Αρθρίτιδα

Η άσκηση βοηθά στην ανακούφιση του πόνου αρθρίτιδα και δυσκαμψία

Όπως θα εξετάσει την έναρξη ενός προγράμματος άσκησης αρθρίτιδας, να κατανοήσουν τι είναι εντός των ορίων σας και το επίπεδο της άσκησης είναι πιθανό να σας δώσει αποτελέσματα.

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αρθρίτιδα. Αυξάνει τη δύναμη και την ευελιξία, μειώνει πόνος στις αρθρώσεις και βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης. Φυσικά, όταν δυσκαμψία και πόνος στις αρθρώσεις είναι bogging έχετε ήδη κάτω, η σκέψη του με τα πόδια γύρω από το τετράγωνο ή το κολύμπι μερικούς γύρους μπορεί να φαίνεται συντριπτική.

Αλλά δεν χρειάζεται να τρέξετε έναν μαραθώνιο ή να κολυμπήσετε τόσο γρήγορα όσο Ολυμπιακό ανταγωνιστή να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Ακόμη και η μέτρια άσκηση μπορεί να διευκολύνει τον πόνο σας και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Όταν η αρθρίτιδα απειλεί να σας ακινητοποιήσει, η άσκηση σας κρατά σε κίνηση. Δεν έπεισε; Διαβάστε την.

Γιατί η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση, χωρίς να βλάπτει τις αρθρώσεις σας. Μαζί με το τρέχον πρόγραμμα θεραπείας σας, η άσκηση μπορεί:

  • Ενίσχυση των μυών γύρω από τις αρθρώσεις σας
  • Σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη δύναμη των οστών
  • Να σας δώσει περισσότερη δύναμη και ενέργεια για να πάρει μέσω της ημέρας
  • Κάντε το πιο εύκολο να πάρει τον ύπνο μιας καλής νύχτας
  • Να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας
  • Να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας και να βελτιώσει την αίσθηση της ευημερίας

Αν και μπορείτε να σκεφτείτε άσκηση θα επιδεινώσει πόνο στις αρθρώσεις και δυσκαμψία, η οποία δεν είναι η περίπτωση. Η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις αρθρώσεις σας ακόμα πιο οδυνηρή και σκληρή. Αυτή που κρατάει επειδή οι μύες σας και τον περιβάλλοντα ιστό ισχυρή είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υποστήριξης για τα οστά σας. Δεν αποδυναμώνει την άσκηση αυτών υποστήριξη των μυών, δημιουργεί περισσότερο άγχος στις αρθρώσεις σας.

Ελέγξτε με το γιατρό σας πρώτα

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πώς η άσκηση μπορεί να χωρέσει σε σημερινό πρόγραμμα θεραπείας σας. Τι είδους ασκήσεις είναι καλύτερο για σας εξαρτάται από τον τύπο της αρθρίτιδας και ποιες αρθρώσεις εμπλέκονται. Ο γιατρός σας ή έναν φυσιοθεραπευτή μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης για να σας δώσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος με το μικρότερο επιδείνωση του πόνου στις αρθρώσεις σας.

Ασκήσεις για την αρθρίτιδα

Ο γιατρός σας ή ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να συστήσει ασκήσεις που είναι καλύτερο για σας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει σειρά-of-κίνηση ασκήσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης, αεροβική άσκηση και άλλες δραστηριότητες.

Εύρος της κίνησης των ασκήσεων
Αυτές οι ασκήσεις ανακουφίσει την ακαμψία και να αυξήσει την ικανότητά σας να μετακινήσετε τις αρθρώσεις σας σε όλο το εύρος της κίνησης τους. Εύρος της κίνησης των ασκήσεων περιλαμβάνουν τη μετακίνηση αρθρώσεις σας μέσω φυσιολογικό εύρος κίνησής τους, όπως σηκώνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας ή το τροχαίο τους ώμους σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν καθημερινά ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

Ενίσχυση ασκήσεις
Αυτές οι ασκήσεις σας βοηθήσει να χτίσετε δυνατούς μύες που βοηθούν στην υποστήριξη και την προστασία των αρθρώσεων σας. Βάρος κατάρτιση είναι ένα παράδειγμα μιας άσκησης ενίσχυσης που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσει τη σημερινή δύναμη των μυών σας ή να αυξήσει. Να ενίσχυση σας ασκήσεις κάθε δεύτερη ημέρα - αλλά να πάρει μια επιπλέον ημέρα ρεπό μόνον όταν οι αρθρώσεις σας είναι επώδυνες ή αν παρατηρήσετε τυχόν πρήξιμο.

Η αεροβική άσκηση
Η αεροβική ή ασκήσεις αντοχής βοηθήσει με τη συνολική φυσική σας κατάσταση. Μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία σας, να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να σας δώσει περισσότερη αντοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να περάσει τη μέρα σας. Παραδείγματα χαμηλής έντασης αερόβιες ασκήσεις που είναι πιο εύκολο για τις αρθρώσεις σας περιλαμβάνουν το περπάτημα, το ποδήλατο και το κολύμπι. Προσπαθήστε να λειτουργήσει το δρόμο σας μέχρι και 20 έως 30 λεπτά της αεροβικής άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να χωρίσετε μέχρι εκείνη τη στιγμή σε 10 λεπτά με τα τμήματα, αν αυτό είναι πιο εύκολο για τις αρθρώσεις σας.

Άλλες δραστηριότητες
Κάθε μετακίνηση, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή, μπορεί να βοηθήσει. Εάν μια συγκεκριμένη προπόνηση ή δραστηριότητα απευθύνεται σε σας, μην διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας αν είναι σωστό για εσάς. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει το ΟΚ για να δοκιμάσετε ήπια μορφή της γιόγκα και τάι τσι. Tai chi μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία και να βοηθήσει την πρόληψη των πτώσεων. Να είστε βέβαιος να ενημερώσετε τον εκπαιδευτή σας για την κατάστασή σας και να αποφύγετε θέσεις ή κινήσεις που μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Βλέπε επίσης

Η άσκηση βοηθά στην ανακούφιση του πόνου αρθρίτιδα και δυσκαμψία

Συμβουλές για την προστασία των αρθρώσεων σας

Ξεκινήστε αργά για να διευκολύνει τις αρθρώσεις σας σε άσκηση, αν δεν έχουν δραστηριοποιηθεί για μια στιγμή. Αν πιέζετε τον εαυτό σας πάρα πολύ σκληρά, μπορείτε να υπερκόπωση μυς σας. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει πόνο στις αρθρώσεις σας.

Εξετάστε αυτές τις άκρες όπως μπορείτε να ξεκινήσετε:

  • Εφαρμογή θερμότητας. Θερμότητας μπορεί να χαλαρώσει τις αρθρώσεις και τους μυς σας και την ανακούφιση του πόνου που έχετε προτού να αρχίσετε. Θερμικές επεξεργασίες - ζεστές πετσέτες, ζεστά επιθέματα ή ένα ντους - πρέπει να είναι ζεστό, όχι καυτό οδυνηρά, και θα πρέπει να εφαρμόζεται για περίπου 20 λεπτά.
  • Μετακινήστε απαλά. Μετακινήστε τις αρθρώσεις σας απαλά στην αρχή για να ζεσταθεί. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το φάσμα της κίνησης των ασκήσεων για πέντε έως 10 λεπτά πριν προχωρήσουμε σε ενίσχυση ή αερόβιες ασκήσεις.
  • Πηγαίνετε αργά. Άσκηση με αργές και εύκολες κινήσεις. Αν αρχίσετε να παρατηρήσει τον πόνο, να κάνουν ένα διάλειμμα. Sharp πόνο και τον πόνο που είναι ισχυρότερη από το συνηθισμένο πόνο στις αρθρώσεις σας μπορεί να σημαίνει κάτι είναι λάθος. Επιβράδυνση αν παρατηρήσετε φλεγμονή ή ερυθρότητα στις αρθρώσεις σας.
  • Ice αργότερα. Εφαρμόστε πάγο στις αρθρώσεις σας, όπως απαιτείται μετά από δραστηριότητα, ειδικά μετά από δραστηριότητα που προκαλεί την οποιαδήποτε διόγκωση της άρθρωσης.

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και μην ασκήσει περισσότερη ενέργεια από ό, τι νομίζετε ότι αρθρώσεις σας μπορεί να χειριστεί. Να 'σαι καλά και σιγά-σιγά λειτουργήσει το μήκος και την ένταση της άσκησης σας επάνω όπως σας πρόοδο.

Μην το παρακάνετε

Αρθρίτιδα. Η άσκηση βοηθά διευκολύνει τον πόνο της αρθρίτιδας και της δυσκαμψίας.
Αρθρίτιδα. Η άσκηση βοηθά διευκολύνει τον πόνο της αρθρίτιδας και της δυσκαμψίας.

Μπορείτε να παρατηρήσετε κάποιο πόνο μετά την άσκηση, αν δεν έχουν δραστηριοποιηθεί για μια στιγμή. Σε γενικές γραμμές, αν σας πόνος διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες μετά την άσκηση, θα ήταν πιθανώς την άσκηση πολύ έντονα. Συζητήστε με το γιατρό σας για το τι πόνος είναι φυσιολογικό και τι πόνος είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό.

Εάν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα, ρωτήστε το γιατρό σας αν θα πρέπει να ασκήσει κατά τη διάρκεια της γενικής ή τοπικής φωτοβολίδες. Μια επιλογή είναι να εργαστούν μέσω κοινών φωτοβολίδες σας κάνοντας μόνο εύρος της κίνησης των ασκήσεων, μόνο για να κρατήσει το σώμα σας σε κίνηση.

Τα προγράμματα άσκησης για άτομα με αρθρίτιδα

Ελέγξτε με το γιατρό σας σχετικά με τα προγράμματα άσκησης στην περιοχή σας, για τα άτομα με αρθρίτιδα. Νοσοκομεία και κλινικές μερικές φορές προσφέρουν ειδικά προγράμματα, όπως και οι τοπικές λέσχες υγείας.

Η Arthritis Foundation διεξάγει προγράμματα άσκησης για άτομα με αρθρίτιδα σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν μαθήματα γυμναστικής - στο νερό και στη γη - και το περπάτημα ομάδες. Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες.

Βλέπε επίσης