Μπλοκάρει τον τραυματισμό

Ορισμός

Μια μπλοκάρει τον τραυματισμό συμβαίνει όταν στέλεχος ή να τραβήξει ένα από οπισθίων μηριαίων μυών σας - η ομάδα των τριών μυών που κινούνται κατά μήκος στο πίσω μέρος του μηρού σας.

Μπορεί να είναι πιο πιθανό να πάρει ένα σημαντικό τραυματισμό, αν παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις ή ένα παρόμοιο άθλημα που περιλαμβάνει σπριντ με ξαφνικές στάσεις και ξεκινά. Μπλοκάρει τον τραυματισμό μπορεί να συμβεί σε δρομείς και χορευτές, καθώς και.

Self-care μέτρα, όπως ανάπαυση, πάγο και over-the-counter φάρμακα πόνου είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να ανακουφίσει τον πόνο και το πρήξιμο που συνδέεται με μπλοκάρει τον τραυματισμό. Σπάνια, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστεί να επιδιορθώσετε μια ρήξη μυών.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Ένας τραυματισμός βλάπτει συνήθως προκαλεί μια ξαφνική, απότομη πόνο στο πίσω μέρος του μηρού σας. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ένα ξερό ή αίσθηση δακρύρροια. Οίδημα και ευαισθησία συνήθως αναπτύσσονται μέσα σε λίγες ώρες. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε μώλωπες ή αποχρωματισμό κατά μήκος της ράχης του ποδιού σας, καθώς και μυϊκή αδυναμία ή ανικανότητα να ρίξει το βάρος στο τραυματισμένο πόδι σας.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Ήπια στελέχη βλάπτει μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Αλλά θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό, αν δεν μπορεί να φέρει κανένα βάρος στο τραυματισμένο πόδι σας ή αν δεν μπορείτε να περπατήσετε περισσότερο από τέσσερα βήματα χωρίς σημαντικό πόνο.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Τους μυς είναι μια ομάδα από τρεις μύες που κινούνται κατά μήκος στο πίσω μέρος του μηρού σας από το ισχίο σας σε μόλις κάτω από το γόνατο σας. Αυτές οι μύες καθιστούν δυνατή την επέκταση πόδι σας κατ 'ευθείαν πίσω από το σώμα σας και να λυγίσει το γόνατό σας. Όταν κάθε ένα από αυτά τα μυών εκτείνεται πέρα ​​από το όριο της κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας, τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες κινδύνου μπλοκάρει τον τραυματισμό περιλαμβάνουν:

 • Αθλητισμός συμμετοχής. Αθλήματα που απαιτούν τρέξιμο ή το τρέξιμο, ή άλλες δραστηριότητες, όπως ο χορός που μπορεί να απαιτούν ακραίες τέντωμα, να μπλοκάρει τον τραυματισμό πιο πιθανό.
 • Πριν από μπλοκάρει τον τραυματισμό. Αφού είχατε ένα σημαντικό τραυματισμό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχουν ένα άλλο, ειδικά αν προσπαθείτε να επαναλάβει όλες τις δραστηριότητές σας στο προ-τραυματισμό επίπεδα έντασης πριν από τους μυς σας να έχουν χρόνο για να επουλωθούν και να ξαναχτίσουν τη δύναμη.
 • Κακή ευελιξία. Εάν έχετε κακή ευελιξία, οι μύες σας μπορεί να μην είναι σε θέση να φέρει την πλήρη ισχύ των μέτρων που απαιτούνται κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων.
 • Ανισορροπία των μυών. Παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί, μερικοί προτείνουν ότι μια ανισορροπία των μυών μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό βλάπτει. Όταν οι μύες κατά την πρόσθια επιφάνεια του μηρού σας - τους τετρακέφαλους - να γίνει ισχυρότερη και πιο ανεπτυγμένες από οπισθίων μηριαίων μυών σας, μπορεί να είναι πιο πιθανό να τραυματίσει οπισθίων μηριαίων μυών σας.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Μπλοκάρει τον τραυματισμό. Αθλητισμός συμμετοχής.
Μπλοκάρει τον τραυματισμό. Αθλητισμός συμμετοχής.

Επιστρέφοντας στο έντονες δραστηριότητες πριν οπισθίων μηριαίων μυών σας επουλωθεί πλήρως μπορεί να προκαλέσει επανάληψης της ζημίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα επαναλαμβανόμενο μπλοκάρει τον τραυματισμό μπορεί να είναι πιο σοβαρή από ό, τι το αρχικό τραυματισμό.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Ενώ μπορείτε να συμβουλευτείτε αρχικά τον οικογενειακό σας γιατρό, αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται σε μυοσκελετικές ιατρικής, όπως κάποιος στην αθλητιατρική ή ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση.

Τι μπορείτε να κάνετε
Μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα που περιλαμβάνει:

 • Λεπτομερείς περιγραφές των συμπτωμάτων σας
 • Πληροφορίες σχετικά με ιατρικά προβλήματα που είχατε
 • Όλα τα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που παίρνετε
 • Οι ερωτήσεις που θέλετε να ζητήσει από τον γιατρό

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας πιθανότατα θα ζητήσει κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις:

 • Πότε ο τραυματισμός συμβεί και πώς ακριβώς συνέβη;
 • Μήπως αισθάνεστε ένα ξερό ή αίσθηση δακρύρροια;
 • Μήπως κάποια συγκεκριμένη κίνηση ή τη θέση διευκολύνει ή να επιδεινώσει τον πόνο;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα ελέγξει για το πρήξιμο και τα σημεία ευαισθησία κατά μήκος του πίσω μέρος του μηρού σας. Η θέση και η ένταση του πόνου σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την έκταση και τη φύση των ζημιών. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να μετακινήσετε το τραυματισμένο πόδι σας σε μια ποικιλία των θέσεων για να βοηθήσει εντοπίσουμε ποια μυών έχει τραυματιστεί και αν έχετε, επίσης, κάθε συνδέσμων ή τενόντων.

Οι εξετάσεις απεικόνισης
Σε σοβαρούς τραυματισμούς βλάπτει, ο μυς μπορεί να σχίσει ή ακόμα και να αποκολληθούν από όπου είναι συνδεδεμένο στην πύελο ή οστό της κνήμης. Μερικές φορές, ένα μικρό κομμάτι του οστού τραβιέται μακριά (κάταγμα απόσπαση) από την κύρια οστού, όταν αυτό συμβαίνει αποκόλληση. Ακτίνες Χ μπορεί να ελέγξει για κατάγματα απόσπαση, ενώ το υπερηχογράφημα και η μαγνητική τομογραφία μπορεί να απεικονίσει δάκρυα στους μυς και τους τένοντες σας.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Ο αρχικός στόχος της θεραπείας είναι να μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο. Για να επιτευχθεί αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να κάνετε τα εξής:

 • Κάντε ένα διάλειμμα από τις επίπονες δραστηριότητες ώστε η ζημία να επουλωθούν.
 • Χρησιμοποιήστε ένα μπαστούνι ή πατερίτσες για την αποφυγή βάζοντας όλο το βάρος σας στο τραυματισμένο πόδι σας.
 • Εφαρμόστε παγοκύστες αρκετές φορές την ημέρα για να ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσει τη διόγκωση.
 • Τυλίξτε την τραυματισμένη περιοχή με έναν επίδεσμο συμπίεσης ή να φορούν σορτς συμπίεσης για την ελαχιστοποίηση οίδημα.
 • Υπόλοιπο με το πόδι σας σε υψηλά επίπεδα πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας, αν είναι δυνατόν, για τη βελτίωση της αποχέτευσης και την ελαχιστοποίηση οίδημα.
 • Πάρτε ένα over-the-counter αναλγητικά φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB, κ.α.) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι), να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή.

Φυσική θεραπεία
Μετά την αρχική πόνο και πρήξιμο ενός υποχωρούν μπλοκάρει τον τραυματισμό, το γιατρό σας ή έναν φυσιοθεραπευτή μπορεί να σας δείξει πώς να εκτελέσετε συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ευελιξία και ενίσχυση των οπισθίων μηριαίων μυών σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Πριν από μπλοκάρει τον τραυματισμό.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Πριν από μπλοκάρει τον τραυματισμό.

Χειρουργική
Αν μυς σας έχει τραβηχτεί δωρεάν από όπου είναι συνδεδεμένο στην πύελο ή κνήμη σας, ορθοπεδικοί χειρουργοί μπορούν να την τοποθετήσετε πάλι. Σοβαρή δάκρυα των μυών, επίσης, μπορεί να επισκευαστεί.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για άμεση self-care από μπλοκάρει τον τραυματισμό, δοκιμάστε την προσέγγιση ΡΥΖΙ - ανάπαυση, πάγο, συμπίεση, ανύψωση. Εάν ο τραυματισμός σας είναι χειρότερη από ό, τι μια μικρή μυϊκή καταπόνηση, θα θελήσετε το γιατρό σας και φυσιοθεραπευτή για να σας βοηθήσει με αυτή τη διαδικασία:

 • Rest. Κάντε ένα διάλειμμα από τις επίπονες δραστηριότητες για να ξεκουραστούν οπισθίων μηριαίων μυών σας και αφήστε τα κατεστραμμένων ιστών για την επισκευή. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που προκαλεί πόνο, πρήξιμο ή δυσφορία. Για μια πιο εκτεταμένη βλάβη, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να χρησιμοποιούν πατερίτσες, έτσι ώστε να κρατήσει το βάρος σας μακριά τραυματισμένο πόδι σας.
 • Ice. Ακόμη και αν είστε αναζητούν ιατρική βοήθεια, πάγος, η περιοχή αμέσως. Για τις πρώτες λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό, να θέσει ένα πακέτο πάγου στην τραυματισμένη περιοχή για 15 έως 20 λεπτά κάθε δύο με τρεις ώρες, ενώ είστε ξύπνιοι. Cold μειώνει τον πόνο, οίδημα και φλεγμονή σε τραυματισμένους μυς, τις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει αιμορραγία εάν ένα δάκρυ έχει συμβεί. Αν το δέρμα σας γίνεται λευκό όταν είναι να είναι παγωμένο, διακόψτε τη θεραπεία αμέσως. Εάν έχετε αγγειακή νόσο, διαβήτη ή μειωμένη αίσθηση, μιλήστε με το γιατρό σας πριν από την εφαρμογή πάγου.
 • Συμπίεση. Τυλίξτε το πόδι σας με ένα ελαστικό επίδεσμο συμπίεσης μέχρι το οίδημα υποχωρεί. Να είστε προσεκτικοί για να μην τυλίγετε το πόδι σας πάρα πολύ καλά για σας μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία. Ξεκινήστε περιτύλιγμα στο τέλος το πλέον απομακρυσμένο από την καρδιά σας. Χαλαρώστε τον επίδεσμο, αν οι αυξήσεις πόνο, η περιοχή μουδιάζει ή διόγκωση εμφανίζεται κάτω από το τυλιγμένο περιοχή.
 • Elevation. Καθίστε ή ξαπλώστε πίσω με το πόδι σας σε υψηλά επίπεδα ενώ ξεκουραζόταν. Αν είναι δυνατόν, ανυψώσει το πόδι σας ψηλότερα από το επίπεδο της καρδιάς σας. Η βαρύτητα βοηθά στη μείωση του πρηξίματος από την αποστράγγιση της περίσσειας του υγρού.

Over-the-counter φάρμακα για τον πόνο, όπως η ιβουπροφένη (Advil, Motrin IB, κ.ά.) και η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι), μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη. Μετά από μερικές ημέρες, απαλά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το τραυματισμένο πόδι. Θα πρέπει να παρατηρήσετε μια σταδιακή, προοδευτική βελτίωση της ικανότητας των ποδιών σας να υποστηρίξει το βάρος σας και την ικανότητά σας να κινηθούν χωρίς πόνο.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Ως μέρος μιας συνολικής πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, τακτική διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορεί να βοηθήσει να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού σας βλάπτει. Προσπαθήστε να είστε σε φόρμα για να παίξει τον αθλητισμό σας? Δεν παίζουν τον αθλητισμό σας για να έρθετε σε σχήμα. Εάν έχετε ένα σωματικά απαιτητική εργασία, τακτική κλιματισμού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με κατάλληλες ασκήσεις κλιματισμού.

Βλέπε επίσης