Οφθαλμολογική εξέταση

Ορισμός

Μια πλήρης οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει μια σειρά από δοκιμές που σχεδιάστηκαν για να αξιολογήσουν το όραμά σας και ελέγξτε για τις ασθένειες των ματιών. Ο γιατρός ματιών σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ποικιλία μέσων, λάμπει έντονα φώτα κατευθείαν στα μάτια σας και ζητούμε να κοιτάξετε μέσα από μια σειρά από φακούς. Κάθε δοκιμή κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμολογικής εξέτασης αξιολογεί μια διαφορετική πτυχή της όρασης σας ή την υγεία των ματιών.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Μια εξέταση των ματιών βοηθά στον εντοπισμό προβλημάτων των ματιών σε πρώιμο στάδιο τους - όταν είναι πιο ιάσιμη. Τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις δίνουν το μάτι σας επαγγελματία την ευκαιρία να σας βοηθήσει να διορθώσετε ή να προσαρμοστούν στις αλλαγές στην όραση και να σας παρέχουμε συμβουλές για τη φροντίδα για τα μάτια σας.

Πότε πρέπει να έχουν μια εξέταση οφθαλμών
Διάφοροι παράγοντες μπορούν να καθορίσουν πόσο συχνά θα πρέπει να έχετε μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως η ηλικία, η υγεία σας και τον κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα στα μάτια. Γενικές κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν:

 • . Παιδιά έως και 5 ετών Για παιδιά κάτω των 3 ​​ετών, ο παιδίατρος σας είναι πιθανό να δούμε για τα πιο κοινά προβλήματα με τα μάτια - τεμπέλικο μάτι, διέσχισε τα μάτια ή να μετατραπεί-out μάτια. Ανάλογα με την επιθυμία του παιδιού σας να συνεργαστούν, πρώτη πιο ολοκληρωμένη εξέταση του ή το μάτι πρέπει να γίνει μεταξύ των ηλικιών 3 και 5.
 • Παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους. Έχετε το όραμα του παιδιού σας ελέγχονται πριν αυτός ή αυτή εισέρχεται πρώτη τάξη. Εάν το παιδί σας δεν έχει συμπτώματα των προβλημάτων όρασης και δεν έχετε οικογενειακό ιστορικό προβλημάτων όρασης, έχουν όραμα του παιδιού σας επανελέγχονται κάθε δύο χρόνια. Εάν το παιδί σας έχει προβλήματα όρασης ή οικογενειακό ιστορικό προβλημάτων όρασης, έχουν όραμα του παιδιού σας επανελέγχονται όπως συνιστάται από τον οφθαλμίατρό σας.
 • Ενήλικες. Σε γενικές γραμμές, αν είστε υγιείς και δεν έχουν συμπτώματα των προβλημάτων όρασης, θα πρέπει να έχετε το όραμά σας ελέγχεται κάθε πέντε έως 10 χρόνια στη δεκαετία του '20 και του '30 σας. Μεταξύ των ηλικιών 40 και 65, έχουν το όραμά σας ελέγχεται κάθε δύο έως τέσσερα χρόνια. Μετά την ηλικία των 65 ετών, να πάρετε τα μάτια σας ελέγχεται κάθε ένα με δύο χρόνια. Εάν φοράτε γυαλιά, έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου του ματιού ή να έχουν μια χρόνια ασθένεια που σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο των ασθενειών των ματιών, όπως ο διαβήτης, έχετε τα μάτια σας ελέγχονται πιο συχνά.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Τρία είδη ειδικών μάτι μπορεί να εκτελέσει μια εξέταση των ματιών:

 • Οφθαλμίατροι. Οι οφθαλμίατροι είναι γιατροί που παρέχουν πλήρη φροντίδα των ματιών, όπως να σας δώσω μια πλήρη οφθαλμολογική εξέταση, συνταγογράφηση διορθωτικών φακών, τη διάγνωση και τη θεραπεία πολύπλοκες ασθένειες των ματιών, και την εκτέλεση χειρουργική επέμβαση ματιών.
 • Οπτομετρών. Οπτομετρών παρέχουν πολλές από τις ίδιες υπηρεσίες με οφθαλμιάτρους, όπως η αξιολόγηση όραμά σας, τη συνταγογράφηση διορθωτικών φακών, διάγνωση κοινές οφθαλμικές διαταραχές και τη θεραπεία επιλεγμένες παθήσεις των ματιών με τα ναρκωτικά. Εάν έχετε ένα σύνθετο πρόβλημα στα μάτια ή ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν οφθαλμίατρο.
 • Οπτικοί. Οπτικοί γεμίσει τις συνταγές για γυαλιά, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης, την τοποθέτηση και την πώληση τους. Ορισμένοι οπτικοί πωλούν επίσης φακούς επαφής.

Ποια ειδικός που θα επιλέξετε μπορεί να είναι ένα θέμα προσωπικής προτίμησης ή θα εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος των ματιών σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας

Εάν βλέπετε ένα νέο γιατρό μάτι ή αν είστε έχοντας πρώτη εξέταση των ματιών σας, αναμένουν τις ερωτήσεις για την ιστορία το όραμά σας. Οι απαντήσεις σας βοηθήσει το γιατρό μάτι σας να καταλάβει τον κίνδυνο των ασθενειών των ματιών και προβλήματα όρασης. Να είστε έτοιμοι να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως οι εξής:

 • Είσαι έχοντας κάποια προβλήματα στα μάτια τώρα;
 • Είχατε προβλήματα στα μάτια και στο παρελθόν;
 • Αν έχετε γεννηθεί πρόωρα;
 • Να φοράτε γυαλιά ή τις επαφές τώρα; Αν ναι, είστε ικανοποιημένοι με αυτούς;
 • Τι προβλήματα υγείας είχατε τα τελευταία χρόνια;
 • Είσαι λήψη ορισμένων φαρμάκων;
 • Μήπως έχετε οποιεσδήποτε αλλεργίες σε φάρμακα, τρόφιμα ή άλλες ουσίες;
 • Είχατε ποτέ χειρουργική επέμβαση ματιών;
 • Υπάρχει κάποιος στην οικογένειά σας έχει προβλήματα στα μάτια, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το γλαύκωμα;
 • Έχετε ή μήπως κάποιος στην οικογένειά σας έχει διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα;

Αν φοράτε φακούς επαφής ή γυαλιά, να τους φέρει στο ραντεβού σας. Ο γιατρός ματιών σας θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η συνταγή σας είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Επίσης, είναι έτοιμη να αφαιρέσετε τις επαφές ή τα γυαλιά σας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι δοκιμές που χρησιμοποιούν χρωστική (φθοριεσκίνη) στο χρώμα προσωρινά τα μάτια σας μπορεί να αποχρωματίσει μόνιμα φακούς επαφής σας, έτσι θα σας ζητηθεί να τα αφαιρέσετε για τις δοκιμές αυτές.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Εξετάσεις των ματιών. Παιδιά έως και 5 ετών.
Εξετάσεις των ματιών. Παιδιά έως και 5 ετών.

Μια εξέταση των ματιών συνήθως περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

 • Πρώτον, θα σας ζητηθεί για το ιατρικό ιστορικό σας και τυχόν προβλήματα όρασης που μπορεί να έχετε.
 • Στη συνέχεια, το πόσο καθαρά μπορείτε να δείτε (οπτική οξύτητα) μετριέται. Αυτό βοηθά στο να καθοριστεί συνταγή σας για τα γυαλιά.
 • Πίεση του ματιού σας μετριέται, για την οποία μπορείτε να λάβετε σταγόνες που διευρύνει τους μαθητές σας.
 • Ο γιατρός ματιών σας ελέγχει την υγεία των ματιών σας, ενδεχομένως με τη χρήση διαφόρων φώτα για να αξιολογήσει το μπροστινό μέρος του ματιού και το εσωτερικό του κάθε ματιού.
 • Τέλος, ο γιατρός ματιών σας ασχολείται με το τι αυτός ή αυτή που διαπιστώθηκε κατά τις εξετάσεις ερωτήσεις και απαντήσεις που έχετε για τα μάτια σας.

Μέρος της εξέτασης, όπως είναι η λήψη ιατρικού ιστορικού σας και την αρχική εξέταση των ματιών, μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν τεχνικό ο οποίος βοηθά το γιατρό σας.

Πολλές διαφορετικές δοκιμές μπορούν να εκτελούνται κατά την εξέταση των ματιών. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί για να ελέγξετε την όρασή σας και να εξετάσει την εμφάνιση και τη λειτουργία όλων των τμημάτων των ματιών σας.

Eye μυϊκό έλεγχο
Το τεστ αυτό εξετάζει τους μυς που την κίνηση των ματιών του ελέγχου, ψάχνει για αδυναμία, κακή έλεγχο ή κακού συντονισμού. Ο γιατρός ματιών σας παρακολουθεί κινήσεις των ματιών σας καθώς ακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο, όπως ένα στυλό ή το φως, με τα μάτια σας.

Visual οπτότυπου
Αυτή η εξέταση μετρά πόσο καθαρά βλέπετε. Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να εντοπίσει διάφορα γράμματα της αλφαβήτου που εκτυπώνονται σε ένα γράφημα (Snellen διάγραμμα) ή μια οθόνη τοποθετημένη σε κάποια απόσταση. Οι γραμμές τύπου μικραίνουν καθώς κινείστε κάτω από το γράφημα. Κάθε μάτι δοκιμάζεται ξεχωριστά. Κοντά στο όραμά σας μπορεί επίσης να εξεταστούν, χρησιμοποιώντας μια κάρτα με γράμματα παρόμοια με το μακρινό διάγραμμα οφθαλμού που πραγματοποιήθηκε σε απόσταση ανάγνωσης.

Αξιολόγηση Διάθλαση
Τα κύματα φωτός κάμπτονται καθώς περνούν μέσα από τον κερατοειδή και το φακό σας. Αν ακτίνες φωτός δεν εστιάζονται τέλεια στο πίσω μέρος του ματιού σας, έχετε "διαθλαστικό σφάλμα." Έχοντας διαθλαστικό σφάλμα μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε κάποια μορφή διόρθωσης, όπως γυαλιά, φακούς επαφής ή διαθλαστική χειρουργική επέμβαση, για να δούμε όσο το δυνατόν σαφέστερα. Αξιολόγηση του διαθλαστικού σφάλματος ή διάθλαση σας βοηθά το γιατρό σας να καθορίσει μια συνταγή φακών που θα σας δώσει την πιο καθαρή, πιο άνετη όραση. Αξιολόγηση διάθλασης ενδέχεται επίσης να καθορίζουν ότι δεν χρειάζεται διορθωτικούς φακούς.

Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρονικό διοπτρικό για τη μέτρηση της καμπύλης της επιφάνειας των ματιών σας και υπολογίστε συνταγή σας για τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. Ή αυτός ή αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει μια τεχνική που ονομάζεται βυθοσκόπηση. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός ρίχνει φως στο μάτι σας και να μετρά το διαθλαστικό σφάλμα αξιολογώντας την κίνηση του φωτός που αντανακλάται από τον αμφιβληστροειδή σας πίσω μέσω της κόρης σας.

Ο γιατρός ματιών σας συνήθως μικρορυθμίσεις αυτή την εκτίμηση διάθλασης με το να κοιτάς μέσα από μια μάσκα-όπως συσκευή που περιέχει τροχούς διαφορετικών αρμοδιοτήτων των φακών (phoropter). Θα σας ζητηθεί να κρίνουν ποιος συνδυασμός των φακών σας δίνει την πιο οξεία όραση. Με επαναλαμβάνοντας αυτό το βήμα πολλές φορές, ο γιατρός σας βρίσκει τους φακούς που σας δίνουν την πιο καθαρή οπτική οξύτητα.

Εξέταση οπτικού πεδίου (περιμετρία)
Οπτικό πεδίο σας είναι η πλήρης έκταση του τι μπορείτε να δείτε στις πλευρές χωρίς να μετακινήσετε τα μάτια σας. Η εξέταση οπτικού πεδίου καθορίζει αν έχετε δυσκολία να δει σε οποιαδήποτε από τις περιοχές της συνολικής οπτικό σας πεδίο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι οπτικών δοκιμές πεδίου:

 • Αντιπαράθεση οπτική εξέταση τομέα. Γιατρός ματιών σας κάθεται ακριβώς μπροστά σας και σας ζητά να καλύπτουν το ένα μάτι. Θα εξετάσουμε άμεσα σε γιατρό μάτι σας, ενώ αυτός ή αυτή κινείται το χέρι του μέσα και έξω από το οπτικό πεδίο σας. Μπορείτε να ενημερώσετε το γιατρό σας, όταν μπορείτε να δείτε το χέρι του ή τα δάχτυλα και πόσα δάχτυλα που βλέπετε.
 • Εφαπτομένη εξετάσεις οθόνης. Κάθεστε σε μικρή απόσταση από την οθόνη και να επικεντρωθεί σε ένα στόχο στο κέντρο του. Μπορείτε να ενημερώσετε το γιατρό σας, όταν μπορείτε να δείτε μια κίνηση αντικείμενο στην περιφερειακή σας όραση και όταν εξαφανίζεται.
 • Αυτοματοποιημένη περιμετρίας. Γιατρός ματιών σας ή ένας τεχνικός χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή που αναβοσβήνει μικρά φώτα, όπως θα δούμε σε ένα ειδικό όργανο. Πατάτε ένα κουμπί όταν δείτε τα φώτα.

Χρησιμοποιώντας τις απαντήσεις σας σε μία ή περισσότερες από αυτές τις εξετάσεις, ο γιατρός ματιών σας καθορίζει την πληρότητα της οπτικό σας πεδίο. Εάν δεν είστε σε θέση να δείτε σε ορισμένους τομείς, σημειώνοντας το μοτίβο της απώλειας οπτικού πεδίου σας μπορεί να βοηθήσει το γιατρό ματιών σας διαγνώσει πάθηση των ματιών σας.

Παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους. Τι να περιμένετε από το γιατρό σας.
Παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους. Τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Χρώμα δοκιμή οράσεως
Θα μπορούσατε να έχετε κακή αντίληψη των χρωμάτων και δεν συνειδητοποιούν ακόμη και. Αν έχετε δυσκολία στο να διακρίνει ορισμένα χρώματα, ο γιατρός ματιών σας μπορεί να προβάλλει το όραμά σας για την ανεπάρκεια χρώμα. Για να το κάνετε αυτό, ο γιατρός σας σας δείχνει διάφορα πολύχρωμα dot-πρότυπο δοκιμές. Εάν δεν έχετε καμία έλλειψη χρώματος, θα είστε σε θέση να πάρει τους αριθμούς και τα σχήματα μέσα από τα μοτίβα dot. Ωστόσο, αν έχετε μια ανεπάρκεια χρώμα, θα το βρείτε δύσκολο να δούμε ορισμένα σχέδια εντός των τελείες. Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες εξετάσεις, καθώς και.

Εξέταση με σχισμοειδή λυχνία
Μια λάμπα σχισμής είναι ένα μικροσκόπιο που μεγεθύνει και φωτίζει το μπροστινό μέρος του ματιού σας με μια έντονη γραμμή του φωτός. Ο γιατρός σας χρησιμοποιεί αυτό το φως για να εξετάσει τα βλέφαρα, τις βλεφαρίδες, κερατοειδούς, της ίριδας, του φακού και του θαλάμου υγρών μεταξύ του κερατοειδούς και της ίριδας σας.

Κατά την εξέταση του κερατοειδούς χιτώνα, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια χρωστική ουσία, συνήθως φθορεϊσίνη (flooh-RES-EEN), για να χρωματίσει το φιλμ των δακρύων πάνω από το μάτι σας και να δείτε τυχόν κατεστραμμένα κύτταρα στο μπροστινό μέρος του ματιού σας. Δάκρυα σας πλύνετε το χρώμα από την επιφάνεια του ματιού σας αρκετά γρήγορα.

Εξέταση του αμφιβληστροειδούς
Μια εξέταση του αμφιβληστροειδούς - μερικές φορές ονομάζεται οφθαλμοσκόπιο ή βυθοσκόπηση - επιτρέπει στο γιατρό σας να αξιολογήσει το πίσω μέρος του ματιού σας, συμπεριλαμβανομένων αμφιβληστροειδή, οπτικό δίσκο και το υποκείμενο στρώμα των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον αμφιβληστροειδή (χοριοειδούς). Συνήθως, πριν ο γιατρός σας μπορεί να δει αυτές τις δομές, οι μαθητές σας θα πρέπει να διαστέλλονται με σταγόνες που διατηρούν το μαθητή από την όλο και μικρότερος όταν ο γιατρός σας λάμπει το φως μέσα στο μάτι.

Μετά τη χορήγηση κολλύρια και δίνοντάς τους χρόνο για να εργαστούν, ο γιατρός ματιών σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ή περισσότερες από αυτές τις τεχνικές για να δείτε το πίσω μέρος του ματιού σας:

 • Άμεση εξέταση. Γιατρός ματιών σας χρησιμοποιεί ένα οφθαλμοσκόπιο για να λάμψει μια ακτίνα του φωτός δια της κόρης σας και να δείτε το πίσω μέρος του ματιού σας. Μερικές φορές οι σταγόνες δεν είναι απαραίτητο να διαστέλλονται τα μάτια σας πριν από αυτή την εξέταση.
 • Έμμεση εξέταση (έμμεση οφθαλμοσκόπηση). Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, μπορείτε να ξαπλώσετε, πλαγιάζω σε μια καρέκλα ή να καθίσει επάνω. Ο γιατρός ματιών σας εξετάζει το εσωτερικό του ματιού με τη βοήθεια ενός φακού συμπύκνωσης και ένα λαμπρό φως τοποθετημένο στο μέτωπό του ή της - λίγο σαν λάμπα ενός ανθρακωρύχου. Αυτή η εξέταση επιτρέπει τον οφθαλμίατρό σας να δει τον αμφιβληστροειδή και άλλες δομές εσωτερικό του ματιού σας με μεγάλη λεπτομέρεια και σε τρεις διαστάσεις.
 • Οφθαλμομικροσκόπιο εξετάσεις. Σε αυτή την εξέταση ο γιατρός σας λάμπει την ακτίνα ενός λαμπτήρα σχισμής μέσω ενός ειδικού φακού στα μάτια σας. Η λάμπα σχισμής αποκαλύπτει ένα πιο αναλυτικό θέα στο πίσω μέρος του ματιού σας.

Η εξέταση του αμφιβληστροειδούς συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για τις επιπτώσεις των διαστέλλοντας σταγόνες να φορέσει μακριά. Το όραμά σας θα είναι πιθανώς να είναι θολή, και μπορεί να έχετε πρόβλημα με επίκεντρο κοντά αντικείμενα. Αν σας ενοχλεί το φως, μπορεί να χρειαστεί να φορούν σκούρα γυαλιά (ηλίου ή) για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι δυσάρεστη την οδήγηση με διεσταλμένες κόρες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τη μεταφορά μετά από εξετάσεις σας. Ανάλογα με το τι πρέπει να δείτε κατά την εργασία, μπορεί να χρειαστεί να φορέσει γυαλιά ανάγνωσης ή να αφαιρέσετε τα γυαλιά που διορθώνουν για μυωπία μέχρι τα αποτελέσματα των οφθαλμικών σταγόνων φεύγω.

Screening για το γλαύκωμα
Μια δοκιμή μετρά την ενδοφθάλμια πίεση (τονομέτρηση) - η πίεση του υγρού μέσα στα μάτια σου. Βοηθά γιατρό μάτι σας την ανίχνευση του γλαυκώματος, μια ασθένεια που καταστρέφει το οπτικό νεύρο. Ωστόσο, τα μάτια μέτρηση της πίεσης είναι ένα μόνο πράγμα τον οφθαλμίατρό σας θεωρεί ότι κατά τον καθορισμό του κινδύνου σας από το γλαύκωμα. Είναι δυνατόν να έχουμε υψηλότερα από το μέσο όρο ενδοφθάλμια πίεση και να μην έχουν γλαύκωμα ή να έχουν γλαύκωμα, αν έχετε κανονική πίεση του ματιού. Ο γιατρός ματιών σας θα αξιολογήσει προσεκτικά το οπτικό νεύρο σας για σημάδια βλάβης.

Μέθοδοι γιατρός ματιών σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης περιλαμβάνουν:

 • Τονομετρία επιπέδωσης. Αυτή η εξέταση μετρά την ποσότητα της δύναμης που απαιτείται για να ισιώσει προσωρινά ένα μέρος του κερατοειδούς σας. Fluorescein, η ίδια χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται σε τακτική εξέταση με σχισμοειδή λυχνία, τοποθετείται συνήθως στο μάτι σας για να κάνετε τα μάτια σας πιο εύκολο να δούμε. Θα λάβετε επίσης σταγόνες που περιέχουν ένα αναισθητικό. Χρησιμοποιώντας τη λάμπα σχισμής, ο γιατρός σας κινεί το τονόμετρο να αγγίξει τον κερατοειδή σας και να καθορίσει την πίεση του ματιού. Επειδή το μάτι σας είναι μουδιασμένη, δεν θα αισθάνεστε τίποτα.
 • Noncontact τονομετρία. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα φύσημα του αέρα για την εκτίμηση της πίεσης στο μάτι σας. Δεν υπάρχουν μέσα θα αγγίξει το μάτι σας, έτσι δεν θα χρειαστείτε ένα αναισθητικό. Θα αισθανθείτε μια στιγμιαία παλμό του αέρα στο μάτι σας, η οποία μπορεί να είναι μια έκπληξη.

Εάν η πίεση του ματιού σας είναι υψηλότερο από το μέσο όρο ή το οπτικό νεύρο σας φαίνεται ασυνήθιστο, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει παχυμετρίας. Η δοκιμή αυτή χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς σας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μέτρησης πάχους του κερατοειδούς είναι να τεθεί ένα αναισθητικό σταγόνα στο μάτι σας, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα μικρό καθετήρα σε επαφή με την πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού. Η μέτρηση γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο εξειδικευμένες εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικία σας, το ιατρικό ιστορικό και τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του ματιού.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Στο τέλος της εξέτασης των ματιών σας, εσείς και ο γιατρός σας θα συζητήσει τα αποτελέσματα όλων των δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της όρασης σας, τον κίνδυνο των ασθενειών των ματιών και τα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσει την όρασή σας.

Κανονικά αποτελέσματα από μια εξέταση των ματιών περιλαμβάνουν:

 • 20/20 όραση
 • Καλή περιφερειακή όραση
 • Ικανότητα να διακρίνει διάφορα χρώματα
 • Κανονική εμφάνιση δομές του εξωτερικού οφθαλμού
 • Απουσία του καταρράκτη, γλαύκωμα ή διαταραχές του αμφιβληστροειδούς, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει μια συνταγή για τη λήψη διορθωτικών φακών. Εάν η εξέταση των ματιών σας δίνει άλλα μη φυσιολογικά αποτελέσματα, ο γιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τα επόμενα βήματα για περαιτέρω έλεγχο ή για τη θεραπεία μια υποκείμενη κατάσταση.

Βλέπε επίσης