Γαστρική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης

Οδηγός για τους τύπους χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους

Απώλεια βάρους ή χειρουργική, χειρουργική επέμβαση βοηθά να χάσετε βάρος και μειώνει τον κίνδυνο των ιατρικών προβλημάτων που συνδέονται με την παχυσαρκία. Βαριατρική χειρουργική συμβάλλει στην απώλεια βάρους με δύο βασικούς τρόπους:

  • Περιορισμός. Χειρουργική χρησιμοποιείται για τον περιορισμό φυσικά την ποσότητα της τροφής από το στομάχι μπορεί να κρατήσει, η οποία περιορίζει τον αριθμό των θερμίδων που μπορείτε να φάτε.
  • Δυσαπορρόφηση. Χειρουργική χρησιμοποιείται για να ελαττώσει ή να παρακάμψει μέρος του λεπτού εντέρου, η οποία μειώνει την ποσότητα των θερμίδων και θρεπτικών ουσιών που απορροφά το σώμα.

Τέσσερις κοινοί τύποι χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους είναι:

  • Roux-en-Y γαστρική παράκαμψη
  • Λαπαροσκοπική ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος
  • Sleeve γαστρεκτομή
  • Δωδεκαδακτυλικό διακόπτη με εκτροπή biliopancreatic

Roux-en-Y γαστρική παράκαμψη

Σε Roux-en-Y γαστρική παράκαμψη, ο χειρουργός δημιουργεί μια μικρή σακούλα στην κορυφή του στομάχου. Ο θύλακας είναι το μόνο τμήμα του στομάχου που λαμβάνει τροφή. Αυτό περιορίζει σημαντικά το ποσό που μπορείτε άνετα να τρώνε και να πίνουν σε ένα χρόνο.

Το λεπτό έντερο κόβεται στη συνέχεια μία μικρή απόσταση κάτω από το κύριο στομάχι και συνδέεται με το νέο σακκουλάκι. Τρόφιμα ρέει απευθείας από το θύλακα σε αυτό το τμήμα του εντέρου. Το κύριο μέρος του στομάχου, ωστόσο, συνεχίζει να κάνει πεπτικά υγρά. Το τμήμα του εντέρου εξακολουθούν να συνδέονται με τον κύριο στομάχι επανατοποθετηθεί πιο κάτω. Αυτό επιτρέπει στα πεπτικά υγρά να ρέουν στο λεπτό έντερο. Επειδή η τροφή παρακάμπτει πλέον ένα τμήμα του λεπτού εντέρου, απορροφώνται λιγότερες θερμίδες και θρεπτικές ουσίες.

Λαπαροσκοπική ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος

Στο ρυθμιζόμενου λαπαροσκοπική γαστρική banding διαδικασία, ένα συγκρότημα που περιέχει ένα φουσκωτό μπαλόνι τοποθετείται γύρω από το άνω τμήμα του στομάχου και στερεώνεται στη θέση του. Αυτό δημιουργεί ένα μικρό στομαχικό σάκο πάνω από το συγκρότημα με ένα πολύ στενό άνοιγμα στο υπόλοιπο του στομάχου.

Μια θύρα στη συνέχεια τοποθετείται κάτω από το δέρμα της κοιλιάς. Ένας σωλήνας συνδέει το λιμάνι με την μπάντα. Με την έγχυση ή την αφαίρεση υγρού από το λιμάνι, το μπαλόνι μπορεί να διογκωθεί ή να ξεφουσκώσει για να ρυθμίσετε το μέγεθος της μπάντας. Γαστρικός δακτύλιος περιορίζει την ποσότητα των τροφίμων που παράγει το στομάχι σας μπορεί να κρατήσει, έτσι ώστε να αισθάνεστε πλήρης νωρίτερα, αλλά αυτό δεν μειώνει την απορρόφηση των θερμίδων και θρεπτικών ουσιών.

Sleeve γαστρεκτομή

Σε ένα μανίκι γαστρεκτομή, μέρος του στομάχου διαχωρίζεται και απομακρύνεται από το σώμα. Το υπόλοιπο τμήμα του στομάχου διαμορφώνεται σε ένα σωλήνα-όπως δομή. Αυτό το μικρότερο στομάχι δεν μπορεί να κρατήσει όσο περισσότερο φαγητό. Παράγει επίσης λιγότερο της ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη γκρελίνης, η οποία μπορεί να μειώσει την επιθυμία σας να φάτε. Ωστόσο, γαστρεκτομή μανίκι δεν επηρεάζει την απορρόφηση των θερμίδων και θρεπτικών ουσιών στο έντερο.

Δωδεκαδακτυλικό διακόπτη με εκτροπή biliopancreatic

Όπως και με γαστρεκτομή μανίκι, η διαδικασία αυτή αρχίζει με το χειρουργό την αφαίρεση ενός μεγάλου μέρους του στομάχου. Η βαλβίδα που απελευθερώνει τα τρόφιμα στο λεπτό έντερο είναι αριστερά, μαζί με το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου, που ονομάζεται δωδεκαδάκτυλο.

Ο χειρουργός κλείνει στη συνέχεια από το μεσαίο τμήμα του εντέρου και αποδίδει το τελευταίο μέρος απευθείας στο δωδεκαδάκτυλο. Αυτό είναι το δωδεκαδακτυλικό διακόπτη.

Το διαχωρισμένο τμήμα του εντέρου δεν απομακρύνεται από το σώμα. Αντ 'αυτού, είναι επανατοποθετηθεί στο άκρο του εντέρου, επιτρέποντας την χολή και παγκρεατικά πεπτικά υγρά να ρέει σε αυτό το τμήμα του εντέρου. Αυτή είναι η εκτροπή biliopancreatic.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, των τροφίμων παρακάμπτει το μεγαλύτερο μέρος του λεπτού εντέρου, περιορίζοντας την απορρόφηση των θερμίδων και θρεπτικών ουσιών. Αυτό, μαζί με το μικρότερο μέγεθος του στομάχου, οδηγεί σε απώλεια βάρους.