Η υγιής γήρανση

Ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH): δεν θα επιβραδύνει τη γήρανση;

Ανθρώπινη αυξητική ορμόνη περιγράφεται από ορισμένους ως το κλειδί για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Πριν από την εγγραφή σας, πάρτε τα γεγονότα - και να κατανοήσουν αποδεδειγμένα τρόπους για την προώθηση της υγιούς γήρανσης.

Η αυξητική ορμόνη παράγεται από την υπόφυση - ένα μπιζέλι μεγέθους δομή στη βάση του εγκεφάλου - να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας και βοηθούν στη διατήρηση ιστών και οργάνων σε όλη τη ζωή. Αρχίζοντας στη μέση ηλικία, ωστόσο, η υπόφυση μειώνει αργά την ποσότητα της αυξητικής ορμόνης που παράγει. Αυτή η φυσική επιβράδυνση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη χρήση συνθετικής ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH) για να εξορκίσει τις πραγματικότητες του γήρατος.

Αν είστε δύσπιστοι, καλό για σας. Υπάρχουν λίγα στοιχεία που να υποδηλώνουν ανθρώπινη αυξητική ορμόνη μπορεί να βοηθήσει τα άλλα υγιείς ενήλικες ανακτήσει τη νεολαία και ζωντάνια.

Ποιος χρειάζεται να λάβει την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη;

Συνθετική ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, η οποία πρέπει να χορηγείται με ένεση, είναι διαθέσιμη μόνο από τη συνταγή. Είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία ενηλίκων που έχουν πραγματική ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης - δεν είναι η αναμενόμενη μείωση της αυξητικής ορμόνης λόγω της γήρανσης.

Ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης σε ενήλικες είναι σπάνια και μπορεί να προκαλείται από αδένωμα της υπόφυσης - ένας όγκος στην υπόφυση - ή τη θεραπεία του αδενώματος με χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία. Για τους ενήλικες οι οποίοι έχουν μια ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης, ενέσεις της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης μπορεί:

  • Αύξηση της οστικής πυκνότητας
  • Αύξηση της μυϊκής μάζας
  • Μείωση του σωματικού λίπους
  • Αύξηση της ικανότητας για άσκηση

Ανθρώπινη αυξητική ορμόνη έχει επίσης εγκριθεί για τη θεραπεία του AIDS ή HIV-που σχετίζονται με απώλεια μυϊκής μάζας.

Τι μπορεί να κάνει η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη κάνει για τα άλλα υγιείς ενήλικες;

Είναι περιορισμένες μελέτες των υγιών ενηλίκων, λαμβάνοντας την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη. Παρόλο που φαίνεται ότι τα ανθρώπινα ενέσεις αυξητικής ορμόνης μπορεί να αυξήσει την μυϊκή μάζα και να μειώσει την ποσότητα του λίπους του σώματος σε υγιείς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η αύξηση των μυών δεν μεταφράζεται σε αυξημένη αντοχή. Δεν είναι σαφές αν η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη μπορεί να παρέχει άλλα οφέλη σε υγιείς ενήλικες.

Βλέπε επίσης

Ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH): δεν θα επιβραδύνει τη γήρανση;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη λήψη ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, εάν δεν το χρειάζεστε;

Η υγιής γήρανση. Ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH): δεν θα επιβραδύνει τη γήρανση;
Η υγιής γήρανση. Ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH): δεν θα επιβραδύνει τη γήρανση;

Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες για υγιείς ενήλικες, όπως οι εξής:

  • Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Οίδημα στα χέρια και τα πόδια
  • Πόνος στις αρθρώσεις
  • Μυϊκός πόνος
  • Για τους άνδρες, η διεύρυνση των ιστών του μαστού (γυναικομαστία)

Ανθρώπινη αυξητική ορμόνη μπορεί επίσης να συνεισφέρει σε παθήσεις όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Κάποια έρευνα δείχνει ότι οι παρενέργειες της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης θεραπείες μπορεί να είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας από ό, τι σε νεότερους ενήλικες. Επειδή οι μελέτες των υγιών ενηλίκων που λαμβάνουν ανθρώπινη αυξητική ορμόνη έχουν βραχυπρόθεσμα, δεν είναι σαφές εάν οι παρενέργειες θα μπορούσε τελικά να διαλύσει ή να επιδεινωθούν.

Μήπως ανθρώπινη αυξητική ορμόνη έρχονται σε μορφή χαπιού;

Μερικοί ιστοχώροι πωλούν μια μορφή χαπιού της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης και ισχυρίζονται ότι παράγει αποτελέσματα παρόμοια με την ενέσιμη μορφή του φαρμάκου. Μερικές φορές αυτά τα συμπληρώματα διατροφής που ονομάζεται ανθρώπινη εκπομπείς αυξητικής ορμόνης. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί. Ομοίως, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που ισχυρίζονται ότι περιέχουν ανθρώπινο έργο της αυξητικής ορμόνης.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Αν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με τη γήρανση, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με αποδεδειγμένα τρόπους για να βελτιώσουν την υγεία σας. Θυμηθείτε, υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής - όπως το να τρώτε μια υγιεινή διατροφή και συμπεριλαμβανομένης της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα σας - μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε το καλύτερό σας καθώς γερνάτε.

Βλέπε επίσης