Καταλληλότητα

Η άσκηση και το κρύο: συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους

Dressing σε στρώματα, προστατεύοντας τα χέρια και τα πόδια σας, και δίνοντας προσοχή στην πρόβλεψη μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς και ζεστό κατά την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους όταν κάνει κρύο.

Έτσι δεν σας αρέσει άλεση χιλιόμετρα στον διάδρομο ή την εξουσία το περπάτημα τα εμπορικά κέντρα, αλλά φοβούνται την άσκηση κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Δυστυχώς, κρύος καιρός μπορεί να αποθαρρύνει ακόμη και τις πιο κίνητρα αθλούμενοι. Και αν δεν είστε τόσο μεγάλο κίνητρο, είναι πολύ εύκολο να συσκευάσει μακριά εργαλείων προπόνηση σας, μαζί με ζεστό-καιρός ρούχα σας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε κρύο σημάνει το τέλος της άσκησης σας. Με αυτές τις συμβουλές για την άσκηση κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, μπορείτε να μείνετε σε φόρμα, κίνητρα και ζεστό όταν ο καιρός γίνεται ψυχρός.

Μείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού άσκηση

Σχεδόν όλοι μπορούν να ασκήσουν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Αλλά εάν έχετε ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το άσθμα, καρδιακά προβλήματα ή η νόσος του Raynaud, ελέγξτε με το γιατρό σας πριν ασκηθείτε στο κρύο. Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει τυχόν ειδικές προφυλάξεις που πρέπει με βάση την κατάστασή σας ή φάρμακα που μπορεί να πάρει. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς - και ζεστό - ενώ εργάζονται έξω στο κρύο.

Φόρεμα σε στρώματα

Fitness. Η άσκηση και το κρύο: συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους.
Fitness. Η άσκηση και το κρύο: συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε κατά την άσκηση στο κρύο είναι να ντύσει πολύ θερμά. Η άσκηση δημιουργεί μια σημαντική ποσότητα θερμότητας - αρκετά για να σας κάνει να αισθανθείτε σαν να είναι πολύ θερμότερη από ό, τι είναι πραγματικά. Ωστόσο, μόλις τον ιδρώτα σας αρχίζει να στεγνώσει, μπορείτε να πάρετε διατηρημένα με απλή ψύξη. Η λύση;

Φόρεμα σε στρώματα που μπορείτε να αφαιρέσετε το συντομότερο θα αρχίσουν να ιδρώνουν και στη συνέχεια να τεθεί και πάλι σε όσο χρειάζεται. Πρώτον, να θέσει σε ένα λεπτό στρώμα από συνθετικό υλικό, όπως πολυπροπυλένιο, η οποία αντλεί τον ιδρώτα μακριά από το σώμα σας. Αποφύγετε το βαμβάκι, το οποίο παραμένει υγρό δίπλα στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση fleece ή μαλλιού για μόνωση. Αυτό με ένα αδιάβροχο, αναπνέει εξωτερικό στρώμα. Μια βαριά κάτω σακάκι ή γιλέκο μπορεί να προκαλέσει την υπερθέρμανση αν γυμνάζεστε σκληρά. Αν είσαι αδύνατος, μπορεί να χρειαστεί περισσότερη μόνωση από κάποιον που είναι βαρύτερο. Αν κάνει πολύ κρύο, θεωρούν φορώντας μια μάσκα προσώπου ή μαντήλι για να θερμάνει τον αέρα πριν εισέλθει στους πνεύμονες σας.

Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε προτού να βρείτε ένα συνδυασμό των ειδών ένδυσης που λειτουργεί καλά για σας με βάση την ένταση της άσκησής σας. Να θυμάστε, επίσης, ότι το stop-and-go δραστηριοτήτων, όπως η ανάμειξη περπάτημα με το τρέξιμο, μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτα στο κρύο, αν επανειλημμένα εργάζονται επάνω σε έναν ιδρώτα και στη συνέχεια να πάρει ψυχρός.

Προστατέψτε τα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά σας

Όταν κάνει κρύο, τη ροή του αίματος συγκεντρώνεται στο πυρήνα του σώματός σας, αφήνοντας τα χέρια και τα πόδια σας ευάλωτο σε κρυοπαγήματα. Προσπαθήστε να φοράτε ένα λεπτό ζευγάρι γάντια με ένα ζευγάρι των βαρύτερων γάντια ή γάντια με επένδυση από μαλλί ή fleece. Φορέστε τα γάντια ή γάντια πριν από τα χέρια σας να γίνει κρύο και στη συνέχεια αφαιρέστε τους, αν τα χέρια σας αρχίζουν να ιδρώνουν.

Λαμβάνοντας υπόψη την αγορά παπούτσια άσκησης μισό μέγεθος ή ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το συνηθισμένο για να καταστεί δυνατή η παχιά θερμικές κάλτσες ή ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες τακτική. Και μην ξεχάσετε καπέλο ή κορδέλα για να προστατεύσετε τα αυτιά σας, η οποία είναι επίσης ευάλωτοι σε κρυοπαγήματα.

Δώστε προσοχή στις καιρικές συνθήκες και ψύχρα αέρα

Η άσκηση όταν κάνει κρύο και βρέχει μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους στο κρύο. Αν πάρει μούσκεμα, μπορεί να μην είστε σε θέση να κρατήσει βασική θερμοκρασία του σώματός σας είναι αρκετά υψηλή, και layering δεν θα βοηθήσει αν τα ρούχα σας είναι βρεγμένα. Αν είναι πολύ κρύο, μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν σε εσωτερικούς χώρους άσκησης σας ή να παραλείψετε αυτό για μια ημέρα ή δύο.

Ακραίες ψύχρα αέρα μπορεί να κάνει άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ανασφαλείς ακόμη και αν φόρεμα θερμά. Ο άνεμος μπορεί να διαπεράσει τα ρούχα σας και αφαιρέστε το μονωτικό στρώμα θερμού αέρα που περιβάλλει το σώμα σας, και οποιοδήποτε εκτεθειμένο δέρμα είναι ευάλωτο σε κρυοπαγήματα.

Αν το ντιπ θερμοκρασία αρκετά κάτω από το 0 F (-17.8 C) ή η ψύχρα αέρα είναι ακραία, εξετάζει τη λήψη ένα διάλειμμα ή επιλέγοντας εσωτερική δραστηριότητα αντ 'αυτού, ή να λάβει επιπλέον προφυλάξεις, αν επιλέξετε να ασκήσουν σε εξωτερικούς χώρους ούτως ή άλλως.

Επιλέξτε τα κατάλληλα εργαλεία

Αν είναι σκούρα όταν ασκείστε έξω, φορέστε ανακλαστικά ρούχα. Για να παραμείνουν σταθερά στα πόδια σας, να επιλέξετε τα υποδήματα με αρκετή πρόσφυση για την αποφυγή πτώσεων, ειδικά αν είναι παγωμένο και χιονισμένο. Φορέστε ένα κράνος, ενώ σκι, snowboard και snowmobiling. Εξετάστε τη χρήση πακέτα χημική θερμότητα για να ζεσταθεί τα χέρια ή τα πόδια σας.

Βλέπε επίσης

Η άσκηση και το κρύο: συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους

Θυμηθείτε αντηλιακό

Είναι τόσο εύκολο να πάρει καεί από τον ήλιο το χειμώνα, όπως το καλοκαίρι - ακόμα περισσότερο αν γυμνάζεστε στο χιόνι ή σε μεγάλα υψόμετρα. Φορέστε ένα αντηλιακό που μπλοκάρει τόσο τις ακτίνες UVA και UVB και έχει δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30. Χρησιμοποιήστε ένα lip balm που περιέχει τα αντηλιακά. Και να προστατεύσει τα μάτια σας από το εκτυφλωτικό φως χιόνι και τον πάγο με σκούρα γυαλιά ή γυαλιά.

Επικεφαλής στον άνεμο

Εάν είναι δυνατόν, να κάνει το δεύτερο εξάμηνο του προπόνηση σας με τον άνεμο στην πλάτη σας. Με αυτό τον τρόπο, είστε λιγότερο πιθανό να πάρει διατηρημένα με απλή ψύξη, ειδικά αν έχετε εργαστεί επάνω σε έναν ιδρώτα. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο σχεδιασμό της διαδρομής σας άσκηση πριν από το κεφάλι έξω από την πόρτα.

Πίνετε άφθονα υγρά

Θα πρέπει να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά την άσκηση στο κρύο καιρό ακριβώς όπως κάνετε κατά την άσκηση σε ζεστό καιρό. Πίνετε νερό ή τα αθλητικά ποτά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση σας, ακόμα κι αν δεν είστε πραγματικά διψασμένοι. Μπορείτε να γίνει ακριβώς όπως αφυδάτωση στα κρύα του λουτρού, όπως με τη ζέστη από την εφίδρωση, την αναπνοή και την αύξηση της παραγωγής ούρων, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.

Γνωρίστε τα σημάδια της κρυοπαγήματα και υποθερμία

Frostbite είναι πιο συχνή στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, όπως τα μάγουλα, τη μύτη και τα αυτιά σας, αλλά επίσης μπορεί να εμφανιστεί στα χέρια και τα πόδια. Προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν μούδιασμα, απώλεια αίσθησης ή τσούξιμο. Αν υποψιάζεστε κρυοπαγήματα, να βγούμε από το κρύο αμέσως και θερμανθεί αργά την πληγείσα περιοχή - αλλά μην το τρίψετε δεδομένου ότι μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Εάν το μούδιασμα συνεχίζεται, αναζητούν περίθαλψη έκτακτης ανάγκης.

Η άσκηση στο κρύο, βροχερός καιρός αυξάνει τον κίνδυνο υποθερμίας, καθώς δεν είναι ένα παλαιότερο ενήλικας. Σημάδια υποθερμίας και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο ρίγος, η ομιλία, απώλεια συντονισμού και κόπωση. Ζητήστε βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως για πιθανή υποθερμία.

Κάνοντας όλα μαζί για κρύο καιρό ασφάλειας

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν με ασφάλεια - και ευχάριστα - ασκεί, όταν ο καιρός γίνεται ψυχρός. Αλλά, όπως σας την άσκηση κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, παρακολουθούν συνεχώς πώς αισθάνεται το σώμα σας για να βοηθήσει στην πρόληψη κρύο καιρό τραυματισμούς, όπως κρυοπαγήματα. Εξετάστε τη μείωση υπαίθρια προπόνηση σας ή παρακάμπτοντας τελείως κατά τη διάρκεια ακραίες καιρικές συνθήκες, και να ξέρουν πότε να το κεφάλι σπίτι και να ζεσταθεί. Επίσης, να είστε βέβαιος να αφήσει κάποιος ξέρει τη διαδρομή της άσκησης σας και την αναμενόμενη ώρα της επιστροφής σας, σε περίπτωση που κάτι έχει πάει στραβά.

Βλέπε επίσης

Καταλληλότητα