Η απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους: επιλέγουν μια διατροφή που είναι κατάλληλη για σας

Μην πτώση για τεχνάσματα, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Αξιολογήστε δίαιτες προσεκτικά για να βρείτε αυτό που είναι σωστό για εσάς.

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, δεν υπάρχει καμία έλλειψη των συμβουλών. Ελέγξτε οποιοδήποτε περιοδικό rack ή το βιβλιοπωλείο ή να σερφάρετε στο Internet, και είστε αναγκασμένοι να ανακαλύψετε την τελευταία και μεγαλύτερη απώλεια βάρους "θεραπείες", από τη διατροφή που να αποβάλει το λίπος ή υδατάνθρακες σε εκείνους που tout superfoods ή ειδικών συμπληρωμάτων.

Με τόσο πολύ αντικρουόμενες συμβουλές και τόσα απώλεια βάρους επιλογές, πώς ξέρετε ποια δίαιτα είναι η επιλογή για εσάς; Και ποιο προγράμματα απώλειας βάρους λειτουργούν πραγματικά; Εδώ είναι πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που είναι κατάλληλο για εσάς.

Συμμετοχή γιατρό σας στην απώλεια βάρους των προσπαθειών σας

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να ελέγξει οποιαδήποτε ιατρικά προβλήματα που έχετε και όλα τα φάρμακα που παίρνετε, και να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την απώλεια βάρους τους στόχους. Εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσουμε τι μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του βάρους σας - σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή φάρμακα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη αύξηση βάρους. Και μπορείτε να συζητήσουμε για το πώς να ασκούν με ασφάλεια, ειδικά αν έχετε προβλήματα ή πόνο εκτέλεση συνήθεις καθημερινές εργασίες.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με την απώλεια βάρους σχέδια που μπορεί να έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν και τι σας άρεσε ή δεν άρεσε γι 'αυτούς. Να είστε ειλικρινείς με τον γιατρό σας σχετικά με δίαιτες της μόδας μπορεί να σας ενδιαφέρει στην προσπάθεια. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να είναι σε θέση να σας κατευθύνει προς την απώλεια βάρους ομάδες υποστήριξης ή να σας παραπέμψει σε έναν διαιτολόγο.

Εξετάστε τις προσωπικές σας ανάγκες

Δεν υπάρχει ενιαία δίαιτα απώλειας βάρους που θα βοηθήσει τον καθένα που προσπαθεί. Αλλά αν σκεφτεί κανείς τις προτιμήσεις σας, τον τρόπο ζωής και την απώλεια βάρους τους στόχους, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ή να προσαρμόσετε μια διατροφή που να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Πριν από την έναρξη άλλο πρόγραμμα απώλειας βάρους, σκεφτείτε αυτούς τους παράγοντες:

 • Η εμπειρία σας με το παρελθόν δίαιτες. Σκεφτείτε δίαιτες μπορεί να έχετε δοκιμάσει πριν. Τι σας άρεσε ή απέχθεια γι 'αυτούς; Καταφέρατε να ακολουθήσει τη δίαιτα; Αυτό που εργάστηκαν ή δεν λειτουργεί για σας; Πώς αισθάνεστε σωματικά και συναισθηματικά, ενώ για τη διατροφή;
 • Οι προτιμήσεις σας. Μήπως προτιμάτε στη διατροφή για τη δική σας, ή θέλετε να έχετε υποστήριξη από μια ομάδα; Αν σας αρέσει η στήριξη του ομίλου, προτιμάτε σε απευθείας σύνδεση υποστήριξη ή σε-πρόσωπο συναντήσεις;
 • Ο προϋπολογισμός σας. Μερικά προγράμματα απώλειας βάρους απαιτούν από εσάς να αγοράσετε τα συμπληρώματα ή τα γεύματά τους ή να επισκεφθούν την απώλεια βάρους κλινικές ή να παρίστανται στις συνεδριάσεις υποστήριξης. Μήπως το κόστος αυτών των προγραμμάτων ταιριάζουν τον προϋπολογισμό σας;
 • Άλλες εκτιμήσεις. Έχετε μια κατάσταση υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις ή αλλεργίες; Έχετε συγκεκριμένη πολιτιστική ή εθνική απαιτήσεις ή προτιμήσεις, όταν πρόκειται για τα τρόφιμα; Αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια δίαιτα που θα επιλέξετε.

Ψάξτε για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους

Είναι δελεαστικό να αγοράσει σε υποσχέσεις για γρήγορη και δραματική απώλεια βάρους, αλλά μια αργή και σταθερή προσέγγιση είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί και συνήθως χτυπά έξω γρήγορη απώλεια βάρους για τους μακροχρόνια ανέργους. Η απώλεια βάρους από 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα είναι η τυπική σύσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ταχύτερη απώλεια βάρους μπορεί να είναι ασφαλής αν γίνεται με τον σωστό τρόπο - όπως μια πολύ χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα με ιατρική επίβλεψη, ή μια σύντομη ταχείας εκκίνησης φάση ένα υγιές-πρόγραμμα διατροφής που προσφέρει πολλά υγιεινά και ασφαλή στρατηγικών σε μία φορά.

Η επιτυχής απώλεια βάρους απαιτεί μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για υγιείς αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και την άσκηση. Να είστε βέβαιος να πάρει ένα πρόγραμμα διατροφής μπορείτε να ζήσετε με. Ψάξτε για ένα σχέδιο με αυτά τα χαρακτηριστικά:

 • Ευέλικτη. Ψάξτε για ένα σχέδιο που δεν απαγορεύει ορισμένα τρόφιμα ή ομάδες τροφίμων, αλλά αντίθετα περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων από όλες τις μεγάλες ομάδες τροφίμων. Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει λαχανικά και φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο πηγές πρωτεϊνών, ξηροί καρποί και σπόροι - και ακόμα και μια περιστασιακή γλυκιά απόλαυση. Ένα σχέδιο διατροφής πρέπει να διαθέτουν επίσης τρόφιμα που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο τοπικό μανάβικο σας.
 • Ισορροπημένο. Μία απώλεια βάρους σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τις κατάλληλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών και θερμίδων για την ατομική σας κατάσταση. Οι δίαιτες που σας κατευθύνει να τρώνε μεγάλες ποσότητες ορισμένων τροφίμων, όπως το γκρέιπφρουτ ή το κρέας, που κόβουν δραστικά τις θερμίδες, ή ότι η εξάλειψη ολόκληρων ομάδων τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα διατροφής. Ασφαλής διατροφή δεν απαιτούν υπερβολικές βιταμίνες ή συμπληρώματα.
 • . Απολαυστικό Μια διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα που σας αρέσει και ότι θα απολαύσετε το φαγητό για το υπόλοιπο της ζωής σας - όχι μόνο για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Αν δεν σας αρέσει η δίαιτα, αν είναι υπερβολικά περιοριστική ή εάν γίνεται βαρετή, είστε κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να επιμείνουμε σε αυτό και ως εκ τούτου δεν θα χάσετε βάρος σε μακροπρόθεσμη βάση.
 • Ενεργό. Κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα. Άσκηση περιορισμός θερμίδων plus μπορεί να βοηθήσει να δώσει την απώλεια βάρους σας μια ώθηση. Η άσκηση προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωση της διάθεσής σας, ενισχύοντας το καρδιαγγειακό σύστημά σας και μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση. Και η άσκηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της απώλειας βάρους. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διατηρούν την απώλεια βάρους τους σε μακροπρόθεσμη βάση να πάρει τακτική σωματική δραστηριότητα.

Βλέπε επίσης

Η απώλεια βάρους: επιλέγουν μια διατροφή που είναι κατάλληλη για σας

Ποιες είναι οι επιλογές;

Ο τεράστιος αριθμός των απώλεια βάρους σχέδια μπορεί να είναι συντριπτική. Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει μερικές από τις πιο συχνές δίαιτες. Υπάρχει επικάλυψη, αλλά τα περισσότερα σχέδια μπορούν να ομαδοποιηθούν σε λίγες μεγάλες κατηγορίες.

Η απώλεια βάρους. Η εμπειρία σας με το παρελθόν δίαιτες.
Η απώλεια βάρους. Η εμπειρία σας με το παρελθόν δίαιτες.

Ποια δουλειά; Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν κάθε δίαιτα που περιορίζει τις θερμίδες, θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η πραγματική πρόκληση είναι να διατηρείται το βάρος μακριά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής για την υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα κανονική ρουτίνα σας.

Τύπος Διατροφή και παραδείγματα Ευέλικτος Θρεπτικά ισορροπημένη Περιλαμβάνει τη σωματική δραστηριότητα Βιώσιμη
σε μακροπρόθεσμη βάση
Balanced (DASH, να μάθουν, την ιατρική, Μεσογειακή, TLC, Βάρος παρακολουθήσεων) Ναι. Θερμίδες ελέγχονται, αλλά δεν τα τρόφιμα είναι εκτός ορίων. Ναι. Ναι. Ναι. Έμφαση δίνεται σε κάνει μόνιμες αλλαγές.
Μανίας (λαχανόσουπα, detox, γκρέιπφρουτ, ωμά τρόφιμα) Όχι τονίζει ένα μόνο τρόφιμο ή συνδυασμό των τροφίμων? Περιορίζονται όλοι οι άλλοι. Όχι. Όχι. Όχι.
Ο γλυκαιμικός δείκτης (Nutrisystem, Sugar Busters) Τα τρόφιμα είναι περιορισμένες Νο. που αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όπως το λευκό ψωμί και πατάτες,. Οι ελλείψεις είναι δυνατόν σε πολύ περιοριστικές σχέδια. Προαιρετικό. Ενδεχομένως.
Αλλά η διατροφή μπορεί να είναι δύσκολο να κολλήσει με την πάροδο του χρόνου.
Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε υδατάνθρακες (Atkins, Dukan) Οι Υδατάνθρακες Όχι περιορισμένη? Τονίζονται λίπη ή πρωτεΐνες ή και τα δύο. Οι ελλείψεις είναι δυνατόν σε πολύ περιοριστικές σχέδια. Προαιρετικό. Ενδεχομένως.
Αλλά η διατροφή μπορεί να είναι δύσκολο να κολλήσει με την πάροδο του χρόνου.
Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (Ornish) Περιορίζονται Νο. Σύνολο λίπος και κορεσμένο λίπος. Διότι ακόμη και ψαχνό κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια περιέχουν κάποιο λίπος, πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες μπορεί να απαγορεύσει αυτά τα τρόφιμα. Υγιή έλαια, ξηροί καρποί και σπόροι, επίσης, μπορεί να είναι εκτός ορίων. Ενδεχομένως. Περιορισμός της ψάρια και τα καρύδια μπορεί να οδηγήσει σε ανάγκη για συμπληρωματικό ωμέγα-3 λιπαρών και άλλων απαραίτητων λιπαρών οξέων. Ναι. Ενδεχομένως.
Αλλά η διατροφή μπορεί να είναι δύσκολο να κολλήσει με την πάροδο του χρόνου.
Αντικατάσταση γεύματος (Jenny Craig, HMR, Medifast, Nutrisystem, Slim-Fast) Τα υποκατάστατα προϊόντα Όχι πάρει τη θέση του ένα ή δύο γεύματα την ημέρα. Ενδεχομένως. Η ισορροπία είναι δυνατή αν κάνετε, επίσης, υγιεινές επιλογές γευμάτων. Προαιρετικό. Το κόστος των προϊόντων ποικίλλει? Κάποια
μπορεί να είναι οικονομικά απαγορευτικό.
Πολύ χαμηλή σε θερμίδες (Optifast) Οι θερμίδες Όχι εξαιρετικά περιορισμένη, συνήθως σε 400-800 θερμίδες την ημέρα. Όχι. Όχι. Όχι δίαιτα προορίζεται
μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση
με ιατρική επίβλεψη.

DASH = Διατροφικές Προσεγγίσεις για την Υπέρταση Stop? HMR = Υγεία Πόρων? ΜΑΘΕΤΕ = τρόπος ζωής, άσκηση, στάσεις, σχέσεις, Διατροφή? TLC = θεραπευτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις κατά την αξιολόγηση απώλεια βάρους σχέδια

Πριν από την κατάδυση σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, χρειάζονται χρόνο για να μάθουν όσο γι 'αυτό, όπως μπορείτε. Λάβετε υπόψη ότι μόνο και μόνο επειδή μια δίαιτα είναι δημοφιλής ή κάνουν οι φίλοι σας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή προσέγγιση για σας. Έτσι, αυτές τις ερωτήσεις πρώτα:

 • Τι σημαίνει αυτό αποτελείται από; Μήπως το σχέδιο διατροφής παρέχουν γενική καθοδήγηση που μπορείτε να προσαρμόσετε και να προσαρμοστούν στην περίπτωσή σας; Μήπως χρειαστεί να αγοράσετε ειδικά γεύματα, τα συμπληρώματα, φάρμακα ή ενέσεις; Μήπως προσφέρουν σε απευθείας σύνδεση ή σε πρόσωπο υποστήριξη; Μήπως να σας διδάξει πώς να κάνει θετικές, υγιείς αλλαγές στη ζωή σας για να σας βοηθήσει να διατηρήσουν την απώλεια βάρους σας;
 • Ποιος είναι πίσω από τη διατροφή; Ποιος δημιούργησε την απώλεια βάρους σχέδιο; Ποια είναι τα προσόντα και η εμπειρία τους; Έχουν σταθερή έρευνα και την επιστήμη να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απώλεια βάρους προσέγγισή τους; Αν πάτε σε μια κλινική απώλεια βάρους, τι γνώσεις, την κατάρτιση, πιστοποιήσεις και εμπειρία κάνουν οι γιατροί, διαιτολόγοι και το λοιπό προσωπικό έχουν; Θα το προσωπικό τους σε συντονισμό με κανονικό γιατρό σας;
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Θα μπορούσε η απώλεια βάρους πρόγραμμα βλάψουν την υγεία σας; Τα συνιστώμενα φάρμακα ή συμπληρώματα ασφαλή για την περίπτωσή σας, ειδικά αν έχετε μια κατάσταση για την υγεία ή να πάρετε φάρμακα;
 • Ποια είναι τα αποτελέσματα; Ποια πλεονεκτήματα έχει η απώλεια βάρους υπόσχονται πρόγραμμα; Μήπως ισχυρίζονται ότι θα χάσετε πολύ βάρος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα; Αυτό μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές του σώματός σας; Μήπως tout πριν και μετά από τις φωτογραφίες που φαίνονται πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό; Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσουν την απώλεια βάρους μόνιμα;

Τα κλειδιά για την επιτυχία απώλειας βάρους

Δυστυχώς, οι περισσότερες δίαιτες απώλειας βάρους είναι δύσκολο να κολλήσει σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιτύχει το στόχο βάρους σας. Και μερικοί μπορεί να μην είναι υγιές. Οι δίαιτες που σας αφήσει στερηθεί ή πεινασμένοι μπορεί να δημιουργήσει ακαταμάχητη πόθους - ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να σταματήσει. Και επειδή οι περισσότερες δίαιτες απώλειας βάρους δεν ενθαρρύνουν μόνιμη υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής, τα κιλά που χάνετε συχνά γρήγορα να επανέλθει μόλις σταματήσει να κάνει δίαιτα.

Η επιτυχής απώλεια βάρους απαιτεί μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και τη φυσική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε μια απώλεια βάρους προσέγγιση που μπορείτε να αγκαλιάσει για τη ζωή. Ακόμη και τότε, ίσως πρέπει πάντα να παραμείνει σε εγρήγορση για το βάρος σας. Όμως, συνδυάζοντας μια υγιεινή διατροφή και περισσότερη δραστηριότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουν βάρος και να το κρατήσετε μακριά για τους μακροχρόνια ανέργους.

Βλέπε επίσης

Η απώλεια βάρους