Η απώλεια της ακοής

Ορισμός

Η απώλεια της ακοής που εμφανίζεται σταδιακά όπως την ηλικία σας (πρεσβυακουσίας) είναι κοινή. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων στην Ευρώπη, μεταξύ των ηλικιών 65 και 75 και κοντά σε ένα-οι μισοί από αυτούς ηλικίας άνω των 75 έχουν κάποιο βαθμό απώλειας ακοής.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η κληρονομικότητα και η χρόνια έκθεση σε δυνατούς θορύβους είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια ακοής πάροδο του χρόνου. Άλλοι παράγοντες, όπως η απόφραξη earwax, μπορεί να αποτρέψει τα αυτιά σας από τη διεξαγωγή τους ήχους, καθώς όπως θα έπρεπε.

Μπορείτε δεν μπορεί να αντιστρέψει την απώλεια ακοής. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ζούμε σε έναν κόσμο σίγαση, λιγότερο διακριτές ήχους. Εσείς και ο γιατρός σας ή ο ειδικός ακοής μπορεί να λάβει μέτρα για να βελτιώσει ό, τι ακούτε.

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της απώλειας ακοής μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Muffling της ομιλίας και άλλων ήχων
 • Λέξεις δυσκολία κατανόησης, ιδιαίτερα κατά του θορύβου φόντου ή σε ένα πλήθος ανθρώπων
 • Συχνά ζητώντας από τους άλλους να μιλούν πιο αργά, καθαρά και δυνατά
 • Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την ένταση της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου
 • Αποχώρηση από τις συνομιλίες
 • Αποφυγή ορισμένα κοινωνικά περιβάλλοντα

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συζητήστε με το γιατρό σας εάν δυσκολία ακοής είναι να παρεμβαίνει με την καθημερινή ζωή σας. Η ακοή σας μπορεί να επιδεινωθεί αν διαπιστώσετε ότι είναι πιο δύσκολο να καταλάβουμε όλα όσα είπε στη συνομιλία, ειδικά όταν υπάρχει θόρυβος? Αν ακούγεται φαίνεται μύτη? Ή αν βρείτε τον εαυτό σας να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την ένταση υψηλότερη όταν ακούτε μουσική, το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση.

Αιτίες

Η απώλεια της ακοής. Πώς απώλεια ακοής μπορεί να συμβεί.
Η απώλεια της ακοής. Πώς απώλεια ακοής μπορεί να συμβεί.

Ορισμένες από τις αιτίες της απώλειας της ακοής περιλαμβάνουν βλάβη στο έσω αυτί, μια συγκέντρωση του earwax, λοιμώξεις και ρήξη τυμπάνου. Για να καταλάβουμε πώς η απώλεια ακοής συμβαίνει, μπορεί να είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε πώς ακούτε.

Πώς ακούτε
Ακρόαση συμβαίνει όταν τα ηχητικά κύματα φθάνουν τις δομές μέσα στο αυτί σας, όπου οι ηχητικές δονήσεις κύμα μετατρέπεται σε νευρικά σήματα που το μυαλό σας αναγνωρίζει ως ήχο.

Αυτί σας αποτελείται από τρεις βασικούς τομείς: εξωτερικό αυτί, το μέσο αυτί και το έσω αυτί. Τα ηχητικά κύματα περνούν από το εξωτερικό αυτί και δονήσεις προκαλούν στο τύμπανο. Το τύμπανο και τα τρία μικρά οστά του μέσου ωτός - το σφυρί, αμόνι και αμφορείς - ενισχύουν τις δονήσεις που ταξιδεύουν στο εσωτερικό αυτί. Εκεί, οι δονήσεις διέρχεται υγρό του κοχλία, ένα σαλιγκάρι σχήματος δομή στο εσωτερικό αυτί.

Συνδεδεμένο με τα νευρικά κύτταρα στον κοχλία είναι χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες που βοηθούν μεταφράσει ηχητικές δονήσεις σε ηλεκτρικά σήματα που μεταδίδονται στον εγκέφαλό σας. Οι δονήσεις των διαφορετικών ήχων επηρεάζουν αυτές τις μικροσκοπικές τρίχες με διαφορετικούς τρόπους, με αποτέλεσμα τα νευρικά κύτταρα να στείλετε διαφορετικά μηνύματα στον εγκέφαλό σας. Αυτό είναι το πώς θα διακρίνουν έναν ήχο από την άλλη.

Πώς απώλεια ακοής μπορεί να συμβεί
Αιτίες της απώλειας ακοής περιλαμβάνουν:

 • Βλάβη στο εσωτερικό αυτί. Γήρανση και παρατεταμένη έκθεση σε δυνατό θόρυβο μπορεί να προκαλέσει φθορά στις τρίχες ή τα νευρικά κύτταρα του κοχλία που στέλνουν ηχητικά σήματα στον εγκέφαλο. Όταν αυτές οι τρίχες ή τα νευρικά κύτταρα καταστραφεί ή λείπει, δεν είναι ηλεκτρικά σήματα που μεταδίδονται ως αποτελεσματικά, και η απώλεια ακοής συμβαίνει. Τριτοβάθμια pitched ήχους μπορεί να γίνει μύτη σας. Μπορεί να γίνει δύσκολο για σας να ξεχωρίσω τα λόγια κατά του θορύβου υποβάθρου. Η κληρονομικότητα μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε αυτές τις αλλαγές. Αυτό το είδος της απώλειας της ακοής είναι γνωστό ως νευροαισθητήρια απώλεια ακοής, η οποία είναι μόνιμη.
 • Η σταδιακή συσσώρευση earwax. Earwax μπορεί να μπλοκάρει το κανάλι του αυτιού και την πρόληψη της μετάδοσης των ηχητικών κυμάτων. Earwax απόφραξη είναι μια αιτία απώλειας της ακοής μεταξύ των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Αυτό προκαλεί βαρηκοΐα αγωγιμότητας, η οποία συνήθως μπορεί να αποκατασταθεί με την αφαίρεση earwax.
 • Λοίμωξη του ωτός και μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών ή όγκους. Στην εξωτερική ή του μέσου ωτός, κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής.
 • Ρήξη τύμπανο (τυμπανική διάτρηση της μεμβράνης). Loud εκρήξεις του θορύβου, απότομες μεταβολές στην πίεση, σπρώχνει τύμπανο του αυτιού σας με ένα αντικείμενο και η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει τύμπανο του αυτιού σας για να σπάσει και να επηρεάσει την ακοή σας.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Βλάβη στο έσω αυτί.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Βλάβη στο έσω αυτί.

Παράγοντες που μπορεί να βλάψει ή να οδηγήσει σε απώλεια των τριχών και των νευρικών κυττάρων στον εσωτερικό αυτί σας περιλαμβάνουν:

 • Γήρανση. Έκθεση σε ήχους κατά τη διάρκεια των ετών μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του εσωτερικού αυτιού σας.
 • Η κληρονομικότητα. Γενετικό σας μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε βλάβη στο αυτί.
 • Επαγγελματική θορύβους. Jobs όπου δυνατός θόρυβος είναι ένα κανονικό μέρος του εργασιακού περιβάλλοντος, όπως η εργασία της γεωργίας, των κατασκευών ή του εργοστασίου, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο εσωτερικό του αυτιού σας.
 • Ψυχαγωγικές θορύβους. Έκθεση σε εκρηκτικούς θορύβους, όπως από πυροβόλα όπλα και πυροτεχνήματα, μπορεί να προκαλέσει άμεση, μόνιμη απώλεια ακοής. Άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θορύβου, όπως snowmobiling, μοτοσικλέτας ή ακούγοντας μουσική δυνατά. Οι προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, όπως MP3 players, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής, αν ενεργοποιήσετε την ένταση αρκετά υψηλή για να καλύψει τον ήχο των άλλων δυνατούς θορύβους, όπως αυτά από μια μηχανή του γκαζόν.
 • Ορισμένα φάρμακα. Φάρμακα, όπως το αντιβιοτικό γενταμικίνη και ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας, μπορεί να βλάψει το εσωτερικό αυτί. Προσωρινή επιπτώσεις στην ακοή σας - κουδούνισμα στα αυτιά (εμβοές), ή απώλεια ακοής - μπορεί να συμβεί εάν πάρετε πολύ υψηλές δόσεις ασπιρίνης, άλλα αναλγητικά, ανθελονοσιακά φάρμακα ή διουρητικά της αγκύλης.
 • Ορισμένες ασθένειες. Ασθένειες ή ασθένειες που οδηγούν σε υψηλό πυρετό, όπως μηνιγγίτιδα, μπορεί να βλάψει τον κοχλία.

Συγκρίνοντας ένταση των κοινών ήχων
Τι είδους τα επίπεδα ντεσιμπέλ είστε εκτεθειμένοι σε κατά τη διάρκεια μιας τυπικής μέρας; Για να σας δώσω μια ιδέα, συγκρίνετε θορύβους γύρω σας σε αυτές τις συγκεκριμένες τους ήχους και τα αντίστοιχα επίπεδα ντεσιμπέλ τους:

Τα επίπεδα του θορύβου των κοινών θορύβους
Ντεσιμπέλ Πηγή θορύβου
Ασφαλής περιοχή
30 Ψίθυρος
60 Κανονική συζήτηση
70 Πλυντήριο
Εύρος του κινδύνου
85 έως 90 Βαριά η κίνηση της πόλης, δύναμη μηχανή του γκαζόν, πιστολάκι για τα μαλλιά
95 Μοτοσυκλέτα
100 Snowmobile, τρυπάνι χειρός
110 Αλυσοπρίονο, ροκ συναυλία
Εύρος τραυματισμών
120 Σειρήνα Ασθενοφόρο
140 (όριο πόνου) Jet κινητήρα στην απογείωση
165 12-guage έκρηξη κυνηγετικό όπλο
180 Εκτόξευση πυραύλων

Μέγιστη στάθμη ηχητικής έκθεσης διάρκειες
Παρακάτω είναι τα ανώτατα επίπεδα θορύβου στην εργασία στην οποία μπορεί να εκτίθενται χωρίς προστασία της ακοής, και για πόσο καιρό.

Μέγιστη εργασίας-έκθεσης στον θόρυβο επιτρέπεται από το νόμο
Στάθμη, ντεσιμπέλ Διάρκεια, καθημερινά
90 8 ώρες
92 6 ώρες
95 4 ώρες
97 3 ώρες
100 2 ώρες
102 1,5 ώρες
105 1 ώρα
110 30 λεπτά
115 15 λεπτά ή λιγότερο

Επιπλοκές

Η απώλεια της ακοής μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην ποιότητα της ζωής σας. Ανάμεσα σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας με απώλεια ακοής, συχνά αναφερόμενα προβλήματα περιλαμβάνουν:

 • Κατάθλιψη
 • Ανησυχία
 • Μια συχνά ψευδή αίσθηση ότι οι άλλοι είναι θυμωμένοι μαζί σας

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που επηρεάζονται από την απώλεια ακοής ζούμε με αυτές τις δυσκολίες για τα έτη πριν που ζητούν θεραπεία - ή δεν αναζητούν θεραπεία σε όλους. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει διαρκή προβλήματα για εκείνους που σας αγαπούν, αν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσουν με την άρνηση απώλεια ακοής σας ή να αποσυρθεί από τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Τα οφέλη της θεραπείας
Να πάρει θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας δραματικά. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας αναφέρουν αυτά τα οφέλη:

 • Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
 • Στενότερων σχέσεων με τους αγαπημένους
 • Βελτιωμένες προοπτικές για τη ζωή, η συνολική

Οικογένεια και φίλοι των ανθρώπων που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα ακουστικό βαρηκοΐας είναι ακόμη πιο πιθανό να αναφέρουν αυτές τις βελτιώσεις στο κοινό την ποιότητα της ζωής.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μόνο μια μικρή μειοψηφία ατόμων με απώλεια ακοής αναζητούν θεραπεία, αλλά εκείνοι που δεν αναφέρουν δραματικές βελτιώσεις στις σχέσεις και την ποιότητα της ζωής τους. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε απώλεια ακοής, καλέστε τον γιατρό σας. Μετά από μια αρχική αξιολόγηση, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε ειδικό ακοής (ωτορινολαρυγγολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το ραντεβού σας και να γνωρίζετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Απαριθμήστε τα τυχόν συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, και για πόσο καιρό. Ρωτήστε τους αγαπημένους σας για να σας βοηθήσει να κάνετε τη λίστα. Οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να έχετε παρατηρήσει αλλαγές που δεν είναι προφανές σε σας, αλλά μπορεί να είναι σημαντικό για το γιατρό σας να γνωρίζει.
 • Γράψτε για τις βασικές ιατρικές πληροφορίες, ιδίως σε σχέση με τυχόν προβλήματα που είχατε με τα αυτιά σας. Ο γιατρός σας θα θέλετε να ξέρετε για τις χρόνιες λοιμώξεις, τραυματισμό στο αυτί σας ή την προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο αυτί. Επίσης αναφέρετε τυχόν φάρμακα, βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Συνοψίζουν την ιστορία της εργασίας σας, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε θέσεων εργασίας, ακόμη και αυτά στο μακρινό παρελθόν, που θα εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα θορύβου.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορείτε να σας βοηθήσει να απορροφήσει όλες τις πληροφορίες από το γιατρό.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Έχοντας μια λίστα ερωτήσεων εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας.

Για την απώλεια ακοής, να περιλαμβάνει ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων ή την κατάστασή μου;
 • Εκτός από την πιο πιθανή αιτία, τι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει τα συμπτώματα μου;
 • Τι εξετάσεις μου προτείνετε;
 • Θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε από τα τρέχοντα φάρμακά μου;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;

Μην διστάσετε να ζητήσετε άλλες ερωτήσεις.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Πώς θα περιγράφατε τα συμπτώματά σας;
 • Μήπως τα συμπτώματά σας έρθει ξαφνικά;
 • Μήπως έχετε ήχο, θορυβώδης ή σφύριγμα στα αυτιά σας;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν ζάλη ή προβλήματα ισορροπίας;
 • Έχετε πόνο στις πληγείσες αυτί;
 • Έχετε μια ιστορία των λοιμώξεων του αυτιού, τραύμα στο αυτί ή χειρουργική επέμβαση στο αυτί;
 • Έχετε ποτέ εργαστεί σε μια δουλειά που σας εκτίθενται σε δυνατούς θορύβους, πέταξε αεροπλάνα ή ήταν στη μάχη στο στρατό;
 • Μήπως έχετε στενούς συγγενείς οι οποίοι έχουν πληγεί από την απώλεια ακοής;
 • Τι φάρμακα παίρνετε;
 • Η οικογένειά σας παραπονιούνται ότι αυξάνετε την ένταση της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου πολύ υψηλή;
 • Έχετε πρόβλημα κάποιος κατανόηση που μιλά σε σας με χαμηλή φωνή;
 • Έχετε πρόβλημα κάποιος κατανόηση που σου μιλάει στο τηλέφωνο;
 • Έχετε συχνά πρέπει να ζητήσει από τους άλλους να μιλήσουν ή να επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της συνομιλίας;
 • Έχετε πρόβλημα ακοής κάποιος σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, όπως ένα γεμάτο εστιατόριο;
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε μια συζήτηση στην οποία περισσότερα από δύο άτομα μιλούν ταυτόχρονα;
 • Μπορείτε να ακούσετε ένα κέρμα να χτυπήσει το πάτωμα;
 • Μπορείτε να ακούσετε το κλείσιμο της πόρτας;
 • Μπορείτε να ακούσετε όταν κάποιος σας πλησιάζει από πίσω;
 • Πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στην ακοή σας επηρεάζουν τη ζωή σας, όπως στενές σχέσεις σας;
 • Θα ήσασταν διατεθειμένος να χρησιμοποιήσετε ένα ακουστικό βαρηκοΐας, αν χρειαστεί;

Εξετάσεις και διάγνωση

Οι δοκιμές για τη διάγνωση της απώλειας ακοής μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Γενικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να καλύψει ένα αυτί σε μια στιγμή για να δούμε πόσο καλά ακούτε λόγια σε διάφορες ποσότητες και πώς θα ανταποκριθεί σε άλλους ήχους.
 • Tuning δοκιμές πιρούνι. Διαπασών είναι διττή, μεταλλικά όργανα που παράγουν ήχους όταν χτύπησε. Απλό τεστ με διαπασών μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να αναγνωρίσει την απώλεια ακοής. Μια αξιολόγηση διαπασών μπορεί επίσης να αποκαλύψει αν βαρηκοΐα προκαλείται από βλάβη στο δόνησης μέρη του μέσου ωτός σας (συμπεριλαμβανομένου τύμπανο σας), βλάβη στους αισθητήρες ή τα νεύρα του εσωτερικού αυτιού σας, ή ζημιές και στα δύο.
 • Δοκιμές Audiometer. Κατά τη διάρκεια αυτών περισσότερο-εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από έναν ωτορινολαρυγγολόγο, φοράτε ακουστικά και να ακούσετε τους ήχους κατευθύνεται προς ένα αυτί σε μια στιγμή. Η ωτορινολαρυγγολόγο παρουσιάζει μια σειρά από ήχους διάφορες αποχρώσεις και σας ζητά να αναφέρετε κάθε φορά που ακούτε τον ήχο. Κάθε τόνος επαναλαμβάνεται σε εξασθενημένο επίπεδα για να μάθετε πότε μπορείτε μόλις ακούσει. Η ωτορινολαρυγγολόγο θα παρουσιάσει, επίσης, διάφορες λέξεις για να καθορίσει την ικανότητα ακοής σας.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Αν έχετε προβλήματα ακοής, η βοήθεια είναι διαθέσιμη. Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία και τη σοβαρότητα της απώλειας της ακοής σας.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Αφαίρεση απόφραξη κερί. Earwax απόφραξη είναι μια κοινή αναστρέψιμη αιτία απώλειας της ακοής. Ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει earwax λύνοντας το με λάδι και στη συνέχεια έξαψη, εκσκαφή ή την αναρρόφηση του μαλακό κερί έξω.
 • Ακουστικά βαρηκοΐας. Εάν η απώλεια ακοής οφείλεται σε βλάβη στο έσω αυτί σας, ένα ακουστικό βαρηκοΐας μπορεί να βοηθήσει κάνοντας ήχους ισχυρότερη και πιο εύκολο για σας να ακούσετε. Μια ωτορινολαρυγγολόγο μπορεί να συζητήσει μαζί σας τα πιθανά οφέλη από τη χρήση ένα ακουστικό βαρηκοΐας, προτείνουμε μια συσκευή και να σας ταιριάζει με αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να είναι ικανοποιημένοι με μια ανέξοδη, η συσκευή μικροφώνου over-the-ear διαθέσιμα σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε περισσότερα από ένα συσκευή για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλά για σας.
 • Τα κοχλιακά εμφυτεύματα. Εάν έχετε σοβαρή απώλεια ακοής, το κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί να είναι μια επιλογή για σας. Σε αντίθεση με ένα ακουστικό βαρηκοΐας που ενισχύει τον ήχο και το κατευθύνει στο κανάλι του αυτιού σας, το κοχλιακό εμφύτευμα αποζημιώνει για κατεστραμμένα ή μη εργάσιμες τμήματα του εσωτερικού του αυτιού σας. Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα κοχλιακό εμφύτευμα, ωτορινολαρυγγολόγο σας, μαζί με ένα γιατρό που ειδικεύεται στις παθήσεις των αυτιών, της μύτης και του λαιμού (ENT), μπορεί να συζητήσει τους κινδύνους και τα οφέλη με σας.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επικοινωνούν πιο εύκολα παρά την απώλεια της ακοής σας:

 • Τοποθετήστε τον εαυτό σας να ακούσει. Πρόσωπο το άτομο με το οποίο είστε έχοντας μια συνομιλία.
 • Απενεργοποιήστε το θόρυβο του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, ο θόρυβος από μια τηλεόραση μπορεί να επηρεάσει με τη συνομιλία.
 • Ζητήστε από τους άλλους να μιλήσουν ξεκάθαρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι χρήσιμη αν ξέρουν έχετε πρόβλημα ακοής τους.
 • Επιλέξτε ήρεμο περιβάλλον. Σε δημόσια, όπως σε ένα εστιατόριο ή σε μια κοινωνική συγκέντρωση, επιλέξτε μια θέση για να μιλήσει ότι είναι μακριά από θορυβώδεις περιοχές.
 • Σκεφτείτε τη βοήθεια μιας συσκευής ακρόασης. Συσκευές υποβοήθησης ακοής, όπως η τηλεόραση ακούγοντας συστήματα ή τηλεφωνικά-ενισχυτικές συσκευές, μπορεί να σας βοηθήσει να ακούσετε καλύτερα, ενώ μειώνεται άλλοι θόρυβοι γύρω σας.

Πρόληψη

Την πρόληψη της απώλειας της ακοής αποτελείται από βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσει να αποτρέψετε το θόρυβο που προκαλείται από απώλεια της ακοής και να αποφευχθεί η επιδείνωση της ηλικιακής απώλειας της ακοής:

 • Προστατέψτε τα αυτιά σας στο χώρο εργασίας. Ειδικά σχεδιασμένο ωτοασπίδες που μοιάζουν με ακουστικά μπορεί να προστατεύσει τα αυτιά σας, φέρνοντας πιο δυνατούς ήχους σε αποδεκτό επίπεδο. Αφρός, προ-σχηματίζονται, ή κατ 'έθιμο-φορμαρισμένο ωτοασπίδες είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή καουτσούκ, επίσης, μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τα αυτιά σας από τις βλαβερές θόρυβο.
 • Έχετε την ακοή σας. Εξετάστε τακτικά τεστ ακοής, αν εργάζεστε σε ένα θορυβώδες περιβάλλον. Οι τακτικές δοκιμές των αυτιών σας μπορεί να παρέχει έγκαιρη ανίχνευση της απώλειας της ακοής. Γνωρίζοντας ότι έχετε χάσει κάποια ακρόαση σημαίνει ότι είστε σε θέση να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια της ακοής.
 • Αποφύγετε αναψυχής κινδύνους. Ορισμένες δραστηριότητες, όπως η οδήγηση ενός snowmobile, το κυνήγι και να ακούτε πολύ δυνατά μουσική για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ακοή σας. Φορώντας προστασίας της ακοής ή διαλείμματα από το θόρυβο κατά τη διάρκεια δυνατά ψυχαγωγικές δραστηριότητες μπορεί να προστατεύσει τα αυτιά σας. Όσον αφορά την ένταση του ήχου όταν ακούτε μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε βλάβη στην ακοή σας.