Η απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους βασικά

Το βάρος σας είναι μια πράξη εξισορρόπησης, και οι θερμίδες είναι μέρος αυτής της εξίσωσης. Δίαιτες της μόδας μπορεί να σας υποσχεθώ ότι η καταμέτρηση υδατανθράκων ή τρώτε ένα βουνό από γκρέιπφρουτ θα κάνει τα κιλά πέφτω. Αλλά όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, είναι θερμίδες που μετρούν. Η απώλεια βάρους έρχεται κάτω σε κάψιμο περισσότερων θερμίδων που έχετε λάβει in Αυτό μπορεί να γίνει με τη μείωση των επιπλέον θερμίδες από τα τρόφιμα και τα ποτά και την αύξηση των θερμίδων που καίγονται μέσω της σωματικής δραστηριότητας.

Η απώλεια βάρους. Δίαιτα χάπια, συμπληρώματα και τη χειρουργική επέμβαση.
Η απώλεια βάρους. Δίαιτα χάπια, συμπληρώματα και τη χειρουργική επέμβαση.

Μόλις καταλάβετε ότι η εξίσωση, είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε την απώλεια βάρους τους στόχους σας και να κάνει ένα σχέδιο για την επίτευξη τους. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να το κάνουν μόνοι τους. Συζητήστε με το γιατρό, την οικογένεια και τους φίλους σας για την υποστήριξη. Επίσης, το σχέδιο smart: Προβλέψτε πώς θα χειριστούν τις καταστάσεις που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά σας και τις αναπόφευκτες μικρές αναποδιές.

Αν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του βάρους σας, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει την απώλεια βάρους χειρουργική επέμβαση ή φαρμακευτική αγωγή για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητήσουμε διεξοδικά τα πιθανά οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους.

Αλλά μην ξεχνάμε την κατώτατη γραμμή: Το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι μια δέσμευση να κάνει μόνιμες αλλαγές στη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης.

Βλέπε επίσης

Σχέδια Διατροφή

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, δεν υπάρχει καμία έλλειψη των σχεδίων διατροφής. Ελέγξτε κάθε ράφι περιοδικό, και είστε αναγκασμένοι να δείτε τις τελευταίες και μεγαλύτερες σχέδια διατροφής. Αλλά πώς ξέρετε αν ένα σχέδιο δίαιτα που ταιριάζει στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις σχετικά με οποιοδήποτε σχέδιο διατροφής που έχετε υπόψη σας:

  • Μήπως περιλαμβάνουν διάφορα τρόφιμα από τις μεγάλες ομάδες τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο πηγές πρωτεϊνών, ξηρούς καρπούς και σπόρους;
  • Μήπως αυτό περιλαμβάνει τα τρόφιμα που σας αρέσει και ότι θα απολαύσετε το φαγητό για μια ζωή - όχι μόνο για αρκετές εβδομάδες ή μήνες;
  • Μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτά τα τρόφιμα στο τοπικό μανάβικο σας;
  • Θα είστε σε θέση να τρώνε τα αγαπημένα τρόφιμά σας, ή ακόμα καλύτερα, όλα τα τρόφιμα;
  • Μήπως ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τον προϋπολογισμό σας;
  • Μήπως αυτό περιλαμβάνει τις κατάλληλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών και θερμίδες για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με ασφάλεια και αποτελεσματικά;
  • Είναι η τακτική σωματική δραστηριότητα του σχεδίου;

Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις είναι όχι, συνεχίσετε να ψάχνετε. Υπάρχουν καλύτερη δίαιτα σχέδια έξω εκεί για σας.

Βλέπε επίσης

διατροφή

Κουρασμένος των αποτυχημένων δίαιτες της μόδας; Ίσως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Η διατροφή είναι μια διαφορετική προσέγγιση για την απώλεια βάρους. Πρώτον, η διατροφή βασίζεται σε πραγματική έρευνα και την κλινική εμπειρία. Δεύτερον, η διατροφή αναγνωρίζει ότι η επιτυχημένη, μακροχρόνια διαχείριση του βάρους πρέπει να επικεντρωθεί σε περισσότερο από το φαγητό που τρώμε και τα κιλά που χάνετε. Θα πρέπει να επικεντρωθεί στη γενική υγεία σας. Η διατροφή σας βοηθά να αναδιαμορφώσει το σώμα σας και τον τρόπο ζωής σας, με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών και το σπάσιμο ανθυγιεινά αυτά.

Βλέπε επίσης

Διατροφή και άσκηση

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος; Με δίαιτα και άσκηση. Το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι η ανάπτυξη υγιεινή διατροφή και τις συνήθειες άσκησης. Μπορεί να μην αρέσει αυτές τις λέξεις - δίαιτα και άσκηση. Μην πάρετε κλεισε στις λέξεις. Δίαιτα σημαίνει απλά τρώει υγιεινά, χαμηλότερα σε θερμίδες γεύματα. Άσκηση σημαίνει ότι είναι πιο δραστήριοι.

Αν και οι άνθρωποι συχνά επικεντρώνονται στη διατροφή, όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να είναι δραστήρια είναι επίσης ένα ουσιαστικό συστατικό ενός προγράμματος απώλειας βάρους. Όταν είστε ενεργό, το σώμα σας χρησιμοποιεί την ενέργεια (θερμίδες) για να λειτουργήσει, βοηθώντας να κάψει τις θερμίδες που παίρνετε με το φαγητό που τρώτε.

Τον καθαρισμό του σπιτιού, κάνοντας το κρεβάτι, τα ψώνια, το κούρεμα και την κηπουρική όλες οι μορφές σωματικής δραστηριότητας. Η άσκηση, από την άλλη πλευρά, είναι μια δομημένη και επαναλαμβανόμενη μορφή σωματικής δραστηριότητας που κάνετε σε τακτική βάση.

Όποια και αν είναι δραστηριότητα που θα επιλέξετε, το κάνει τακτικά. Στόχος για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας σωματικής δραστηριότητας ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας - κατά προτίμηση εξαπλωθεί σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη σωματική δραστηριότητα για να χάσουν βάρος.

Βλέπε επίσης

Δίαιτα χάπια, συμπληρώματα και τη χειρουργική επέμβαση

Δίαιτα χάπια και την χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους - όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, τα χάπια διατροφής δεν είναι για όλους. Ούτε είναι η χειρουργική επέμβαση. Στην πραγματικότητα, πολλοί γιατροί θεωρούν τους μόνο αν έχουν βάρος που σχετίζονται με προβλήματα υγείας.

Αν είστε σε αυτή την ομάδα, εσείς και ο γιατρός σας πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά τα πιθανά οφέλη των χαπιών διατροφής ή χειρουργική επέμβαση και ζυγίζονται έναντι των πιθανών μακροπρόθεσμων κινδύνων. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα πρέπει να κάνετε για να είναι επιτυχής σε μακροπρόθεσμη βάση.

Μια λέξη της προσοχής: Αν και μπορείτε να βρείτε τα χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής στο φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, κατάστημα υγιεινής διατροφής και σε απευθείας σύνδεση, οι περισσότεροι δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά. Και μερικά είναι εντελώς επικίνδυνο. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε χάπια διατροφής ή συμπληρωμάτων.

Βλέπε επίσης