Καταλληλότητα

Η κατάχρηση τραυματισμού: πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς κατάρτισης

Ζημία κατάχρηση μπορεί να συμβεί κατά την προσπάθειά σας να αναλάβει η υπερβολική σωματική άσκηση πολύ γρήγορα. Κατανοήστε πώς να τον εαυτό σας ρυθμό, ενώ πάρει ταιριάζει.

Σκέφτεστε την έναρξη μιας νέας πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας ή αναδιατάσσουν τρέχουσα ρουτίνα κατάρτισης σας; Αν ναι, μπορείτε να είστε σε κίνδυνο τραυματισμού κατάχρηση - η οποία θα μπορούσε να σας αποτρέψει από το να είναι τελικά ενεργοί. Μάθετε τι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό κατάχρηση και πώς να αυξήσετε με ασφάλεια το επίπεδο δραστηριότητάς σας.

Οι συνήθεις αιτίες τραυματισμού κατάχρηση

Ένας τραυματισμός κατάχρηση είναι οποιοσδήποτε τύπος των μυών ή την κοινή τραυματισμού, όπως τενοντίτιδα ή ένα κάταγμα άγχος, αυτό είναι που προκαλείται από επαναλαμβανόμενες τραύμα. Ένας τραυματισμός κατάχρηση πηγάζει συνήθως από:

  • Σφάλματα Εκπαίδευση. Λάθη κατάρτισης μπορεί να συμβεί όταν ενθουσιασμό αναλάβει η υπερβολική σωματική άσκηση πολύ γρήγορα. Πηγαίνοντας πολύ γρήγορα, άσκηση για πάρα πολύ καιρό ή απλά να κάνει πάρα πολύ από ένα είδος της δραστηριότητας μπορεί να καταπονήσει τους μύες σας και να οδηγήσει σε έναν τραυματισμό υπέρχρησης.
  • Λάθη στην τεχνική. Ακατάλληλη τεχνική μπορεί επίσης να λάβει το φόρο της στο σώμα σας. Εάν χρησιμοποιείτε κακή φόρμα όπως μπορείτε να κάνετε μια σειρά από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, ταλαντεύεται ένα γκολφ κλαμπ ή να ρίξει ένα μπέιζμπολ, για παράδειγμα, θα μπορούσε να προκαλέσει υπερφόρτωση ορισμένων μυών και προκαλεί μια ζημία κατάχρηση.

Οι παράγοντες κινδύνου για τον τραυματισμό κατάχρηση

Παρά το γεγονός ότι μια ζημία κατάχρηση μπορεί να συμβεί στον καθένα, μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό το είδος του τραυματισμού, αν έχετε ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Τραυματισμοί κατάχρηση είναι επίσης πιο πιθανό να συμβεί καθώς γερνάτε - ειδικά αν δεν αναγνωρίζουν η γήρανση μπορεί να έχει επιπτώσεις στο σώμα σας και να τροποποιήσετε τη ρουτίνα σας αναλόγως.

Για τους λόγους αυτούς, είναι μια καλή ιδέα να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα ή αναδιατάσσουν τρέχουσα ρουτίνα σας. Ο γιατρός σας μπορεί να προσφέρει συμβουλές για να κάνουν σωματική δραστηριότητα ασφαλέστερο για σας. Αν έχετε μια αδυναμία των μυών στο ισχίο σας, για παράδειγμα, ο γιατρός σας μπορεί να σας δείξει ασκήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποφυγή πόνο στο γόνατο.

Βλέπε επίσης

Η κατάχρηση τραυματισμού: πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς κατάρτισης

Αποφυγή τραυματισμό κατάχρηση

Οι περισσότεροι τραυματισμοί κατάχρηση είναι αναπόφευκτη. Για να αποφευχθεί μια ζημία κατάχρηση:

  • Χρησιμοποιήστε κατάλληλη μορφή και τα αλιευτικά εργαλεία. Είτε ξεκινάτε μια νέα δραστηριότητα ή έχετε παίξει ένα άθλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, να εξετάσει τη λήψη μαθήματα. Χρησιμοποιώντας τη σωστή τεχνική είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των τραυματισμών υπέρχρησης. Επίσης, φροντίστε να φοράτε κατάλληλα παπούτσια για τη δραστηριότητα. Εξετάστε την αντικατάσταση παπούτσια σας για κάθε 300 μίλια που περπατήσει ή να τρέξει - ή τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, αν ασκείστε τακτικά.
  • Pace εαυτό σας. Αν ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής, να αποφύγει να γίνει πολεμιστής Σαββατοκύριακου. Η συμπίεση της σωματικής δραστηριότητας σας για την εβδομάδα σε δύο ημέρες μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό κατάχρηση. Αντ 'αυτού, ο στόχος για τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας - κατά προτίμηση εξαπλωθεί σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι επίσης μια καλή ιδέα για να πάρει χρόνο για να ζεσταθεί πριν από τη σωματική δραστηριότητα και να κρυώσει αργότερα.
  • Αυξήστε σταδιακά το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Όταν αλλάζετε την ένταση ή τη διάρκεια μιας σωματικής δραστηριότητας, το κάνουν σταδιακά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα του βάρους που χρησιμοποιείτε, ενώ η κατάρτιση δύναμης, αύξηση κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσετε νέο στόχο σας.
  • Ανακατέψτε μέχρι τη ρουτίνα σας. Αντί να επικεντρωθούμε σε ένα είδος άσκησης, κατασκευή ποικιλία στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Κάνει μια ποικιλία από χαμηλές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων - όπως το περπάτημα, το τρέξιμο ποδηλασία, το κολύμπι και το νερό - με μέτρο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών υπερβολική χρήση, επιτρέποντας το σώμα σας να χρησιμοποιήσει διαφορετικές ομάδες μυών. Και να είστε βέβαιος να κάνει κάποιο είδος της προπόνησης δύναμης, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Αναρρώνει από τραυματισμό κατάχρηση

Fitness. Χρησιμοποιήστε κατάλληλη μορφή και τα αλιευτικά εργαλεία.
Fitness. Χρησιμοποιήστε κατάλληλη μορφή και τα αλιευτικά εργαλεία.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε μια ζημία κατάχρηση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή είναι πιθανό να σας ζητήσει να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δραστηριότητα που προκάλεσε τη ζημία και να συστήσει φαρμακευτική αγωγή για κάθε πόνο και τη φλεγμονή.

Να είστε βέβαιος να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν έχετε κάνει πρόσφατα αλλαγές στην τεχνική προπόνηση, την ένταση σας, τη διάρκεια, τη συχνότητα ή τα είδη των ασκήσεων. Ο εντοπισμός της αιτίας της ζημίας κατάχρηση σας θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα και να αποφευχθεί η επανάληψη της.

Όταν νομίζετε ότι η ζημία κατάχρηση έχει επουλωθεί, ρωτήστε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακτήσει πλήρως τη δύναμη, την κίνηση, την ευελιξία και την ισορροπία πριν από την έναρξη της δραστηριότητας και πάλι. Όταν επιστρέψετε στη δραστηριότητά σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή τεχνική για να αποφευχθούν μελλοντικές βλάβες.

Παίζοντας ασφαλές

Μην αφήνετε μια ζημία κατάχρηση για να σας αποτρέψει από το να είναι σωματικά δραστήριοι. Με τη συνεργασία με το γιατρό σας, να ακούτε το σώμα σας και βηματοδότηση τον εαυτό σας, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το κοινό οπισθοδρόμηση και αυξήστε το επίπεδο δραστηριότητάς σας.

Βλέπε επίσης

Καταλληλότητα