Η υγιής γήρανση

Απώλεια μνήμης: 7 συμβουλές για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Ανησυχώντας για την απώλεια μνήμης; πάρτε την καρδιά. Απλά βήματα - από την παραμονή διανοητικά ενεργό στην συμπεριλαμβανομένης της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα σας - μπορεί να βοηθήσει να ακονίσετε τη μνήμη σας.

Δεν μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας; Ξεχάστε ό, τι υπάρχει στην λίστα παντοπωλείων σας; Δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα του προσωπικό γυμναστή σας άρεσε στο γυμναστήριο; Δεν είστε μόνοι. Ο καθένας ξεχνά τα πράγματα περιστασιακά. Παρόλα αυτά, η απώλεια μνήμης δεν είναι τίποτα για να πάρω στα σοβαρά. Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις, όταν πρόκειται για την πρόληψη της απώλειας μνήμης ή άνοια, κόλπα μνήμης μπορεί να είναι χρήσιμη. Σκεφτείτε επτά απλούς τρόπους για να ακονίσετε τη μνήμη σας - και να γνωρίζουν πότε να ζητήσουν βοήθεια για την απώλεια μνήμης.

Νο 1: διαμονή διανοητικά ενεργό

Ακριβώς όπως η σωματική άσκηση βοηθά να κρατήσει το σώμα σας σε φόρμα, διανοητικά την τόνωση των δραστηριοτήτων βοηθήσει να κρατήσει το μυαλό σας σε φόρμα - και ίσως να κρατήσει την απώλεια μνήμης στον κόλπο. Να σταυρόλεξα. Διαβάστε ένα τμήμα της εφημερίδας που συνήθως παραλείψετε. Πάρτε εναλλακτικές διαδρομές κατά την οδήγηση. Μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο. Εθελοντής σε μια τοπική οργάνωση του σχολείου ή της κοινότητας.

Νο 2: κοινωνικοποιηθούν τακτικά

Κοινωνική αλληλεπίδραση βοηθά να αποκρούσει την κατάθλιψη και το άγχος, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια μνήμης. Ψάξτε για ευκαιρίες για να πάρει μαζί με τους αγαπημένους, τους φίλους και τους άλλους - ειδικά αν μένετε μόνοι. Όταν είστε καλεσμένοι να μοιραστούν ένα γεύμα ή να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση, πάμε!

Νο 3: να οργανωθούν

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεχνάμε τα πράγματα αν το σπίτι σας είναι γεμάτα και τις σημειώσεις σας είναι σε κακή κατάσταση. Σημειώστε τα καθήκοντα, τις συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις σε ένα ειδικό τετράδιο, το ημερολόγιο ή ηλεκτρονικό σχεδιασμό. Μπορείτε να επαναλάβετε ακόμη και κάθε καταχώρηση δυνατά όπως σας το σημειώνω για να εδραιωθεί στη μνήμη σας. Κρατήστε τις λίστες ρεύμα και ελέγξτε έξω τα στοιχεία που έχετε ολοκληρώσει. Να αναιρέσει ένα ορισμένο μέρος για το πορτοφόλι, τα κλειδιά σας και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Νο 4: εστίαση

Περιορίστε τους περισπασμούς, και μην προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αν επικεντρωθεί στις πληροφορίες που προσπαθείτε να θυμηθείτε, θα είναι πιο πιθανό να το ανακαλέσει αργότερα. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να συνδέσετε αυτό που προσπαθείτε να θυμηθείτε σε ένα αγαπημένο τραγούδι ή άλλη γνωστή έννοια.

Βλέπε επίσης

Απώλεια μνήμης: 7 συμβουλές για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Νο 5: φάτε μια υγιεινή διατροφή

Η υγιής γήρανση. Απώλεια μνήμης: 7 συμβουλές για να βελτιώσετε τη μνήμη σας.
Η υγιής γήρανση. Απώλεια μνήμης: 7 συμβουλές για να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Μια καρδιά-υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι τόσο καλή για τον εγκέφαλό σας, όπως είναι για την καρδιά σας. Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επιλέξτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πηγές πρωτεϊνών, όπως τα ψάρια, άπαχο κρέας και πουλερικά χωρίς πέτσα. Τι πίνετε, πάρα πολύ. Δεν υπάρχει αρκετό νερό ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση και απώλεια μνήμης.

Νο 6: περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας

Η σωματική άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τη μνήμη σας αιχμηρή. Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας δραστηριότητας (σκεφτείτε ζωηρό περπάτημα) ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας (όπως το τρέξιμο) - κατά προτίμηση εξαπλωθεί σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αν δεν έχετε χρόνο για μια πλήρη προπόνηση, συμπίεση σε λίγα 10 λεπτά βόλτες όλη την ημέρα.

Αρ. 7: διαχείριση χρόνιων παθήσεων

Ακολουθήστε τις συστάσεις θεραπεία ο γιατρός σας για τυχόν χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η κατάθλιψη. Το καλύτερο που μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας, τόσο το καλύτερο η μνήμη σας είναι πιθανό να είναι. Επιπλέον, επανεξετάζει τα φάρμακά σας με το γιατρό σας τακτικά. Διάφορα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη μνήμη.

Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια για την απώλεια μνήμης

Αν είστε ανησυχούν για την απώλεια μνήμης - ειδικά αν η απώλεια μνήμης επηρεάζει την ικανότητά σας να ολοκληρώσει συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες - συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή θα κάνει πιθανώς μια φυσική εξέταση, καθώς και ελέγξτε τη μνήμη σας και τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος. Μερικές φορές οι άλλες εξετάσεις που απαιτούνται, καθώς και. Θεραπείας θα εξαρτηθεί από το τι συμβάλλουν στην απώλεια μνήμης.

Βλέπε επίσης