Καρκίνος

Χειρουργική επέμβαση καρκίνου: φυσικά την αφαίρεση του καρκίνου

Η προοπτική της χειρουργικής του καρκίνου μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ανήσυχοι. Βοηθήστε να βάλει το μυαλό σας άνετα μαθαίνοντας περισσότερα για τη χειρουργική επέμβαση του καρκίνου και πώς και γιατί χρησιμοποιείται.

Χειρουργική του καρκίνου - μια επιχείρηση για να επισκευάσει ή να αφαιρέσει μέρος του σώματός σας για τη διάγνωση ή τη θεραπεία του καρκίνου - παραμένει το θεμέλιο της θεραπείας του καρκίνου. Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει χειρουργική επέμβαση για καρκίνο για να επιτευχθεί οποιοδήποτε αριθμό των στόχων, από τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου σας για την ανακούφιση από τα συμπτώματα που προκαλεί. Χειρουργική επέμβαση καρκίνου μπορεί να είναι μόνο θεραπεία σας, ή μπορεί να συμπληρωθεί με άλλες θεραπείες, όπως η ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και βιολογική θεραπεία.

Πώς χειρουργική επέμβαση καρκίνου χρησιμοποιείται στη θεραπεία;

Χειρουργική επέμβαση καρκίνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη ενός ή περισσότερων στόχων. Κοινή λόγοι που μπορεί να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου περιλαμβάνουν:

 • Η πρόληψη του καρκίνου. Εάν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι έχετε υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου σε ορισμένους ιστούς ή όργανα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την αφαίρεση αυτών των ιστών ή οργάνων πριν ο καρκίνος αναπτύσσεται. Για παράδειγμα, αν έχετε μια γενετική κατάσταση που ονομάζεται οικογενής πολυποδίαση, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού σας επειδή έχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.
 • Διάγνωση Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μορφή της χειρουργικής του καρκίνου για να αφαιρέσετε το σύνολο ή μέρος ενός όγκου -. Επιτρέπει ο όγκος που πρέπει να μελετηθεί κάτω από ένα μικροσκόπιο - για να καθοριστεί αν η ανάπτυξη είναι καρκινικά (κακοήθη) ή μη καρκινικές (καλοήθεις).
 • Σταδιοποίηση. Χειρουργική επέμβαση καρκίνου βοηθά το γιατρό σας καθορίζουν πόσο προχωρημένο καρκίνο σας, που ονομάζεται στάδιο. Χειρουργική επιτρέπει στον γιατρό σας να αξιολογήσει το μέγεθος του όγκου σας και να καθορίσει αν ταξίδεψε στους λεμφαδένες σας. Πρόσθετες δοκιμές μπορεί να είναι απαραίτητο να μετρηθεί το στάδιο του καρκίνου σας.
 • Πρωτοβάθμια επεξεργασία. Για πολλούς όγκους, η χειρουργική επέμβαση του καρκίνου είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια θεραπεία, ειδικά εάν ο καρκίνος είναι εντοπισμένος και δεν έχει εξαπλωθεί. Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο καρκίνος σας δεν έχει εξαπλωθεί, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκινικού όγκου ως βασική θεραπεία σας.
 • Debulking Όταν δεν είναι δυνατή η αφαίρεση όλων των καρκινικών όγκων -. Για παράδειγμα, επειδή αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά ένα όργανο - ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερο (αφαίρεσιν όγκων), προκειμένου να κάνουν χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία πιο αποτελεσματικά.
 • Ανακούφιση συμπτώματα ή παρενέργειες Μερικές φορές η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας αντί για τη θεραπεία του καρκίνου ίδιο -., Για παράδειγμα, για την ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από έναν όγκο που είναι πίεση σε ένα νεύρο ή στα οστά ή για να αφαιρέσει έναν όγκο που είναι το κλείδωμα του εντέρου σας.

Η χειρουργική επέμβαση είναι συχνά σε συνδυασμό με άλλες αντικαρκινικές θεραπείες, όπως χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Είτε επιλέγουν να υποβληθούν σε πρόσθετη θεραπεία του καρκίνου εξαρτάται από τον τύπο του καρκίνου και το στάδιο του.

Πώς χειρουργική επέμβαση για καρκίνο παραδοσιακά γίνεται;

Παραδοσιακά, ο πρωταρχικός σκοπός της χειρουργικής του καρκίνου είναι να θεραπεύσει τον καρκίνο σας αφαιρώντας όλα αυτά από το σώμα σας. Ο χειρουργός κάνει συνήθως αυτό με την κοπή στο σώμα σας και την αφαίρεση του καρκίνου, μαζί με κάποια περιβάλλοντα υγιή ιστό να εξασφαλίσει ότι όλα του καρκίνου έχει αφαιρεθεί. Ο χειρουργός σας μπορεί επίσης να αφαιρέσετε κάποια λεμφαδένες στην περιοχή για να καθορίσει εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί. Αυτό βοηθά το γιατρό σας αξιολογήσει την πιθανότητα να θεραπευτεί σας, καθώς και την ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία.

Στην περίπτωση της χειρουργικής του καρκίνου του μαστού, ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει τον καρκίνο με την αφαίρεση του συνόλου του μαστού (μαστεκτομή) είτε αφαιρώντας μόνο το τμήμα του στήθους σας που περιέχει τον καρκίνο και μερικά από τον περιβάλλοντα ιστό (ογκεκτομή). Στην περίπτωση της χειρουργικής επέμβασης καρκίνο του πνεύμονα, ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει ένα μέρος του πνεύμονα (λοβεκτομή) ή ολόκληρο πνεύμονα (πνευμονεκτομή) σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί ότι όλα τα καρκίνου έχει αφαιρεθεί.

Βλέπε επίσης

Χειρουργική επέμβαση καρκίνου: φυσικά την αφαίρεση του καρκίνου

Ποιες είναι οι άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική του καρκίνου;

Πολλοί άλλοι τύποι χειρουργικών μεθόδων για τη θεραπεία του καρκίνου και προκαρκινικών καταστάσεων υπάρχουν, και οι ερευνητές συνεχίζουν την έρευνα νέων μεθόδων. Μερικοί κοινοί τύποι χειρουργική επέμβαση καρκίνου περιλαμβάνουν:

 • Κρυοχειρουργική. Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου της χειρουργικής επέμβασης, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί πολύ ψυχρών υλικών, όπως το υγρό σπρέι αζώτου ή ένα κρύο ανιχνευτή, να παγώσει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα ή κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε καρκινικά, όπως ακανόνιστη κύτταρα του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας που θα μπορούσαν να του τραχήλου της μήτρας καρκίνο.
 • Electrosurgery. Με την εφαρμογή υψηλής συχνότητας ηλεκτρικά ρεύματα, ο γιατρός σας μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, για παράδειγμα, στο στόμα σας ή στο δέρμα σας.
 • Χειρουργική επέμβαση με λέιζερ. Λέιζερ χειρουργική επέμβαση, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων καρκίνου, χρησιμοποιεί δέσμες φωτός υψηλής έντασης για να συρρικνωθεί ή να εξατμίσει τα καρκινικά κύτταρα.
 • Mohs χειρουργική επέμβαση. Χρήσιμα για την αφαίρεση του καρκίνου από ορισμένες ευαίσθητες περιοχές του δέρματος, όπως είναι κοντά στο μάτι, και για την εκτίμηση πόσο βαθιά πηγαίνει ένας καρκίνος, η μέθοδος αυτή της χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνει προσεκτική απομάκρυνση στρώμα από το στρώμα του καρκίνου με ένα νυστέρι. Μετά την αφαίρεση ενός στρώματος, ο γιατρός σας θα αξιολογεί κάτω από ένα μικροσκόπιο, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο έως ότου όλα τα ανώμαλα κύτταρα έχουν αφαιρεθεί και τον περιβάλλοντα ιστό δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος καρκίνου.
 • Η λαπαροσκοπική χειρουργική. Ένας χειρουργός χρησιμοποιεί ένα λαπαροσκόπιο για να δει μέσα στο σώμα σας χωρίς να κάνει μεγάλες τομές. Αντ 'αυτού, οι πολλές μικρές τομές και μια μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή και χειρουργικά εργαλεία εισάγονται στο σώμα σας. Ο χειρουργός βλέπει μια οθόνη ότι τα έργα αυτό που βλέπει η κάμερα μέσα στο σώμα σας. Οι μικρότερες τομές σημαίνει ταχύτερη ανάρρωση και μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών. Λαπαροσκοπική χειρουργική χρησιμοποιείται στη διάγνωση του καρκίνου, σταδιοποίηση, θεραπεία και ανακούφιση των συμπτωμάτων.
 • Ρομποτική χειρουργική επέμβαση. Στη ρομποτική χειρουργική, ο χειρουργός βρίσκεται μακριά από το χειρουργικό τραπέζι και παρακολουθεί μια οθόνη που προβάλλει ένα 3-D εικόνα της περιοχής που χειρουργήθηκε. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί ελέγχους χέρι που λένε ένα ρομπότ πώς να ελιχτεί χειρουργικά εργαλεία για να εκτελέσει τη λειτουργία. Η ρομποτική χειρουργική βοηθά το χειρουργό λειτουργούν σε δύσκολο να φθάσουν στις περιοχές.
 • Φυσικό χειρουργική στομίου. Φυσικό χειρουργική στόμιο μελετάται επί του παρόντος ως ένας τρόπος για να λειτουργεί με τα όργανα στην κοιλιακή χώρα χωρίς κοπή μέσω του δέρματος. Αντ 'αυτού, οι χειρουργοί χειρουργικά εργαλεία περνούν μέσα από ένα φυσικό άνοιγμα του σώματος, όπως το στόμα, το ορθό ή στον κόλπο. Ως παράδειγμα, ένας χειρουργός θα μπορούσε να περάσει χειρουργικά εργαλεία κάτω από το λαιμό σας και στο στομάχι σας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης φυσικό στόμιο. Μία μικρή τομή γίνεται στο τοίχωμα του στομάχου και χειρουργικά εργαλεία περνούν μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα προκειμένου να ληφθεί ένα δείγμα ιστού ήπατος ή αφαίρεση της χοληδόχου κύστης σας. Φυσικό χειρουργική επέμβαση στόμιο είναι σε πειραματικό στάδιο και έχουν λίγες επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο. Οι γιατροί ελπίζουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης, τον πόνο και άλλες επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης.

Εγχείρηση για καρκίνο συνεχίζει να εξελίσσεται. Οι ερευνητές διερευνούν άλλες χειρουργικές τεχνικές με στόχο λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες.

Τι μπορείτε να περιμένετε πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο;

Καρκίνος. Ανακούφιση των συμπτωμάτων ή παρενεργειών.
Καρκίνος. Ανακούφιση των συμπτωμάτων ή παρενεργειών.

Προετοιμασία και επούλωση από τη χειρουργική επέμβαση καρκίνου ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη λειτουργία. Αλλά σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιμένετε ορισμένες ομοιότητες, όπως οι εξής:

 • Παρασκευή. Σε γενικές γραμμές, αναμένεται να υποβληθούν σε ορισμένες εξετάσεις, όπως εξετάσεις αίματος, ούρων, ακτινογραφίες και άλλες απεικονιστικές εξετάσεις, κατά τις ημέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση σας. Οι δοκιμές αυτές θα βοηθήσει το γιατρό σας αξιολογήσει χειρουργικές ανάγκες σας, όπως το τύπο του αίματός σας θα χρειαστεί μετάγγιση, και να προσδιορίσει τους πιθανούς κινδύνους, όπως λοιμώξεις, που μπορεί να επηρεάσουν την επέμβαση.
 • Αναισθησία Εάν έχετε χειρουργική επέμβαση, θα χρειαστεί πιθανόν κάποιο είδος της αναισθησίας -. Ένα φάρμακο που μπλοκάρει την αντίληψη του πόνου. Οι επιλογές σας για την αναισθησία θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό το είδος της εγχείρησης που λαμβάνετε.
 • Recovery. Ανάλογα με τη χειρουργική επέμβαση σας, μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα διάστημα πριν πάει στο σπίτι. Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την ανάκτηση σας, όπως το πώς να φροντίσει για τυχόν πληγές, τι τα τρόφιμα ή τις δραστηριότητες για να αποφύγει και τι φάρμακα να λάβουν.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της χειρουργικής του καρκίνου;

Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, χειρουργική επέμβαση καρκίνου δεν εγκυμονούν κινδύνους. Ποιες παρενέργειες μπορεί να αντιμετωπίσετε μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο θα εξαρτηθεί από την συγκεκριμένη επέμβαση. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες εγχειρήσεις για καρκίνο ενέχουν κίνδυνο:

 • Ο πόνος. Πόνος είναι μια κοινή παρενέργεια των περισσότερων επιχειρήσεων. Μερικοί να προκαλέσει περισσότερο πόνο από ό, τι κάνουν οι άλλοι. Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα σας πει πώς να κρατήσει τον πόνο σας στο ελάχιστο και θα δώσει φάρμακα για να μειώσουν ή να εξαλείψουν τον πόνο.
 • Λοίμωξη. Το site της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να μολυνθεί. Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα σας δείξει πώς να φροντίσει για την πληγή σας μετά την επέμβαση. Ακολουθήστε αυτή τη ρουτίνα στενά για να αποφευχθεί η μόλυνση, η οποία μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο ανάρρωσης μετά την επέμβαση. Οι γιατροί τη θεραπεία των λοιμώξεων συνήθως με αντιβιοτικά.
 • Η απώλεια της λειτουργίας των οργάνων. Για να αφαιρέσετε τον καρκίνο σας, ο χειρουργός μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε ένα πλήρες όργανο. Για παράδειγμα, ένα νεφρό μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν (νεφρεκτομή), εάν έχετε καρκίνο του νεφρού. Για ορισμένες από αυτές τις πράξεις, το υπόλοιπο όργανο μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς για να αντισταθμίσουν την απώλεια, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μείνει με αναπηρίες. Για παράδειγμα, η απομάκρυνση ενός πνεύμονα (πνευμονεκτομή) μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή.
 • Αιμορραγία. Όλες οι εργασίες ενέχουν κίνδυνο αιμορραγίας. Ο χειρουργός σας θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αυτό.
 • Οι θρόμβοι αίματος. Ενώ είστε αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση, είστε σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν έναν θρόμβο αίματος. Αν και ο κίνδυνος είναι μικρός, αυτή η επιπλοκή μπορεί να είναι σοβαρές. Θρόμβους αίματος πιο συχνά συμβαίνουν στα πόδια και μπορεί να προκαλέσει κάποιο οίδημα και πόνο. Ο θρόμβος αίματος που σπάει και ταξιδεύει σε έναν πνεύμονα ονομάζεται πνευμονική εμβολή, μια επικίνδυνη και μερικές φορές θανατηφόρα κατάσταση. Ο χειρουργός σας θα λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα από τις αναπτυσσόμενες, όπως να πάρει σας πάνω και έξω από το κρεβάτι, το συντομότερο δυνατό μετά την επέμβαση ή τη συνταγογράφηση αντιπηκτικά φάρμακα για να μειώσουν τον κίνδυνο θρόμβου.
 • Αλλοίωση του εντέρου και η λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Αμέσως μετά την επέμβαση σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες έχοντας μια μετακίνηση εντέρων ή κένωση της κύστης σας. Αυτό επιλύει συνήθως σε λίγες μέρες, ανάλογα με την συγκεκριμένη λειτουργία σας.

Όποια και αν είναι η θεραπεία του καρκίνου συνιστά ο γιατρός σας, είστε πιθανόν να αισθάνεστε κάποια ανησυχία για την κατάστασή σας και τη θεραπευτική διαδικασία. Γνωρίζοντας τι να περιμένετε μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να σας βοηθήσει να θέσουμε ερωτήσεις πληροφόρησης όταν θα συναντηθεί με τον γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Καρκίνος