Φροντιστές

Αλτσχάιμερ: κατανόηση και τον έλεγχο περιπλάνηση

Προκαλεί αποπροσανατολισμό του Αλτσχάιμερ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιπλάνηση. Εδώ είναι πώς να περιορίσει ή να εμποδίσει την περιπλάνηση, καθώς και να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή, αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει χαθεί.

Νόσος του Alzheimer μπορεί να διαγράψει τη μνήμη ενός ατόμου από μία φορά-γνώριμο περιβάλλον, καθώς και να είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που έχουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ μπορεί να περιπλανηθεί μακριά από τα σπίτια τους ή τα κέντρα περίθαλψης και να μετατρέψει το χαμένο, φοβισμένοι και αποπροσανατολισμό - μερικές φορές πολύ από όπου ξεκίνησαν.

Κατανόηση περιπλάνηση

Μερικές φορές περιπλάνηση ενεργοποιείται από ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Συχνά, όμως, κάποιος που περιπλανιέται είναι:

 • Ψάχνοντας για κάτι. Wanderers είναι συχνά ψάχνουν για κάτι ή κάποιον που γνωρίζει, ειδικά αν πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο περιβάλλον. Σε άλλες περιπτώσεις, περιηγητές προσπαθούν να ικανοποιήσουν μια βασική ανάγκη, όπως η πείνα ή δίψα - αλλά έχουν ξεχάσει τι να κάνει ή πού να πάνε. Πολλοί περιηγητές ψάχνουν για ένα μπάνιο.
 • Βγαίνοντας από κάτι. Μερικές φορές περιπλάνηση είναι αποτέλεσμα της διέγερσης στρες, το άγχος ή πάρα πολύ, όπως πολλαπλές συζητήσεις στο παρασκήνιο ή ακόμα και το θόρυβο των κατσαρόλες και τηγάνια στην κουζίνα.
 • Αναβιώνοντας το παρελθόν. Εάν η περιπλάνηση γίνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα, μπορεί να συνδέεται με μια δια βίου ρουτίνας. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που προσπαθεί να φύγουν από το γηροκομείο κάθε μέρα στις 17:00 θα μπορούσε να πιστέψει ότι συμβαίνει στο σπίτι από την εργασία.

Αποτροπή περιπλάνηση

Εάν η φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει Αλτσχάιμερ, χρησιμοποιεί απλές στρατηγικές για τον περιορισμό περιπλάνηση:

 • Διεύθυνση πιθανές ωθήσεις. Προσφέρετε το αγαπημένο σας πρόσωπο ένα σνακ, ένα ποτήρι νερό ή τη χρήση του μπάνιου. Ενθάρρυνση της σωματικής άσκησης για τη μείωση ανησυχία και την καλύτερη προώθηση του ύπνου.
 • Παροχή οπτικές ενδείξεις. Οι άνθρωποι που έχουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ συχνά ξεχνάμε πού βρίσκονται, ακόμα και μέσα στο δικό τους σπίτι. Θα μπορούσε να βοηθήσει να δημοσιεύσετε φωτογραφίες που περιγράφουν τις πόρτες σε διάφορους χώρους, όπως το μπάνιο, υπνοδωμάτιο και κουζίνα. Ενθαρρύνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο για να εξερευνήσετε του ή της το άμεσο περιβάλλον όσο συχνά χρειάζεται.
 • Δραστηριοτήτων του σχεδίου και άλλους περισπασμούς. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει την τάση να περιπλανηθεί την ίδια ώρα κάθε μέρα, μια προγραμματισμένη δραστηριότητα εκείνη την ώρα θα μπορούσε να ανακόψει την περιπλάνηση. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ζητώντας από το άτομο να πάει πάσο ένα καλάθι με πετσέτες ή να σουπλά για το τραπέζι για το δείπνο. Αν περιπλάνηση σε εξωτερικούς χώρους είναι ένα θέμα, ίσως να θέλετε να αποθηκεύσετε παλτά, μπότες και τα κλειδιά από τα μάτια.

Βλέπε επίσης

Αλτσχάιμερ: κατανόηση και τον έλεγχο περιπλάνηση

Κρατήστε τους αγαπημένους σας ένα ασφαλές

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, μπορεί να είναι εντελώς αδύνατο να σταματήσετε την περιπλάνηση. Εξετάστε αυτές τις τεχνικές για να φιλοξενήσει περιπλάνηση και να κρατήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο ένα ασφαλές:

 • Μείωση των κινδύνων. Αφαιρέστε ενεργοποίησης κινδύνους, όπως ρίχνουν τις κουβέρτες και τα καλώδια προέκτασης. Εγκαταστήστε φώτα της νύχτας για να βοηθήσει τη διάρκεια της νύχτας περιηγητές. Βάλτε τις πύλες σε κλιμακοστάσια για την πρόληψη των πτώσεων.
 • Δώστε ένα μέρος για να περιπλανηθεί με ασφάλεια, εάν περιπλάνηση δεν σχετίζεται με την αγωνία ή μια φυσική ανάγκη, ίσως να θέλετε να επικεντρωθεί απλώς στην παροχή ένα ασφαλές μέρος για περπάτημα ή εξερεύνηση -. Όπως ένα μονοπάτι μέσα από τα δωμάτια του σπιτιού σας ή ένα κυκλικό μονοπάτι μέσα από μια περιφραγμένη αυλή.
 • Εγκαταστήστε συναγερμούς και κλειδαριές. Διάφορες συσκευές μπορούν να σας ενημερώσουμε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε κίνηση. Μπορείτε να τοποθετήσετε ευαίσθητα στην πίεση χαλάκια συναγερμού στην πόρτα ή στο κομοδίνο του αγαπημένου σας προσώπου, να θέσει κώδωνα του κινδύνου για πόρτες και χρησιμοποιούν ασφάλεια για παιδιά καλύμματα για πόμολα. Αν το αγαπημένο σας τείνει να ξεκλειδώσει τις πόρτες, μπορείτε να εγκαταστήσετε το σύρτη κλειδώνει έξω από τη γραμμή του αγαπημένου σας προσώπου της όρασης.
 • Πόρτες Camouflage. Για βραχυκύκλωμα καταναγκασμό για να περιπλανηθείτε σε εκτός ορίων δωμάτια, μπορείτε να τοποθετήσετε κουρτίνες πάνω από τις πόρτες ή πόρτες καμουφλάζ με χρώμα ή ταπετσαρία που ταιριάζει με τις γύρω τοίχους. Ένας καθρέφτης ή ένα σήμα στοπ στην πόρτα μπορεί να βοηθήσει, επίσης.
 • Χρησιμοποιήστε μια συσκευή GPS. Σκεφτείτε να έχετε το αγαπημένο σας πρόσωπο φορούν ένα GPS ή άλλη συσκευή εντοπισμού που μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού σχετικά με του ή την έδρα της. Αν το αγαπημένο σας περιπλανιέται, η συσκευή GPS μπορεί να σας βοηθήσει να τον βρείτε ή της γρήγορα.

Διασφαλίστε ασφαλή επιστροφή

Wanderers που χάνονται μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί, επειδή συχνά συμπεριφέρονται απρόβλεπτα. Για παράδειγμα, μπορεί να μην ζητούν βοήθεια ή να απαντήσετε σε κλήσεις ψάχνουν ». Μόλις βρεθεί, περιηγητές μπορεί να μην θυμάμαι τα ονόματά τους ή όπου ζουν.

Φροντιστές. Ψάχνοντας για κάτι.
Φροντιστές. Ψάχνοντας για κάτι.

Αν έχετε απορίες σχετικά με το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι περιπλάνηση, ενημερώνουν τους γείτονές σας και άλλες στενές επαφές σχετικά με την κατάσταση του αγαπημένου σας προσώπου. Κρατήστε μια λίστα με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης πρακτικό σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Κρατήστε μια πρόσφατη φωτογραφία του αγαπημένου σας προσώπου στο χέρι, πάρα πολύ.

Επίσης, σκεφτείτε την εγγραφή στο πρόγραμμα του Συνδέσμου Αλτσχάιμερ ασφαλή επιστροφή. Για ένα μικρό ποσό, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα βραχιόλι αναγνώρισης και πρόσβαση σε 24-ωρη υποστήριξη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αν το αγαπημένο σας έχει χαθεί, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές και την ασφαλή επιστροφή του προγράμματος - εάν έχετε εγγραφεί - αμέσως. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια, τόσο πιο γρήγορα το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι πιθανό να βρεθεί.

Βλέπε επίσης