Φροντιστές

Γήρανση τους γονείς

Ενήλικα παιδιά συχνά χρησιμεύουν ως φροντιστές για τους ηλικιωμένους γονείς. Είστε έτοιμοι για το ρόλο;

Φροντιστές. Φροντιστή του Αλτσχάιμερ.
Φροντιστές. Φροντιστή του Αλτσχάιμερ.

Οι φροντιστές πρέπει να παρακολουθεί την υγεία και την ανεξαρτησία των ηλικιωμένων γονέων τους. Ξεκινήστε με την αξιολόγηση της κατάστασης από την πλευρά του φροντιστή. Οι γονείς σας ασφαλή στο σπίτι τους; Πόσο καλά οι γονείς σας φροντίζουν τον εαυτό τους; Πώς είναι τα πνεύματα των γονιών σου; Οι γονείς σας έχουν δυσκολία να πάρει γύρω; Μιλήστε με τους γονείς σας, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την υγεία ή την ασφάλειά τους.

Οι φροντιστές θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συντάξτε έναν κατάλογο με γιατρούς, αλλεργιών των γονιών σας, τα φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις, ασφαλιστικές πληροφορίες και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Συζήτηση για τη μακροχρόνια περίθαλψη, διαθήκες και τις οδηγίες εκ των προτέρων.

Οι φροντιστές αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Εάν είναι απαραίτητο, να ζητούν βοήθεια από άλλα μέλη της οικογένειας ή των τοπικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Βλέπε επίσης

Φροντιστή του Αλτσχάιμερ

Οι φυσικές και συναισθηματικές απαιτήσεις που αντιμετωπίζει φροντιστή του Alzheimer είναι τρομακτικό. Το να είσαι φροντιστής του Alzheimer μπορεί να πάρει περισσότερη δύναμη και υπομονή από ό, τι ποτέ φανταστεί. Είτε έχετε φροντιστή του Alzheimer για χρόνια ή είστε απλώς να μάθουν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια, για να δούμε φίλους, την οικογένεια και την κοινότητα των πόρων για την υποστήριξη.

Όπως σας φροντίδα για το αγαπημένο σας πρόσωπο, σκεφτείτε πρακτικές στρατηγικές για την επικοινωνία με το αγαπημένο σας πρόσωπο και κρατώντας το αγαπημένο σας πρόσωπο ένα ασφαλές. Την ίδια στιγμή, να κατανοήσουν ότι οι προκλήσεις για το φροντιστή του Alzheimer πολλαπλασιάζονται ως το τέλος της ζωής προσεγγίσεων. Σκεφτείτε τρόπους για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες επιλογές μπροστά.

Ως φροντιστής του Alzheimer, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε τις δικές σας ανάγκες. Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, και να δώσουν προσοχή σε προειδοποιητικά σημάδια του στρες φροντιστή.

Βλέπε επίσης