπους που έχουν μυωπία. Μπορεί να χρειαστεί άλλη διαθλαστική χειρουργική επέμβαση (χειρουργική εξάρτημα) μέσα σε ένα χρόνο για να αφαιρέσετε περισσότερο ιστό.
 • Overcorrections. Είναι επίσης πιθανό ότι το λέιζερ θα αφαιρέσει πάρα πολύ ιστό από το μάτι σας. Overcorrections μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καθοριστεί από undercorrections.
 • Αστιγματισμού. Αστιγματισμός μπορεί να προκληθεί από την ανομοιόμορφη αφαίρεση ιστού. Μπορεί να απαιτούν επιπλέον χειρουργική επέμβαση.
 • Glare, φωτοστέφανα και διπλωπία. Μετά την επέμβαση μπορεί να έχετε δυσκολία να δει τη νύχτα. Μπορείτε να παρατηρήσετε έντονο φως, φωτοστέφανα γύρω από τα φωτεινά φώτα ή διπλωπία. Μερικές φορές, αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με κολλύρια που περιέχουν έναν τύπο κορτικοστεροειδή, αλλά μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτηθεί. Ακόμα και όταν ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα μετράται υπό κανονικές συνθήκες δοκιμής, το όραμά σας σε αμυδρό φως (όπως το σούρουπο ή σε ομίχλη) μπορεί να μειωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό μετά την επέμβαση από ό, τι πριν από τη χειρουργική επέμβαση.
 • Ξηροφθαλμία. LASIK προκαλεί μία προσωρινή μείωση στην παραγωγή δακρύων. Για τους πρώτους έξι μήνες ή έτσι μετά την επέμβαση, όπως τα μάτια σας θεραπεύσει θα μπορούσαν να αισθάνονται ασυνήθιστα ξηρό. Η ξηροφθαλμία μπορεί να μειώσει την ποιότητα της όρασης σας. Ο γιατρός ματιών σας μπορεί να συστήσει να χρησιμοποιήσετε σταγόνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή ξηροφθαλμία, θα μπορούσατε να επιλέξετε άλλη διαδικασία για να πάρει ειδική βύσματα θέσει σε δάκρυ αγωγοί σας για να αποτρέψετε τα δάκρυά σου από την αποστράγγιση μακριά από την επιφάνεια των ματιών σας.
 • Προβλήματα Flap. Διπλώνει προς τα πίσω ή αφαιρώντας το καπάκι από το μπροστινό μέρος του ματιού σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης, η υπερβολική δάκρυα και πρήξιμο. Το εξωτερικό στρώμα του κερατοειδούς ιστού (επιθήλιο) μπορεί να αυξηθεί υπερβολικά κάτω από το καπάκι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Ορισμένες προϋποθέσεις για την υγεία μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση LASIK ή να κάνει το αποτέλεσμα λιγότερο προβλέψιμη. Αυτές περιλαμβάνουν τις αυτοάνοσες διαταραχές, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ανοσοανεπάρκεια συνθήκες που προκαλούνται από φάρμακα ανοσοκατασταλτικά ή HIV, επίμονη ξηροφθαλμία, εγκυμοσύνη, ασταθής όραση, και μια κατάσταση του κερατοειδούς ονομάζεται κερατόκωνος. Για μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι διορατική, μια αρχική ικανοποιητικό αποτέλεσμα μπορεί να μειώνεται με την ηλικία. Αν έχετε αρκετά καλή συνολικό όραμα, σοβαρή μυωπία, πολύ μεγάλο μαθητές, ή αν συμμετέχουν σε αθλήματα επαφής, που μπορεί να σχετίζονται με χτυπήματα στο πρόσωπο, LASIK μπορεί να μην είναι σκόπιμη.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε χειρουργική επέμβαση ματιών LASIK, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να εξηγήσει πώς η χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας ωφελήσει και να βοηθήσει μία φορά τους κινδύνους σε μια προοπτική.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Για την προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση ματιών LASIK:

 • Σταματήστε να φοράτε τους φακούς επαφής σας. Εάν φοράτε φακούς επαφής, θα πρέπει να στραφούν σε ποτήρια με πλήρη απασχόληση για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πριν από την εγχείρηση. Οι φακοί επαφής μπορεί να αλλοιώσει το σχήμα του κερατοειδούς σας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανακριβείς μετρήσεις και μια φτωχή έκβαση της χειρουργικής επέμβασης. Ο γιατρός σας θα σας παρέχει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, ανάλογα με τις προσωπικές περιστάσεις σας και πόσο καιρό έχετε ένα χρήστη φακών επαφής.
 • Περάστε το μακιγιάζ των ματιών. Μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ των ματιών ή κρέμα ματιών από την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας δώσει οδηγίες για τον καθαρισμό των βλεφαρίδων σας καθημερινά ή πιο συχνά κατά τις ημέρες που οδηγούν μέχρι τη χειρουργική επέμβαση, για να αφαιρέσετε τα συντρίμμια και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
 • Κανονίστε για ένα σπίτι βόλτα. Θα πρέπει να έχετε κάποιον να σας οδηγήσει σε και από τη χειρουργική επέμβαση σας. Αμέσως μετά την επέμβαση, μπορεί να εξακολουθούν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της ιατρικής που σας έχει δοθεί πριν από την εγχείρηση, και το όραμά σας μπορεί να είναι θολή.
 • Ξέρετε τι χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας κοστίσει LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών είναι συνήθως θεωρείται χειρουργική επέμβαση -. Δεν είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας και την ευημερία - τόσο Medicare και οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα καλύψει το κόστος της χειρουργικής επέμβασης. Να είστε έτοιμοι να πληρώσουν από την τσέπη για τα έξοδα σας.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών. Μυωπία (μυωπία).
LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών. Μυωπία (μυωπία).

LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ προγραμματισμένο να αφαιρέσει μία ορισμένη ποσότητα ιστού από τον κερατοειδή σας. Με κάθε παλμό της δέσμης λέιζερ, ένα μικρό ποσό του κερατοειδούς ιστού απομακρύνεται. Το λέιζερ επιτρέπει χειρουργός μάτι σας για να ισοπεδώσουν την καμπύλη του κερατοειδή σας ή να είναι απότομη. Συχνά, LASIK εκτελείται σε δύο μάτια την ίδια ημέρα.

Πριν την επέμβαση
Κατά τη διάρκεια μιας προ-χειρουργική οφθαλμολογική εξέταση, ο γιατρός ματιών σας παίρνει ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό για να μετρήσει προσεκτικά τον κερατοειδή σας, σημειώνοντας το σχήμα και τις τυχόν παρατυπίες.

Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τον οφθαλμίατρό σας χρησιμοποιεί άκρως εξειδικευμένα όργανα για να καθορίσει ποιες περιοχές του κερατοειδούς σας χρειάζεται αναμόρφωση. Αυτό επιτρέπει στο γιατρό μάτι σας να χαράξει τα μάτια σας και να αφαιρέσετε ιστού από τον κερατοειδή σας με μεγάλη ακρίβεια. LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών με μέτωπο κύματος καθοδηγούμενη τεχνολογίας - ένα νεότερο είδος της διαδικασίας LASIK - χρησιμοποιεί ένα σαρωτή (εκτροπόμετρου), που δημιουργεί ένα εξαιρετικά λεπτομερές διάγραμμα, παρόμοιο με ένα τοπογραφικό χάρτη, του ματιού σας. Θεωρητικά, η πιο λεπτομερής είναι οι μετρήσεις, η πιο ακριβή γιατρός ματιών σας μπορεί να είναι σε αφαίρεση κερατοειδικού ιστού.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης
LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών ολοκληρώνεται συνήθως μέσα σε 30 λεπτά ή λιγότερο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα βρίσκονται στην πλάτη σας σε μια καρέκλα. Μπορεί να χορηγηθεί το φάρμακο για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Μετά αναισθητική σταγόνες τοποθετούνται στο μάτι σας, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί ένα ειδικό εργαλείο για να κρατήσει τα βλέφαρα σας ανοικτά. Ένα δαχτυλίδι αναρρόφησης τοποθετείται στο μάτι σας, ακριβώς πριν από την κοπή του κερατοειδικού κρημνού μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα πίεσης, και το όραμά σας μπορεί να αμυδρό λίγο.

Χειρουργός μάτι σας χρησιμοποιεί μια ειδική λεπίδα ή την κοπή με λέιζερ για να κόψει ένα κρημνό περίπου το μέγεθος ενός φακού επαφής μακριά από το μπροστινό μέρος του ματιού σας. Αναδίπλωση πίσω το πτερύγιο επιτρέπει στον γιατρό σας να αποκτήσετε πρόσβαση στο μέρος του κερατοειδούς σας που χρειάζεται αναμόρφωση. Χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ, χειρουργός μάτι σας προσαρμόζεται στη συνέχεια συγκεκριμένα τμήματα του κερατοειδούς σας. Μετά την αναδιαμόρφωση είναι πλήρης, το πτερύγιο διπλώνεται προς τα πίσω στη θέση του και συνήθως επουλώνεται χωρίς ράμματα.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, θα σας ζητηθεί να επικεντρωθεί σε ένα σημείο του φωτός. Κοιτούσε το πρίσμα αυτό σας βοηθά να κρατήσει το μάτι σας σταθερό, ενώ το λέιζερ αναδιαμορφώνει τον κερατοειδή σας. Μπορεί να ανιχνεύσει μια ξεχωριστή μυρωδιά, όπως το λέιζερ αφαιρεί κερατοειδούς ιστού σας? Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν μυρίζοντας μια μυρωδιά παρόμοια με εκείνη της καύσης των μαλλιών.

Υπερμετρωπία (υπερμετρωπία). Glare, φωτοστέφανα και διπλωπία.
Υπερμετρωπία (υπερμετρωπία). Glare, φωτοστέφανα και διπλωπία.

Μετά την επέμβαση
Αμέσως μετά την επέμβαση, το μάτι σας μπορεί να καεί ή να φαγούρα και να είναι υδαρής. Θα έχετε πιθανώς θολή όραση. Μπορεί να σας δοθεί φαρμακευτική αγωγή για τον πόνο ή σταγόνες για να σας κρατήσει άνετα για πολλές ώρες μετά την επέμβαση. Ο γιατρός ματιών σας μπορεί να σας ζητήσει επίσης να φορέσει μια ασπίδα πάνω από το μάτι σας το βράδυ μέχρι το μάτι σας θεραπεύει.

Θα είστε σε θέση να δείτε μετά την επέμβαση, αλλά το όραμά σας δεν θα είναι πεντακάθαρη αμέσως. Χρειάζονται περίπου δύο έως τρεις μήνες μετά την επέμβαση πριν από το μάτι σας θεραπεύει και το όραμά σας σταθεροποιεί. Οι πιθανότητές σας για τη βελτίωση της όρασης βασίζεται, εν μέρει, για το πόσο καλή είναι το όραμά σας ήταν πριν από την επέμβαση.

Θα έχετε ένα δεύτερο ραντεβού με τον οφθαλμίατρό σας μία έως δύο ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να δείτε πώς το μάτι σας είναι η θεραπεία και έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει για τυχόν επιπλοκές. Σχέδιο για άλλες παρακολούθηση ραντεβού περιοδικά κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά την επέμβαση ο γιατρός σας συνιστά.

Μπορεί να είναι λίγες εβδομάδες προτού να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά γύρω από τα μάτια σας και πάλι. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να περιμένουν αρκετές εβδομάδες πριν από την επανέναρξη επίπονες αθλήματα επαφής και το κολύμπι ή με τζακούζι. Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες συστάσεις του γιατρού σας σχετικά με το πόσο σύντομα μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητές σας.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Διαθλαστική χειρουργική επέμβαση συχνά προσφέρει βελτιωμένη όραση χωρίς την ταλαιπωρία από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. Σε γενικές γραμμές, έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία για την επίτευξη 20/25 όραση ή καλύτερα μετά από διαθλαστική χειρουργική. Περισσότεροι από 8 στους 10 ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε διαθλαστική χειρουργική επέμβαση δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν γυαλιά ή φακούς επαφής για την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων τους.

Τα αποτελέσματά σας εξαρτάται από την συγκεκριμένη διαθλαστικό σφάλμα σας και άλλους παράγοντες. Οι άνθρωποι με χαμηλό βαθμό μυωπία τείνουν να έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία με διαθλαστική χειρουργική. Άτομα με υψηλό βαθμό μυωπία ή υπερμετρωπία, μαζί με τον αστιγματισμό έχουν λιγότερο προβλέψιμα αποτελέσματα.

Βλέπε επίσης