Καταλληλότητα

Αερόβια άσκηση: top 10 λόγοι για να πάρει τη σωματική

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή την αθλητική ικανότητα, η αερόβια άσκηση είναι καλή για σας. Δείτε γιατί - προετοιμάσει τον εαυτό σας στη συνέχεια, για να κινείται.

Η τακτική αεροβική δραστηριότητα - όπως το περπάτημα, ποδηλασία ή κολύμβηση - μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο και υγιέστερα. Χρειάζεστε κίνητρο; Δείτε πώς αεροβική άσκηση επηρεάζει την καρδιά, τους πνεύμονες και την ροή του αίματος. Στη συνέχεια, να κινείται και να αρχίσετε να δρέπουν τα οφέλη.

Πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται σε αερόβια άσκηση

Κατά τη διάρκεια της αερόβιας δραστηριότητας, θα προχωρήσουμε κατ 'επανάληψη μεγάλους μυς στα χέρια, τα πόδια σας και τα ισχία. Θα παρατηρήσετε αντιδράσεις του σώματός σας γρήγορα.

Θα αναπνέουν πιο γρήγορα και πιο βαθιά. Αυτό μεγιστοποιεί την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα σας. Η καρδιά σας θα χτυπά πιο γρήγορα, το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος προς τους μυς και την πλάτη σας στους πνεύμονές σας. Μικρά αιμοφόρα αγγεία σας (τριχοειδή αγγεία), θα διευρυνθεί για να παραδώσει περισσότερο οξυγόνο στους μυς σας και να παρασύρουν τα απόβλητα, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και γαλακτικό οξύ. Το σώμα σας θα απελευθερώσει ακόμη ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα που προωθούν μια αυξημένη αίσθηση της ευημερίας.

Βλέπε επίσης

Αερόβια άσκηση: top 10 λόγοι για να πάρει τη σωματική

Αερόβια άσκηση Τι σημαίνει για την υγεία σας

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή την αθλητική ικανότητα, η αερόβια άσκηση είναι καλή για σας. Καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται σε τακτική αεροβική άσκηση, θα έχετε ισχυρότερη και καλύτερη φυσική κατάσταση. Εξετάστε τις ακόλουθες 10 τρόποι ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο.

Fitness. Κρατήστε τα περιττά κιλά στο κόλπο.
Fitness. Κρατήστε τα περιττά κιλά στο κόλπο.

Η αεροβική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει:

 1. Κρατήστε τα περιττά κιλά στο κόλπο
  Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, η αερόβια άσκηση σας βοηθά να χάσετε βάρος - και να το κρατήσετε μακριά.
 2. Αυξήστε την αντοχή σας
  Η αεροβική άσκηση μπορεί να σας κάνει να κουραστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά μακροπρόθεσμα, θα απολαύσετε αυξημένη αντοχή και μειωμένη κόπωση.
 3. Αποκρούσει ιογενείς ασθένειες
  Η αεροβική άσκηση ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό σας αφήνει λιγότερο ευαίσθητα σε μικρές ιογενείς ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.
 4. Μείωση των κινδύνων για την υγεία σας
  Αερόβια άσκηση μειώνει τον κίνδυνο πολλών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων, υψηλή πίεση αίματος, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένων τύπων καρκίνου. Ασκήσεις με βάρη αερόβιες ασκήσεις, όπως το περπάτημα, μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.
 5. Διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις
  Η αεροβική άσκηση βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αν έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή, η αερόβια άσκηση βοηθά στην πρόληψη επόμενες επιθέσεις.
 6. Ενισχύσει την καρδιά σας
  Μια ισχυρότερη καρδιά δεν χρειάζεται να νικήσει τόσο γρήγορα. Μια ισχυρότερη καρδιά αντλίες αίματος, επίσης, πιο αποτελεσματικά, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος σε όλα τα μέρη του σώματός σας.
 7. Κρατήστε τις αρτηρίες σας σαφείς
  Η αερόβια άσκηση ενισχύει την υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη σας (HDL ή «καλή») χοληστερόλη και μειώνει χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη σας (LDL ή «κακή») χοληστερόλη. Το πιθανό αποτέλεσμα; Λιγότερο συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες σας.
 8. Ενισχύστε τη διάθεσή σας
  Η αεροβική άσκηση μπορεί να διευκολύνει την κατήφεια της κατάθλιψης, να μειώσει την ένταση που σχετίζονται με το άγχος και την προώθηση της χαλάρωσης.
 9. Μείνετε δραστήριοι και ανεξάρτητοι όπως την ηλικία σας
  Η αεροβική άσκηση κρατά τους μυς σας ισχυρή, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει στη διατήρηση της κινητικότητας καθώς γερνάτε. Η αεροβική άσκηση διατηρεί επίσης το μυαλό σας απότομη. Τουλάχιστον 30 λεπτά της αεροβικής άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα φαίνεται να μειώνει την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
 10. Ζουν περισσότερο
  Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε τακτική αερόβια άσκηση ζουν περισσότερο από όσους δεν ασκούνται τακτικά.

Πάρτε το πρώτο βήμα

Είστε έτοιμοι να γίνετε πιο δραστήριοι; Μεγάλη. Απλά θυμηθείτε να ξεκινήσει με μικρά βήματα. Αν έχετε μείνει ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εάν έχετε μια χρόνια κατάσταση της υγείας, να πάρει OK γιατρό σας πριν ξεκινήσετε.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την άσκηση, ξεκινήστε σιγά-σιγά. Μπορείτε να περπατήσετε πέντε λεπτά το πρωί και πέντε λεπτά το βράδυ. Την επόμενη μέρα, προσθέστε λίγα λεπτά με τα πόδια σε κάθε συνεδρία. Σήκωσε λίγο το ρυθμό, πάρα πολύ. Σύντομα, θα μπορούσε να είναι ζωηρό περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα - και να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη από την τακτική αερόβια δραστηριότητα.

Άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν cross-country σκι, αεροβική χορό, κολύμβηση, αναρρίχηση σκαλοπατιών, ποδηλασία, τρέξιμο, ελλειπτικό κατάρτισης ή κωπηλασία. Εάν έχετε μια κατάσταση που περιορίζει την ικανότητά σας να συμμετάσχουν σε αερόβιες δραστηριότητες, ρωτήστε το γιατρό σας για εναλλακτικές λύσεις. Αν έχετε αρθρίτιδα, για παράδειγμα, τα υδρόβια ασκήσεις μπορεί να σας δώσει τα οφέλη της αερόβιας δραστηριότητας, χωρίς τονίζοντας τις αρθρώσεις σας.

Βλέπε επίσης

Καταλληλότητα