Φροντιστές

Αλτσχάιμερ: ασχολούνται με οικογενειακές συγκρούσεις

Νόσο του Αλτσχάιμερ δημιουργεί σημαντική πίεση στις οικογένειες. Εργασία μέσα από τις οικογενειακές συγκρούσεις μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορείτε να προχωρήσουμε σε πιο σημαντικά πράγματα.

Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει διαγνωστεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, οι επιπτώσεις για την οικογένεια μπορεί να είναι συντριπτική.

Η πραγματικότητα ότι κάποιος που αγαπάς έχει μια τέτοια καταστροφική ασθένεια μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από συναισθήματα - όπως ο θυμός, ο φόβος, η απογοήτευση και τη θλίψη. Οι συγκρούσεις είναι κοινά, όπως τα μέλη της οικογένειας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Για την ελαχιστοποίηση αυτών των συγκρούσεων, την αντιμετώπιση των θεμάτων από κοινού.

Ευθύνη Share

Εξετάστε τις προτιμήσεις, τους πόρους κάθε μέλος της οικογένειας του και τις ικανότητες.

Μερικά αγαπημένους μπορεί να παρέχει hands-on περίθαλψη, είτε στο σπίτι τους είτε στο σπίτι του αγαπημένου σας προσώπου. Άλλοι μπορεί να είναι πιο άνετα με δουλειές ανακουφιστικής φροντίδας, οικιακής χρήσης ή θελήματα. Εσείς και η οικογένειά σας μπορεί επίσης να επιλέξετε κάποιον να χειριστεί οικονομικά ή νομικά θέματα.

Συνεδριάζει τακτικά

Σχέδιο τακτική πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις της οικογένειας. Συμπεριλάβετε όλους όσους είναι μέρος της φροντίδας της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των φίλων της οικογένειας και άλλες στενές επαφές.

Κατά τις συναντήσεις της οικογένειας, να συζητήσουν φροντίδας ευθύνες και προκλήσεις του κάθε ατόμου - και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Να είστε ανοικτοί σε συμβιβασμό και δυνατότητες που δεν είχαν εξεταστεί για τη δική σας.

Φροντιστές. Αλτσχάιμερ: ασχολούνται με οικογενειακές συγκρούσεις.
Φροντιστές. Αλτσχάιμερ: ασχολούνται με οικογενειακές συγκρούσεις.

Εάν ο χρόνος, η απόσταση ή άλλα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής είναι ζητήματα για ορισμένα μέλη της οικογένειας, να εξετάσει κλήσεις συνδιάσκεψης ή τηλεδιάσκεψης. Μπορείτε να μοιραστείτε τις ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλη την οικογένεια, να στέλνει ενημερώσεις μέσω Twitter ή να ξεκινήσετε ένα blog οικογένειας.

Εάν οι συναντήσεις της οικογένειάς σας έχουν την τάση να μετατραπεί σε επιχειρήματα, σκεφτείτε ζητώντας έναν σύμβουλο, κοινωνικό λειτουργό, μεσολαβητής ή άλλος επαγγελματίας έως μέτρια.

Βλέπε επίσης

Αλτσχάιμερ: ασχολούνται με οικογενειακές συγκρούσεις

Να είστε ειλικρινείς

Για να βοηθήσει διάχυτη ένταση, μιλούν για τα συναισθήματά σας σε ένα ανοικτό, εποικοδομητικό τρόπο.

Εάν αισθάνεστε τόνισε ή συγκλονισμένοι, ας πούμε έτσι - και στη συνέχεια να εργαστούμε από κοινού για να σκεφτούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μοιραστούν το βάρος της φροντίδας του αγαπημένου σας προσώπου. Και πάλι, η εργασία με έναν επαγγελματία αν χρειαστεί.

Να είστε προσεκτικοί για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας χωρίς να κατηγορούμε ή διαπόμπευση κανέναν άλλο. Χρησιμοποιήστε το "I" δηλώσεις, όπως «έχω πρόβλημα juggling δικό μου πρόγραμμα με όλα τα ραντεβού του μπαμπά." Κρατήστε ένα ανοικτό μυαλό, όπως μπορείτε να ακούσετε σε άλλα μέλη της οικογένειας μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Μην επικρίνετε

Υπάρχουν πολλές «δικαίωμα» τρόπους για να παρέχουν φροντίδα. Σεβαστείτε τις ικανότητες του κάθε φροντιστή, το στυλ και τις αξίες. Να είστε ιδιαίτερα υποστηρικτική των μελών της οικογένειας υπεύθυνος για την καθημερινή, hands-on φροντίδα.

Εξετάστε παροχή συμβουλών

Εάν ανησυχείτε ότι το άγχος της νόσου του Alzheimer θα καταργήσει την οικογένειά σας χώρια, να ζητούν βοήθεια. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για τους φροντιστές του Αλτσχάιμερ ή να ζητήσει οικογενειακή συμβουλευτική.

Θυμηθείτε, που εργάζονται μέσω συγκρούσεων μαζί μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε πιο σημαντικά πράγματα - η φροντίδα για το αγαπημένο σας και να απολαύσετε το χρόνο σας μαζί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βλέπε επίσης