Φροντιστές

Κατάθλιψη Φροντιστής: Η πρόληψη

Κατάθλιψη φροντιστής μπορεί να πάρει έναν φόρο σε σας και την ικανότητά σας να φροντίσει για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Κατανοήστε τα σημάδια της κατάθλιψης φροντιστή - και ξέρουν πώς να το αποτρέψει.

Φροντίδας είναι συχνά σωματικά και συναισθηματικά αγχωτικό. Σε μια προσπάθεια να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα, μπορεί να θέσει τις ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου πριν από τη δική σας. Με τη σειρά του, θα μπορούσε να αναπτύξει συναισθήματα λύπης, θυμού και της μοναξιάς. Μερικές φορές, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη φροντιστή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κατάθλιψης φροντιστή;

Φροντιστές. Θυμηθείτε άλλες σχέσεις.
Φροντιστές. Θυμηθείτε άλλες σχέσεις.

Ο καθένας έχει μια κακή ημέρα μερικές φορές. Ωστόσο, για να διαγνωστεί με κατάθλιψη - που ονομάζεται επίσης μείζονα κατάθλιψη - θα πρέπει να έχουν πέντε ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα για μια περίοδο δύο εβδομάδων. Τουλάχιστον ένα από τα συμπτώματα πρέπει να είναι είτε καταθλιπτική διάθεση ή η απώλεια ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Καταθλιπτική διάθεση μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σχεδόν κάθε μέρα, όπως αίσθημα θλίψης, κενά ή δακρυσμένος
 • Μείωση του ενδιαφέροντος ή αισθάνεται καμία ευχαρίστηση σε όλα - ή σχεδόν όλα - οι δραστηριότητες μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σχεδόν κάθε μέρα
 • Σημαντική απώλεια βάρους, όταν δεν κάνει δίαιτα, αύξηση βάρους, ή μείωση ή αύξηση της όρεξης σχεδόν κάθε μέρα
 • Αϋπνία ή αυξημένη επιθυμία για ύπνο σχεδόν κάθε μέρα
 • Είτε ανησυχία ή επιβράδυνση συμπεριφορά που μπορεί να παρατηρηθεί από άλλους
 • Κόπωση ή απώλεια ενέργειας σχεδόν κάθε μέρα
 • Αισθήματα αναξιότητας ή υπερβολική ή ακατάλληλη ενοχή σχεδόν κάθε μέρα
 • Προβλήματα λήψης αποφάσεων, ή δυσκολία στη σκέψη ή συγκέντρωση σχεδόν κάθε μέρα
 • Επαναλαμβανόμενες σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας ή απόπειρα αυτοκτονίας

Βλέπε επίσης

Κατάθλιψη Φροντιστής: Η πρόληψη

Τι μπορώ να κάνω αν αναπτύσσουν κατάθλιψη φροντιστή;

Εάν αντιμετωπίζετε σημεία ή συμπτώματα της κατάθλιψης φροντιστή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας. Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι που μπορείτε απλά να "ξεπεράσει" του - και αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα της φροντίδας που είστε σε θέση να παρέχουν για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη αισθάνονται καλύτερα με τη βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής, ψυχολογική υποστήριξη ή άλλη θεραπεία.

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψει την κατάθλιψη φροντιστή;

Μπορείτε να λάβουν δραστικά μέτρα για να αποτρέψει την κατάθλιψη φροντιστή. Για παράδειγμα:

 • Reach για βοήθεια. Μην περιμένετε μέχρι να αισθάνονται συγκλονισμένοι για να ζητήσει βοήθεια για τη φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου. Εάν είναι δυνατόν, να πάρει όλη την οικογένεια σας που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την παροχή φροντίδας. Αναζητήστε τις υπηρεσίες ανάπαυλας και μια ομάδα υποστήριξης φροντιστή. Ένα δίκτυο υποστήριξης μπορεί να σας κρατήσει από το αίσθημα απομονωθεί, εξαντλούνται και κατάθλιψη.
 • Θυμηθείτε άλλες σχέσεις φροντίδας μπορεί να πάρει το χρόνο μακριά από την αναπλήρωση προσωπικές σχέσεις -. Αλλά δείχνει τους αγαπημένους και τους φίλους νοιάζεστε γι 'αυτούς μπορεί να σας δώσει δύναμη και ελπίδα.
 • Ξεκινήστε μια εφημερίδα. Journaling μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, επιτρέποντάς σας να εκφράσει τον πόνο, θυμό, φόβο ή άλλα συναισθήματα.
 • Πάρτε το χρόνο για τον εαυτό σας. Συμμετοχή σε δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε. Πηγαίνετε σε μια ταινία, να παρακολουθήσετε μια ballgame, ή να παραστεί σε πάρτι γενεθλίων ή θρησκευτική συνάθροιση. Η σωματική άσκηση και ο διαλογισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει την πίεση.
 • Μείνετε θετικά. Caregiving σας επιτρέπει να δώσουμε κάτι πίσω και να κάνει τη διαφορά στη ζωή του αγαπημένου σας προσώπου. Φροντίδας μπορεί επίσης να έχει πνευματικό νόημα για σας. Εστίαση σε αυτές τις θετικές πτυχές της φροντίδας για να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Να θυμάστε, αν νομίζετε ότι είστε κατάθλιψη, ζητήστε βοήθεια. Η κατάλληλη θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε το καλύτερό σας.

Βλέπε επίσης