Καρκίνος

Μονοκλωνικό αντίσωμα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου: πώς λειτουργούν

Εάν σκέφτεστε να κάνετε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, ως μέρος της θεραπείας του καρκίνου σας, να μάθουν για αυτά τα φάρμακα και να σταθμίσει προσεκτικά τα οφέλη έναντι των πιθανών παρενεργειών.

Φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα είναι μια σχετικά νέα καινοτομία στη θεραπεία του καρκίνου. Ενώ πολλά φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου, ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσει αυτά τα νέα φάρμακα δεν είναι πάντα σαφής.

Εάν εσείς και ο γιατρός σας να χρησιμοποιήσετε ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, ως μέρος της θεραπείας του καρκίνου σας, να μάθετε τι πρέπει να περιμένουμε από αυτή τη θεραπεία. Μαζί εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει εάν ένα μονοκλωνικό αντίσωμα θεραπεία μπορεί να είναι σωστό για εσάς.

Τι είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα;

Το μονοκλωνικό αντίσωμα είναι ένα εργαστήριο-που παράγονται μόριο που είναι προσεκτικά κατασκευαστεί για να αποδίδουν σε συγκεκριμένα ελαττώματα στα κύτταρα του καρκίνου σας. Τα μονοκλωνικά αντισώματα μιμούνται τα αντισώματα που παράγει το σώμα σας φυσικά ως μέρος της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματός σας σε μικρόβια, τα εμβόλια και άλλους εισβολείς.

Πώς φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα εργασία;

Οταν ένα μονοκλωνικό αντίσωμα συνδέεται με ένα καρκινικό κύτταρο, μπορεί:

 • Κάντε το καρκινικό κύτταρο πιο ορατή για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται ξένους εισβολείς στο σώμα σας, αλλά δεν αναγνωρίζουν πάντα τα καρκινικά κύτταρα ως εχθρούς. Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα μπορεί να κατευθύνεται για να αποδίδουν ορισμένα τμήματα ενός καρκινικού κυττάρου. Με τον τρόπο αυτό, το αντίσωμα σηματοδοτεί το καρκινικό κύτταρο και να καθιστά ευκολότερο για το ανοσοποιητικό σύστημα να βρει.

  Το μονοκλωνικό αντίσωμα rituximab ναρκωτικών (Rituxan) αποδίδει με μια ειδική πρωτεΐνη (CD20) βρέθηκε μόνο σε Β κύτταρα, ένας τύπος λευκών κυττάρων του αίματος. Ορισμένοι τύποι λεμφωμάτων προκύπτουν από αυτά τα ίδια κύτταρα Β. Όταν η ριτουξιμάμπη αποδίδει σε αυτή την πρωτεΐνη των Β κυττάρων, καθιστά τα κύτταρα πιο ορατή στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να επιτεθούν. Rituximab μειώνει τον αριθμό των Β-κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των υγιών κυττάρων Β σας, αλλά το σώμα σας παράγει νέα υγιή κύτταρα Β να αντικαταστήσει αυτά. Τα καρκινικά κύτταρα Β είναι λιγότερο πιθανό να επαναληφθεί.

 • Αυξητικά σήματα μπλοκ. Χημικά ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες αποδίδουν σε υποδοχείς στην επιφάνεια των φυσιολογικών κυττάρων και κυττάρων καρκίνου, σηματοδοτώντας τα κύτταρα να αναπτυχθούν. Ορισμένα καρκινικά κύτταρα να δημιουργήσετε επιπλέον αντίγραφα του υποδοχέα αυξητικού παράγοντα. Αυτό τους κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα φυσιολογικά κύτταρα. Τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να μπλοκάρουν αυτούς τους υποδοχείς και να αποτρέψει το σήμα της ανάπτυξης από να πάρει μέσα.

  Cetuximab (Erbitux), ένα μονοκλωνικό αντίσωμα εγκριθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου και καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, αποδίδει σε υποδοχείς σε καρκινικά κύτταρα που δέχονται ένα ορισμένο σήμα ανάπτυξης (επιδερμικό αυξητικό παράγοντα). Τα καρκινικά κύτταρα και μερικά υγιή κύτταρα βασίζονται σε αυτό το μήνυμα να τους πω να διαιρούνται και να πολλαπλασιάζονται. Μπλόκο αυτό το σήμα από την επίτευξη του στόχου της για τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να επιβραδύνει ή να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών.

 • Σταματήστε νέων αιμοφόρων αγγείων από τη διαμόρφωση. Καρκινικά κύτταρα εξαρτώνται από τα αιμοφόρα αγγεία για να τους φέρει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Για να προσελκύσουν τα αιμοφόρα αγγεία, τα καρκινικά κύτταρα στέλνουν σήματα ανάπτυξης. Τα μονοκλωνικά αντισώματα που μπλοκάρουν τα σήματα ανάπτυξης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ενός όγκου από την ανάπτυξη της προσφοράς αίματος, έτσι ώστε να παραμένει μικρή. Ή στην περίπτωση ενός όγκου με ένα ήδη καθιερωμένο δίκτυο των αιμοφόρων αγγείων, μπλοκάροντας τα σήματα της ανάπτυξης θα μπορούσε να προκαλέσει τα αιμοφόρα αγγεία να πεθάνουν και ο όγκος να συρρικνώνεται.

  Το μονοκλωνικό αντίσωμα bevacizumab (Avastin) έχει εγκριθεί για τη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου, μη συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Bevacizumab στόχους ένα σήμα ανάπτυξης που ονομάζεται αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα (VEGF), ότι τα καρκινικά κύτταρα να στείλει την προσέλκυση νέων αιμοφόρων αγγείων. Η bevacizumab παρακολουθήσεις σήματα VEGF των όγκων και τους σταματά από τη σύνδεση με τους στόχους τους.

 • Παραδώσει ακτινοβολία καρκινικά κύτταρα. Με το συνδυασμό ενός ραδιενεργού σωματιδίου με ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, οι γιατροί μπορεί να παραδώσει ακτινοβολία απευθείας στα κύτταρα του καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο, τα περισσότερα από τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα δεν έχουν καταστραφεί. Ακτινοβολία συνδέεται με μονοκλωνικά αντισώματα παραδώσει ένα χαμηλό επίπεδο ακτινοβολίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι τόσο αποτελεσματική όσο η πιο συμβατικά υψηλής δόσης ακτινοβολία εξωτερικής δέσμης.

  Ibritumomab (Zevalin), η οποία εγκρίθηκε για το λέμφωμα non-Hodgkin, συνδυάζει ένα μονοκλωνικό αντίσωμα με ραδιενεργά σωματίδια. Το ibritumomab μονοκλωνικό αντίσωμα συνδέεται με υποδοχείς επί καρκινικών κυττάρων του αίματος και παραδίδει την ακτινοβολία.

Ένας αριθμός μονοκλωνικών αντισωμάτων φαρμάκων είναι διαθέσιμα για τη θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου. Κλινικές δοκιμές μελετούν φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα στη θεραπεία σχεδόν κάθε είδος καρκίνου.

Βλέπε επίσης

Μονοκλωνικό αντίσωμα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου: πώς λειτουργούν

Πώς είναι μονοκλωνικό αντίσωμα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του καρκίνου;

Καρκίνος. Κάντε το καρκινικό κύτταρο πιο ορατή στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Καρκίνος. Κάντε το καρκινικό κύτταρο πιο ορατή στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται μέσω μιας φλέβας (ενδοφλεβίως). Πόσο συχνά θα υποβληθούν σε θεραπευτική αγωγή με μονοκλωνικό αντίσωμα εξαρτάται από τον καρκίνο σας και τι φάρμακο που λαμβάνετε. Μερικά φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως χημειοθεραπεία και ορμονική θεραπεία. Άλλοι είναι χορηγούμενη μόνη.

Φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου που δεν είχαν ανταποκριθεί στη χημειοθεραπεία ή καρκίνους που είχαν επιστρέψει παρά τη θεραπεία. Ωστόσο, επειδή αυτές οι θεραπείες έχουν αποδειχθεί να είναι αποτελεσματική, ορισμένες θεραπείες μονοκλωνικό αντίσωμα που χρησιμοποιείται νωρίτερα στην πορεία της νόσου. Για παράδειγμα, το rituximab μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχική θεραπεία σε ορισμένους τύπους λεμφώματος μη-Hodgkin, και trastuzumab (Herceptin) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών πρώιμο καρκίνο του μαστού.

Πολλές από τις θεραπείες μονοκλωνικού αντισώματος θεωρούνται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Για το λόγο αυτό, αυτές οι θεραπείες που συνήθως κρατούνται για προχωρημένους καρκίνους που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο, αποδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές.

FDA-εγκριθεί μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του καρκίνου
Ονομασία του φαρμάκου Τύπο του καρκίνου που αντιμετωπίζει
Το alemtuzumab (Campath) Η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία
Bevacizumab (Avastin) Ο καρκίνος του εγκεφάλου
Καρκίνο του παχέος εντέρου
Του καρκίνου του νεφρού
Ο καρκίνος του πνεύμονα
Το cetuximab (Erbitux) Καρκίνο του παχέος εντέρου
Κεφαλής και τραχήλου
Ibritumomab (Zevalin) Λέμφωμα μη-Hodgkin λέμφωμα
Οφατουμουμάμπη (Arzerra) Η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία
Panitumumab (Vectibix) Καρκίνο του παχέος εντέρου
Το rituximab (Rituxan) Η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία
Λέμφωμα μη-Hodgkin λέμφωμα
Tositumomab (Bexxar) Λέμφωμα μη-Hodgkin λέμφωμα
Η τραστουζουμάμπη (Herceptin) Ο καρκίνος του μαστού
Ο καρκίνος του στομάχου

Πηγή: Food and Drug Administration (FDA), το Κέντρο για τα ναρκωτικά Αξιολόγησης και Έρευνας

Τύποι Τι παρενέργειες προκαλούν φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα;

Σε γενικές γραμμές, το μονοκλωνικό αντίσωμα φέρει θεραπεία λιγότερες παρενέργειες από ό, τι κάνουν παραδοσιακές θεραπείες χημειοθεραπείας. Ωστόσο, μονοκλωνικό αντίσωμα θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, μερικά από τα οποία, αν και σπάνια, μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Συζητήστε με το γιατρό σας για το τι παρενέργειες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο φάρμακο που λαμβάνετε.

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες
Σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνουν οι περισσότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα:

 • Αλλεργικές αντιδράσεις, όπως κνίδωση ή κνησμό
 • Γριππώδη σημεία και συμπτώματα, όπως ρίγη, αίσθημα κόπωσης, πυρετό και μυϊκούς πόνους
 • Ναυτία
 • Διάρροια
 • Δερματικά εξανθήματα

Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
Σοβαρή, αλλά σπάνια, παρενέργειες από θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αντιδράσεις από την έγχυση. Σοβαρή αλλεργικού τύπου αντιδράσεις μπορεί να εμφανιστούν και σε πολύ λίγες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε θάνατο. Μπορείτε να λάβετε το φάρμακο να εμποδίσει μια αλλεργική αντίδραση πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων. Αντιδράσεις από την έγχυση συνήθως συμβαίνουν ενώ η θεραπεία είναι να χορηγείται ή αμέσως μετά, οπότε ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα σας παρακολουθούμε από κοντά για μια αντίδραση.
 • Επικίνδυνα χαμηλά αιμοσφαιρίων. Χαμηλά επίπεδα των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.
 • Καρδιακά προβλήματα. Ορισμένες μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, περιλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας και ένα μικρό κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
 • Δερματικά προβλήματα. Πληγές και εξανθήματα στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Σοβαρές πληγές μπορεί επίσης να εμφανιστεί στον ιστό που γραμμές τα μάγουλα και τα ούλα σας (βλεννογόνο).
 • Αιμορραγία. Μερικά από τα φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσει τον καρκίνο από το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων. Υπήρξαν αναφορές ότι αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Τι θα πρέπει να εξετάσει, όταν αποφασίζουν σχετικά με μονοκλωνικό αντίσωμα θεραπείας από τα ναρκωτικά;

Συζήτηση για τον καρκίνο του τις επιλογές σας τη θεραπεία με το γιατρό σας. Μαζί μπορείτε να σταθμίσει τα οφέλη και τους κινδύνους της κάθε θεραπείας και να αποφασίσει αν ένα μονοκλωνικό αντίσωμα θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς.

Ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Έχει το μονοκλωνικό αντίσωμα φάρμακο δείχνεται ένα σαφές όφελος; Μερικά φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα έχει εγκριθεί για προχωρημένο καρκίνο, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι παρατείνει τη ζωή. Αντ 'αυτού, μερικά φάρμακα είναι πιο πιθανό να επιβραδύνει την ανάπτυξη ενός καρκίνου ή να σταματήσει την ανάπτυξη του όγκου προσωρινά.
 • Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες της θεραπείας μονοκλωνικού αντισώματος; με το γιατρό σας, μπορείτε να καθορίσετε εάν οι πιθανές παρενέργειες της θεραπείας αξίζουν το πιθανό όφελος.
 • Πόσο θα μονοκλωνικό αντίσωμα το κόστος θεραπείας; φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια ανά θεραπεία. Ασφάλεια δεν καλύπτει πάντα τα έξοδα αυτά.
 • Είναι μονοκλωνικό αντίσωμα θεραπεία διαθέσιμη σε μια κλινική δοκιμή; κλινικές δοκιμές, οι οποίες είναι οι μελέτες για νέες θεραπείες και νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες θεραπείες, μπορεί να είναι στη διάθεσή σας. Σε μία κλινική δοκιμή, το κόστος του μονοκλωνικού αντισώματος φαρμάκου μπορεί να πληρώνονται ως μέρος της μελέτης. Επίσης, μπορείτε να είστε σε θέση να δοκιμάσουν νέα φάρμακα μονοκλωνικό αντίσωμα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το τι οι κλινικές δοκιμές μπορεί να είναι ανοικτές σε σας.

Βλέπε επίσης

Καρκίνος