Η υγιής γήρανση

Μακροχρόνια φροντίδα: ο έγκαιρος προγραμματισμός πληρώνει μακριά

Είναι καλύτερα να μιλάμε για μακροχρόνια φροντίδα νωρίς - πριν από την ανάγκη για ιατρική ή προσωπική φροντίδα είναι επικείμενη. Εδώ είναι η κατανόηση βοήθεια, την επιλογή και τη χρηματοδότηση μακροχρόνια φροντίδα.

Μακροχρόνια φροντίδα είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορες σπίτι και υπηρεσιών βασισμένων στην κοινότητα για τους ενήλικες που χρειάζονται βοήθεια για τη φροντίδα του εαυτού τους.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε μακροπρόθεσμες επιλογές φροντίδας για τον εαυτό σας, ο γονέας ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο, ξεκινήστε την έρευνα και τις συζητήσεις νωρίς. Εάν περιμένετε, ένα τραυματισμό ή ασθένεια μπορεί να αναγκάσει το χέρι σας - που οδηγεί σε μια βιαστική απόφαση που δεν μπορεί να είναι καλύτερο σε μακροπρόθεσμη βάση.

Εδώ είναι βοήθεια για να πάρει εξοικειωμένοι με μακροπρόθεσμες επιλογές φροντίδας.

Κατανόηση των τύπων της μακροχρόνιας περίθαλψης

Η κατανόηση των διαφόρων επιπέδων της μακροχρόνιας περίθαλψης μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον τύπο που είναι πιο κατάλληλο για σας ή το αγαπημένο σας πρόσωπο. Για παράδειγμα:

 • Κατ 'οίκον φροντίδα. Personal ή το σπίτι βοηθοί υγείας μπορεί να βοηθήσει με την κολύμβηση, το ντύσιμο και άλλες προσωπικές ανάγκες στο σπίτι, καθώς και καθαριότητας, τα γεύματα και τα ψώνια. Υγεία νοσοκόμες σπίτι παρέχουν βασική ιατρική περίθαλψη στο σπίτι.
 • . Πρόγραμμα Ημέρα προγράμματα ημέρα για τους ενήλικες προσφέρουν κοινωνική αλληλεπίδραση, τα γεύματα και οι δραστηριότητες - που συχνά περιλαμβάνουν άσκηση, παιχνίδια, εκδρομές, την τέχνη και τη μουσική - για τους ενήλικες που δεν χρειάζεται όλο το εικοσιτετράωρο φροντίδα. Ορισμένα προγράμματα παρέχουν μεταφορά από και προς το κέντρο φροντίδας, καθώς και ορισμένες ιατρικές υπηρεσίες, όπως η παροχή βοήθειας λήψη φαρμάκων ή τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
 • Ανώτερος στέγαση. Πολλές κοινότητες προσφέρουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που προορίζονται για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μερικοί ανώτεροι εγκαταστάσεις στέγασης προσφέρουν γεύματα, μεταφορές, καθαριότητα και δραστηριότητες.
 • . Υποβοηθούμενης αυτόνομης διαβίωσης υποβοηθούμενης διαβίωσης προσφέρει στα μέλη του προσωπικού να βοηθήσει με δραστηριότητες όπως η λήψη φαρμάκων, η κολύμβηση και το ντύσιμο - καθώς και τα γεύματα, μεταφορές, καθαριότητα και κοινωνικές δραστηριότητες. Μερικές υποβοηθούμενης διαβίωσης έχουν επί τόπου τα καταστήματα ομορφιάς και άλλες ανέσεις.
 • . Συνεχίζοντας περίθαλψης κοινότητα συνταξιοδότηση Συνεχίζοντας φροντίδας κοινότητες αποχώρησης προσφέρουν διάφορα επίπεδα φροντίδας σε ένα πλαίσιο - όπως ανώτερος στέγαση για όσους είναι υγιείς, υποβοηθούμενης διαβίωσης για εκείνους που χρειάζονται βοήθεια με τις καθημερινές δραστηριότητες, και όλο το εικοσιτετράωρο νοσηλευτική φροντίδα για εκείνους που δεν είναι πλέον ανεξάρτητοι. Οι κάτοικοι μπορούν να μετακινούνται μεταξύ των διαφόρων επιπέδων της φροντίδας ανάλογα με τις ανάγκες τους.
 • Νοσηλεία στο σπίτι. Οίκοι προσφέρουν 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα για όσους αναρρώνουν από ασθένεια ή τραυματισμό και να χρησιμεύσει ως μακροπρόθεσμη κατοικίες για τους ανθρώπους που είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους. Γηροκομεία προσφέρουν επίσης στο τέλος του κύκλου ζωής τους φροντίδα. Υπηρεσίες συνήθως περιλαμβάνουν βοηθήσει το φαγητό, το ντύσιμο, το μπάνιο και τουαλέτα, καθώς και φροντίδα τραυμάτων και θεραπεία αποκατάστασης.

Η επιλογή του σωστού μονάδα φροντίδας μακράς διάρκειας

Επιλέγοντας μια μεγάλη μονάδα φροντίδας όρος μπορεί να είναι συντριπτική. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις για να διευκολύνει τη διαδικασία:

 • Ποιο είναι το επίπεδο των υπηρεσιών που χρειάζεστε; Μήπως εσείς ή κάνει το αγαπημένο σας πρόσωπο χρειάζεστε βοήθεια με τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο ή το περπάτημα στο μπάνιο; Νοσηλευτική φροντίδα; Τι λέει ο γιατρός; Καθορισμός ειδικών αναγκών φροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο είδος των εγκαταστάσεων για να εξετάσει.
 • Ποιες είναι οι προσωπικές σας προτιμήσεις; Θα θέλατε εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο προτιμούν ένα μικρότερο εγκατάσταση ή ορισμένες μορφές ζωής, όπως ένα μονόκλινο δωμάτιο; Θα τρώγατε μάλλον τα γεύματά σας σε μια ρύθμιση καφετέρια ή στο δικό σας χώρο; Ανέσεις Τι είναι πιο σημαντικό; Επίσης, θεωρούν ότι οι κανόνες. Μπορεί οι κάτοικοι να επιλέξουν πότε να σηκωθεί και να πάει για ύπνο; Όταν οι επισκέπτες επιτρέπεται; Προσφέρονται κοινωνικές δραστηριότητες Τι; Μπορεί κάτοικοι συνεχίζουν να δείτε τα προσωπικά τους γιατρούς τους;
 • Τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά; Πάρτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές, τα τέλη και τις υπηρεσίες. Ξέρετε τι περιλαμβάνεται στο μηνιαίο πάγιο και τι κοστίζει επιπλέον.
 • Τι είναι διαθέσιμες κοντά στο σπίτι; είσαι κοντά στους φίλους και την οικογένεια μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση προς τη μακροχρόνια φροντίδα. Σε περίπτωση κενών θέσεων είναι ένα ζήτημα, ρωτήστε για τις λίστες αναμονής.
 • Ποια είναι η πρώτη σας εντύπωση; Προγραμματίστε μια περιήγηση στον χώρο. Μήπως η εγκατάσταση φαίνεται να είναι ασφαλής; Μήπως μυρίζει εντάξει; Είναι η θερμοκρασία άνετα; Οι κάτοικοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό; Να φαίνονται ευτυχείς; Υπάρχουν αρκετά άτομα που τους φροντίζουν για το προσωπικό; Ποια είναι σαν τα δωμάτια; Αργότερα, κάνουν απρογραμμάτιστες επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη σας εντύπωση ήταν ακριβής.
 • Πώς η εγκατάσταση συγκρίνουν με άλλους; Τι έχετε ακούσει για την εγκατάσταση; Επικοινωνήστε με το Better Business Bureau για να ελέγξει κατά πόσον έχουν οποιεσδήποτε καταγγελίες έχουν υποβληθεί κατά την εγκατάσταση και χρήση online εφαρμογές όπως το Γηροκομείο Συγκρίνετε εργαλείο στην ιστοσελίδα του Medicare. Κάντε μια μακροχρόνια διαμεσολαβητή περίθαλψης - σε υπάλληλο ο οποίος ερευνά καταγγελίες κατά των μακροπρόθεσμων εγκαταστάσεων φροντίδας - σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων. Για να βρείτε έναν τοπικό διαμεσολαβητή, χρησιμοποιήστε το Ηλικιωμένων Locator, μια online υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη Γήρανση.

Βλέπε επίσης

Μακροχρόνια φροντίδα: ο έγκαιρος προγραμματισμός πληρώνει μακριά

Πληρώνοντας για μακροχρόνια φροντίδα

Μακροχρόνια φροντίδα μπορεί να είναι ακριβό - και, συνήθως, είναι ένα out-of-τσέπη δαπανών.

Medicare, ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και όσοι έχουν κάποια αναπηρία, κατά κανόνα δεν πληρώνουν για τη μακροχρόνια φροντίδα. Medicaid, ένα κοινό κράτος ομοσπονδιακό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για άτομα που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις εισοδήματος, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για τους ενήλικες οι οποίοι έχουν περιορισμένα περιουσιακά στοιχεία ή αυτά που έχουν εξαντληθεί σχεδόν τα περιουσιακά τους στοιχεία - αλλά ποιος είναι επιλέξιμες για Medicaid και ποιες υπηρεσίες καλύπτονται ποικίλλει από το κράτος.

Αν δεν περιμένετε προσωπική αποταμίευση για να καλύψει το κόστος της μακροχρόνιας φροντίδας, ίσως να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τη μακροχρόνια περίθαλψη, μέσω της μακροχρόνιας ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης διάρκειας. Σε αντάλλαγμα για μηνιαία ασφάλιστρα, μακροχρόνια περίθαλψη ασφάλιση καλύπτει νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι ή άλλες μεγάλες υπηρεσίες φροντίδας όρο. Ασφάλιστρα γενικά αυξάνονται με την ηλικία και την κάλυψη του ατόμου οφέλη διαφέρουν σημαντικά. Εάν σκέφτεστε να κάνετε μακράς διάρκειας ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης, βεβαιωθείτε ότι η πολιτική καλύπτει όλες τις προ-υπάρχουσες συνθήκες καθώς και τις συνθήκες που θα μπορούσαν να αναπτύξουν αργότερα, όπως η άνοια. Επίσης, ελέγξτε αν μπορείτε να μειώσετε την κάλυψη εάν τα ασφάλιστρα γίνει πάρα πολύ ακριβό.

Άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν μια αντίστροφη υποθήκη - στην οποία θα μετατρέψει μέρος των ιδίων κεφαλαίων στο σπίτι σας σε μετρητά - ή την πώληση ενός ασφαλιστηρίου ζωής για την παρούσα αξία της πολιτικής (τακτοποίηση ζωής). Να είστε επιφυλακτικοί με τους κινδύνους και τα τέλη, όμως. Συζητήστε τις επιλογές με ένα δικηγόρο ή λογιστή. Μπορεί επίσης να επικοινωνήσετε με έναν κοινωνικό λειτουργό ή την τοπική υπηρεσία για τη γήρανση.

Συζητώντας μακροχρόνια φροντίδα με ένα αγαπημένο πρόσωπο

Αν είστε ερευνά μακροπρόθεσμες επιλογές φροντίδας για έναν γονέα ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο, περιλαμβάνουν το αγαπημένο σας πρόσωπο κατά τη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο. Εξετάστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Σχέδιο μπροστά. Μην περιμένετε μέχρι ένα αγαπημένο πρόσωπο χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη διευκόλυνση προσοχής. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε νωρίς ώστε να έχετε χρόνο για να αξιολογήσουν τις επιλογές μαζί.
 • Εργασία μακροχρόνια φροντίδα σε καθημερινή συνομιλία. Αν η μητέρα σας αναφέρει ένα πρόβλημα ενεργοποιώντας τη βρύση, για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κολύμβησης βοήθεια ή τη διαχείριση και άλλες πτυχές της προσωπικής φροντίδας.
 • Ακούστε με τις προτιμήσεις και τις ανησυχίες του αγαπημένου σας προσώπου. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι διανοητικά ικανοί, αναγνωρίζουν το δικαίωμά του να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη μακροχρόνια φροντίδα. Μείνετε θετικά, όπως σας υπενθυμίσω το αγαπημένο σας πρόσωπο που του ή της ασφάλειας είναι η κύρια ανησυχία σας.
 • Συμμετοχή των άλλων Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν ανταποκρίνεται καλά στις προσπάθειές σας για να μιλήσουμε για μακροχρόνια φροντίδα, περιλαμβάνει αξιόπιστες επαφές -. Όπως άλλα αγαπημένα πρόσωπα, κληρικοί, έναν γιατρό ή έναν δικηγόρο.
Η υγιής γήρανση. Συνεχίζοντας περίθαλψης κοινότητα συνταξιοδότηση.
Η υγιής γήρανση. Συνεχίζοντας περίθαλψης κοινότητα συνταξιοδότηση.

Η ιδέα του να φύγετε από το σπίτι ή τη λήψη κατ 'οίκον βοήθεια για τις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι οδυνηρό. Τα περισσότερα μπορείτε να μάθετε σχετικά με τις επιλογές, ωστόσο, οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Βλέπε επίσης