Καρκίνος

Μύθοι θεραπεία του καρκίνου: κάποια αλήθεια σε αυτές τις κοινές πεποιθήσεις;

Παρανοήσεις σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε σύγχυση ή σίγουροι, όταν επιλέγουν μια θεραπεία. Μάθετε την αλήθεια ώστε να μπορείτε να αισθάνονται πιο άνετα με τη θεραπεία του καρκίνου σας.

Όπως εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου έχουν αυξηθεί, μπορεί να έχουν ανακαλύψει περισσότερες ευκαιρίες να μάθουν τα γεγονότα για αυτή την ασθένεια. Ωστόσο, μερικές παραπλανητικές ιδέες σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου εξακολουθούν να υφίστανται. Timothy Moynihan, MD, ένας ειδικός στον καρκίνο στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ της Μινεσότα, βοηθά απομυθοποιώ μερικές από τις πιο κοινές παρανοήσεις σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου και εξηγεί την αλήθεια.

Μύθος: Μια θετική στάση είναι όλα όσα χρειάζεται για να νικήσει τον καρκίνο.

Αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μια θετική στάση σας δίνει ένα πλεονέκτημα στη θεραπεία του καρκίνου ή να βελτιώνει τις πιθανότητες σας να θεραπευτεί.

Τι μια θετική στάση μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου και όχι μόνο. Μπορεί να είναι πιο πιθανό να παραμείνουν ενεργοί, να διατηρήσει τους δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους, και να συνεχίσει τις κοινωνικές δραστηριότητες. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα της ευεξίας και να σας βοηθήσει να βρείτε τη δύναμη να ασχοληθεί με τον καρκίνο σας.

Μύθος: εάν μπορούμε να βάλουμε έναν άνθρωπο στο φεγγάρι, θα πρέπει να έχουμε μια θεραπεία για τον καρκίνο από τώρα.

Αλήθεια: Η εύρεση του θεραπεία για τον καρκίνο αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύπλοκη από ό, τι η άριστη γνώση της μηχανικής και της φυσικής που απαιτούνται για διαστημικές πτήσεις.

Ο καρκίνος περιλαμβάνει στην πραγματικότητα μία μεγάλη ομάδα νόσων. Κάθε μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές αιτίες. Παρά τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, οι γιατροί έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για το τι προκαλεί ένα κελί για να εξελιχθούν σε καρκινικά και γιατί κάποιοι άνθρωποι με καρκίνο κάνει καλύτερα από τους άλλους.

Επιπλέον, ο καρκίνος είναι ένας κινούμενος στόχος. Τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να συνεχίσει να μεταλλαχθεί και να αλλάξει κατά την πορεία της νόσου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στα καρκινικά κύτταρα δεν ανταποκρίνονται πλέον στα φάρμακα χημειοθεραπείας ή θεραπείες ακτινοβολίας που δόθηκαν αρχικά.

Μύθος: οι φαρμακευτικές εταιρείες και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μπλοκάρουν ή παρακράτηση νέες θεραπείες για τον καρκίνο.

Αλήθεια: Ο γιατρός σας και η FDA, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει νέα φάρμακα πριν να μπορούν να διατίθενται στην αγορά, είναι οι σύμμαχοί σας. Ως εκ τούτου, κάνουν την ασφάλειά σας μια υψηλή προτεραιότητα. Δυστυχώς, οι επιστημονικές μελέτες για τον προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των νέων θεραπειών κατά του καρκίνου πάρει χρόνο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει την εμφάνιση ή να οδηγήσει σε αναφορές ότι οι αποτελεσματικές νέες θεραπείες να αποκλειστεί.

Καρκίνος. Μια αργή ανάπτυξη του καρκίνου.
Καρκίνος. Μια αργή ανάπτυξη του καρκίνου.

Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε μια θεραπεία γίνεται σκόπιμα παρακρατούνται, αναρωτηθείτε γιατί ένας γιατρός θα επιλέξουν να ειδικεύονται στην έρευνα για τον καρκίνο. Μάλιστα πολλές φορές οι γιατροί πηγαίνουν σε έρευνα για τον καρκίνο, επειδή έχουν ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που επηρεάζονται από τη νόσο. Είναι ακριβώς όπως ενδιαφέρονται για την εξεύρεση μιας θεραπείας, όπως οποιοσδήποτε άλλος, για τον ίδιο ακριβώς λόγο - να τους αφορά προσωπικά. Μισούν να δουν ένα αγαπημένο πρόσωπο στον πόνο και δεν θέλουν να χάσουν αυτό το πρόσωπο. Επίσης, θέλω να γλυτώσω τους άλλους τι έχουν περάσει.

Μύθος: τακτικές εξετάσεις και ιατρικές σημερινή τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει όλες τις αρχές του καρκίνου.

Αλήθεια: Αν και τακτική ιατρική φροντίδα μπορεί πράγματι να αυξήσει την ικανότητά σας για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου, δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Ο καρκίνος είναι μια περίπλοκη ασθένεια, και δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος για να εντοπίσετε πάντα.

Διαλογής ρουτίνας έχει συνδεθεί με μείωση των θανάτων από καρκίνους του τραχήλου της μήτρας, του μαστού και του παχέος εντέρου.

Μύθος: υποβάλλονται σε θεραπεία του καρκίνου σημαίνει ότι δεν μπορούν να ζήσουν στο σπίτι, την εργασία ή να πάει για τις συνηθισμένες σας δραστηριότητες.

Αλήθεια: Οι περισσότεροι άνθρωποι με καρκίνο που λαμβάνουν θεραπεία σε μια βάση εξωτερικών ασθενών στις κοινότητες καταγωγής τους.

Μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμο να ταξιδέψει σε μια ειδικότητα ιατρικό κέντρο για θεραπεία. Αλλά συχνά, οι γιατροί σε ένα τέτοιο ιατρικό κέντρο μπορεί να λειτουργήσει με τους γιατρούς στην πατρίδα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να είναι με την οικογένεια και τους φίλους σας και ίσως συνεχίσει ακόμη δουλειά.

Ένα μεγάλο μέρος της έρευνας έχει περάσει σε καθιστώντας ευκολότερο για τους ανθρώπους να ζουν πιο φυσιολογική ζωή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου τους. Για παράδειγμα, τα φάρμακα είναι τώρα διαθέσιμες για να βοηθήσει στην καλύτερη ναυτία ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι ότι είσαι συχνά σε θέση να εργαστούν και να παραμείνουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Βλέπε επίσης

Μύθοι θεραπεία του καρκίνου: κάποια αλήθεια σε αυτές τις κοινές πεποιθήσεις;

Μύθος: ο καρκίνος είναι πάντα οδυνηρή.

Αλήθεια: Μερικοί καρκίνοι δεν προκαλούν πόνο.

Για τους ανθρώπους που κάνουν την εμπειρία του πόνου του καρκίνου, ιδίως τα άτομα με προχωρημένο καρκίνο, οι γιατροί έχουν γίνει πιο επίγνωση της ανάγκης για τον έλεγχο αυτών πόνο και έχουν μάθει καλύτερους τρόπους για να το διαχειριστεί. Αν και όλα πόνος δεν μπορεί να εξαλειφθεί, μπορεί να ελέγχονται έτσι ώστε να έχει μικρή επίδραση στην καθημερινή ρουτίνα σας.

Μύθος: Μια βελόνα βιοψία μπορεί να διαταράξει τα καρκινικά κύτταρα, προκαλώντας τους να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη του σώματος.

Αλήθεια: Για τους περισσότερους τύπους καρκίνου, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η βιοψία με βελόνα - μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση πολλών τύπων καρκίνου - προκαλεί τα κύτταρα του καρκίνου να εξαπλωθεί.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως, εκ των οποίων γιατροί και οι χειρουργοί γνωρίζουν. Για παράδειγμα, η βελόνα βιοψία συνήθως δεν χρησιμοποιείται στη διάγνωση του καρκίνου των όρχεων. Αντ 'αυτού, αν ένας γιατρός υποψιάζεται καρκίνο των όρχεων, ο όρχις έχει αφαιρεθεί.

Μύθος: εκθέτοντας έναν όγκο στον αέρα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης προκαλεί καρκίνο να εξαπλωθεί.

Αλήθεια: Χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο να εξαπλωθεί. Να μην καθυστερήσει ή να αρνηθεί τη θεραπεία λόγω αυτού του μύθου. Χειρουργική αφαίρεση του καρκίνου είναι συχνά η πρώτη και πιο σημαντική θεραπεία.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό το μύθο, επειδή αισθάνονται χειρότερα κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από ό, τι έκαναν πριν από την επέμβαση. Και αν ο χειρουργός σας ανακαλύπτει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ότι ο καρκίνος σας είναι πιο προηγμένη από την πρώτη σκέψη, μπορεί να πιστεύουν ότι η χειρουργική επέμβαση προκαλείται πιο εκτεταμένη καρκίνο. Αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποστηρίζουν αυτό.

Μύθος: όλοι με το ίδιο είδος καρκίνου παίρνει το ίδιο είδος της θεραπείας.

Αλήθεια: ράφτες γιατρός σας θεραπεία σας για να σας. Τι θεραπεία που λαμβάνετε εξαρτάται από όπου ο καρκίνος σας είναι, έστω και πόσο έχει εξαπλωθεί, και πώς επηρεάζει ή όχι τις λειτουργίες του σώματος σας και τη γενική υγεία σας.

Όλο και περισσότερο, η θεραπεία του καρκίνου είναι να προσαρμόζεται με βάση τα γονίδιά σας. Αυτά τα γονίδια, τα οποία έχετε γεννηθεί με, μπορεί να δείχνουν ότι το σώμα σας επεξεργάζεται ορισμένες χημειοθεραπείες και τα φάρμακα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι κάποιος άλλος. Γενετικός έλεγχος σε καρκινικά κύτταρα σας μπορεί επίσης να βοηθήσει να καθοδηγήσει τη θεραπεία σας.

Μύθος: ο καθένας που πάσχει από καρκίνο πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία.

Αλήθεια: Είναι στο χέρι σας αν θέλετε ή όχι να τη θεραπεία του καρκίνου σας. Μπορείτε να το αποφασίσει αυτό μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας και τη μάθηση σχετικά με τις επιλογές σας.

Ένα άτομο με καρκίνο μπορεί να επιλέξει να παραιτηθεί από τη θεραπεία, αν αυτός ή αυτή έχει:

  • Μια αργή ανάπτυξη του καρκίνου. Μερικοί άνθρωποι με καρκίνο μπορεί να μην έχει οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα. Εργαστήριο δοκιμών θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι ο καρκίνος αναπτύσσεται πολύ αργά. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να επιλέξει να περιμένουμε και να παρακολουθούμε τον καρκίνο. Αν ξαφνικά αρχίζει αυξάνεται πιο γρήγορα, η θεραπεία είναι πάντα μια επιλογή.
  • Άλλες ιατρικές καταστάσεις. Εάν έχετε και άλλες σημαντικές ασθένειες, μπορείτε να επιλέξετε να μην τη θεραπεία του καρκίνου σας, όπως ο καρκίνος δεν μπορεί να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα αληθές στην περίπτωση ενός αργή ανάπτυξη του καρκίνου.
  • Μια καθυστερημένη σταδίου καρκίνο. Εάν το βάρος των παρενεργειών αγωγή υπερτερεί έναντι του οφέλους ότι η θεραπεία μπορεί να φέρει, μπορείτε να επιλέξετε να μην αντιμετωπίζονται. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο γιατρός σας θα σας εγκαταλείψει. Ο γιατρός σας μπορεί να προσφέρει ακόμα τα μέτρα άνεσης, όπως η ανακούφιση από τον πόνο.

Βλέπε επίσης

Καρκίνος