Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD)

Ορισμός


 • Αριζόνα
 • Φλόριντα
 • Μινεσότα

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD) περιλαμβάνει χρόνια φλεγμονή του συνόλου ή μέρους του πεπτικού συστήματος σας. IBD περιλαμβάνει κυρίως ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Crohn. IBD μπορεί να είναι επώδυνη και εξουθενωτική, και μερικές φορές οδηγεί σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Η ελκώδης κολίτιδα (UL-sur-uh-tiv koe-LIE-TIS) είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που προκαλεί χρόνια φλεγμονή στο μέρος του πεπτικού συστήματος σας. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται την πάροδο του χρόνου, και όχι ξαφνικά. Η ελκώδης κολίτιδα συνήθως επηρεάζει μόνο την εσωτερική επένδυση του παχέος εντέρου (κόλον) και του ορθού. Αυτό συμβαίνει μόνο μέσω της συνεχούς τμήματα του παχέος εντέρου σας.

Η νόσος του Crohn είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που προκαλεί φλεγμονή οπουδήποτε κατά μήκος του βλεννογόνου του πεπτικού συστήματος, και συχνά απλώνεται βαθιά μέσα στους προσβεβλημένους ιστούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό άλγος, διάρροια και σοβαρή, ακόμη και τον υποσιτισμό. Η φλεγμονή που προκαλείται από τη νόσο του Crohn μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές περιοχές του πεπτικού συστήματος σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Κολλαγόνων κολίτιδα (Kuh-LAJ-UH-nus) και λεμφοκυτταρικής κολίτιδας θεωρούνται επίσης φλεγμονωδών νόσων του εντέρου, αλλά συνήθως θεωρούνται χωριστά από την κλασική φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD). Γιατί να επιλέξετε την ιατρική για τη θεραπεία IBD.
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD). Γιατί να επιλέξετε την ιατρική για τη θεραπεία IBD.

Γιατί να επιλέξετε την ιατρική για τη θεραπεία IBD

 • Εμπειρία. Κάθε χρόνο, οι γιατροί διάγνωση και τη θεραπεία εκατοντάδες ενήλικες και παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. ειδικεύεται στη βοήθεια των ανθρώπων με σοβαρά συμπτώματα που δεν ανταποκρίθηκαν καλά στη θεραπεία στο παρελθόν.
 • Ιατρική αιχμής. Στο πανεπιστήμιο, έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνολογίες. Απεικόνισης State-of-the-art βοηθά τους γιατρούς διάγνωση και τη θεραπεία IBD σας. Οι περισσότεροι χειρουργική του παχέος χρησιμοποιεί σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.
 • Προσέγγιση της ομάδας. Θεραπεία IBD παίρνει συνεργασίας από ειδικούς σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολογία), χειρουργική, παθολογία, ακτινολογία και διατροφικής φροντίδας. ειδικοί εργάζονται μαζί για να εξασφαλιστεί ότι θα λάβετε όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε.
 • Ολοκληρωμένη φροντίδα. IBD μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, ή ηπατική νόσο. Σχεδόν όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε είναι διαθέσιμες "κάτω από μία στέγη» στο πανεπιστήμιο.
 • Ώρα για εσάς. Γιατρός σας θα χρειαστεί χρόνος για να συζητήσουν τις επιλογές και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με IBD.
 • Οι νέες ιδέες. Ερευνητές διερευνούν νέους τρόπους για τη διάγνωση και τη θεραπεία IBD, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών νέων φαρμάκων. Έχετε πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη των ιατρικών κλινικού-ερευνητές.

ιατρικής στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, κατατάσσεται αριθ. 1 για πεπτικές διαταραχές στις ΗΠΑ News & World Report Best Νοσοκομεία κατάταξη. ιατρικής σε Scottsdale, Αριζόνα, και στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερα νοσοκομεία για πεπτικές διαταραχές από ΗΠΑ News & World Report.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα


 • Αριζόνα
 • Φλόριντα
 • Μινεσότα

Φλεγμονώδη συμπτώματα της νόσου του εντέρου ποικίλει, ανάλογα με τη σοβαρότητα της φλεγμονής και όπου εμφανίζεται.

Τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας
Η ελκώδης κολίτιδα έχει ταξινομηθεί σύμφωνα με τα σημεία και τα συμπτώματα της:

 • Ελκώδη πρωκτίτιδα. Σε αυτή τη μορφή της ελκώδους κολίτιδας, η φλεγμονή περιορίζεται στην περιοχή πλησιέστερη προς τον πρωκτό (ορθό), και για μερικούς ανθρώπους, πρωκτική αιμορραγία μπορεί να είναι το μόνο σημάδι της νόσου. Άλλοι μπορεί να έχουν πόνο στο ορθό, μια αίσθηση του επείγοντος ή έχουν συχνές, μικρές κινήσεις του εντέρου. Αυτή η μορφή της ελκώδους κολίτιδας είναι η πιο ήπια.
 • Proctosigmoiditis. Αυτή η μορφή περιλαμβάνει το ορθό και το κατώτερο άκρο του παχέος εντέρου, που είναι γνωστή ως το σιγμοειδές κόλον. Αιματηρή διάρροια, κοιλιακές κράμπες και τον πόνο, και μια ανικανότητα να κινηθούν τα έντερά παρά την επιθυμία να το πράξουν (τεινεσμός) είναι κοινά προβλήματα που συνδέονται με αυτή τη μορφή της νόσου.
 • Αριστερά κολίτιδα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η φλεγμονή εκτείνεται από το ορθό μέσω του επάνω σιγμοειδές και το κατιόν κόλον, τα οποία βρίσκονται στο άνω αριστερό μέρος της κοιλιάς. Τα σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν αιματηρή διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πόνο στην αριστερή πλευρά, και ακούσια απώλεια βάρους.
 • Πανκολίτιδα. Επηρεάζουν περισσότερους από ό, τι το αριστερό κόλον και συχνά το σύνολο του παχέος εντέρου, προκαλεί αιματηρές διάρροιες που μπορεί να είναι σοβαρές, κοιλιακές κράμπες και τον πόνο, την κούραση, και η σημαντική απώλεια βάρους.
 • Κεραυνοβόλος κολίτιδα. Αυτή η σπάνια, απειλητική για τη ζωή μορφή της κολίτιδας επηρεάζει το σύνολο του παχέος εντέρου και προκαλεί έντονο πόνο, έντονη διάρροια και, μερικές φορές, αφυδάτωση και σοκ. Άτομα με κεραυνοβόλο κολίτιδα διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων ρήξη του παχέος εντέρου και τοξικό μεγάκολο, μία κατάσταση που προκαλεί το παχύ έντερο να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Η πορεία της ελκώδους κολίτιδας ποικίλλει, με περιόδους οξείας ασθένειας συχνά εναλλάσσονται με περιόδους ύφεσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι με ήπιες συνθήκες, όπως η ελκώδης πρωκτίτιδα, δεν θα πήγαινε για να αναπτύξουν πιο σοβαρή σημεία και τα συμπτώματα.

Συμπτώματα της νόσου του Crohn
Φλεγμονή της νόσου του Crohn μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά μέρη του πεπτικού σωλήνα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Οι πιο κοινές περιοχές που επηρεάζονται από τη νόσο του Crohn είναι το τελευταίο τμήμα του λεπτού εντέρου που ονομάζεται ειλεός και το παχύ έντερο. Φλεγμονή μπορεί να περιορίζεται στο τοίχωμα του εντέρου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ουλές (στένωση), ή φλεγμονή μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του τοιχώματος του εντέρου (συρίγγιο).

Τα σημεία και συμπτώματα της νόσου του Crohn μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή και μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά ή να εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Τα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Διάρροια. Η φλεγμονή που συμβαίνει στη νόσο του Crohn προκαλεί τα κύτταρα στις πληγείσες περιοχές του εντέρου σας να εκκρίνει μεγάλες ποσότητες νερού και άλατος. Επειδή το παχύ έντερο δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως αυτό το πλεόνασμα ρευστού, θα αναπτύξει διάρροια. Εντατική εντερική κράμπες μπορεί επίσης να συμβάλει στην χαλαρά κόπρανα. Διάρροια είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους ανθρώπους με νόσο του Crohn.
 • Κοιλιακό άλγος και κράμπες. Φλεγμονή και εξέλκωση μπορεί να προκαλέσει τα τοιχώματα των τμημάτων του εντέρου σας για να πρηστεί και τελικά να πυκνώσει με ουλώδη ιστό. Αυτό επηρεάζει τη φυσιολογική κυκλοφορία του περιεχομένου μέσω της πεπτικής οδού και μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και κράμπες. Ήπια νόσος του Crohn προκαλεί συνήθως μικρή έως μέτρια εντερική δυσφορία, αλλά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να είναι σοβαρές και περιλαμβάνουν ναυτία και έμετο.
 • Αίμα στα κόπρανα σας. Τρόφιμα που διακινούνται μέσω του πεπτικού συστήματος σας μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ιστών να αιμορραγούν, ή του εντέρου σας μπορεί επίσης να αιμορραγούν από μόνη της. Μπορεί να παρατηρήσετε φωτεινό κόκκινο αίμα στη λεκάνη της τουαλέτας ή πιο σκούρο αίμα αναμιγνύεται με τα κόπρανα σας. Μπορείτε επίσης να έχετε αιμορραγία δεν μπορείτε να δείτε (αίμα στα κόπρανα).
 • Έλκη νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα μπορεί να προκαλέσει μικρές πληγές στην επιφάνεια του εντέρου που τελικά γίνουν μεγάλες έλκη που διεισδύουν βαθιά μέσα -. Και μερικές φορές μέσω - τα εντερικά τοιχώματα. Μπορείτε επίσης να έχετε έλκη στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων στόμα σας παρόμοια με πληγές ελκών.
 • Μειωμένη όρεξη και απώλεια βάρους. Κοιλιακό άλγος και κράμπες και τη φλεγμονή του τοιχώματος του εντέρου μπορεί να επηρεάσει τόσο την όρεξή σας και την ικανότητά σας να αφομοιώσει και να απορροφήσει τα τρόφιμα.

Τα άτομα με νόσο του Crohn μπορεί να εμφανίσουν επίσης:

 • Πυρετός
 • Κούραση
 • Αρθρίτιδα
 • Φλεγμονή του οφθαλμού
 • Διαταραχές του δέρματος
 • Φλεγμονή των αγωγών ήπατος ή της χολής
 • Καθυστερημένη ανάπτυξη ή τη σεξουαλική ανάπτυξη στα παιδιά

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε μια μόνιμη αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου σας, ή αν έχετε κάποιο από τα σημεία και τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Μολονότι φλεγμονώδη νόσο του εντέρου συνήθως δεν είναι μοιραία, είναι μια σοβαρή ασθένεια που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Κανείς δεν είναι αρκετά σίγουροι για το τι προκαλεί φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, αλλά υπάρχει συναίνεση ως προς το τι δεν κάνει. Οι ερευνητές δεν πιστεύουν πλέον ότι η διατροφή και το στρες αποτελούν τις κύριες αιτίες, αν και το άγχος μπορεί συχνά να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Αντ 'αυτού, η σημερινή σκέψη επικεντρώνεται στην:

 • Ανοσοποιητικού συστήματος. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένας ιός ή βακτήριο μπορεί να προκαλέσει IBD. Το πεπτικό σύστημα παθαίνει φλεγμονή όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσπαθεί να παλέψουν την εισβολή μικροοργανισμών (παθογόνων). Είναι επίσης πιθανό ότι η φλεγμονή μπορεί να προέλθει από μια αυτοάνοση αντίδραση κατά την οποία το σώμα σας μία ανοσολογική απόκριση, ακόμη και αν δεν είναι παθογόνο είναι παρούσα.
 • Η κληρονομικότητα. Επειδή είστε πιο πιθανό να αναπτύξουν IBD, αν έχετε ένα γονέα ή αδελφό με την ασθένεια, οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι η γενετική μακιγιάζ μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν IBD δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό της διαταραχής.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Φλεγμονώδη νόσο του εντέρου επηρεάζει περίπου τον ίδιο αριθμό γυναικών και ανδρών. Οι παράγοντες κινδύνου μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Φλεγμονώδη νόσο του εντέρου συνήθως αρχίζει πριν από την ηλικία των 30 ετών. Όμως, αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, και μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αναπτύξουν τη νόσο μέχρι 50 ή 60 τους.
 • Εθνικότητα. Αν και οι λευκοί έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Αν είστε Εβραίοι Ασκενάζι, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Είσαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο, αν έχετε μια στενή σχέση, όπως ένα γονέα, αδελφό ή παιδί, με την ασθένεια.
 • Χρήση ισοτρετινοΐνη. Ισοτρετινοΐνη είναι ένα φάρμακο που μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ουλές κυστική ακμή ή ακμή που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Θα χρησιμοποιηθεί για να πωλείται με το εμπορικό σήμα Accutane, αλλά ότι η μάρκα έχει διακοπεί, και είναι πλέον πωλούνται με τις εμπορικές ονομασίες Amnesteem, Claravis και Sotret.

  Υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς το αν η χρήση ισοτρετινοΐνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Μερικές μελέτες έχουν δείξει μια πιθανή σχέση, ενώ άλλες μελέτες έχουν βρει καμία τέτοια απόδειξη. Το ερώτημα αν υπάρχει ή όχι μια σύνδεση περιπλέκεται περαιτέρω από έρευνα που δείχνει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης των αντιβιοτικών της τετρακυκλίνης και την ανάπτυξη της IBD. Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με ισοτρετινοΐνη για την ακμή και έχουν λάβει τετρακυκλινών ως μέρος της θεραπείας της ακμής τους. Οι μελέτες που έχουν εξετάσει την πιθανή σχέση μεταξύ IBD ισοτρετινοΐνη και δεν έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα του κατά πόσον τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για την ακμή μπορεί να έπαιξαν κάποιο ρόλο στην αύξηση του κινδύνου.

 • Το κάπνισμα τσιγάρων. Κάπνισμα είναι ο πιο σημαντικός ελεγχόμενου παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου του Crohn. Οδηγεί σε πιο σοβαρά συμπτώματα και υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Εάν καπνίζετε, σταματήστε. Συζητήστε με το γιατρό σας και να πάρετε βοήθεια. Υπάρχουν πολλά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος διαθέσιμα, αν δεν είστε σε θέση να το κόψουν μόνοι σας.
 • Μερικά παυσίπονα. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve) και ασπιρίνη. Αυτά τα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν εξέλκωση του γαστρεντερικού σωλήνα και μπορεί να κάνει τα υφιστάμενα IBD χειρότερα. (Tylenol, άλλοι) δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Συζήτηση για τη χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου πόνου με το γιατρό σας.
 • Σε περίπτωση που ζείτε. Εάν ζείτε σε μια αστική περιοχή ή σε μια βιομηχανική χώρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν IBD. Επειδή η νόσος του Crohn εμφανίζεται πιο συχνά μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις και βιομηχανικές χώρες, μπορεί να είναι ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή εξευγενισμένα τρόφιμα, παίζουν ρόλο στην IBD. Οι άνθρωποι που ζουν σε βόρεια κλίματα, επίσης, φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες επιπλοκές:

 • Εντέρου απόφραξη. Νόσος του Crohn επηρεάζει ολόκληρο το πάχος του εντερικού τοιχώματος. Πάροδο του χρόνου, τμήματα του εντέρου μπορεί να πυκνώσει και στενό, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει τη ροή των πεπτικών περιεχομένων μέσω του προσβεβλημένου τμήματος του εντέρου. Ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του ασθενούς τμήματος του εντέρου σας.
 • Έλκη. Χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε ανοιχτές πληγές (έλκη) οπουδήποτε στην πεπτική οδό σας, συμπεριλαμβανομένης της στόμα και τον πρωκτό σας, και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (περίνεο) και τον πρωκτό. Η αιμορραγία μπορεί να οδηγήσει.
 • Συρίγγια. Μερικές φορές έλκη μπορούν να εκτείνονται εντελώς διαμέσου του εντερικού τοιχώματος, δημιουργώντας ένα συρίγγιο. Ένα συρίγγιο είναι μια ανώμαλη σύνδεση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του εντέρου σας, ανάμεσα στο έντερο και το δέρμα σας, ή μεταξύ εντέρου και ένα άλλο όργανο, όπως η ουροδόχος κύστη ή τον κόλπο. Όταν οι εσωτερικές συρίγγια αναπτύσσουν, τα τρόφιμα μπορεί να παρακάμψει περιοχές του εντέρου που είναι αναγκαίες για την απορρόφηση. Μια εξωτερική συρίγγιο μπορεί να προκαλέσει συνεχή παροχέτευση του περιεχομένου του εντέρου στο δέρμα σας, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα συρίγγιο μπορεί να μολυνθούν και να σχηματίσουν ένα απόστημα, ένα πρόβλημα που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Συρίγγια γύρω από την πρωκτική περιοχή (γύρω από τον πρωκτό) είναι το πιο κοινό είδος της συρίγγιο.
 • Πρωκτική σχισμή. Αυτή είναι μια ρωγμή ή σχισμή, στον πρωκτό ή στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό, όπου μπορούν να συμβούν λοιμώξεις. Είναι συχνά συνδέεται με επώδυνες κινήσεις του εντέρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια περιπρωκτικό συριγγίου.
 • Ο υποσιτισμός. Διάρροια, κοιλιακό άλγος και κράμπες μπορεί να καταστήσει δύσκολο για σας να φάει ή για έντερο σας να απορροφήσει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να σας κρατήσει τρέφονται. Επιπλέον, η αναιμία είναι συχνή σε άτομα με IBD.
 • Καρκίνο του παχέος εντέρου. Έχοντας ασθένεια που επηρεάζει IBD άνω και κάτω τελεία σας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
 • Άλλα προβλήματα υγείας. Εκτός φλεγμονή και έλκη του πεπτικού σωλήνα, IBD μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλα μέρη του σώματος, όπως η αρθρίτιδα, φλεγμονή των ματιών ή του δέρματος, clubbing των νυχιών, πέτρες στα νεφρά, χολόλιθοι, και, περιστασιακά, φλεγμονή των χοληφόρων οδών. Οι άνθρωποι με μακροχρόνια IBD επίσης να αναπτύξουν οστεοπόρωση, μια κατάσταση που προκαλεί αδύναμα, εύθραυστα οστά.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας


 • Αριζόνα
 • Φλόριντα
 • Μινεσότα

Τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου μπορεί να οδηγήσει πρώτα μια επίσκεψη στον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, μπορεί να αναφέρεται στη συνέχεια σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολόγο).

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολλές πληροφορίες για να συζητήσουν, είναι μια καλή ιδέα να είστε καλά προετοιμασμένοι. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν περιορισμούς που χρειάζονται πριν τη συνάντηση. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο θα γίνει η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής, που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε τα πάντα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορείτε να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Χρόνο με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση του χρόνου εξαντλούνται. Για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν ειδική προετοιμασία;
 • Είναι η κατάσταση αυτή προσωρινή ή μακροχρόνια;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Υπάρχουν φάρμακα που θα πρέπει να αποφεύγουν εκεί;
 • Τι είδους παρενέργειες μπορεί να περιμένω από τη θεραπεία;
 • Τι είδους παρακολούθηση και φροντίδα χρειάζομαι; Πόσο συχνά πρέπει να κάνω μια κολονοσκόπηση;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου προτείνουν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Μήπως πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους διατροφικούς περιορισμούς εγώ;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Υπάρχουν φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;
 • Υπάρχει κίνδυνος σε εμένα ή το παιδί μου αν έχω μείνει έγκυος;
 • Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών στην εγκυμοσύνη συντρόφου μου αν έχω IBD και πατέρας ενός παιδιού;
 • Ποιος είναι ο κίνδυνος για το παιδί μου από την ανάπτυξη IBD αν έχω;
 • Υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για τα άτομα με IBD και τις οικογένειές τους;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Είναι έτοιμη να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από τα σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πότε είδατε για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή διακεκομμένο;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Έχετε κοιλιακό πόνο;
 • Είχατε διάρροια; Πόσο συχνά;
 • Έχετε χάσει το βάρος κατά λάθος;
 • Είχατε ποτέ προβλήματα με το ήπαρ, ηπατίτιδα ή ίκτερο;
 • Έχετε ποτέ λάβει την ισοτρετινοΐνη ακμή φαρμακευτική αγωγή;
 • Είχατε προβλήματα με τις αρθρώσεις, τα μάτια ή το δέρμα σας - συμπεριλαμβανομένων των εξανθήματα και πληγές - ή είχαν πληγές στο στόμα σας;
 • Έχετε οικογενειακό ιστορικό της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου;
 • Μήπως τα συμπτώματά σας να επηρεάσει την ικανότητά σας να εργαστείτε ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες;
 • Μήπως είναι κάτι που βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Υπάρχει κάτι που έχετε παρατηρήσει που κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα εκεί;
 • Καπνίζετε;
 • Μην παίρνετε ΜΣΑΦ, για παράδειγμα, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve) ή δικλοφενάκη (Volteren, Solaraze);
 • Έχετε λάβει αντιβιοτικά πρόσφατα;

Γιατί να επιλέξετε την ιατρική για τη θεραπεία IBD

 • Εμπειρία. Κάθε χρόνο, οι γιατροί διάγνωση και τη θεραπεία εκατοντάδες ενήλικες και παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. ειδικεύεται στη βοήθεια των ανθρώπων με σοβαρά συμπτώματα που δεν ανταποκρίθηκαν καλά στη θεραπεία στο παρελθόν.
 • Ιατρική αιχμής. Στο πανεπιστήμιο, έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνολογίες. Απεικόνισης State-of-the-art βοηθά τους γιατρούς διάγνωση και τη θεραπεία IBD σας. Οι περισσότεροι χειρουργική του παχέος χρησιμοποιεί σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.
 • Προσέγγιση της ομάδας. Θεραπεία IBD παίρνει συνεργασίας από ειδικούς σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολογία), χειρουργική, παθολογία, ακτινολογία και διατροφικής φροντίδας. ειδικοί εργάζονται μαζί για να εξασφαλιστεί ότι θα λάβετε όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε.
 • Ολοκληρωμένη φροντίδα. IBD μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, ή ηπατική νόσο. Σχεδόν όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε είναι διαθέσιμες "κάτω από μία στέγη» στο πανεπιστήμιο.
 • Ώρα για εσάς. Γιατρός σας θα χρειαστεί χρόνος για να συζητήσουν τις επιλογές και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με IBD.
 • Οι νέες ιδέες. Ερευνητές διερευνούν νέους τρόπους για τη διάγνωση και τη θεραπεία IBD, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών νέων φαρμάκων. Έχετε πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη των ιατρικών κλινικού-ερευνητές.

ιατρικής στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, κατατάσσεται αριθ. 1 για πεπτικές διαταραχές στις ΗΠΑ News & World Report Best Νοσοκομεία κατάταξη. ιατρικής σε Scottsdale, Αριζόνα, και στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερα νοσοκομεία για πεπτικές διαταραχές από ΗΠΑ News & World Report.

τους γιατρούς και τους χειρουργούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν IBD

Οι γιατροί που τη θεραπεία IBD:

 • Suryakanth gurudu (Αριζόνα)
 • Russell αϊ (Αριζόνα)
 • Jonathan leighton (Αριζόνα)
 • Shabana πασάς (Αριζόνα)
 • John cangemi (Florida)
 • Michael picco (Florida)
 • Edward Loftus (Minnesota)
 • David bruining (Minnesota)
 • William faubion (Minnesota)
 • Sunanda kane (Minnesota)
 • Darrell Pardi (Minnesota)
 • Kenneth Schroeder (Minnesota)
 • William Τρεμέιν (Minnesota)
 • Rayna grothe (παιδιατρική IBD, Μινεσότα μόνο)
 • William faubion (παιδιατρική IBD, Μινεσότα μόνο)
 • Jeanne tung (παιδιατρική IBD, Μινεσότα μόνο)

Του παχέος εντέρου και του ορθού χειρουργούς που αντιμετωπίζουν IBD:

 • David Etzioni (Αριζόνα)
 • Jacques Heppell (Αριζόνα)
 • Τόνια νέους-Fadok (Αριζόνα)
 • Ron Landmann (Florida)
 • Philip metzger (Florida)
 • Heidi chua (Minnesota)
 • Robert cima (Minnesota)
 • Richard Devine (Minnesota)
 • Eric Dozois (Minnesota)
 • David Larson (Minnesota)
 • Heidi nelson (Minnesota)
 • John Pemberton (Minnesota)
 • Bruce wolff (Minnesota)
 • Michael Ishitani (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)
 • Christopher moir (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)
 • Dean Πότερ (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)
 • Αμπντάλα Zarroug ((παιδιατρική, Μινεσότα μόνο)

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση


 • Αριζόνα
 • Φλόριντα
 • Μινεσότα

Ο γιατρός σας θα διαγνώσει πιθανό φλεγμονώδη νόσο του εντέρου μόνο αφού αποκλείσει άλλες πιθανές αιτίες για τα σημάδια και τα συμπτώματα σας, συμπεριλαμβανομένων των ισχαιμική κολίτιδα, λοιμώξεις, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), εκκολπωματίτιδα και καρκίνο του παχέος εντέρου. Για να βοηθήσει επιβεβαιωθεί η διάγνωση της IBD, μπορείτε να έχετε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δοκιμές και διαδικασίες:

 • Οι εξετάσεις αίματος. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να ελέγξει για την αναιμία ή λοίμωξη. Εξετάσεις που αναζητούν την παρουσία ορισμένων αντισωμάτων μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει στη διάγνωση το είδος της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου που έχετε, αλλά αυτές οι εξετάσεις δεν μπορούν να κάνουν σίγουρα τη διάγνωση.
 • Δείγμα κοπράνων. Η παρουσία λευκών αιμοσφαιρίων στα κόπρανα σας δείχνει μια φλεγμονώδης νόσος, ενδεχομένως IBD. Ένα δείγμα κοπράνων μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποκλείσει άλλες διαταραχές, όπως εκείνες που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ελέγξει για μόλυνση του εντέρου, η οποία είναι πιο πιθανό να συμβεί σε άτομα με IBD.
 • Η κολονοσκόπηση. Αυτή η εξέταση επιτρέπει στο γιατρό σας για να δείτε το εσωτερικό του ολόκληρο το έντερο σας, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο, φωτισμένο σωλήνα με ένα συνημμένο κάμερα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο γιατρός σας μπορεί επίσης να λαμβάνει μικρά δείγματα ιστού (βιοψία) για εργαστηριακή ανάλυση. Μερικές φορές ένα δείγμα ιστού μπορεί να βοηθήσει για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.
 • Ευέλικτη σιγμοειδοσκόπηση. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί ένα λεπτό, εύκαμπτο, φωτισμένο σωλήνα για να εξετάσει το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου (σιγμοειδές). Η δοκιμή μπορεί να χάσετε τα προβλήματα ψηλά στην άνω και κάτω τελεία σας, και δεν δίνουν μια πλήρη εικόνα για το πώς ένα μεγάλο μέρος του παχέος εντέρου έχει επηρεαστεί. Αλλά αν του παχέος εντέρου σας είναι σοβαρή φλεγμονή, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει αυτό το τεστ αντί για ένα πλήρες κολονοσκόπηση.
 • Κλύσμα βαρίου. Αυτή η διαγνωστική εξέταση επιτρέπει στο γιατρό σας να αξιολογήσει ολόκληρο το παχύ έντερο σας με μια ακτινογραφία. Βάριο, ένα σκιαγραφικό διάλυμα, τοποθετείται στο έντερό σας, χρησιμοποιώντας ένα κλύσμα. Μερικές φορές, προστίθεται αέρας, καθώς και. Το βάριο το επιθήλιο του εντέρου, δημιουργώντας μια εικόνα σιλουέτα του ορθού, του παχέος εντέρου και ένα τμήμα του λεπτού εντέρου σας. Αυτή η δοκιμή χρησιμοποιείται σπάνια πια, και μπορεί να είναι επικίνδυνο, επειδή η πίεση που απαιτείται για να φουσκώνουν και να επικαλύπτουν το παχύ έντερο μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη του παχέος εντέρου.
 • X-ray. Μία απλή ακτινογραφία της κοιλιακής χώρας μπορεί να γίνει για να αποκλείσει τοξικό μεγάκολο ή διάτρηση του παχέος εντέρου, αν οι όροι αυτοί ύποπτα συμπτώματα είναι σοβαρά.
 • Αξονική τομογραφία (CT). Μια αξονική τομογραφία της κοιλιάς σας ή την πύελο μπορεί να γίνει εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται μία επιπλοκή από ελκώδη κολίτιδα ή φλεγμονή του λεπτού εντέρου που μπορεί να υποδηλώνει τη νόσο του Crohn. Μια αξονική τομογραφία μπορεί επίσης να αποκαλύψει πόσο του παχέος εντέρου είναι φλεγμονή.
 • Μαγνητική τομογραφία (MRI). Ένας σαρωτής MRI χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο και ραδιοκύματα για να δημιουργήσουν λεπτομερείς εικόνες των οργάνων και των ιστών. Οι περισσότερες μηχανές MRI είναι μεγάλα, σε σχήμα σωλήνα μαγνήτες. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, θα βρίσκονται σε ένα κινητό τραπέζι, μέσα στο μηχάνημα MRI. Η δοκιμή αυτή είναι πολύ χρήσιμη στη διάγνωση και τη διαχείριση της νόσου του Crohn. Είναι μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει έκθεση σε ακτινοβολία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αξιολόγηση ενός συριγγίου γύρω από την πρωκτική περιοχή (πυελική MRI) ή του λεπτού εντέρου (MRI enterography).
 • Η ενδοσκόπηση με κάψουλα. Εάν έχετε σημεία και συμπτώματα που υποδηλώνουν νόσο του Crohn, αλλά και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις είναι αρνητικές, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει ενδοσκόπηση με κάψουλα. Για τη δοκιμή αυτή θα καταπιεί μια κάψουλα που έχει μια μικροσκοπική κάμερα σε αυτό. Η κάμερα τραβάει φωτογραφίες καθώς κινείται μέσω της πεπτικής οδού σας, και οι εικόνες μεταδίδονται σε έναν υπολογιστή που φοράτε στη ζώνη σας. Ο γιατρός σας κατεβάζει αργότερα τις εικόνες, τα οποία στη συνέχεια εμφανίζονται σε μια οθόνη και να ελέγχονται για συμπτώματα της νόσου του Crohn. Μόλις αυτό γίνει το ταξίδι μέσα από το πεπτικό σας σύστημα, η κάμερα βγαίνει από το σώμα σας ανώδυνα στο σκαμνί σας.
 • Διπλό μπαλόνι ενδοσκόπηση. Για τη δοκιμή αυτή, μια μεγαλύτερη έκταση χρησιμοποιείται για να εξετάσει περαιτέρω το λεπτό έντερο όπου οι συνήθεις ενδοσκόπια δεν φτάνουν. Αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη όταν ενδοσκόπηση με κάψουλα παρουσιάζει ανωμαλίες, αλλά η διάγνωση είναι ακόμα υπό εξέταση. Επιτρέπει για βιοψία του ανώμαλη περιοχή. Είναι συνήθως πραγματοποιείται σε εξειδικευμένα κέντρα ενδοσκόπηση.
 • Απεικόνισης του λεπτού εντέρου. Αυτή η δοκιμή εξετάζει το τμήμα του λεπτού εντέρου που δεν μπορεί να δει από την κολονοσκόπηση. Μπορείτε να πιείτε ένα διάλυμα που περιέχει βάριο, τότε οι ακτίνες Χ, αξονική ή μαγνητική τομογραφία εικόνες που λαμβάνονται από το λεπτό έντερο σας. Η δοκιμή μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των περιοχών στένωση ή φλεγμονή στο λεπτό έντερο που παρατηρούνται στη νόσο του Crohn. Η δοκιμή μπορεί επίσης να βοηθήσει το γιατρό σας να καθορίσει το είδος της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου έχετε.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα


 • Αριζόνα
 • Φλόριντα
 • Μινεσότα

Η εύρεση απαντήσεων

Ο στόχος της θεραπείας της νόσου φλεγμονώδους εντέρου είναι να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλεί σημεία και τα συμπτώματα σας. Στις καλύτερες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά και σε μακροχρόνια ύφεση. Θεραπεία IBD περιλαμβάνει συνήθως είτε θεραπεία φαρμάκου ή χειρουργική επέμβαση.

Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα
Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα είναι συχνά το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σουλφασαλαζίνη (azulfidine). Σουλφασαλαζίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων της ελκώδους κολίτιδας, αλλά έχει μια σειρά από παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετος, διάρροια, αίσθημα καύσου και κεφαλαλγία. Μην πάρετε αυτό το φάρμακο εάν είστε αλλεργικοί σε φάρμακα sulfa.
 • Μεσαλαμίνης (Apriso, Asacol, Lialda, άλλοι), βαλσαλαζίδη (colazal) και ολσαλαζίνη (Dipentum). Αυτά τα φάρμακα είναι διαθέσιμα σε από του στόματος μορφές, καθώς επίσης και σε τοπικές μορφές, όπως κλύσματα και υπόθετα. Ποια μορφή θα πάρει εξαρτάται από την περιοχή του παχέος εντέρου σας που επηρεάζεται. Αυτά τα φάρμακα τείνουν να έχουν λιγότερες παρενέργειες από ό, τι σουλφασαλαζίνη, και είναι γενικά πολύ καλά ανεκτό.
 • Τα κορτικοστεροειδή. Κορτικοστεροειδή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, αλλά έχουν πολλές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης βάρους, η υπερβολική του προσώπου τρίχα, εναλλαγές της διάθεσης, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2, οστεοπόρωση, κατάγματα οστών, καταρράκτης, γλαύκωμα και αυξημένη ευπάθεια σε λοιμώξεις. Οι γιατροί χρησιμοποιούν συνήθως κορτικοστεροειδή μόνο αν έχετε μέτρια έως σοβαρή φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Τα κορτικοστεροειδή δεν είναι για μακροχρόνια χρήση και η δόση είναι συνήθως κωνικό κάτω πάνω από δύο έως τρεις μήνες.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ιατρική αιχμής.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ιατρική αιχμής.

Ανοσοκατασταλτικά συστήματος
Αυτά τα φάρμακα μειώνουν τη φλεγμονή, αλλά στοχεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και όχι η ίδια αντιμετώπιση της φλεγμονής. Επειδή τα ανοσοκατασταλτικά μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η βλάβη στο πεπτικό που προκαλείται από το ανοσοποιητικό αντίδραση του σώματός σας σε μια εισβολή ενός ιού ή βακτηρίου στο δικό σας ιστό. Καταστέλλοντας την απάντηση αυτή, η φλεγμονή είναι επίσης μειωμένη. Οι καταστολείς του ανοσοποιητικού συστήματος που σχετίζονται με ένα μικρό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, όπως το λέμφωμα. Ανοσοκατασταλτικά φάρμακα περιλαμβάνουν:

 • Αζαθειοπρίνη (Azasan, imuran) και μερκαπτοπουρίνη (purinethol) Επειδή η αζαθειοπρίνη και η μερκαπτοπουρίνη πράξη αργά -. Λαμβάνοντας τρεις μήνες ή περισσότερο για να ξεκινήσουν εργασίας - είναι μερικές φορές συνδυάζονται αρχικά με κορτικοστεροειδή. Με τον καιρό, φαίνεται να παράγει οφέλη για τους δικούς τους και τα στεροειδή μπορεί να γίνεται βαθμιαία.

  Παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργικές αντιδράσεις, καταστολή του μυελού των οστών, λοιμώξεις, και φλεγμονή του ήπατος και του παγκρέατος. Υπάρχει επίσης ένας μικρός κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου με αυτά τα φάρμακα. Εάν παίρνετε κάποιο από αυτά τα φάρμακα, θα πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς με το γιατρό σας και να κάνετε τακτικά το αίμα σας για να δείτε τις πιθανές παρενέργειες. Εάν είχατε καρκίνο, συζητήστε το με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε αυτά τα φάρμακα.

 • Κυκλοσπορίνη (gengraf, Neoral, Sandimmune). Αυτό το ισχυρό φάρμακο προορίζεται κανονικά για τους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται καλά σε άλλα φάρμακα ή που αντιμετωπίζουν την πιθανή χειρουργική επέμβαση, λόγω της σοβαρής ελκώδους κολίτιδας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κυκλοσπορίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθυστερήσει την χειρουργική επέμβαση μέχρι να είστε αρκετά ισχυρή για να υποστούν τη διαδικασία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο σημεία και συμπτώματα μέχρι να αρχίσει λιγότερο τοξικά φάρμακα εργασίας. Η κυκλοσπορίνη αρχίζει εργάζονται σε μία έως δύο εβδομάδες, αλλά επειδή έχει τη δυνατότητα για σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων νεφρική βλάβη, κατασχέσεις και θανατηφόρων λοιμώξεων, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη της θεραπείας. Υπάρχει επίσης ένας μικρός κίνδυνος καρκίνου με αυτά τα φάρμακα, έτσι ενημερώσετε το γιατρό σας εάν είχατε στο παρελθόν καρκίνο.
 • Infliximab (Remicade). Αυτό το φάρμακο είναι ειδικά για τα άτομα με μέτρια έως σοβαρή ελκώδη κολίτιδα οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται ή δεν μπορούν να ανεχθούν άλλες θεραπείες. Λειτουργεί γρήγορα να φέρει σε ύφεση, ειδικά για τους ανθρώπους που δεν έχουν ανταποκριθεί καλά στα κορτικοστεροειδή. Λειτουργεί με εξουδετέρωση μιας πρωτεΐνης που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα είναι γνωστή ως παράγοντας νέκρωσης των όγκων (TNF).

  Μερικοί άνθρωποι με καρδιακή ανεπάρκεια, τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, και τα άτομα με καρκίνο ή με ιστορικό καρκίνου δεν μπορεί να λάβει infliximab. Το φάρμακο έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης, ιδίως της φυματίωσης και επανενεργοποίηση της ιογενούς ηπατίτιδας, και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα του αίματος και του καρκίνου. Θα πρέπει να έχετε μια δερματική δοκιμασία για φυματίωση, μια ακτινογραφία θώρακος και δοκιμασία για την ηπατίτιδα Β πριν από τη λήψη infliximab.

 • Το adalimumab (Humira). Adalimumab λειτουργεί παρόμοια με infliximab μπλοκάροντας TNF για τα άτομα με μέτρια έως σοβαρή νόσο του Crohn. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά είστε διαγνωστεί εάν έχετε ένα συρίγγιο, ή αν έχετε πιο σοβαρή νόσο του Crohn. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μετά από άλλα φάρμακα έχουν αποτύχει να βελτιώσει τα συμπτώματά σας. Adalimumab μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του infliximab ή certiluzimab, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν infliximab ή certiluzimab σταματήσει να λειτουργεί. Adalimumab μπορεί να μειώσει τα σημεία και τα συμπτώματα της νόσου του Crohn και μπορεί να προκαλέσει ύφεση.

  Ωστόσο, adalimumab, όπως infliximab, φέρει ένα μικρό κίνδυνο επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης και σοβαρές μυκητιασικές λοιμώξεις. Ο γιατρός σας θα σας δώσει μια δερματική δοκιμασία για φυματίωση, να αποκτήσει μια ακτινογραφία θώρακος και δοκιμασία για την ηπατίτιδα, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία adalimumab. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του adalimumab είναι ερεθισμός του δέρματος και πόνος στο σημείο της ένεσης, ναυτία, ρινική καταρροή και λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

 • Certolizumab pegol (Cimzia). Εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου του Crohn, certolizumab pegol δρα μέσω της αναστολής του TNF. Certolizumab pegol συνταγογραφείται για άτομα με μέτρια έως σοβαρή νόσο του Crohn. Certolizumab pegol μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του infliximab, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση infliximab ή adalimumab στάση εργασίας. Συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, κοιλιακό άλγος, ναυτία και αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης. Επειδή αυτό το φάρμακο επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, είστε επίσης σε κίνδυνο να γίνουν σοβαρά άρρωστος με ορισμένες λοιμώξεις, όπως η φυματίωση. Ο γιατρός σας θα σας δώσει μια δερματική δοκιμασία για φυματίωση, να αποκτήσει μια ακτινογραφία θώρακος και δοκιμασία για την ηπατίτιδα πριν ξεκινήσετε certiluzimab pegol.
 • Μεθοτρεξάτη (Rheumatrex). Αυτό το φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου, της ψωρίασης και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για τα άτομα με νόσο του Crohn που δεν ανταποκρίνονται καλά σε άλλα φάρμακα. Οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία, κόπωση και διάρροια, και σπάνια, μπορεί να προκαλέσει δυνητικά απειλητική για τη ζωή πνευμονία. Μακροχρόνια χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ουλές του ήπατος και μερικές φορές με τον καρκίνο. Αποφύγετε να μείνετε έγκυος ενώ παίρνετε μεθοτρεξάτη. Εάν παίρνετε αυτό το φάρμακο, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς με το γιατρό σας και να κάνετε τακτικά το αίμα σας για να δείτε τις πιθανές παρενέργειες.
 • . Natalizumab (TYSABRI) Αυτό το φάρμακο λειτουργεί αναστέλλοντας ορισμένων μορίων του ανοσοποιητικού κυττάρου - ιντεγκρινών - από την πρόσδεση σε άλλα κύτταρα του εντερικού επένδυση σας. Natalizumab είναι εγκεκριμένο για τα άτομα με μέτρια έως σοβαρή νόσο του Crohn με ενδείξεις φλεγμονής και οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται καλά σε άλλες συμβατικές θεραπείες της νόσου του Crohn. Επειδή το φάρμακο συνδέεται με μια σπάνια, αλλά σοβαρή, ο κίνδυνος της πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας - μια λοίμωξη του εγκεφάλου που συνήθως οδηγεί σε θάνατο ή σοβαρή αναπηρία - θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα ειδικό πρόγραμμα για να το χρησιμοποιήσετε.

Αντιβιοτικά
Αντιβιοτικών μπορεί να μειώσει το ποσό της αποστράγγισης και μερικές φορές να θεραπεύσει συριγγίων και αποστημάτων σε άτομα με νόσο του Crohn. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης αντιβιοτικά βοηθήσει στη μείωση επιβλαβών εντερικών βακτηρίων και την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος του εντέρου, η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ισχυρή απόδειξη ότι τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά για τη νόσο του Crohn. Συχνά συνταγογραφείται αντιβιοτικών περιλαμβάνουν:

 • Μετρονιδαζόλη (Flagyl). Μόλις το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο αντιβιοτικό για τη νόσο του Crohn, μετρονιδαζόλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως μούδιασμα και φαγούρα στα χέρια και τα πόδια σας και, περιστασιακά, μυϊκό πόνο ή αδυναμία.
 • Ciprofloxacin (Cipro). Αυτό το φάρμακο, η οποία βελτιώνει τα συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους με νόσο του Crohn, είναι σήμερα γενικώς προτιμάται να μετρονιδαζόλη. Ένα σπάνιο, αλλά πιθανή παρενέργεια αυτού του φαρμάκου είναι η ρήξη τένοντα.

Άλλα φάρμακα
Εκτός από τον έλεγχο της φλεγμονής, ορισμένα φάρμακα μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τα σημεία και τα συμπτώματα σας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες:

 • Anti-διαρροϊκά. Ένα συμπλήρωμα ινών όπως το ψύλλιο σκόνη (Metamucil) ή άμυλο (Citrucel), μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από ήπια έως μέτριας διάρροιας, προσθέτοντας όγκο στα κόπρανα σας. Για πιο σοβαρή διάρροια, η λοπεραμίδη (Imodium) μπορεί να είναι αποτελεσματική.
 • Τα καθαρτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει οίδημα έντερα σας για να περιορίσετε, που οδηγεί σε δυσκοιλιότητα. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε καθαρτικά, γιατί ακόμη και εκείνα που πωλούνται over-the-counter μπορεί να είναι πολύ σκληρή για το σύστημά σας.
 • Αναλγητικά. Για ήπιο πόνο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.). Αποφύγετε την ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve) και ασπιρίνη. Αυτά είναι πιθανό να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα.
 • Τα συμπληρώματα σιδήρου. Εάν πάσχετε από χρόνια εντερική αιμορραγία, μπορεί να αναπτύξει σιδηροπενική αναιμία. Η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των επιπέδων σιδήρου σας στα φυσιολογικά επίπεδα και να μειώσει αυτό το είδος της αναιμίας στιγμή που η αιμορραγία έχει σταματήσει ή μειωθεί.
 • Διατροφή. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια ειδική δίαιτα δίνεται μέσω ενός σωλήνα σίτισης (εντερική διατροφή) ή των θρεπτικών ουσιών με ένεση σε μία φλέβα (παρεντερική διατροφή) για τη θεραπεία της νόσου του Crohn σας. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διατροφή σας και αφήστε το έντερο για να ξεκουραστούν. Εντέρου ανάπαυσης μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Η βιταμίνη β-12 βολές. Βιταμίνη Β-12 βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας, προάγει τη φυσιολογική ανάπτυξη και την ανάπτυξη, και είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των νεύρων. Είναι απορροφάται στο τελικό ειλεό, ένα μέρος του λεπτού εντέρου συχνά επηρεάζονται από τη νόσο του Crohn. Αν φλεγμονή τελικό ειλεό σας είναι να παρεμβαίνει με την ικανότητά σας να απορροφήσει αυτή τη βιταμίνη, μπορεί να χρειαστεί μηνιαία B-12 βολές για τη ζωή. Θα πρέπει, επίσης, τη δια βίου B-12 ενέσεις, αν τερματικό ειλεό σας έχει αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
 • Το ασβέστιο και η βιταμίνη D συμπληρώματα. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου με βιταμίνη D. Αυτό συμβαίνει επειδή η νόσος του Crohn και στεροειδή που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Ρωτήστε το γιατρό σας αν ένα συμπλήρωμα ασβεστίου είναι κατάλληλο για εσάς.

Χειρουργική
Εάν η διατροφή και αλλαγές στον τρόπο ζωής, φαρμακευτική αγωγή ή άλλες θεραπείες δεν απαλλάσσουν IBD σημεία και τα συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση.

 • Χειρουργική επέμβαση για την ελκώδη κολίτιδα. Χειρουργική επέμβαση μπορεί συχνά την ελκώδη κολίτιδα. Αλλά αυτό συνήθως σημαίνει την απομάκρυνση ολόκληρου του παχέος εντέρου και του ορθού (πρωκτοκολεκτομή) σας. Στο παρελθόν, μετά από αυτήν την χειρουργική επέμβαση που θα φορούν ένα μικρό σάκο πάνω από ένα άνοιγμα στην κοιλιά σας (ειλεοστομία) για να συλλέγει τα κόπρανα. Αλλά μια διαδικασία που ονομάζεται ειελεοπρωκτική αναστόμωση εξαλείφει την ανάγκη να φορούν μια τσάντα και είναι η προτιμώμενη διαδικασία για τους περισσότερους ανθρώπους. Ο χειρουργός σας κατασκευάζει ένα σάκο από το τέλος του λεπτού εντέρου σας. Η θήκη είναι τότε που συνδέονται άμεσα με τον πρωκτό σας. Αυτό σας επιτρέπει να απομακρύνει τα απόβλητα πιο φυσιολογικά.
 • Χειρουργική επέμβαση για τη νόσο του Crohn. Στη νόσο του Crohn, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να παρέχει πολλά χρόνια ύφεσης, στην καλύτερη περίπτωση. Τουλάχιστον, αυτό μπορεί να παρέχει μια προσωρινή βελτίωση στα σημεία και τα συμπτώματα σας. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ο χειρουργός σας αφαιρεί ένα κατεστραμμένο τμήμα του πεπτικού συστήματος σας και στη συνέχεια επανασυνδέει τα υγιή τμήματα. Επιπλέον, η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κλείσει συριγγίων και αποστημάτων αποστράγγισης. Μια κοινή διαδικασία για την Crohn είναι strictureplasty, που διευρύνει ένα τμήμα του εντέρου που έχει γίνει πολύ στενή.

Επιτήρησης του καρκίνου
Οι άνθρωποι που έχουν φλεγμονώδη νόσο του εντέρου έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πόσο συχνά θα πρέπει να ελέγχονται.

Γιατί να επιλέξετε την ιατρική για τη θεραπεία IBD

 • Εμπειρία. Κάθε χρόνο, οι γιατροί διάγνωση και τη θεραπεία εκατοντάδες ενήλικες και παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. ειδικεύεται στη βοήθεια των ανθρώπων με σοβαρά συμπτώματα που δεν ανταποκρίθηκαν καλά στη θεραπεία στο παρελθόν.
 • Ιατρική αιχμής. Στο πανεπιστήμιο, έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνολογίες. Απεικόνισης State-of-the-art βοηθά τους γιατρούς διάγνωση και τη θεραπεία IBD σας. Οι περισσότεροι χειρουργική του παχέος χρησιμοποιεί σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.
 • Προσέγγιση της ομάδας. Θεραπεία IBD παίρνει συνεργασίας από ειδικούς σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολογία), χειρουργική, παθολογία, ακτινολογία και διατροφικής φροντίδας. ειδικοί εργάζονται μαζί για να εξασφαλιστεί ότι θα λάβετε όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε.
 • Ολοκληρωμένη φροντίδα. IBD μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, ή ηπατική νόσο. Σχεδόν όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε είναι διαθέσιμες "κάτω από μία στέγη» στο πανεπιστήμιο.
 • Ώρα για εσάς. Γιατρός σας θα χρειαστεί χρόνος για να συζητήσουν τις επιλογές και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με IBD.
 • Οι νέες ιδέες. Ερευνητές διερευνούν νέους τρόπους για τη διάγνωση και τη θεραπεία IBD, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών νέων φαρμάκων. Έχετε πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη των ιατρικών κλινικού-ερευνητές.

ιατρικής στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, κατατάσσεται αριθ. 1 για πεπτικές διαταραχές στις ΗΠΑ News & World Report Best Νοσοκομεία κατάταξη. ιατρικής σε Scottsdale, Αριζόνα, και στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερα νοσοκομεία για πεπτικές διαταραχές από ΗΠΑ News & World Report.

τους γιατρούς και τους χειρουργούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν IBD
Οι γιατροί που τη θεραπεία IBD:

 • Suryakanth gurudu (Αριζόνα)
 • Russell αϊ (Αριζόνα)
 • Jonathan leighton (Αριζόνα)
 • Shabana πασάς (Αριζόνα)
 • John cangemi (Florida)
 • Michael picco (Florida)
 • Edward Loftus (Minnesota)
 • David bruining (Minnesota)
 • William faubion (Minnesota)
 • Sunanda kane (Minnesota)
 • Darrell Pardi (Minnesota)
 • Kenneth Schroeder (Minnesota)
 • William Τρεμέιν (Minnesota)
 • Rayna grothe (παιδιατρική IBD, Μινεσότα μόνο)
 • William faubion (παιδιατρική IBD, Μινεσότα μόνο)
 • Jeanne tung (παιδιατρική IBD, Μινεσότα μόνο)

Του παχέος εντέρου και του ορθού χειρουργούς που αντιμετωπίζουν IBD:

 • David Etzioni (Αριζόνα)
 • Jacques Heppell (Αριζόνα)
 • Τόνια νέους-Fadok (Αριζόνα)
 • Ron Landmann (Florida)
 • Philip metzger (Florida)
 • Heidi chua (Minnesota)
 • Robert cima (Minnesota)
 • Richard Devine (Minnesota)
 • Eric Dozois (Minnesota)
 • David Larson (Minnesota)
 • Heidi nelson (Minnesota)
 • John Pemberton (Minnesota)
 • Bruce wolff (Minnesota)
 • Michael Ishitani (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)
 • Christopher moir (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)
 • Dean Πότερ (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)
 • Αμπντάλα Zarroug (παιδιατρικά, Μινεσότα μόνο)

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε αβοήθητοι όταν αντιμετωπίζουν φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Όμως, οι αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων σας και να επιμηκύνει το χρόνο μεταξύ των flare-ups.

Διατροφή
Δεν υπάρχει καμία σταθερή απόδειξη ότι αυτό που τρώτε να προκαλέσει φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Αλλά ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας, ειδικά κατά τη διάρκεια flare-up. Είναι μια καλή ιδέα να δοκιμάσετε την αφαίρεση από τη διατροφή σας κάτι που φαίνεται να κάνουν σημεία και τα συμπτώματα σας επιδεινωθούν. Εδώ είναι μερικές προτάσεις:

 • Περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα Αν γάλα ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα επιδεινώνουν τα συμπτώματά σας, μπορεί να είναι δυσανεξία στη λακτόζη -. Ότι είναι, το σώμα σας δεν μπορεί να χωνέψει το σάκχαρο του γάλακτος (λακτόζη), στα γαλακτοκομικά τρόφιμα. Αν ναι, μπορείτε να θελήσετε να δοκιμάσετε ένα προϊόν ενζύμου, όπως lactaid, για να σπάσει η λακτόζη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να εξαλειφθούν τελείως τα γαλακτοκομικά τρόφιμα. Λάβετε υπόψη ότι με τον περιορισμό πρόσληψης γαλακτοκομικών προϊόντων, θα πρέπει να βρουν άλλες πηγές ασβεστίου, όπως τα συμπληρώματα.
 • Πειραματιστείτε με φυτικές ίνες. Για τους περισσότερους ανθρώπους, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι το θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφής. Αλλά αν έχετε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, φυτικές ίνες μπορεί να κάνει διάρροια, πόνο και το φυσικό αέριο χειρότερα. Αν τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά σας ενοχλούν, δοκιμάστε στον ατμό, το ψήσιμο ή βράσιμο τους. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν από την προσθήκη σημαντικών ποσοτήτων φυτικών ινών στη διατροφή σας.
 • Αποφύγετε τα τρόφιμα πρόβλημα. Αποφύγετε τροφές που φαίνεται να χειροτερεύουν τα συμπτώματα σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν "αεριώδης» τρόφιμα, όπως τα φασόλια, το λάχανο και το μπρόκολο, οι πρώτες χυμούς φρούτων και φρούτα, ποπ κορν, καφεΐνη και τα ανθρακούχα ποτά.
 • Τρώτε μικρά γεύματα. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε καλύτερα διατροφικές πέντε ή έξι μικρά γεύματα αντί για δύο ή τρία μεγαλύτερα.
 • Πίνετε άφθονα υγρά. Προσπαθήστε να πίνετε άφθονα υγρά καθημερινά. Νερό είναι το καλύτερο. Ποτά που περιέχουν καφεΐνη διεγείρει τα έντερα σας και μπορεί να χειροτερέψει τη διάρροια, ενώ τα αεριούχα ποτά συχνά παράγουν αέρια.
 • Εξετάστε πολυβιταμίνες. Επειδή η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και τη διατροφή σας, μπορεί να είναι περιορισμένη, βιταμινών και ανόργανων αλάτων μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό λείπουν θρεπτικά συστατικά. Δεν παρέχουν βασικές πρωτεΐνες και θερμίδες, όμως, και δεν πρέπει να αποτελεί υποκατάστατο για τα γεύματα.
 • Συζητήστε με έναν διαιτολόγο. Εάν αρχίσετε να χάνετε βάρος ή η διατροφή σας έχει γίνει πολύ περιορισμένη, μιλήστε με έναν διαιτολόγο.

Κάπνισμα
Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Crohn, και μόλις το έχετε, το κάπνισμα μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Οι άνθρωποι με νόσο του Crohn που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποτροπές, χρειάζονται φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις επαναλαμβάνω. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς και την παροχή πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Στρες
Αν και το στρες δεν προκαλεί φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, μπορεί να κάνει σημεία και τα συμπτώματα σας πολύ χειρότερη και μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις της νόσου. Στρεσογόνα γεγονότα μπορεί να κυμαίνεται από μικρές ενοχλήσεις σε μια κίνηση, η απώλεια της εργασίας ή το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Όταν είστε τόνισε, η κανονική διαδικασία της πέψης σας μπορεί να αλλάξει, με αποτέλεσμα το στομάχι σας να αδειάζει πιο αργά και να εκκρίνει περισσότερα οξέα. Στρες μπορεί επίσης να επιταχύνει ή να επιβραδύνει την δίοδο των εντερικών περιεχομένων. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μεταβολές στην ίδια εντερικό ιστό.

Αν και δεν είναι πάντα δυνατό να αποφύγετε το άγχος, μπορείτε να μάθετε τρόπους για να βοηθήσουν στη διαχείριση της. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Άσκηση. Ακόμη και η ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, να ανακουφίσει την κατάθλιψη και την ομαλοποίηση της λειτουργίας του εντέρου. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με ένα πρόγραμμα άσκησης που είναι σωστό για εσάς.
 • Βιοανάδραση. Αυτή η τεχνική μείωσης του στρες σας βοηθά να μειώσετε την ένταση των μυών και να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό σας με τη βοήθεια μιας μηχανής ανατροφοδότηση. Σας διδάσκονται πώς να παράγουν αυτές τις αλλαγές μόνοι σας. Ο στόχος είναι να σας βοηθήσει να μπείτε σε μια χαλαρή κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα με το άγχος. Η βιοανάδραση διδάσκεται συνήθως σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα.
 • Τακτικές ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση του στρες είναι να εκτελέσετε ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής. Μπορείτε να πάρετε μαθήματα γιόγκα και διαλογισμό ή πρακτική στο σπίτι με βιβλία, CD ή DVD.
 • Ύπνωση. Ύπνωση μπορεί να μειώσει το κοιλιακό άλγος και φούσκωμα. Ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας μπορεί να σας διδάξει πώς να μπείτε σε μια χαλαρή κατάσταση.
 • . Άλλες τεχνικές αναιρέσει ώρα κάθε μέρα για κάθε δραστηριότητα μπορείτε να βρείτε χαλάρωσης - ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή ή απλά κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Πολλοί άνθρωποι με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου έχουν χρησιμοποιήσει κάποια μορφή εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών. Οι παρενέργειες και η αναποτελεσματικότητα των συμβατικών θεραπειών μπορεί να είναι μεταξύ των λόγων για την αναζήτηση εναλλακτικής φροντίδας.

Αυτές οι θεραπείες συνήθως δεν ρυθμίζονται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι θεραπείες τους είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές, αλλά δεν χρειάζεται να το αποδείξει. Επειδή ακόμη και τα φυσικά βότανα μπορεί να έχουν παρενέργειες και να προκαλέσουν επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις, μιλήστε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτικές ή συμπληρωματικές θεραπείες.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες έχουν καλές αποδείξεις για τη χρήση τους στη θεραπεία IBD, αλλά μερικοί μπορεί τελικά να αποδειχθούν επωφελείς και είναι:

 • Προβιοτικά. Επειδή τα βακτήρια στο έντερο έχουν ενοχοποιηθεί στην ελκώδη κολίτιδα, οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η προσθήκη περισσότερων από τα ευεργετικά βακτήρια (προβιοτικά) που βρίσκονται κανονικά στο έντερο θα μπορούσε να βοηθήσει την καταπολέμηση της ασθένειας.
 • Το ιχθυέλαιο. Ιχθυέλαιο λειτουργεί ως ένα αντι-φλεγμονώδη, αλλά οι μελέτες για τα πιθανά οφέλη της για τα άτομα με ελκώδη κολίτιδα είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα.
 • Aloe vera. Χυμός αλόης βέρα έχει φιλοδοξούσε να έχουν ένα αντι-φλεγμονώδη δράση για τα άτομα με ελκώδη κολίτιδα, αλλά δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό. Επιπλέον, όταν προσλαμβάνεται, aloe vera μπορεί να έχει καθαρτική δράση.
 • Ο βελονισμός. Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός είναι προς όφελος των ατόμων με ελκώδη κολίτιδα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελονών στο δέρμα, η οποία μπορεί να διεγείρει την απελευθέρωση των φυσικών παυσίπονων του σώματος.
 • Η κουρκουμίνη. Αυτή η ένωση προέρχεται από το μπαχαρικό κουρκούμη. Κουρκουμίνη σε συνδυασμό με τυποποιημένες θεραπείες ελκώδη κολίτιδα, όπως κορτικοστεροειδή ή σουλφασαλαζίνη, βοήθησε τη βελτίωση των συμπτωμάτων και αφέθηκε μικρότερες δόσεις των τυποποιημένων φαρμάκων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά προέρχονται από δύο μικρές μελέτες. Απαιτείται περισσότερη έρευνα πριν από αυτή τη θεραπεία μπορεί να συστηθεί.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Γίνετε μέλος της ιατρικής κοινότητας

Φλεγμονώδη νόσο του εντέρου δεν θα επηρεάσει μόνο σωματικά - που παίρνει μια συναισθηματική διοδίων, καθώς και. Εάν τα σημεία και τα συμπτώματα είναι σοβαρά, η ζωή σας μπορεί να περιστρέφεται γύρω από μια συνεχή ανάγκη να τρέξει στην τουαλέτα. Όταν το κάνετε, μπορεί να ανησυχείτε για ένα ατύχημα, και αυτό το άγχος χειροτερεύει τα συμπτώματα σας.

Οι ομάδες υποστήριξης
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αισθάνονται περισσότερο στον έλεγχο είναι να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Οργανισμοί όπως η Crohn και Κολίτιδα Ίδρυμα της Ευρώπης (CCFA) έχουν κεφάλαια σε όλη την Ευρώπη για την παροχή πληροφοριών και την πρόσβαση σε ομάδες υποστήριξης. Επικοινωνήστε απευθείας με 888-MY-GUTPAIN (888-694-8872).

Συμβουλευτική
Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο να συμβουλευτείτε έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και τις συναισθηματικές δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσει. Ρωτήστε το γιατρό σας για μια παραπομπή, αν νομίζετε παροχή συμβουλών μπορεί να είναι χρήσιμο για σας.

Μολονότι οι ομάδες στήριξης δεν είναι για όλους, μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή σας, καθώς και συναισθηματική υποστήριξη. Τα μέλη της ομάδας συχνά γνωρίζουν σχετικά με τις τελευταίες ιατρικές θεραπείες ή ενοποιητικές θεραπείες. Μπορείτε επίσης να βρείτε το καθησυχαστικό να είναι μεταξύ των ανθρώπων που καταλαβαίνουν τι περνάτε.

Βλέπε επίσης