Δυσκοιλιότητα

Over-the-counter υπακτικά για τη δυσκοιλιότητα: χρησιμοποιήστε με προσοχή

Τα καθαρτικά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Αλλά δεν είναι όλα τα καθαρτικά είναι ασφαλή για μακροχρόνια χρήση. Η κατάχρηση ορισμένων καθαρτικών μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση και μειωμένη λειτουργία του εντέρου.

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ την ταλαιπωρία της δυσκοιλιότητας - ίσως ενώ ταξιδεύετε ή μετά από μια αλλαγή στη διατροφή σας - μπορεί να έχετε υπόψη over-the-counter καθαρτικά. Over-the-counter καθαρτικά έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές - υγρά, ταμπλέτες, γκοφρέτες, τα ούλα, ή σκόνες που διαλύονται στο νερό. Μπορείτε να λάβει καθαρτικά ορθού υπό τη μορφή υπόθετα ή κλύσματα.

Πόσο συχνά έχετε μια κίνηση του εντέρου ποικίλει, αλλά μια "κανονική" ζώνες συχνοτήτων από όσες τρεις κενώσεις την ημέρα για περίπου τρεις την εβδομάδα. Το σώμα σας χρειάζεται συνήθως δεν βοηθούν να έχουν κινήσεις του εντέρου. Όμως, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η εγκυμοσύνη, ασθένεια ή ορισμένα φάρμακα μπορεί να αναστατώσει την κανονική λειτουργία του εντέρου και προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Πριν από προσπαθώντας καθαρτικά

Πριν αναφερθώ σε καθαρτικά για την ανακούφιση, δοκιμάστε αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωής για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε περιστασιακή παρατυπίας:

  • Φάτε τα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα, όπως πίτουρο σιταριού, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και βρώμη.
  • Πίνετε άφθονα υγρά καθημερινά.
  • Να ασκείστε τακτικά.

Τρόπος ζωής και τις διατροφικές βελτιώσεις ανακούφιση της δυσκοιλιότητας για πολλούς ανθρώπους, αλλά εάν τα προβλήματα συνεχίζονται παρά τις αλλαγές αυτές, επόμενη επιλογή σας μπορεί να είναι ένα ήπιο καθαρτικό.

Πώς καθαρτικά ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα

Καθαρτικά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, και η αποτελεσματικότητα του κάθε τύπου καθαρτικού ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Σε γενικές γραμμές, καθαρτικά σχηματισμού όγκου, που είναι επίσης αναφέρεται ως συμπληρώματα φυτικών ινών, είναι το ευγενέστερο στο σώμα σας και ασφαλές για χρήση μακράς διάρκειας. Metamucil και Citrucel εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Καθαρτικά τονωτικών, όπως Ex-Lax και Senokot, είναι οι πιο σκληρές και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν μακροπρόθεσμα.

Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα των κοινών τύπων των καθαρτικών. Άλλοι τύποι υπάρχουν επίσης. Ακόμα κι αν πολλοί καθαρτικά είναι διαθέσιμες over-the-counter, είναι καλύτερο να μιλήσει στο γιατρό σας σχετικά με τη χρήση καθαρτικών και ποιο είδος μπορεί να είναι καλύτερο για σας.

Τύπος καθαρτικό
(Παραδείγματα brand)
Πώς λειτουργούν Παρενέργειες

Προφορική Οσμότικς (Γάλα Phillips »της Μαγνησίας, πολυαιθυλενογλυκόλης)

Τραβήξτε το νερό σε άνω και κάτω τελεία από τα γύρω ιστούς του σώματος να επιτρέψει την ευκολότερη διέλευση των κοπράνων Φούσκωμα, κράμπες, διάρροια, ναυτία, φυσικό αέριο, αυξημένη δίψα
Προφορική διαμορφωτές χύμα (Benefiber, Citrucel, η επιλογή ινών, Metamucil) Απορροφούν νερό για να σχηματίσουν μαλακά, ογκώδη κόπρανα, με αποτέλεσμα φυσιολογική σύσπαση των μυών του εντέρου Φούσκωμα, αέρια, κράμπες, πνιγμού ή αυξημένη δυσκοιλιότητα εάν δεν ληφθούν με αρκετό νερό
Προφορική ηπακτικά (Colace, Kaopectate) Προσθέστε την υγρασία στο σκαμνί για να επιτρέψει στέλεχος-free κινήσεις του εντέρου Ερεθισμός του λαιμού, κράμπες
Προφορική διεγερτικά (ex-lax, Senokot) Trigger ρυθμικές συσπάσεις των μυών του εντέρου για την εξάλειψη των κοπράνων Ρέψιμο, κράμπες, διάρροια, ναυτία, αποχρωματισμός των ούρων
Ορθού διεγερτικά (bisacodyl, pedia-χαλαρή, Dulcolax) Trigger ρυθμικές συσπάσεις των μυών του εντέρου για την εξάλειψη των κοπράνων Ορθού ερεθισμός, δυσφορία στο στομάχι, κράμπες

Προφορική καθαρτικά μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση του σώματός σας κάποιων φαρμάκων και θρεπτικών συστατικών των τροφίμων. Ορθού καθαρτικά δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης, ορισμένα από του στόματος και του ορθού καθαρτικά μπορεί να οδηγήσει σε μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών, ιδιαίτερα μετά από παρατεταμένη χρήση. Ηλεκτρολύτες, οι οποίες περιλαμβάνουν το ασβέστιο, χλωριούχο, κάλιο, μαγνήσιο και νάτριο, ρυθμίζουν τη σύσπαση των μυών, του καρδιακού ρυθμού, τη λειτουργία των νεύρων, της ισορροπίας των υγρών και άλλες λειτουργίες του σώματος. Μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, αδυναμία, σύγχυση και επιληπτικές κρίσεις.

Βλέπε επίσης

Over-the-counter υπακτικά για τη δυσκοιλιότητα: χρησιμοποιήστε με προσοχή

Καθαρτικά Συνδυασμός: ελέγξτε τις ετικέτες προσεκτικά

Ορισμένα προϊόντα συνδυάζουν διάφορα είδη καθαρτικά, όπως ένα διεγερτικό και ένα μαλακτικό κοπράνων. Προϊόντα συνδυασμού δεν μπορεί να είναι οποιαδήποτε πιο αποτελεσματική από ό, τι είναι ένα μόνο συστατικό. Αλλά μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες λόγω των πολλαπλών συστατικών τους. Διαβάστε τις ετικέτες προσεκτικά για να δούμε πόσοι τύποι καθαρτικών ένα προϊόν περιέχει.

Κίνδυνοι από τη χρήση καθαρτικών

Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα
Ιατρικό ιστορικό σας και άλλα φάρμακα που παίρνετε μπορεί να περιορίσει τις επιλογές σας καθαρτικό. Τα καθαρτικά μπορεί να αλληλεπιδράσει με αντιπηκτικά, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), αντιβιοτικά όπως τετρακυκλίνη, και ορισμένα φάρμακα της καρδιάς και του οστού. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαρτικό, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα. Αν δεν είστε σίγουρος για το αν ένα συγκεκριμένο καθαρτικό είναι σωστή για σας, ζητήστε από το φαρμακοποιό ή το γιατρό σας. Μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες δόσεις εκτός εάν ο γιατρός σας πει κάτι διαφορετικό.

Η περιπλοκή συνθήκες
Ακριβώς επειδή καθαρτικά είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή, δεν σημαίνει ότι είναι χωρίς κίνδυνο. Χρησιμοποιείτε το καθαρτικό μπορεί να είναι επικίνδυνη αν η δυσκοιλιότητα προκαλείται από μια σοβαρή κατάσταση, όπως η σκωληκοειδίτιδα ή απόφραξη του εντέρου. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ορισμένα καθαρτικά σε μια περίοδο εβδομάδων ή μηνών, μπορούν να μειώσουν τη φυσική ικανότητα του παχέος εντέρου σας για τους συμβασιούχους και στην πραγματικότητα να επιδεινώσει τη δυσκοιλιότητα.

Προφυλάξεις για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά
Μη δίνετε στα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 καθαρτικά χωρίς σύσταση γιατρού. Εάν είστε έγκυος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση καθαρτικών. Μαζική σχηματίζουν καθαρτικά και μαλακτικά κοπράνων είναι γενικά ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά ισχυρότερη καθαρτικά μπορεί να βλάψει εσάς ή το μωρό σας. Το διεγερτικό καθαρτικό καστορέλαιο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει συστολές της μήτρας. Εάν έχετε γεννήσει πρόσφατα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση καθαρτικών. Αν και είναι συνήθως ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού, κάποια συστατικά μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και να προκαλέσουν διάρροια σε βρέφη που θηλάζουν.

Να μην είναι χαλαρή για καθαρτικά

Καλέστε το γιατρό σας αμέσως εάν έχετε αιματηρές κενώσεις, σοβαρή κράμπες, πόνο, αδυναμία, ζάλη, ασυνήθιστη κόπωση ή αιμορραγία από το ορθό. Θα πρέπει επίσης να δείτε ένα γιατρό, εάν έχετε ανεξήγητες αλλαγές στη μορφή του εντέρου ή συνήθειες ή αν η δυσκοιλιότητα διαρκεί περισσότερο από επτά ημέρες, παρά τη χρήση καθαρτικών. Εάν είστε εξαρτώνται από καθαρτικά για να υπάρξει μια μετακίνηση εντέρων, ρωτήστε το γιατρό σας για τις προτάσεις σχετικά με το πώς να αποχωρήσει σταδιακά από αυτούς και να αποκαταστήσει τη φυσική ικανότητα του παχέος εντέρου σας για να σύμβαση.

Βλέπε επίσης